SD "Vojvodina"

Locked
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

SD "Vojvodina"

Post by Владика »

Због веће прегледности форума решили смо да отворимо посебан топик у секцији "актуелно", која ће пратити дешавања у нашем вољеном клубу и спортском друштву. Вести везане за одређени меч молим вас шаљите на тај топик, а све остало постујте овде! Хвала!!!!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Re: Drugi o nama i SD "Vojvodina"

Post by Владика »

dnevnik wrote:iho je procurela vest da selektor A reprezentacije Srbije Radomir Antić, u potrazi za našim igračima širom inostranih liga, razmišlja i o Goranu Mariću, sinu direktora omladinsko-pionirske škole FK Vojvodina Zorana Marića. Goran ima 24 godine, napadač je u Barseloni B, koja se takmiči u trećoj ligi Španije.


Ocu Zoranu godi priča, ali je kao pravi profesionalac, nekadašnji prvotimac Novog Sada, Vojvodine, Selte i Kompostele, rekao da je najbolje da o svemu popričamo sa Goranom. Pozvali smo Španiju...
- Zaista još uvek ne znam ništa o tome – poručio je u telefonskom razgovoru Goran. – Zvuči mi neverovatno, jer u karijeri je teško preskočiti nekoliko stepenica odjednom. Pristalica sam postupnog napredovanja, ali su možda moji golovi (21) u dresu B tima Selte nekoga zaintrigirali. Uostalom, to mi je i bila preporuka da obučem dres Barselone B, a ponuda Katalonaca bila je i profesionalno i finansijski bolja od nekih španskih drugoligaša – u dahu priča Goran.

Poznanstvo iz Selte

Goran Marić kaže da se dobro seća Antića kada je bio trener Selte.
- Igrao sam tada za mlađe kategorije, a u prvom timu Selte iz Viga bili su Savo Milošević i Saša Ilić – podseća Goran.

Marić junior karijeru je počeo kao petlić u Komposteli, a onda je usledila selidba u kadete Barselone gde je igrao i u omladinskom pogonu. Zatim je prešao u Seltu, a polusezonu odigrao je i u španskoj Segundi za Las Palmas. Sada ima jednogodišnji ugovor s Barselonom B.
- Ovde smo na oku svima, često treniramo s prvotimcima pod nadzorom Pepea Gvardiole i imamo tim čije su ambicije ulazak u Drugu ligu. Svakome od nas, pa i meni, je san da zaigram u prvoj ekipi Barselone ili nekom drugom timu iz Primere, ali i da zaigram za reprezentaciju Srbije. Sada imam španski pasoš, no, ukoliko Antićev poziv stigne, ne treba ni da objašnjavam da bih se odmah odazvao, jer je to čast i priznanje koje malo ko dočeka u karijeri – kaže nedvosmisleno Goran.!
Dosadasnja karijera Dzimija juniora-
2005-2006 Celta de Vigo B
2006-2007 UD Las Palmas (loan)
2007-2008 Celta de Vigo
2008 FC Barcelona B ?? (??)
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Re: Drugi o nama i SD "Vojvodina"

Post by Владика »

GRADJANSKI wrote:List "Sport" iz Barselone naveo je da je Goran Marić, sin nekadašnje velike zvezde i reprezentativca Vojvodine Zorana Marića, takođe na skeneru našeg selektora Radomira Antića, kao i još nekolicina naših fudbalera koji nastupaju u inostranim klubovima a o kojima se ovde ne zna dovoljno. Marić je 24-godišnjak i član Barselone B, "diplomac" fudbalske škole Selte i njen prvotimac, pa onda igrač Majorke. U klubu iz Viga je svojevremeno, kao ekstratalenat, privukao pažnju i Radomira Antića kada je preuzeo da vodi prvotimce Selte i, kako smo juče čuli od Gorana, otad ne samo da datira njihovo poznanstvo već su tada i poslednji put razgovarali.

– Nažalost, ne znam odakle novinarima "Sporta" infomacija da sam se sreo s našim selektorom. Voleo bih da su u pravu, ali nisu. Precizniji da budem, nije tačna ta strana njihove informacije da smo razgovarali, a ne znam da li neko posebno prati kako igram ili ne, što još piše u onom tekstu "Sporta". U to se, već, ne bih upuštao – kaže Goran.

Na temu "šta bi bilo kad bi bilo" Marić junior ne bi da govori, s tim što dodaje da se ni sekunde ne bi predomišljao kada bi mu stigao poziv iz naše fudbalske kuće s Terazija:

– Odgovorio bih, valjda, istog trena kada bi mi došao poziv. Potvrdno, razume se.

Isto govori i senior, sada stručnjak na čelu nadaleko čuvene fudbalske škole Vojvodine:

– Ne znam koliko u tom tekstu ima realnosti, ali znam kako bi Goran reagovao. Ne, ne govorite mi. Znam šta vam je rekao.!
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8835
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Radoye wrote:Intervju sa Gojkom na B92:
http://www.b92.net/sport/intervjui/inte ... _id=329554
Dobar im taj video mix,nigde ga raniej nisam video :lol: :wink:
Image
User avatar
021
Posts: 852
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Malo odbojke...

Post by 021 »

Red bi bio da nastavim priču o OKV, kad sam je već započinjao...
Odbojkaši su posle dva startna prvenstvena poraza od autsajdera zaređali četiri pobede. U četvrtak je u Maloj sali SPENS-a savladana zvezda, rezultatom 3-1 (po setovima 28:26, 25:18, 23:25, 25:22). Igra je bila na mnogo boljem nivou nego ranije, a sama utakmica vrlo zanimljiva. Šteta što je izostao najavljeni TV prenos, zbog cirkusa Kolorado (i to već koji put, čini mi se da neko to radi namerno :roll: ). Briljirali su Čupković i Vemić, a kada njima dvojici ide od ruke, onda po običaju pobeda ne izostaje.
Evidentno je da se ekipa posle kriminalnog početka sezone stabilizovala, a forma je u uzlaznoj putanji. Pokazali su momci da mogu ravnopravnopravno da igraju sa svima u domaćoj ligi. Iako se posle prvih par utakmica činilo da će ovo biti godina za glavobolju, sada se sa sigurnošću može reći da ipak neće biti tako. Trenutno je najvažnije da nastavimo sa sigurnim partijama i obezbedimo jedno od prva četiri mesta, koja vode u mini-ligu za play-off. Kasnije je sve moguće, pa i titula. O tome je suviše rano govoriti, posebno ako se imaju u vidu tradicionalno velike oscilacije u igri. Ostale ekipe u ligi nisu ništa bolje, sve je to manje-više isti nivo i svako svakoga može da pobedi. Ipak, sve je to jako, jako slabo za neke evropske okvire, a ja OK Vojvodinu vidim u društvu najboljih evropskih ekipa, dok se domaća titula podrazumeva. Koliko smo daleko od toga, najbolje se videlo prethodne srede, kada nas je Lokomotiva iz Ukrajine prosto raznela sa 3-0...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

masta_ace wrote:ZVEZDA HOĆE ALEKSIĆA, BATA NI DA ČUJE

Crveno-beli žele da angažuju talentovanog napadača Vojvodine Danijela Aleksića (17), čelnik Novosađana Ratko Butorović poručuje da nema tih para za koje bi najboljeg igrača pustio u Beograd


Zvezda prelaznog roka... Danijel Aleksić, prvi pik Crvene zvezde

Prvi pik Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku biće supertalentovani napadač Vojvodine Danijel Aleksić (17)! Omladinski reprezentativac Srbije, prema mišljenju zaposlenih na „Marakani", mogao bi da bude najjači adut crveno-belih u predstojećem periodu, istinski „kapitalac" za budućnost.

Ali veliku prepreku mogućem transferu predstavlja tvrdokoran stav rukovodstva novosadskog superligaša koje ne želi da najbolje igrače prodaje beogradskim velikanima.

Vojvodini ne treba novac

- Članovi rukovodstva Crvene zvezde uradiće sve što je u njihovoj moći da dovedu Aleksića. Upotrebiće sva sredstva, jer bi Aleksić zajedno sa Lazovićem iz čačanskog Borca predstavljao jedan od najtalentovanijih napadačkih tandema u Evropi. Znaju da Vojvodina nije voljna, ali uzdaju se u diplomatske sposobnosti pojedinih članova Upravnog odbora - kaže izvor blizak dešavanjima na „Marakani".

Jedan od vodećih ljudi Vojvodine Ratko Butorović kaže da Danijel Aleksić sigurno u bližoj budućnosti neće napustiti redove najstarijeg superligaša, i da je to jedinstven stav kompletnog Upravnog odbora.

- Apsolutno je nemoguće da Danijel Aleksić u zimskom prelaznom roku napusti Vojvodinu. Ne damo ga ni Crvenoj zvezdi, ni Mančesteru, ni Fejenordu. To je mišljenje kompletnog Upravnog odbora, jer Aleksić treba da bude predvodnik nove šampionske generacije. Zašto bismo ga prodavali kada je Vojvodina finansijski stabilan klub - istakao je u razgovoru za Press Ratko Butorović.

Upitan šta bi se desilo kada bi rukovodstvo Crvene zvezde bilo spremno da za Aleksićevu slobodu plati pet miliona evra, Butorović je kratko odgovorio:

- Uopšte nisu u pitanju finansije. Ne želimo da prodamo Aleksića i tačka. Pogotovo Crvenoj zvezdi i Partizanu. Takav igrač u ovom trenutku nema cenu.

U slučaju da dođe do velikog preokreta, dolazak Danijela Aleksića u Ljutice Bogdana nadmašio bi transfere Ljubomira Fejse u Partizan (1,2 miliona evra) i Darka Kovačevića u Crvenu zvezdu (milion maraka).

Proslavile ga makazice

Široj javnosti jedan od najtalentovanijih srpskih igrača postao je poznat posle gola makazicama koji je dao u kvalifikacionom meču za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Škotske, iako je debitovao za prvi tim Vojvodine 5. maja 2007. sa 16 godina i dva dana, što je nateralo emisare priznatih evropskih klubova da počnu da se raspituju za novosadskog vunderkinda.

Ne damo ga ni Crvenoj zvezdi, ni Mančesteru, ni Fejenordu. I tačka ... Ratko Butorović- Bata Kan-Kan

Na nedavnom meču protiv Crvene zvezde gledao ga je skaut Arsenala i jedan od najbližih saradnika Arsena Vengera, Fransis Kađiđao. Takođe, Aleksić je pre 12 meseci mogao da pokaže šta zna u Mančesterovom treningu-kampu, ali je u dogovoru sa roditeljima odbacio takvu mogućnost.

Mladi napadač, koji je pre nekoliko sedmica javno istakao da bi voleo da karijeru nastavi u inostranstvu, kaže da je čuo da je Crvena zvezda zainteresovana za njegove usluge, ali da ga o tome niko nije obavestio.

- Čuo sam priče da klub iz Beograda želi da me angažuje, ali o tome me stvarno niko nije zvanično obavestio. Ne znam da li u tome ima istine i uopšte se ne opterećujem tim pričama. Koncentrisan sam na igre u Vojvodini - kratko je prokomentarisao Danijel Aleksić, strelac četiri gola za Novosađane u ovom prvenstvu.

Sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić juče nije želeo da prokomentariše mogućnost da redove crveno-belih pojačaju Danijel Aleksić, Darko Lazović i Ivan Ergić, poručivši novinarima da nema ništa konkretno da kaže
User avatar
budababa
Posts: 4008
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Tekst nije vezan direktno za nas, ali je izjava svakako vredna nase paznje iz razumljivih razloga.
Mondo wrote:Samardžić Marković: Ko može, moraće da zaradi

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je da će država promeniti sistem investiranja u sport i da će ubuduće više investirati u sportsku infrastukturu, a manje u pojedince.

"Mislim da je greška što smo investirali u pojedince. Oni budu nezadovovoljni i javnost misli da se država prema njima nije korektno odnosila. Mi ćemo to promeniti i investiraćemo u objekte", kazala je Samardžić Marković.

Prema njenim rečima, država je ogromna sredstva uložila u pripreme sportista za Olimpijske igre u Pekingu, pa tako i u pripreme olimpijskog vicešampiona, plivača Milorada Čavića.

"Čaviću je pripalo oko 200.000 evra za nagrade i pripreme, mislim da to nije malo. Sredstva dajemo i za atletičarku Ivanu Španović i druge, koji dobijaju stipendije".

Povodom slučaja Čavića, koji je nedavno otišao u Italiju na pripreme, jer u Beogradu nije imao adekvatne uslove, ministarka je navela da su te pripreme ranije najavljene i da ih plaća država.

Na pitanje da li će u međuvremenu država pomagati najuspešnije srpske klubove - najviše je na to apelovao Košarkaški klub Partizan - ministarka je rekla da Srbija neće imati "klubove kao državne projekte".

"Ako bismo se opredelili da Crvena zvezda bude državni projekat, šta će reći Partizan, Vojvodina i mnogi drugi? Republički budžet brinuće o savezima, a gradski i opštinski budžeti o klubovima, u meri u kojoj je to potrebno, tim pre što su neki sportovi komercijalni. Šta da rade nekomercijalni sportovi, šta da rade ženski klubovi, ako mi dajemo sredstva onima koji mogu da zarade".


"Pomoći ćemo onima koji ne mogu sami sebi da pomognu, a oni koji mogu, privući će sponzore. Klubovi koji privatizacijom postanu nečije vlasništvo biće zbrinuti, dok je sada situacija da su svačiji i ničiji. Država je davala sredstva, a dugovi i dalje postoje, što znači da nije problem samo u sredstvima".

Samardžić Marković podsetila je da su u 2008. sredstva plasirana uglavnom preko Olimpijskog komiteta, za pripreme srpskih sportista, a da će u naredne dve godine biti preusmerena ka granskim savezima, koji će imati zadatak da regrutuju talente i brinu o reprezentacijama.

"Nećemo isplaćivati sredstva savezima koji ne sarađuju sa Antidoping agencijom. Nećemo više pripreme za OI prepuštati slučaju. Već smo zahtevali od saveza da nam pošalju spiskove kandidata za London 2012".

"Ako svakih šest meseci imamo kontrolu, vidimo ko napreduje po naučnim parametrima, znaćemo da li treba ulagati baš u te kandidate. Za Igre u Pekingu država je ozbiljno ulagala u pojedince, a neki su, što iz objektivnih, što iz subjektivnih razloga, podbacili. To znači da nam investicija nije bila pravilno iskorišćena i to ćemo pokušati da prevaziđemo".
User avatar
Jan
Posts: 374
Joined: Mon Jan 24, 2005 12:18 pm
Location: Novi Sad

Post by Jan »

Dnevnik, 03.12.2008. piše:

Vošin dragulj meša kuglice


DANIJEL ALEKSIĆ PUTUJE U NION


Postaće punoletan u aprilu sledeće godine, a već se toliko priča o Danijelu Aleksiću, Vošinom fudbalskom dragulju.

Bez njega omladinska reprezentacija Srbije ne može da se zamisli, selektor mladog nacionalnog tima Slobodan Krčmarević ne krije da je Dani, kako ga drugari zovu, već obezbedio mesto na spisku putnika za završnicu Prvenstva Evrope sledeće godine u Švedskoj, a u FK Vojvodina njegovu vrednost procenjuju suvim zlatom. Priznanja ovom tinejdžeru stižu svakodnevno, a poslednje u nizu doživeće danas i sutra u Švajcarskoj.

- Zajedno sa Milovanom Đorićem i sekretarom stručnog štaba za mlađe kategorije Igorom Gačićem preko Minhena putujemo u Nion gde ćemo provesti dva dana. Povod je više nego lep. Primiću u ime FS Srbije nagradu za fer-plej koji je naša reprezentacija osvojila na EP za kadete u turskoj Antaliji, a potom ću imati tu čast da žrebam parove za drugi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo omladinskih reprezentacija, gde naša zemlja ima šansu da bude domaćin – u dahu je pred put pričao Aleksić.

NJegovi golovi nisu obični. Kada je Zvezdi u prvom jesenjem kolu zatresao mrežu za pobedu od 2:0, nije bilo srećnijeg od njega. U meču Lav kupa Srbije Šiđanima je zastao dah kada je makazicama pogodio rašlje golmana Big bula, a gol kojim je Voši doneo bodove u meču sa Čačanima postigao je tako što je primio loptu na grudi i iz kolena je poslao u mrežu.

Više od godinu dana njegove igre prate evropski fudbalski velikani. Tako je i usledio poziv Mančester junajteda.
- U dogovoru s roditeljima odlučio sam da ostanem kod kuće. Zašto da mi ta poseta zavrti glavu? Polako, važno je da dobro igram, da postižem golove, da Vojvodina i reprezentacija Srbije beleže dobre rezultate, a onda će doći i ozbiljniji pozivi od onih gde sam tretiran samo kao interesantan gost – zrelo rezonuje mladić u kopačkama.

Maneken
I da se opredelio za manekenski poziv, Danijel Aleksić ne bi pogrešio. Zato mu i nije bio problem da u pratnji klupskog predsednika Vojislava Gajića i tehniočkog direktora Radisava Rabrenovića odabere odelo za svečani čin u Švajcarskoj.

- Odelo, košulj, kravata, cipele, sve mi leži kao saliveno - nije krio zadovoljstvo sopstvenim izgledom Aleksić.

Omladinci u prvom šeširu
Omladinska reprezentacija se nalazi u prvom šeširu pred žreb kvalifikacionih grupa za Evropski šampionat u Lihtenštajnu 2010. godine. U bubnju je 52 selekcije koje će biti svrstane u 13 takmičarskih grupa. Samo pobednici nastavljaju kvalifikacije za završnicu prvenstva.

Kadeti Srbije će dobiti protivnike u kvalifikacijama za Evropski šampionat koji će se održati u Nemačkoj od 6. do 18. maja naredne godine. Naša selekcija nalazi se u drugom šeširu.
Z. R.


Od kraja polusezone, a potom i od 2009. godine očekuje mnogo.
- Verujem da se omladinci mogu dokopati EP koje će se igrati u maju. Još kada bi Srbija bila domaćin kvalifikacione grupe, siguran sam da plasman ne bi došao u pitanje. Želim i u Švedsku s omladincima. Bio bi to do sada moj najveći uspeh u karijeri. A što se Vojvodine tiče, mnogo očekujemo od utakmica s Hajdukom i Partizanom. Ukoliko nam se posreći, možda prezimimo i na prvom mestu, ali hajde prvo da prebrodimo Kulu – kaže Aleksić, koji je juče imao prve zvanične razgovore s klupskim rukovodstvom u vezi s potpisivanjem prvog profesionalnog ugovora.

S. Savić
VOŠA ZAUVEK !!!
User avatar
Jan
Posts: 374
Joined: Mon Jan 24, 2005 12:18 pm
Location: Novi Sad

Post by Jan »

Građanski list 10.12.2008.:

Po tri boda s dve strane

Kakav hepening u Novom Sadu! Na "Karađorđe" stiže šampion i lider, ali u redovima novosadskih crveno-belih dosta optimistički gledaju na meč jeseni. Biće skoro potpuno kompletni, s Igorom Đurićem i Aleksandrom Mijatovićem u postavi, dok je polusezona za Vlatka Grozdanoskog završena.

– Derbi dolazi u pravi čas, pošto smo u pobedničkoj seriji i teško nas ma ko može zaustaviti. To, svakako, ne znači da ne respektujemo crno-bele. Kolega Slaviša Jokanović ima velik broj sjajnih individualaca u ekipi, a ne treba zaboraviti ni na kvalitet onih s klupe Partizana. Ipak, verujem u svoje igrače, čija je forma trenutno bolja i nadam se da ćemo to dokazati – ističe trener Vojvodine Dragan Radojičić.

Jedan od aduta Novosađana je, bez sumnje, i Dragan Mrđa, koji govori kako se ne treba osvrtati na priče o krizi u suparničkom sastavu:

– Kad je reč o velikoj ekipi, kakva je ova naših gostiju, onda se nikad s tim faktorom ne računa. Za velike nema krize jer se za tili čas vraćaju u formu. Zato i ne razmišljam o Partizanu, već samo o našoj igri. Ako krenemo kako valja i kako, uostalom, možemo, neka to bude tema za našeg suparnika.

Kapiten Aleksandar Popović se, opet, poziva na onu o ranjenom lavu:

– Ulog je ogroman, a nipošto ne treba da nas zavara slab učinak rivala u poslednjim nastupima. Nema nam druge, već da od samog početka igramo strpljivo i da vrebamo priliku. Ako budemo pametni, uvrebaćemo je i potpuno zadovoljni završiti jesen.


Vojvodina – Partizan

Stadion "Karađorđe". Kapacitet: 10.000. Sudija: Krstić (Beograd).

Vojvodina: Brkić, Stošić, Kizito, Mijatović, Đurić, Popović, Trivunović, Vukajlović, Tadić, Buač, Mrđa.

Partizan: M. Božović, Stevanović, Knežević, Fejsa, Jovanović, Obradović, Tošić, Ljajić, Lazić, Petrović, Dijara.



Iz Beograda je na račun Vojvodine stiglo pregršt komplimenata od njene bivše vedete Slaviše Jokanovića, koji je rekao da su Novosađani istakli ozbiljnu kandidaturu u borbi za titulu šampiona:

– Ipak, Partizan je u povlašćenom položaju jer ima već osiguranu nezvaničnu titulu jesenjeg prvaka. Očekujem lep meč, pravi derbi na prepunom stadionu uz, nadam se, i dobre vremenske prilike. Cilj ne krijem i želim, kao svi u našem klubu, da odemo na pauzu sa šest bodova prednosti i nadamo se uspehu.

Jokanović je i "odao tajnu" da će njegova ekipa biti lišena pomoći kapitena Nenada Đorđevića i Almanija Moreire, a naveo je i kako veruje da se Lamine Dijara već smirio i da računa s njim.

Novosadska policija je apelovala na navijače da se ponašaju fer, sportski i u skladu sa zakonom. Policija je najavila i da će kamerama snimati prilaze stadionu, kao i tribine stadiona pre derbija, tokom meča i po njegovom završetku.
VOŠA ZAUVEK !!!
User avatar
021
Posts: 852
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Blic wrote:Da li je fudbalsko prvenstvo Srbije rešeno posle prvog dela sezone

Epilog jesenje polusezone u Superligi Srbije, u kojoj je Partizan odmakao Vojvodini tri a Crvenoj zvezdi sedam bodova, navodi na dilemu da li je prvenstvo već rešeno? Tradicija, međutim, govori da jesenji prvak po pravilu ostaje na tronu i na kraju sezone, što crno-bele promoviše u kandidata broj jedan.
- Ništa nije gotovo, u igri je još 45 bodova - kategoričan je Milorad Kosanović, nekadašnji trener Vojvodine i Crvene zvezde. - Ipak, sedam bodova je više nego što nekima izgleda. Lider mora da izgubi tri utakmice, a njegov pratilac sve tri da dobije, pa da stignu u istu ravan. U ligi Srbije svako može svakog da pobedi i niko ne može da računa na duge serije nepobedivosti.

Nešto drugo, po Kosanoviću, važnije je od ishoda šampionske trke:
- Fudbalski gledano, uopšte nije važno da li će prvak biti Partizan, Zvezda ili Vojvodina! Ko god uzme trofej, to neće dići kvalitet našeg klupskog fudbala i približiti ga Evropi, a to je ono o čemu treba razmišljati. Taj rivalitet veštački forsiraju klubovi da bi se oprali pred navijačima i javnošću zato što su predaleko od međunarodnog nivoa.

Trka večitih rivala mogla bi, dakle, da dobije i neočekivan ishod?
- Ako trijumfuje Vojvodina, što nije nemoguće, to bi bilo nešto naizgled novo. Ali šta ćemo dobiti? Pokriće za pristalice i zablude o evropskim dometima, a sve ostaje isto. Čak i gore, jer ono što su dva vodeća tima u sredu prikazala u Novom Sadu nije ništa! I Partizan i Vojvodina igraju gore nego pre godinu dana, o Zvezdi da ne govorim.

Sa vama na čelu Vojvodina je 1994. zimovala na prvom mestu?
- Prezimila i na kraju ostala iza Zvezde jer je tako moralo biti! Odlučio je faktor otimanja, nije nam dozvoljeno da budemo šampioni. Ne samo da smo minirani spolja, nego i iznutra - u samom klubu.
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

У недељу наши ватерполисти играју веома важан реванш меч Лен купа против грчког Хиоса. Па ко може нек оде до Спенса!
User avatar
masta_ace
Posts: 216
Joined: Mon Aug 13, 2007 9:12 pm

Post by masta_ace »

Sa vama na čelu Vojvodina je 1994. zimovala na prvom mestu?
- Prezimila i na kraju ostala iza Zvezde jer je tako moralo biti! Odlučio je faktor otimanja, nije nam dozvoljeno da budemo šampioni. Ne samo da smo minirani spolja, nego i iznutra - u samom klubu.
е ово мене занима, што бре ми тада нисмо могли бити шампиони? мислим овде има доста обавештених људи јел може неко да објасни ово више? знам оно да је звезда славила 50 година постојања па јел то био кључи фактор или шта јеботе?! ја не могу да верујем да смо минирани чак и од изнутра.. :?
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8835
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Zar nije sam Kosan javno rekao da je cigan, sta se on sada buni zbog toga?
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

rtv wrote:
НОВИ САД - НОВИ САД - Ватерполисти Војводине вечерас су победили грчки тим Хиоса резултатом 14:7, на домаћем терену, у реванш утакмици осмине Лен купа. Овим резултатом, Војводина се пласирала у четвртфинале Лен купа.

У првој четвртини домаћи су дали три поена, а гости два. У другој четвртини, резултат је био 7:3.

Састав Војводине је трећи део утакмице завршио са 12 поена, а онда је ослабио игру у последњој четвртини, када је Хиос са седам, подигао број освојених бодова на 9.

Највише голова дао је Милош Ћук (пет), док су Мирослав Ранђић, Борис Вапенски и Урош Калинић дали по два гола.

Код гостију три гола је дао Георгиос Кацаунис, а Николаос Дулос је постигао два поготка.

Прошли сусрет прошао је нерешено, са по десет поена у свакој екипи.

Ватерполисти новосадског клуба су на грчком острву Хиос са истоименом екипом одиграли прву утакмицу осмине финала 22. новембра.

Ватерполисти Војводине играли су у Н групи Лен купа са грчким Вуљагменијем, португалским Салгеирошом и румунском Стеауом, како је одлучено жребом у Риму.

Војводина је била домаћин Н групе, а утакмице су игране од 31. октобра до 2. новембра у Новом Саду.

Други српски представник у Лен купу, екипа Београда играла је у М групи са грчким Паниониосом, аустријским Тиролом и немачким Хановером.

Домаћин групе је био Паниониос, па су се сви мечеви играли у Атини.

Пласман у осмину финала купа оствариле су по две првопласиране екипе из сваке од осам група овог такмичења
Locked