10. kolo: Rad-Vojvodina 1:0

User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

10. kolo: Rad-Vojvodina 1:0

Post by Владика »

stadion na Banjici
vreme 29. окtobar 2008, 14:00

Rad nakon promene trenera docekuje drugoplasirani tim prvenstva. Dok partizan polako ulazi u ocekivanu krizu, Stara Dama srpskog fudbala vreba svoju sansu da se jos vise prblizi ili mozda i preskoci crno-bele iz beograda. U timu Rada nalaze se nasa dva bivsa igraca Djordje COtra i Damir Kahriman. Uvek smo tesko igrali na Banjici? Bice ovo veliki ispit za trenera Radojicica i njegove pulene.
Novosadski crveno-beli su u odličnom izdanju savladali Borac i približili se Partizanu na četiri boda,a meč s Čačanima obeležio je supertalentovani Danijel Aleksić, ne samo zbog efektnog gola.

– Znao sam od početka sedmice da ću početi meč i osećao sam ogroman protisak, pre svega, zato što nisam želeo da razočaram novog kormilara Dragana Radojčića, čije sam poverenje, očigledno, stekao. Videlo se to, uostalom, po tremi koja me je pratila tokom otvaranja susreta, ali sam postajao sve sigurniji kako je odmicalo vreme. U celosti, nisam zadovoljan svojom igrom, jer smatram da mogu mnogo bolje. Nedostaju mi, naime, utakmice. Pa ovo mi je tek drugi put da se nađem među starterima – ističe 17-godišnji Danijel Aleksić.

Omladinski reprezentativac Vojvodine govori kako zna razlog što kod doskorašnjeg stratega Novosađana Dragoljuba Bekvalca nije bio u poziciji da počinje mečeve:

– Igralo se defanzivnije, a budući da sam mlad igrač, verovatno je tadašnji šef procenio da nisam dovoljno taktički zreo da bih mu se uklopio u koncepciju. Naravno, ne zameram mu zbog toga. Sadašnji trener ima drugačije viđenje i, ukoliko bude kao i sada, ako zaslužim priliku da igram, učiniću sve kako bih to opravdao.

Sutra sledi gostovanje na Banjici i šansa da Vojvodina i dalje bude korak za liderom:

– Ni Partizan više nije daleko posle kiksa na Banovom brdu, i pretpostavljam da mu ovo neće biti jedini promašaj, već da će još negde izgubiti, pošto evropska scena sigurno umara. Građevinari su, opet, ekipa bez pobede, ali igraju dopadljiv fudbal i moraće jednom i njih da krene. Očekuje nas, dakle, veoma težak i komplikovan ispit.
Last edited by Владика on Wed Oct 29, 2008 6:10 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Sport

USPEŠAN DEBI DRAGANA RADOJIČIĆA NA KLUPI VOJVODINE

Nije bilo lako Draganu Radojičiću u superligaškom debiju na mestu šefa stručnog štaba, iako je u zvaničnom protokolu utakmice 9. kola Jelen Superlige, Vojvodina – Borac, rubrika “trener” na strani domaćina ostala prazna.




Upravni odbor dao je uoči meča i zvaničnu podršku mladom stručnjaku koji je od početka nove sezone bio prvi asistent Dragoljubu Bekvalcu.

Radojičić je najavio ofanzivu od prvog minuta, ali nije njegov tim srljao u duelu sa Čačanima. Nije se čak ništa bitno menjalo ni u osnovnoj postavci u kojoj smo gledali Vojvodinu u proteklih osam kola, ali je bitno novo bilo to da je puno poverenje Radojičić imao u Danijela Aleksića, što se pokazalo kao pogodak. Aleksić je postigao jedini gol na utakmici i to efektan, ali je još važnije da je Voša osvojila tri boda i sada je na četiri koraka od vodećeg Partizana.

- Hvala igračima koje nije bilo lako vratiti u uslovno rečeno normalu posle svega što smo proživeli protekle sedmice. Posle šokantnog poraza na Karaburmi svi su bili potišteni, pa sam zajedno sa ostalima iz stručnog štaba nastojao da ih osvežim i psihički pripremim za ovaj meč. Imali smo u Borcu neugodnog rivala ali smo ostvarili zacrtani cilj, verujem zsluženo. Igrači su pokazali da imaju čvrst karakter. Hvala i navijačima koji su nebrojeno puta dokazali da su naš 12. igrač. NJihova podrška svima nam je mnogo značila – u dahu je rekao debitant u novoj ulozi Dragan Radojičić.

Pred Vojvodinom je u sredu novi izazov. Idu Novosađani na Banjicu gde ih čeka Rad koji je takođe promenio trenera.
- Cilj Vojvodine je jasan, to je nova pobeda jer nas samo taj ishod zanima i smatramo ga za uspeh. Ne pretimo nikome, već verujemo u sebe i tako će biti uvek dok imam poverenje klupskog rukovodstva. Šansu sam dobio, zahvalan sam klubu na tome i trudiću se zajedno s igračima, na koje sam ponosan, ponovo obradujemo verne navijače – poručio je Dragan Radojičić. S. S.
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Pozitivno je sto je Gaga dobio sansu,ima ispit vec sutra,ocekujemo 3 boda.Vracaju se Pop i Mijatovic posle suspenzije.Tradicionalno tesko gostovanje,cinjenica da nismo pobedili na Banjici od 97'godine dovoljno govori o tezini ove utakmice.Poslednjih pet okrsaja:
Feb 19, 2006 Prva Liga FK Rad Beograd 1 - 1 FK Vojvodina No...

Aug 20, 2005 Prva Liga FK Vojvodina No... 2 - 0 FK Rad Beograd

May 17, 2003 Prva Liga FK Rad Beograd 2 - 0 FK Vojvodina No...

Nov 23, 2002 Prva Liga FK Vojvodina No... 0 - 0 FK Rad Beograd

Mar 23, 2002 Prva Liga FK Rad Beograd 2 - 1 FK Vojvodina No...
Srecno momci :!:
Napred Voso!
User avatar
masta_ace
Posts: 216
Joined: Mon Aug 13, 2007 9:12 pm

Post by masta_ace »

Nekako sam siguran da ćemo pobediti.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9940
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Voja wrote:Ja se samo plasim onog svog zapazanja,da vecinu utakmica sredom odigramo lose i izgubimo.A i po teoriji verovatnoce Rad mora nekoga pobediti.Ne dao Bog da to budemo mi.Bolje da zveknu cigane posle nas.Iako deluje bezazleno,moram reci da je Banjica za nas u ovom trenutku mozda i najveci test u prvenstvu!!!
Image
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

B92 wrote:Novi trener FK Rad Marko Nikolić rekao je da nema apsolutno nikakvu trenu uoči debija u prvoj ligi i da ima puno poverenje u svoj tim pred meč sa Vojvodinom.

"Debitujem na klupi kluba u kojem sam već dugo protiv odlične ekipe, koja ima i timski i pojedinačni kvalitet, koja je druga na tabeli i ima mnogo reprezentativaca. Imam, međutim, puno poverenje u ovaj tim Rada", rekao je Nikolić agenciji Beta. Klub sa Banjice nije ostvario nijednu pobedu u prvenstvu i poslednji je na tabeli sa samo pet bodova.

Vojvodina je druga na tabeli, sa šest pobeda i tri poraza.

"Samo je stvarno neverovatni splet okolnosti doveo do toga da imamo samo pet bodova, zbog čega je došlo do promene trenera. Dobro smo radili, radićemo još bolje. Spremni smo, zdravi, motivisani, dobro treniramo i jedva čekamo utakmicu", rekao je Nikolić.

Novi trener Rada ima tek 30 godina i najmlađi je trener ikada u prvoj ligi. Uprava kluba nije mu postavila nikakve uslove, ali Nikolić ima svoje želje i planove.

"Nemam apsolutno nikakvu tremu, imam ogromno samopouzdanje jer verujem u stručni štab i naročito ekipu. Samo želim da dobrom igrom počnemo da osvajamo bodove i krenemo ka sredini tabele. To su moje ambicije, klub mi nije postavljao nikakve ciljeve", rekao je on.

Utakmica Rad - Vojvodina igra se u sredu od 14 sati na stadionu na Banjici..
User avatar
Turija
Posts: 10833
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

VOJVODINA GOSTUJE NA BANJICI
Mijatović ili Lovrić – Radojičićeva dilema

Fudbaleri Vojvodine danas gostuju na Banjici. Rad je poslednji na tabeli s pet, a Novosađani su drugi s 18 bodova i ne pamti se kada je razlika između dva kluba bila ovolika uoči međusobnog duela. Poslednji ligaški meč ovih timova u Beogradu završen je bez pobednika – 1:1 (strelci Vukelja za Vojvodinu, a Sikimić za Rad). Bilo je to 18. februara, u prvom prolećnom kolu 2006. godine, kada je na klupi crveno-belih sedeo Zoran Marić. Vojvodina je tada bila šesta i zaostajala je za vodećim čitavih 15 bodova, dok je Rad bio 12. i bežao je poslednjeplasiranom sedam bodova.

Za razliku od tog gostovanja, kada je Vojvodina stigla u Beograd s namerom da osvoji bod i u tome uspela, današnji cilj ekipe, koju predvodi Dragan Radojičić, je samo pobeda.
- Želimo tri boda, imamo sastav kvalitetan da ide na pobedu i u duelu s jačim timovima nego što je Rad, ali samo maksimalnim zalaganjem možemo doći do cilja. Bez toga se danas ne može nadmašiti ni četvrtoligaš, a ne tako poletan tim kakav je Rad. Gledao sam neke utakmice našeg domaćina i uverio se da zaslužuje bolji plasman na tabeli. No, to je već problem građevinara, a mi gledamo u svoje dvorište – veli Radojičić.

Tri boda osvojena u nedelju osokolila su novog trenera Vojvodine, a uoči današnje utakmice suočio se sa slatkim mukama.
- Pauzu zbog žutih kartona iskoristili su kapiten Popović i štoper Mijatović. Što se kapitena tiče, biće sigurno od prvog minuta u timu. Praktično sam prelomio i u vezi sa štoperima, ali još postoji mala dilema između Mijatovića i Lovrića. Mijatović je standardan ove sezone, a Lovrić je svoju ulogu u meču sa Čačanima odradio bez greške – ističe Radojičić.

Pred trenerom Vojvodine do konačne odluke bio je još jedan trening i cela noć u kojoj je mogao da kombinuje. Radojičić sigurno najbolje zna šta mu je činiti da danas dođe do nova tri boda, jer kako je i sam rekao, svaki drugi rezultat u današnjem meču u Vojvodini će smatrati neuspehom.

Jedan od njegovih aduta danas će svakako biti iskusni centarfor Dragan Mrđa. Centarfor Vojvodine je u duelu sa Čačanima igrao dobro u polju, ulazio u šanse, ali ga gol nije hteo. Možda će danas biti bolje sreće.

- Ne smemo olako da shvatimo Rad. Gledao sam nekoliko njegovih utakmica. Mladići s Banjice svakom rivalu napravili su tri-četiri stopostotne šanse, ali im je realizacija bila slaba. Očekuje nas težak duel, ali verujem u pobedu Vojvodine – optimista je Mrđa.

Očekuje se da Vojvodina danas u 14 časova na beogradskoj Banjici istrči u sastavu: Brkić, Stošić, Đurić, Mijatović (Lovrić), Kizito, Popović, Grozdanovski, Buač, Aleksić, Tadić, Mrđa.

S. Savić
Biće na Banjici veoma teško za Vošu i Radojičića.
Mnogo teže nego protiv Borca. Pre svega, sačuvati svoju mrežu, i onda organizovati mat kontre u 3 poteza.Mislim da je Sava veoma u pravu kad kaže da je pred Radojičićem još jedna noć i trening da razmisli o postavi koju izvesti protiv dodatno motivisanog Rada.
Ne znači da u timu koji je dobio predhodnu utakmicu, ne treba ništa promeniti.Pogotovo na gostovanju u napadačkoj liniji (ako se već računa da će Buač i Grozdanovski imati dominantno defanzivno trkačke zadatke).U takvoj konstelaciji tima ne vidim ko će istčati efikasnu kontru preko cele polovine domaćina?Predviđena trojka ne verujem da ima daha.Jedino, da opet, Djurić da pobedonosni gol.
Srećno nam bilo na Banjici :!:
PS
Treba izdržati pritisak da je svaka utakmica ključna i da na svakoj treba maksimalno zalaganje, kako bi se pobedilo.To je dobro primetio Radojičić.Samo ne znam, da li to može izdržati 11 istih igrača, i to čitavu jednu godinu, dve, tri.... u kontinuitetu, bez utakmice odmora, pogotovo pojedinci bez jakih pluća?
Prava trenerska veština je osetiti kad i koga odmoriti i kada dati šansu svežem igraču.To ne piše nigde i nigde se ne polaže.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

Ja bih vratio u prvu postavu Trivuna-da Popa malo probamo rasteretiti defanzive da vidimo dal ima neke kreacije u njemu jer meni se ne svidja ova varijanta sa Grozdanovskim kao zadnjim veznim, a na desnog beka Lakica jer celu sezonu mi DESNU STRANU NEMAMO(u napadu tj. sluzi nam samo za defanzivu)i uporno idemo samo na levu na kojoj ni Tadic ne blista a jos manje bi da Kiza nije ove sezone ovako raspolozen, a Buki mi nije za tog desnog spoljnjeg nema on dribling i centarsut za to, a i mislim da je hiljadu puta pokazao gde se najbolje snalazi, pa onda na tu desnu premestimo Grozdanovskog!
limanfkv
Posts: 2861
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

E ako od ovih izgube ja bi ih sve na celavo osisao!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Ovaj tim Rada je uglavnom sacinjen od mladih igraca koje predvode bivsi c-for zemuna Brana Ilic, Joca Radivojevic,Damir Kahriman i iskusni Dalibor Mitrovic. Evo u kojoj su formaciji nastupili u proslo subotu protiv Banata
http://www.fcrad.co.yu/flash/sezona08-09/rad-banat.swf
Ako povedemo siguran sam da cemo pobediti! Treba napasti od prvog minuta i dati gol!!!!!
User avatar
Grba_NS
Moderator
Posts: 2056
Joined: Wed Aug 20, 2008 3:30 pm
Location: Grbavica

Post by Grba_NS »

1:0 za Rad strelac Jova Radivojevic
User avatar
PeraSK
Posts: 90
Joined: Sat Aug 16, 2008 10:19 am

Post by PeraSK »

"Sve je isto, samo njega nema...". Nista se nije promenilo, Sepuja ne igra, igra se ziheraski, bez pas igre (gomila netacnih, bezidejnih lopti...), NEMA IGRE!!!
User avatar
masta_ace
Posts: 216
Joined: Mon Aug 13, 2007 9:12 pm

Post by masta_ace »

pa izgleda da sam bio previše optimista bez nekog jakog osnova...
ušao i lazetić a kad on upadne ja nas odma otpisujem tako da to je to, novi poraz..
ili Bog nek nam pomogne.
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

Razbijeni smo... Vojvodina vise ne igra fudbal! Nemamo plejmekera, igrac zeljan igre nije u planu, a smesni Lazetic koji nema pojma igra. Dokle vise sa lazeticem, dajte vise Sepuju na teren! Ocu Vojvodinu koja igra fudbal!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

Jos nam je gol dao Joca Radivojevic!!! Koliko puta treba da umocimo lice u go**o da bi svatili da ono smrdi. O trenutnoj situaciji ovde je pisano jos u julu(naravno ne iz neke zle volje vec zbog toga sto veci nas svoj dan zopocinje a i zavrsava sa Vosom), pocinjeno je previse gresaka i stvarno ne mogu vise da verujem da su plod neznanja ili slucaja. Saga F.K. Vojvodine se nastavlja...
Locked