Rezime: sezona 2008/2009

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Rezime: sezona 2008/2009

Post by Dejan »

Jos jedna sezona je gotova...Osvojili smo posle dosta vremena drugo mesto, kakvi su vasi utisci o protekloj sezoni i ocekivanja od naredne?
Cime ste zadovoljni, a sta treba menjati u strucnom i igrackom kadru i sta ocekujete?
User avatar
budababa
Posts: 4008
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Pozitivno:

- izgradnja nove zgrade za smestaj igraca u SC "Vujadin Boskov"
- dobitak par kvalitetnih pojedinaca za koje smo na pocetku mislili da im je gornja granica nisko postavljena (Lovric, Mrdja, ...)
- vicesampionska pozicija

Negativno:

- katastrofalan zimski prelazni rok
- stalna trvenja izmedju dve struje u upravi
- veliki broj promena trenera, uz sraman odnos prema pojedinim ljudima (Brzic, Stepanovic)
- pare (...nisu problem, para nema)


Imali smo lepu priliku na kraju jesenjeg dela prvenstva, ali nismo imali snage i smelosti da pokazemo zube. Da sam ovu konstataciju izneo tada, bile bi to prejake reci i rizikovao bi da budem okarakterisan kao "prokleti pesimista", ali sa ove distance se slobodno moze reci da smo titulu izgubili u poslednjem mecu prethodne godine, protiv partizana na Karadjordju. Par dobrih igara u celom sampionatu nije dovoljno da dobijemo ista vise od prelazne ocene. Lav Kup da ne spominjem, kao i ono mucenje u Kupu UEFA. "Gvozdena metla", kada bi svoj posao odradila temeljno i objektivno, ostavila bi pustos u nasem sportskom centru na Veterniku. Malo je onih koji su tu, a koji zasluzuju da nose dres naseg kluba i da rade u njemu. Marketing kluba je ocajan, stadion nam se pretvara u gradjevinski eksperiment, broj navijaca stagnira... Obecavali su nam "evropsku Vosu", a niti vidim da smo se pomerili unapred, niti da smo ostali u mestu.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
brx
Posts: 21
Joined: Sun Dec 21, 2008 2:42 pm

Post by brx »

E hvala Ti Dejane!
Mislim da je ovo bila uspešna sezona što govori sam pozicija na tabeli. Mislim da je ove sezone Partizan najviše pokazao i da je imao najbolji tim ali ova razlika u bodovima ne odražava pravu sliku, i deo tog uspeha se mora pripisati sudijama. Da ne spominjem primere kao što su bile krađe na Karađorđu i na njihovom stadionu u prvom delu sezone i drugi primeri za ostale njihove utakmice u ligi. Taman te nijanse, kad se rezultat i samopouzdanje ekipe lomi-tu su im sudije davale vetar u leđa i ispalo je tako kako je ispalo.
Mislim da smo mi imali korektno suđenje sem te dve utakmice sa Partizanom koje je bilo više nego tendeciozno!
Kao što se zna imali smo od zimus probleme unutar kluba tako da se to odrazilo i na našu igru i naravno rezultat. Bilo je i tumbanja i u sastavu ali jedno je sigurno-Da smo podigli kvalitet igara pa i rezultata dolaskom na čelo Zorana Marića koji se od prvog momenta odlično snašao i uspeo da napravi dobru atmosferu, kao i da nas spremi fizički i psihički za dalje susrete, jer smo do tada i u jednom i u drugom planu bili na izuzetno slabom nivou. Imamo međusobni bolji duel sa Zvezdom-pobedili smo ih i u Beogradu i zapravo to je bila ključna utakmica proleća! I zato smo zasluženo drugi! I mi i oni smo imali slične klupske probleme ali gledajući koliko su plaćeni njihovi igrači i koliki je njihov budžet kluba(makar i na papiru) mi smo završili ispred njih tako da je to izuzetan uspeh za naše igrače, za FK Vojvodinu. Smatram da nas Partizan nije ni jednu utakmicu nadigrao!
Možda smo mogli malo bolje bodovno da prođemo. Imali smo puno kikseva. Ali sve je to rezultat onih stvari koje su se zbivale od zimus. Osvojili smo ove sezone 61 bod i bili drugi a prošle 62 i bili treći tako da ste strane nisam zadovoljan jer smo stagnirali. Sreća naša pa je Zvezda nazadovla. :D Veoma sam siguran da prvi nismo mogli biti ni u kom slučaju. Barsa ne bi mogla ove sezone biti pre Partizana. Ako se ovako nastavi mislim da prvenstvo više neće imati smisla. Pa 90-ih godina nisu imali ovakvo suđenje.
Jako smo zadovoljni podrškom navijača koji su nas verno i redovno bodrili i na gostovanjima. Imali su fenomenalne koreografije i navijali za nas i kad nismo bili sjajni. Žao mi je što ih nema još više na severu ali šta da se radi!? Možda za koju godinu. Ako se uzme neka titula sigurno će se i to popraviti jer NS nije mali grad a šta fali kad bi neko iz B. Jarka ili iz Vrbasa,Sombora navijao za Vošu!? Sada je to teško ali u budućnosti Vošini navijači imaju dobru perspektivu.
User avatar
Buca
Posts: 753
Joined: Wed Sep 20, 2006 7:50 pm

Post by Buca »

Svaka cast Brko,jako me je obradovao ovaj tvoj post i nadam se da ostajes sa nama kako na forumu tako i u dresu nase svetinje jos par sezona!
Sezona,ne znam,u sebi sam ocekivao vise radosti vise srece zbog ovog drugog mesta,ma kakvo je takvo je nase je i zasluzeno je!!!
Sto se tice utakmica,nije moglo bolje poceti,pobeda nad zvezdom,prava euforija na nasem stadionu,glava i srce nam u oblacima,ali i tada sam zbog tadasnjeg trenera znao kako cemo proci,dobro smo se drzali i onda mec sa OFK-om u kojem primamo 2 gola iz 1 udarca na nas gol!Beki odlazi i Radojicic nastavlja u nekom tempu za koji imam utisak da bi mogao bilo ko napraviti,poslednja tekma sa grobljem na Karadjordju 0-0 preko 40 faulova,tuga...i onda dolazi Ljupko,imamo novinare na pripremama,gazde avionom lete tamo,Smiljanic se probija,Hucisvili daje golove,Vukajlovic,Stojanovic,Veselko ostavljeni...meni se cinilo da smo na pravom putu(ogresio sam se i ja o Veselka,izvinjavam mu se ovom prilikom) Zenit nam je pokazao gde smo,ali kao da se znalo da cemo u prvom kolu izgubiti i tada je sve postalo jasno...Dolazi Dzimi i pokrece ekipu,ali eto cini mi se da je najmanje on sastavljao tim...Aleksic prakticno izbacen iz tima,Smiljanica nigde,Djurica takodje...Takodje mislim da tim nije u potpunusti igrao kako je Dzimi hteo,zakljucio po njegovom ponasanju na utakmicama!Ipak smo drugi,sve je dobro sto se dobro svrsi!
Skandiranje Milanu Davidovu i Panti,naravno i Brki,svakom po zasluzi,i meni mnogo znaci a mogu misliti tek njima!
Videcemo sutra na cemu smo :wink:
Željko Brkić jedan je od nas!!!
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

brx wrote:Imali su fenomenalne koreografije i navijali za nas i kad nismo bili sjajni.
He,he.... Brx,bolje da si napisao da su navijali za vas i kad ste bili sjajni :lol:
Jer mislim da je u ovoj sezoni i previse losih meceva za vama.
brx wrote: jer NS nije mali grad a šta fali kad bi neko iz B. Jarka ili iz Vrbasa,Sombora navijao za Vošu!? Sada je to teško ali u budućnosti Vošini navijači imaju dobru perspektivu.
Vosa ima svoje navijace i van NSa,ali cu ti isto tako reci da svi ti navijaci vise dolaze na sever zbog Firme,a ne zbog igraca,jer zaista nemaju sta od njih videti.Kada bi Vojvodina igrala lepsi fudbal bilo bi i mnogo vise navijaca,veruj mi.Rezultat u ovoj tvrdnji i nije imperativ.A to ce ti dokazati i ravnodusnost mnogih i sa stadiona i sa foruma,i sa ulice na Vosino drugo mesto.Vi igraci ste verovatno napravili festu na terenu i u svlacionici zbog premija,a ne zato sto zaista mislite da ste mocni.Koliko vredi nase drugo mesto,potvrdio je Krusevac.Zvezdi treba,a ona jadna ne moze.... e to je nase drugo mesto.Jos na pocetku sezone sam govorio da su Zvezda i Partizan najlosiji u poslednjih 20 godina,i to se i pokazalo,ali... nama ni to nije dovoljno.Steta!!!
Sto se mene licno tice,eto iz gore navedenog se da naslutiti da nisam zadovoljan.Jedina sreca u nesreci je sto sam navatao oba prenosa utakmica u Evropi i video sta nam se sprema (Jos tada se videlo da je Lazetic nezamenjiv),pa sam sebe postedeo gubitka zivaca na tribinama,iako sam imao spremnu sezonsku za zapadnu tribinu.I jos nesto,broj mojih sugradjana na utakmicama Vose je otprilike bio isti kao i ranijih godina,ali su igraci rasterali ove sa zapada,a navijaci privukli mladje na sever.
Svi su ovde osuli paljbu na izbor najboljeg tima prve lige... jeste da ima i smesnih igraca u njemu,ali opet,pitanje... ko od nasih zasluzuje da se nadje u timu prve lige!?
za moj ukus,od nasih igraca zadovoljili su samo: Brkic,Kizito,Pantelic i Mrdja.
Brx mi se dopada jer ima golmansku figuru :wink: ,ima stofa tu,a i Turija ima na mene veci uticaj nego svi BG mediji :lol: . Trebam li sta o Kizi pisati??? Njegova nesreca je sto je Obradovic zaista odigrao dobro ovu sezonu,igra za plave,traze ga jace ekipe nego Kizu,pa eto nasao se i u timu lige pre Kize.Panta.... bio je jedina jos moja nit sa kojom sam bio povezan za tu generaciju (Koca,Saula,Sami,Deki,Jezda....),i jedini igrac u nasem timu koji zna fudbal.Doktor fudbala!!! I na kraju Mrdja... nisam toliko zadovoljan njegovom realizacijom,igrom glavom i jos nekim stvarima,ali da se covek trudio,i dao na svakom mecu sve od sebe,to zaista ne mogu osporiti... Svi ostali vredni paznje,su vecinu vremena proveli na klupi ili tribinama cak.Mozda se tu jos Lovric nametao malo,ali jos je rano za njega,on tek treba da postane oslonac i vodja ekipe....

Uglavnom,to je to... mnogo gorcine,malo radosti.Brx,mozda ce delovati da sam i preterao malo,ali eto... to je moje vidjenje... mada,vi igraci ste sad u poziciji Barse iz meceva protiv Celzija i Mancestera,nigde ih nije bilo,a imaju rezultat.
Samo,mislim da ce se za 20-ak godina navijaci Vojvodine i dalje secati svih igraca koji su devedeset i neke bili jesenji prvaci,a samo Kizita iz ovog tima.Nazalost!!! :cry: :wink:
Image
User avatar
Turija
Posts: 10668
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Hvala Brki za post (i kad nije zvanično p(r)ozvan da odgovara na pitanja navijača Vojvodine :hurray: :!: ).Zbog takvih ljudi, još uvek vredi navijati za Vošu.
Gojko, Željko, Buki, i ne znam da li ima još ko, među ovim mlađim generacijama, da se mogu smatrati izvornim izdancima stogodišnje loze Stare Dame.
Čini mi da je Brka i jedini naš igrač koji je samoinicijativno, ponovo, došao na ovaj Forum.Ja sam mu se već jednom zahvalio, i čestitao vicešampionsko mesto, u ranijem svom postu u kojem sam naveo imena sadašnjih igrača koji mogu u društvo vicešampionske generacije 1975, a ovim svojim gestom Brka samo potrđuje da joj potpuno pripada i svojom ljudskom dimenzijom.
Brko, hvala Ti puno i za igru, i za brigu o Voši :!:
(juče Te i Karasi nahvali na SOSu, i preporuči za A Reprezentaciju, kao našeg najperspektivnijeg golmana.Nije to bilo kurtoazno, već istinski - a meni bi veoma drago što je danas Vojvodina iznedrila još jednu golmansku Legendu, i trunutno jedinog istinskog reprezentativca iz ove ekipe.Tada sam se i ja, bar za jedan trenutak, osetio ponosnim navijačem Vojvodine.)
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
brx
Posts: 21
Joined: Sun Dec 21, 2008 2:42 pm

Post by brx »

Ništa, hvala vama što nas pratite svaku utakmicu i navijate patriotski za Vošu!

Ne bih se složio sa tim da imamo navijački kapacitet van NS-a. Kad igramo u Kuli ili Zrenjaninu koliko ima iz tog grada navijača ili čak neke organizovane grupe na našoj navijačkoj tribini!? Dok kad beograđani dođu na Karađorđe čeka ih korpus navijača iz Novog Sada sa sve transparentima. Imamo mi navijače van Ns-a ali u jakoj skromnoj meri. Poseti Temerin ili Jarak, Futog, Veternik,Vrbas ili Indjiju,Topolu ili Apatin. Naravno da ima tu i naših navijača ali zna se kako su obeležena ta mesta i mislim da oko toga nećemo polemisati. Čak šta više mislim da i u nekim delovima NS-a nemamo većinu(Klisa,Detelinara) Mogu jedino da garantujem za Stari Grad, Liman, Grbasvicu i Petrovaradin. Možemo samo da se jedimo i pitamo zašto je to tako i da tražimo krivce. Pa Zvezda nikad gora u istoriji pa protiv Rada dođe 20000 ljudi!!! Kako to?! Nama na Atletiko dođe 5 i po hiljada. Problem je mnogo dublji ali kao što sam rekao mi imamo perspektivu. Oni ne. Biće ih sve manje. Vreme će pokazati......
van der iV a.k.a Totti
Posts: 635
Joined: Sun Jan 23, 2005 11:04 am
Location: Point Place

Post by van der iV a.k.a Totti »

Sezona je samo bila dobra na tabeli.Sve ostalo je bilo za zaborav.Igraci koji su zadovoljili su:Brka,Kiza,Lovric,donekle Djuric,Trivun i Sepuja.Svi ostali su bili losi,a neki vrlo losi.Sta reci za jednog Lazetica,koji je bio nezamenljiv,a ne bi igrao ni u Indexu da nema neku debelu vezu?Sta reci za Mijata-kapitena koji bi eventualno mogao da igra samo za ekipu neke mesare na radnicko-sportskim igrama?Sta reci za Popa koji je odigrao katastrofalno i koga samo bogati cale i rodni kraj Bobota drze u ekipi?Sta reci za Tadica koga samo bogati cale i debele crnogorske veze drze u ekipi,a bogme i u reprezentaciji?Sta reci za Mrdju kojem u proseku treba 5 sansi da bi dao gol i koji vodi loptu kao covek sa 2 drvene noge?Sta reci za Vukajla koji ima 10 kila viska,nije prosao pripreme,a uvek je prva rezerva,sem kad ne odradjuje kaznu od crvenog kartona?Sta reci za Purketa,koji se rasklopio i bio povredjen celu sezonu,posle samo jednog malo jaceg slobodnjaka?Sta reci za mungosa Djurovskog,koji je pikao pola godine mali fudbal iza zgrade,a onda je preko noci postao nezamenljiv?Odgovor na ovo je-TUGA I SRAMOTA.Samo pokazuje nemoc ostatka lige,kad oni nas ne mogu da pobede ni sa prosecno 4-6 bogalja u timu.A sta reci za Aleksica,koji je veliki talenat,a u Vosi igra u proseku 10 minuta po mecu?Sta reci o Sepuji,koji je svoje umece pokazao u slabasnom Cukarickom,a za nas je bio drvo?Sta reci za Hucisvilija koji je bio najbolji strelac na pripremama i za koga sam ubedjen da je vrlo dobar i koristan igrac,da za polusezonu odigra nekih 70 minuta?Sta reci za Trivuna,koji nam zimus nije trebao,a posle se nije mogla zamisliti igra bez njega?Sta reci za Pantu,koji je i u ovim godinama bolji i od Lazetica,Tadica,Vukajla i ostale kompanije,a igra svaku trecu utakmicu i to po 15 minuta?Sta reci za Djurica koji je bio reprezentativac,a sad ga nema kao da je u zemlju propao?Sat reci za mladjanog Smiljanica koji je bio solidan i Barseloni,ali kod nas nema mesta ni na klupi?I za ovo postoji odgovor-VREDJANJE INTELIGENCIJE I BEZOBRAZLUK NEVIDJENIH RAZMERA.Treneri su bili katastrofa,stvarno ne znam ko je bio gori.Ko god kaze da je Maric dobar trener i da igramo lepo,taj je ili lud ili slep.Sta tek reci za upravu koja samo gleda sta bi mogla da proda od imovine,kako da udomi kojeg menadzerskog igraca i koja je uspela da spiska 5 miliona za pola godine?Krajnje jeziva slika i molim vas,nemojte se zavaravati ovim drugim mestom,jer prelaznog roka nece biti,prodacemo sve sto mozemo,pitanje gde i kakav ce nam biti stadion i ko ce stati/ostati na celo/u naseg kluba "iz neizmerne ljubavi prema Vojvodini".Nadajmo se najboljem raspletu,tj najmanje losem...
DOSTA JE BILO AUTOKRATIJE-UPRAVA NAPOLJE!!!
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Najveci problem je marketing koji klub totalno nema.Nije uopste potrebno mnogo para da bi se angazovala masa,probudio grad...kolko kosta lepljenje plakata pred svaku utakmicu,recimo reklame po novosadskim televizijama,deljenje besplatnih ulaznica po osnovnim i srednjim skolama,pa razne recimo promocije u centru grada?
Navijacka grupa Firma jedina promovise klub u i van grada.Da nema tih koreografija,pesama atmosfera bi bila kao i na vecini ostalih stadiona.Ljudima se ne gleda ovakav fudbal,koji je davno presao granicu regularnosti.Publika je razmazena i na stadionu je trenutno onaj minimum koji jednostavno ne moze bez Vojvodine i fudbala.Potrebno je mnogo rada i angazovanja da bi se stadion konacno popunjavao.Imali smo situaciju na utakmici sa partizanom u decembru kada se okupilo vise ljudi na severu nego protiv Atletika.Tada smo se borili za titulu jesenjeg prvaka i to nesto ipak govori.Potrebni su rezultati u kontinuitetu,ali najpre igra.Realno govoreci mi smo odigrali najgoru sezonu od poslednje tri.Kod kuce sasvim zadovoljavajuce,samo 1 poraz neracunajuci onu kradju sa "sampionima",ali u gostima katastrofa.Porazi od Rada,Ofke,Napredka,partizana,zvezde,Javora,a moze se reci i od Borca.Svega 5 "cistih"pobeda u 16 utakmica moze se reci da je malo.I kao domacini smo se cesto provlacili pobedjivajuci na snagu.
Uporedjivajuci ovu sezonu sa onom pod vodstvom Rajevca rekao bih nebo i zemlja.Secam se svih utakmica te godine,sto bi se reklo isli smo od pakla do raja.Pobedjivali smo rutinski,ali sa stilom.Odvalili smo i zvezdu i partizan u Beogradu i stigli do treceg mesta.Rezultat ne preterano zapazen,ali igra na vrhunskom nivou.Evo godine totalno obrnuta slika.Drugi smo,istorijski uspeh,a ja ne verujem da sa nekom radoscu secati bilo cega.Gledali smo Lazetica,Vukajlovica,preko niza savrsenih trenera...evo,na prste ruke izbrojacu utakmice vredne pomena:Sa Ofkom 6-1,pobeda na marakani,poraz od partizana na Karadjordju...mislim da je to sve.Banat je iza nas 30 bodova,partizan ispred 20 bodova...
Imace ekipa priliku da iskaze sav svoj potencijal u Ligi Evrope jos malo-tu slede glavni ispiti!
Moraju mnoge stvari da se menjaju u klubu,previse je sukoba u upravi i vreme je da se jedna strana skloni.Na ovaj nacin ne mozemo da napredujemo ni na koji nacin.
Rezime rezimea je da ostaje samo rezultat,da su momci ipak zasluzili ovu nezvanicnu titulu,ali i da se necemo uvek provlaciti.Posle "sampiona"bili smo najmanje losi,iskoristili smo slabu konkurenciju.Jedini pravi vicesampioni jesu Kiza i Brka koji su svoju klasu i kvalitet opravdavali cele sezone.Ostali-uzivajte,ali i prst na celo!
Napred Voso!
User avatar
Turija
Posts: 10668
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

mihailov wrote:Najveci problem je marketing koji klub totalno nema.

Navijacka grupa Firma jedina promovise klub u i van grada.Da nema tih koreografija,pesama atmosfera bi bila kao i na vecini ostalih stadiona.Ljudima se ne gleda ovakav fudbal,koji je davno presao granicu regularnosti.
Realno govoreci mi smo odigrali najgoru sezonu od poslednje tri.Kod kuce sasvim zadovoljavajuce,samo 1 poraz neracunajuci onu kradju sa "sampionima",ali u gostima katastrofa.Porazi od Rada,Ofke,Napredka,partizana,zvezde,Javora,a moze se reci i od Borca.Svega 5 "cistih"pobeda u 16 utakmica moze se reci da je malo.I kao domacini smo se cesto provlacili pobedjivajuci na snagu.
Gledali smo Lazetica,Vukajlovica,preko niza savrsenih trenera...evo,na prste ruke izbrojacu utakmice vredne pomena:Sa Ofkom 6-1,pobeda na marakani,poraz od partizana na Karadjordju...mislim da je to sve.Banat je iza nas 30 bodova,partizan ispred 20 bodova...
Moraju mnoge stvari da se menjaju u klubu,previse je sukoba u upravi i vreme je da se jedna strana skloni.Na ovaj nacin ne mozemo da napredujemo ni na koji nacin.
Rezime rezimea je da ostaje samo rezultat,da su momci ipak zasluzili ovu nezvanicnu titulu,ali i da se necemo uvek provlaciti.Posle "sampiona"bili smo najmanje losi,iskoristili smo slabu konkurenciju.Jedini pravi vicesampioni jesu Kiza i Brka koji su svoju klasu i kvalitet opravdavali cele sezone.Ostali-uzivajte,ali i prst na celo!
Da ne pišem, kad već mogu da prepišem :wink: (mogao bih i sve ostale postove iznad, ali hajde samo ovaj poslednji).

Jadan li je fudbal, i Super Liga, u kojoj se sa samo 2 vanserijska igrača, i to golmanom i levim bekom, može osvojiti drugo mesto.To je gotovo neizvodljivo i u košarci, odbojci..., tj sportovima na čijim terenima igra upola manje igrača, nego na fudbalskom.
Ova naša liga je smešna, za neke današnje fudbalske standarde.Od 12 ekipa, 10 ekipa nemaju snage da u laganom ritmu istrče ni 60 minuta, i NIJEDNOG VANSERIJSKOG IGRAČA.Ta činjenica, i pomoć sudija, doneli su partizanima Titulu, a nama vicešampionsko mesto.
Žalosno je kada navijači vicešampionske ekipe žele da vide leđa više od polovine aktera osvajača vicešampionske titule, a od one druge da odu što pre odavde, i da nesmetano napreduju i obezbede svoju fudbalsku egzistenciju.
A, sa čim ćemo mi onda u Evropu?Bojim se katastrofe, i velike bruke, već u prvom kolu.Zato bi bilo najbolje (kako reče Mihailov) da izvučemo neko zvučno evropsko fudbalsko ime i prikrijemo svu svoju nemoć.
Ne verujem u neka ozbiljnija pojačanja, jer kad nismo to učinili dok smo imali PET MILIONA EVRA NA SVOM RAČUNU, kako ćemo sada kada smo u MINUSU PREKO MILION EVRA :?: :oops:
Želim samo da izbegnemo evropsku bruku, a u našoj ligi ćemo već nekako biti treći, jer ulaze još 4 ekipe koje će samo razvodniti i ono malo fudbalera koji mogu da probaju da se bave tim sportom.
O trenerima da ne pričam.Oni su svoju struku i ponos budzašto prodali odavno.Ne verujem, da su baš takva sirotinja, pa da ne mogu bez tog dinara, a na priznatije fudbalsko inostranstvo, sa domaćom preporukom, već ne mogu računati odavno.Čini mi se da bi pre uspeli da naprave neku karijeru, ako bi počeli da je grade tamo, od nižih liga, nego iz naše Super.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Milan
Posts: 4154
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

mihailov wrote:Najveci problem je marketing koji klub totalno nema.Nije uopste potrebno mnogo para da bi se angazovala masa,probudio grad...kolko kosta lepljenje plakata pred svaku utakmicu,recimo reklame po novosadskim televizijama,deljenje besplatnih ulaznica po osnovnim i srednjim skolama,pa razne recimo promocije u centru grada?
Navijacka grupa Firma jedina promovise klub u i van grada.Da nema tih koreografija,pesama atmosfera bi bila kao i na vecini ostalih stadiona.
Ovde Brko leži odgovor na tvoju konstataciju kako Vojvodina nema više navijača van NS-a. Najveće dostignuće marketinga našeg kluba je bila "fer tribina". Odlična ideja, bila je i vrlo uspešna, a onda je neko na nju jednostavno zaboravio. Jadan je klub u kome navijači vode računa o bitnim stvarima (obeležavanje 95 godina kluba, igrač sezone), gde FK Rad odaje poštu Panteliću (šta je klub uradio po tom pitanju?), odavanje počasti preminulim legendama kluba,... Ako se nešto i uradi, to je posle pritiska javnosti ili novinara. Jedina marketinška služba FK Vojvodina su njeni navijači! Jednom rečju SRAMOTA!!! E dokle god je tako, Vojvodina neće imati više navijača ni u gradu, a kamoli van grada...

Hvala ti što si se javio i na ovoj temi! Nadam se da ćeš nam češće donositi radost svojim postovima. Hvala ti i za igre u ovoj sezoni, kao i za sjajno prezentovanje našeg voljenog kluba!!!
POŠTO OBRAZ ???!!!
SlobaNN
Posts: 273
Joined: Fri Nov 14, 2008 12:02 am

Post by SlobaNN »

Kao prvo Brki kapa do poda za to sto je posetio forum i izneo neka svoja misljenja. Svaka cast Brko!!!

Na pocetku bi rekao da je sramotno promenuti 4 trenera za jednu sezonu. OD svih koji su bili tu, po meni, ispada je Maric jos i najbolji, iako mi se ne svidja njegov stil igre kao ni izbor igraca (Lazetic, Pekovic, ne igranje Djurica, Aleksica).Sto se tice igraca: od Tadica sam daleko vise ocekivao, sve mi se cini da je decko iz dana u dan sve sporiji, sto cete se sloziti sa mnom veliki minus za igraca koji igra na krilnoj poziciji, On ima dobar dribling kao i centarsut ali sve to umanjuje to sto je izuzetno spor. Grozdanoski - od ovog coveka sam takodje ocekivao daleko vise. Poredeci njegove igre za reprezentaciju i igre kod nas, to su dva sveta razlicita. Djuric - na pocetku odlican i onda usledio poziv gosp. Antica i decko kao da je zaboravio da igra fudbal, na kraju potpuno ispao is prvog plana (necu da ulazim u detalje, jer ih ne znam i necu da se pravim pametan). Kizito, Brkic - fantasticni. U poslednjim kolima je Tumbasevic odigrao odlicno, trebalo bi ako ostane da bude sledece sezone oslonac ovog tima.Ostali igraci u sustini isto kao i ranije. Uprava: Razna mimoilazenja, svadje i slicno, u ostalom danas je skupstina pa cemo videti sta ce biti. Navijaci: Svako utakmicu verno bodrili nas voljeni klub, ali mi se cini da je sve manja zainteresovanost za fudbal pa i brojnost. Nekad mi se cini da neki navijaci sa severa ne znaju ni ime protivnika sa kojim igramo. Tako npr. kada smo igrali sa Napretkom (1:0 kada je bilo obelezavanje jubileja Firme), jedna osoba se javila na telefon i rekla da se nalazi na nekoj prijateljskoj utakmici Vojvodine - toliko o tome da zna ko igra i sa kim. Stadion: iz dana u dan ga rasturaju, ko zna na sta ce na kraju liciti - veoma tuzno. Ko zna jer cemo moci igrati evropske utakmice na Karadjordju? Stvar koja me je obradovala je izgradnja one zgrade u sportskom centru (necu da ulazim od kojih para i slicno). Ja tvrdim da smo imali boljeg sefa strucnog staba od prvog do zadnjeg kola, bili bi rame uz rame partizanima do poslednjeg kola. Ali posto nama na klupi sedi jedan magistar, doktor sta li je vec Bekvalac, onda ispusena mustikla Petrovic mi ne mozemo da se borimo za to prvo mesto. Namerno sam izostavio Radojicica jer je on i makar nesto imao rezultata za razliku od ovih dvoje. Maric - marioneta, ali makar nesto ta igra na terenu lici na fudbal. Da ne duzim dalje, sve u svemu, zadovoljan sam vicesampionskom titulom posle 30 i kusur godina.
User avatar
budababa
Posts: 4008
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Dnevnik wrote:У знаку голгетера Драгана Мрђе

Драган Мрђа, голгетер Војводине (13 првенствених погодака) обележио је пролећну полусезону. На листи најбоље оцењених фудбалера према извештајима “Дневникових” новинара

( у обзир узети играчи који су од 16 мечева одиграли осам или више), најбољи стрелац црвно-белих из Новог Сада стигао је до просека 7,15 на 15 мечева. Друго место припало је Марију Ђуровском чији је просек 6,80 из 13 сусрета, а треће Џозефу Кизиту који је на 14 дуела имао просек од 6,78.
Следе: 4. Дарко Ловрић 6,75 (13), 5. Жарко Лазетић 6,73 (13), 6. Александар Поповић 6, 73 (11), 7. Жељко Бркић 6, 70 (10), 8. Душан Тадић 6,66 (15), 9. Весељко Тривуновић 6,62 (9), 10. Владимир Буач 6,54 (13), 11. Миодраг Стошић 6,54 (11), 12. Јанко Тумбасевић 6,43 (12), 13. Влатко Грозданоски 6,28 (8), 14. Данијел Алексић 6,17 (10), 15. Миодраг Пантелић 6,00 (8).
Поред наведених 15 играча у пролећној сезони шансу је добило још њих 10. То су: Кесић, Пековић и Ђурић (7 мечева), Хуцишвили (6), Стјепановић, Вукајловић и Лакић (5), Мијатовић (3), Павловић и Леандро (1 меч).
У прва два пролећна кола екипу је водио шеф стручног штаба Љупко Петровић, чији је скор: две утакмице, реми и пораз и гол разлика 2:3, док је Зоран Марић екипу водио у 14 мечева и остварио скор од: седам победа, пет ремија и два пораза, уз гол разлику 24:12. Треба напоменути да је меч с Борцем у Чачку Војводина добила службеним резултатом 3:0 (у игру ушао домаћи фудбалер који није био пријављен у записнику), иако је после 90 минута било 1:0 за Чачане.
Драган Мрђа у пролећном делу постигао је 10 голова, Душан Тадић пет, Јанко Тумбасевић два, а Тривуновић, Лазетић, Ђуровски и Грозданоски по један. Три гола су плод победе службеним резултатом у Чачку.
Најефикаснија Војводина је била у мечу с ОФК Београдом у 30. колу (6:1), по четири пута тресла је мрежу Чукаричком (4:4) и Банату (4:1), док у четири наврата није постигла гол (Рад 0:1, Партизан 0:2, Јавор и Хајдук 0:0). Најчешће су Новосађани побеђивали резултатом 1:0 (четири пута).
У пролећном делу у екипи Војводине црвеним картоном кажњени су Мијатовић и Вукајловић. Највише жутих (четири) добио је Стошић, док по три имају Кизито, Лазетић и Поповић итд.
Војводину је на 14 утакмица посматрало 27300 гледалаца или 1950 по мечу. Овај просек свакако би био бољи да меч 26. кола Црвена звезда – Војводина није игран без присуства публике због казне тима с Маракане. Највише публике овог пролећа било је у Новом Саду када је гостовао Партизан (7000), а најмање на гостовању код Баната (800). С. С.

Идеалан тим

На основу ових података идеалан тим Војводине у пролећној полусезони у формацији: 4 – 2 – 3 – 1 изгледа овако: На голу је Бркић, десни бок припада Буачу, а леви Кизиту. Два центархалфа су Стошић и Ловрић, два задња везна Поповић и Тривуновић, испред њих на десној страни је Лазетић, а на левој Тадић, у средини Ђуровски, а најистуренији у шпицу је Мрђа.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Sport

Novosađani nisu uspeli da osvoje treću šampionsku krunu, posle 1966. i 1989. godine, ali su ponovili podvige iz 1957, 1962. i 1975, kada su bili viceprvaci. Vojvodina je, koliko toliko, pretila neprikosnovenom Partizanu, cele jeseni mu disala za vratom. Međutim, pošto su „lale" vodila čak četvorica trenera, od.kojih je sa Ljupkom Petrovićem najviše zatajila (?!) i drugo mesto j'e pun pogodak. Večiti rivali iz Beograda su. konačno, razdvojeni.
Uz sjajnog Kizita, u crveno-belom dresu je blistao probuđeni golgeter Mrđa, pa mladi reprezentativac Tadić, njegov kolega u toj selekciji golman Brkić. Novosadski tim je, zapravo, bio idealan spoj isku-

igrač utak. min. gol. ž. k. c. k. ocena
Kizito 30 2.668 - 6 6,93
Mrđa 28 2.149 13 5 6,90
Tadić 28 2.209 9 4 6,83
Buač 28 2.314 1 6 6,75
Brkić 27 2.413 - - 6,67
Stošić 24 2.116 - 9 6,75
Popović 23 2.118 1 5 6,82
Đurić 22 1.980 3 4 6,79
Aleksić 22 970 4 1 6,56
Pantelić 22 848 1 5 6,80
Grozdanoski 22 1.628 2 5 6,71
Tumbasević 21 1.223 2 5 6,66
Lazetić 19 1.020 1 6 6,68
Lovrić 17 1.439 - 1 1 6,85
Mijatović 15 1.350 - 8 1 6,83
Trivunović 15 1.155 2 4 6,85
Vukajlović 15 624 - 3 1 6,40
Đurovski 12 677 1 2 6,83
Stjepanović 10 362 1 - 6,83
Lakić 9 559 - 2 6,14
N. Stojanović 8 241 2 1 6,83
Peković 6 451 - - 6,50
Kesić 6 467 - - 6,87
Hucišvili 6 200 - 1 6,33
Pavlović 5 241 - 2 6,66
Medojević 2 47 - . - 6,50
Leandro 1 53 - - 6,00
Sepua 1 13 - - -

stva i mladosti, u kojoj su najstariji Miodrag Pantelić (36) i najmlađi Danijel Aleksić (18) igrali koliko je bilo potrebno.
„Lale" su igrale bolje u prvom poluvremenu utakmica, kada su postigli 17, a primili samo pet pogodaka. Pogotovo su bili furiozni u prvih 15 mi-nuta, kada su se čak sedam puta radovali pogocima, a primili samo jedan. Kako su mečevi odmicali, koncentracija im je padala, pa su između 46. i 75. minuta bili u egalu (16:16), da bi se u finišu, između 76. i 90. minuta, trgli i zabeležili učinak deset postignutih i pet primljenih golova.
Vicešampion je tresao mreže na 64 minuta, a pošto su golmani Brkić i Kesić 25 puta vadili loptu iz mreže (najmanje posle Partizana), njihova mreža je bila ranjiva na 118 minuta.
Vojvodina je blistala u finišu prvenstva. Od poraza protiv Partizana (0:2), u 25. kolu, do kraja je pet puta pobedila i tri meča odigrala nere-šeno.
Međutim, i pored ovakvog plasmana, na „Karađorđu" je okupila samo 40.300 ljudi, u proseku svega 2.686. Po tome su „lale" daleko ispod Partizana, Crvene zvezde, pa čak i i Japretka i Jagodine. .
S. NOVKOVIĆ
User avatar
Krle
Posts: 1365
Joined: Mon Jun 16, 2008 4:36 pm

Post by Krle »

Da smo gledali lep fudbal - nismo. DA smo gledali neku zelju za lepim - ni to nismo. Da smo derali grla podstrekujuci zelju za pobedom kod igraca - tesko. Uostalom, kad je Bekvalac najavljen kao kormiral Vosinog broda do titule, sve se odmah moglo nazreti u daljini - i hrid i brodolom i brodolomnici. Ostalo je samo nadgradnja.
Dopao mi se Brkin komentar da ni Barsa u ovoj ligi pored partizana ne bi mogla da bude prva, jer sam pomislio da patim ili od navijackog slepila ili od paranoje. Ipak to nas ne opravdava, da nismo bili u stanju da igramo lep, dopadljiv fudbal - fudbal koji bi i pored ovakve korumpirane i kvalitetom oskudne lige privukao ljude na "Karadjordja". Zasluge za to nose svi - od trenera, do uprave. Igraci nisu krivi - oni imaju talenat, ili ga nemaju i rade ili ne rade na treninzima, sto kontrolisu oni napred navedeni. Videcemo gde ce nas Bata sad odvesti.
A opet da ponovim: neka se borimo za opstanak, ali neka igramo prepoznatljiv fudbal, s puno trcanja, tehnike i golova. Da bar uzivamo u igri, a ne samo u cinjenici da gledamo voljeni klub.
Locked