Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2008/09

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2008/09

Post by Dejan »

Bunker srušen samo jednom

PRVO KOLO KVALIFIKACIJA ZA KUP UEFA
Vojvodina - Olimpik 1:0(0:0)


NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca oko 1.500, sudija Mark Vitbi (Vels), strelac: Đurić u 58.minutu. Žuti kartoni: Mijatović (Vojvodina), Gulijev, Abuzarov( Olimpik).
VOJVODINA: Brkić - Stošić 7, Đurić 7, Mijatović 6, Pavlović 6 - Trivunović 6 (Aleksić 6), Vukajlović 6, Popović 7, Tadić 6 - Grozdanovski - (Pantelić 7), Lazetić 6 (Buač 6).
OLIMPIK: Mehdijev 8 - Usim 6, Laščenkov 5, Ahmadov 7, Gulijev 6 - Akalkatsi 6, Abuzarov 6 (Alveš), Mogadi (Musajev) 6, Čoruzi 5 (Dašdemirov), Nabijev 6 - Kutsisvili 6.



Fudbaleri Vojvodine su samo jednom uspeli da probiju u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA bunker Olimpika, ali se čini da će i to biti dovoljno za revanš koji se igra za dve nedelje u Bakuu. Novosađani nema sumnje imaju bolji tim, ali juče na stadionu Karađorđe nisu imali sreće, uz to uporni i srčani borci iz dalekog Azerbejdžana uspevali su kako tako da se odbrane.

Ustvari, igrana je neka vrsta viktorije, Vojvodina je stalno napadala, stvarala i prilike,ali u odsudnim momentima nije imala sreće, uz to golman Olimpika Rauf Mehdijev je sjajno branio i sigurno da je bio centralna figura meča. Kod istrčavanja nije ni jednom pogrešio,a uz to skinuo je i tri zicera.

A da su crveno - beli imali malo sreće već sada bi nakrivili kapu i bezbrižno putovali u daleki Baku, jer ono što je promašio mlađani Aleksić u poslednjim sekundama meča graniči se sa nemogućim. S tri metra glavom sa sredine gola, neometan, promašio je gotovo prazan gol.

Krenulo je onako kako je i Bekvalac očekivao, Olimpik se zatvorio i čvrstom zonom branio svoj gol, u špicu ostao je usamljeni, ali vrlo opasni Kutsisvili, koji je u 34. minutu stvorio idealnu priliku Magadiju, ali ovaj je trajavo šutirao.

Posle početnog ispitivanja Vukajlović je s leve strane probio bedem fudbalera iz Azerbejdžana, ali je golman Mehdijev bio veštriji. Malo zatim Novosađani su izveli dobro uigranu akciju posle slobodnog udarca,ali se Stošić nije snašao, dozvolio je da mu golman gostiju uđe u šut i šansa je ponovo propala. Bila je to izvanredna akcija, šteta što nije urodila plodom.

U drugom delu Vojvodina je pojačala pritisak, igralio se praktično pred golom gostiju, koji i nisu pokušavali da krenu u napad. Prvu šansu imao je Tadić, potom je i Vukalović mogao da se upiše u listu strelaca, ali nisu bili prisebni. A ,onda Vojvodina je povela, ko zna koji put Pantelić je na desnoj strani prevario svog protivnika, uputio lep centaršut,a Đurić je glavom zakucao loptu u mrežu.

Očekivalo se da će posle gola gosti da se otvore, ali su oni nastavili u istom stilu, komandant odbrane i kapiten Ahmedov svojim saigračima nije dozvoljavao da krenu u napad.
U finišu Vojvodina je mogla doći do ubedljivog vođstva, ali je prvo udarac Stošića iskosa s desetak metara Mehdijev, fenomenalnim refleksom izbacio u korner, u poslednjim sekundama Aleksić je kao što smo rekli promašio veliki zicer.
Vojvodina je zabeležila mršavu pobedju, ali se čini dab će to biti dovoljno za prolaz u drugi krug kvalifikacija.

G. Kovač

IZJAVE POSLE MEČA
Bekvalac žali za šansama


Posle utakmice oba trenera bila su raspoložena, bez obzira na minimalnu pobedu
Dragoljub Bekvalac je bio uveren da će njegov tim u druigo kolo kvalifikacija: meča:
- Nemam ništa da zamerim svojim mojim igračima. Utakmica je bila prava prvenstvena, igralo se borbeno i sa puno duela. Dobili smo prvo poluvreme 1:0 i sada nas očekuje revanš u Bakuu. Kao i na ranijim utakmicama osetilo se odsustvo adekvatnog špica koji bi realizovao brojne šanse koje smo stvorili. Zabrinjava realzizacija i upravo to je razlog što već u Novom Sadu nismo obezbedili prolaz dalje. Povreda Grozdanoskog u 20. minutu poremetila je planove koje smo imali za dalji tok meča ali smo preko Pantelića i Stošića uspeli da održimo dobar tempo tokom celog susreta. Gosti iz Bakua igrali su klasičan bunker i strpljivo čekali svoju šansu iz kontra napada. U finišu susreta čestim prekidima uspešno su trošili vreme - rekao je trener crveno --belih Dragoljub Bekvalac.

Na drugoj strani njegov kolega Askar Abdulajev nije imao previše razloga za zadovoljstvo:
- Čestitao bi domaćinu na zasluženoj pobedi. Mi smo ovoga leta pretrpeli velike izmene, klupske redove napustilo je14 igrača. Tek smo počeli da stvaramo novi tim za narednu sezonu, a najviše problema imamo u fazi napada. Vojvodina je prikazala dobar napadački fudbal. Imali smo mnogo problema da zaustavimo njihove napade po bokovima, a videlo se koliko su opasni iz prekida. U revanšu moja ekipa će biti jača za dva igrača koja nisu igrala i verujem da ćemo na domaćem terenu prikazati bolju igru nego sada - kazao je trener Olimpika Askar Abdulajev.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Đurić za ostanak na evropskoj sceni
PRVO KOLO KVALIFIKACIJA ZA KUP UEFA
Olimpik – Vojvodina 1:1 (0:0)

(Od našeg specijalnog izveštača)

BAKU: Stadion “Tofik Bahramov”, gledalaca 5.000, sudija Sabo Šandor (Mađarska), strelci: Ahalkatzi u 50. za Olimpik i Đurić u 85. za Vojvodinu. Žuti kartoni: Mogadi i Gulijev (Olimpik), Vukajlović, Buač, Pavlović, Aleksić (Vojvodina).
OLIMPIK: Megdijev 7, Lascenov 7 (Habijev), Nduka 8, Ahmadov 6, Koruzi 7, Klaudijano 6, Mogadi 7, Gulijev 6, Kutšišvili 6 (Musajev), Gomeš 6, Ahalkatzi 7.
VOJVODINA: Babalj 7, Stošić 6. Đurić 8, Mijatović 6, Kizito 6, Tumbasević 7, Popović 7, Pantelić 6 (Korać), Vukajlović 6 (Aleksić 7), Grozdanovski 6. Buač 6, Pavlović.

Vojvodina je ostala na evropskoj fudbalskoj sceni zahvaljujući golu Igora Đurića u 85. minutu utakmice u Bakuu. Inače, Đurić je bio strelac i u Novom Sadu.U Bakuu je postigao izuzetno vredan i lep gol, sa 35 metara Popović je majstorski poslao loptu u šestanaesterac domaćina, najviše je skočio Đurić i glavom poslao loptu u mrežu iza Megdijeva. Domaći su poveli u 50. minutu, jedna lagano nabačena lopta došla je u šestanaesterac Vojvodine, pogrešio je Kizito a iskusni reprezentativac Gruzije Roman Ahalkatzi je savladao nemoćnog Babalja.

Utakmica je odigrana po izuzeno jakom vetru, što je onemogućilo tehnički mnogo superiorniji tim iz Novog Sada da potvrdi kvalitet, a pogodovalo je borbenim domaćinima. U 10. minutu Buač je sa tri - četiri metra šutirao na gol rivala, golman je odbio loptu ona je ponovo došla do njega i on je strahovitim šutem pogodio čuvara mrže Olimpika u grudi. U 37. minutu Popović je dobro šutrao sa 20 metara, ali lopta je otišla preko gola. Dva minuta kasnije isti igrač je još jednom bio u šansi za dobar šut, međutim nije bio precizan.

U nastvaku meča, kako smo opisali postignuta su dva gola, po jedan na obe strane, što je Vojvodini bilo dovoljno da ostvari cilj i plasira se u drugi krug kvalifikacija za UEFA Kup. Trener Novosađana Dragoljub Bekvalac je naglasio da je zadovoljan jer je ostvareno ono što se želelo, dok je njegov kolega Abdulajev, uz čestitke Novosađanima, naglasio da njegovi igrači nisu iskoristili šanse i da je Vojvodina zasluženo otišla dalje.

Jovan Tanurdžić
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Dejan wrote:Ðuriæ za ostanak na evropskoj sceni
PRVO KOLO KVALIFIKACIJA ZA KUP UEFA
Olimpik – Vojvodina 1:1 (0:0)

(Od našeg specijalnog izveštaèa)

Jovan Tanurdžiæ
dodje mi da placem,specijalni izvestac!?

imal neko da objasni iz kog razloga je taj Jovan specijalan pa jos i izvestac?
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8836
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

max wrote:
Dejan wrote:Ðuriæ za ostanak na evropskoj sceni
PRVO KOLO KVALIFIKACIJA ZA KUP UEFA
Olimpik – Vojvodina 1:1 (0:0)

(Od našeg specijalnog izveštaèa)

Jovan Tanurdžiæ
dodje mi da placem,specijalni izvestac!?

imal neko da objasni iz kog razloga je taj Jovan specijalan pa jos i izvestac?
is'o covek u specijalnu skolu... :wink:
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Radoye,moje pitanje je sasvim ozbiljno
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

PRVI MEČ DRUGOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA KUP UEFA
Vojvodina – Hapoel Tel Aviv 0:0


NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 3000, sudija: Orijekhov (Ukrajina) 7. Žuti kartoni: Mijatović, Tumbasević, Grozdanovski (Vojvodina), Enijema, Vermut, Abutbul (Hapoel).
VOJVODINA: Brkić 7, Stošić 6, Kizito 6, Đurić 7, Mijatović 7, Popović 6, Tumbasević 6 (Pantelić 7), Buač 6, Grozdanovski 6, Vukajlović 6 (Korać -), Aleksić 6 ( Sepuja -).
HAPOEL: Enijema 7, Da Silva 6, Topuzakov 6, Badir 7, Jeboa 7, Vermut 6 (Šrir -), Zahavi 6 ( Luz -), Abutbul 6, Anterbi 6, Kende 6, Telkijski 6.



Ako postoji dobar nerešen rezultat na domaćem terenu u klupskom takmičenju pod okriljem UEFA, a reč je o prvoj utakmici, onda je to svakako 0:0. Sa te strane Vojvodina je ostvarila rezultatski minimum, a igra bez golova otvara joj mogućnost da uz svaki remi uz postignut gol u revanšu 28. avgusta u Tel Avivu, prođe dalje (naravno, 0:0 doneće joj produžtke). Ipak, prikazano u prvom meču daje nadu i jednom i drugom timu da može u prvo kolo Kupa UEFA.

Gosti iz Izraela nisu rizikovali. Preciznim dodavanjem čuvali su loptu bez previše ambicija da ugroze Brkića, a do gola su mogli u nadoknadi. Prvo je Ben Luiz šutirao preko prečke, a onda Jeboa nije kaznio nesporazum Brkića i Đurića.
TRENERI SE SLOŽILI
Vojvodina bila bolja

Posle novosadske utakmice oba trenera složila su se u konstataciji da je Vojvodina bila bolji rival.
- Nije bilo lako, po ovako teškom vremenu, hteti i želeti pobedu i gol, kao što su to želeli moji igrači. Nemam zamerki, osim možda nekolicini igrača. U najavi smo govorili da je Hapoel iskusna ekipa, koja zna da odigra na rezultat, što se i desilo. Bili smo bliži golu, a da smo imali samo malo više sreće i znanja u napadu mogli smo lagano da steknemo i opipljiviju razliku pred revanš, ali 0:0 je aktivan rezultat za obe ekipe. Za nas je najvažnije da postignemo gol u Izraelu. Pred kraj meč imali smo šest igrača u napadu, ali nikako nismo uspeli da savladamo na ovom meču izuzetno raspoloženog golmana Hapoela - rekao je trener domaćih Dragoljub Bekvalac.

Gostujući šef struke Eli Gutman naglasio je da je razočaran nasupom svojih izabranika.
- Vojvodina je bila bolji rival na ovom meču, imala je puno šansi i sreća je što nismo primili gol. Zbog toga sam veoma razočaran predstavom mojih igrača. Pokušaćemo da uvidimo naše greške u ovom i da ih isprvimo u revanšu - kratko je prokomentarisao Gutman.
M. R.


Vojvodina je tokom celog meča napadala. Nisu to bili furiozni naleti, ali je nekoliko šuteva, Vukajlovića u prvom, a Aleksića, Sepuje i Koraća u nastavku, zagrejalo dlanove i golmana Enijeme i publike koja je sve vreme bila uz svoj tim. U dva navrata (šut Popovića s distance i pokušaj Mijatovića glavom posle kornera) lopta je prohujala pored stative.
Trener gostiju Eli Gutman izjavio je pre meča da će odluka pasti za 14 dana u Tel Avivu. Dragoljub Bekvalac priželjkivao je pobedu bez primljenog gola. Ispunila mu se samo druga želja, ali i ostala nada da je sada on u poziciji da mu svaki remi odgovara.
Eh, da je reflektora
Po vremenu na kojem je teško bilo i sedeti na tribinama, jasno je kako je tek bilo igračima na terenu. Nehumani uslovi za igru ne donose dobro nikome, ni fudbalerima, ni publici, pa eto razloga da svi koji odlučuju o postavljanju reflektora na “Karađorđu” ubrzaju proceduru.


Izraelci su u prvoj utakmici pokazali da ne gube glavu, da umeju da čuvaju i loptu i rezultat. U revanšu će morati da imaju drugačiji pristup, a koliko su moćni kada treba da jure gol, uveriće se fudbaleri Vojvodine. Na osnovu prikazanog u novosadskih 90 minuta, niko u redovima našeg tima ne treba da ima razloga za strah. I Vojvodina je bila pametna. Nije srljala, jer bi joj rizičnija igra možda donela prednost, ali i minus koji bi, ruku na srce, u revanšu teško bio nadoknadiv.
Ovako, ostaje izraelsko drugo poluvreme, pa neka pobedi bolji. Na osnovu novosadskog duela, pravo na produžetak evropskog puta, imaju oba tima.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Najstariji načeo, najmlađi zapečatio
U DERBI SUSRETU PRVOG KOLA SUPERLIGE
SRBIJE NOVOSAĐANI BOLJI OD BEOGRAĐANA
Vojvodina – Crvena zvezda 2:0 (1:0)


NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 9.000. Sudija: Jovanetić (Užice). Strelci: Pantelić u 37. i Aleksić u 90. minutu. Žuti kartoni: Mijatović, Popović, Tumbasević, Pantelić, Buač (Vojvodina), Ninkov, Milijaš, Blažić i Some (Crvena zvezda). Crveni karton: Ninkov (Crvena zvezda u 81. minutu).
VOJVODINA: Brkić 7, Stošić 7, Kizito 7, Mijatović 7, Đurić 7, Popović 7, Tumbasević 7, Tadić 7 (Pavlović -), Pantelić 8 (Grozdanovski -), Vukajlović 7 (Aleksić 7), Buač 7.
CRVENA ZVEZDA: Radivojević 6, Ninkov 5, Tomović 6, Jaković 6, Mijailović 6 (Dević -), Bogdanović 7, Milijaš 7, Burzanović 6 (Vukobratović 6), Subašić 7 (Some -), Edgar 6, Blažić 6.


Pobeda fudbalera Vojvodine nad Crvenom zvezdom u premijernom prvenstvenom kolu za Novosađane je važnija od puka tri boda. Trijumf nad velikim rivalom možda je nagoveštaj svega onoga što je ambiciozno rukvodstvo našeg najstarijeg superligaša obećalo kada je tokom leta stvaralo novi tim, sa novim trenerom Dragoljubom Bekvalcem.Odavno Vojvodina nije slavila s dva gola razlike na svom terenu nad Crvenom zvezdom, a novi-stari trener dočekao je da se pobedi nad Zvezdom raduje predvodeći i novosadski klub.

Apsolutno zaslužen trijumf nagovestio je najstariji prvotimac u redovima domaćih Miodrag Pantelić u 37. minutu. Nesporazum, tačnije sudar golmana Crvene zvezde Radivojevića i centarhalfa Jakovića, vešto je iskoristio iskusni Pantelić i poklon loptu s peterca prosledio je u praznu mrežu – 1:0. Konačan rezultat postigao je omladinac Danijel Aleksić u 90. minutu. Bio je to period kada je Zvezda bezglavo krenula pokušavajući da osvoji bod, sevnula je kontra Novosađana, Tumbasević je sa svoje polovine u prazan prostor poslao loptu Aleksiću, a Vošin junoša stuštio se po desnoj strani i iskosa nadmudrio kompletnu odbranu – 2:0.

U prvih 45 minuta vredni pomena su dva pokušaja gostiju. Prvo je u 28. minutu Burzanović izigrao odbranu domaćih, uposlio je Blažića, a njegov udarac iskosa zakačio je Brkić, pa je lopta pogodila prečku. Samo dva minuta kasnije Brkić je, čini se bespotrebno, napustio mrežu, Burzanović je udarcem pokušao da ga nadmudri ali je golman osujetio taj udarac. Odbijenu loptu Milijaš je iznova ciljao u mrežu, no, ovoga puta isprečio se Mijatović.Golu Vojvodine prethodila je sporna situacija u kaznenom prostoru Zvezde. Tadić je šutirao, lopta je Tomovića zakačila po ruci, ali je Jovanetić procenio da nije postojala namera od strane gostujućeg igrača.

---------------------
Podrška

Navijači Vojvodine razvili su transparent na kome je pisalo: “Prošlo je vreme lažnih pobednika”. Na drugoj strani zvezdaši su odgovorili transparentom: “Zvezdo volim te.”
Navijači oba tima zaslužuju čestitke za podršku svojim ljubimcima, a prekor ide gostujućim simpatizerima za 81. minut, kada su ogorčeni zbog isključenja Ninkova počeli da lome stolice na istoku i desetak sedišta ubace na atletsku stazu.
---------------------

Hoće li Vojvodina pokušati da čuva minimalnu prednost ili će Zvezda krenuti na sve ili ništa da preokrene tok meča, pitanje je koje je lebdelo u petnaestominutnoj pauzi? Nije se desilo ni jedno ni drugo. Zvezda nije imala ni snage, ni znanja da preokrene igru, a Vojvodina je verovala u sebe i mudro čekala da dotuče grogiranog rivala.

Subašić je zapretio u 47. minutu, kada je s visine penaltika tukao iznad prečke, a odmah u sledećem napadu Vojvodina je stigla do četvrtog kornera. Centrirao je Tumbasević, Radivojkević je izboksovao loptu, a Stošić je zahvatio volej – no, isprečila se prečka!

Nade gostiju da mogu izvući bar bod na “Karađorđu” splasnule su u 81. minutu kada su ostali s desetoricom. Neshvatljivo je da Zvezda ima igrače koji tako naivno dobijau crvene kartone, kako je to učinio Ninkov u trenucima kada je Beograđanima trebalo sve, osim da ostanu brojčano slabiji. Pred sudijom Jovanetićem Ninkov je odgurnuo Pavlovića, ovaj je pao, a arbitru nije preostalo drugo nego da Zvezdinom prvotimcu pokaže put u svlačionicu, da bi desetak minuta kasnije stigao već opisani Aleksićev gol.

Novosadski meč pokazao je da Zvezda ima grdne probleme, da ne liči na veliki tim, ali svako dalje upuštanje u procene kvaliteta Beograđana umanjilo bi pobedu Vojvodine. Zvezda je juče bila toliko dobra koliko joj je Vojvodina dozvolila i to je pravi odgovor gde su trenutno ova dva tima na srpskoj fudbalskoj lestvici.

S. Savić


IZJAVE POSLE UTAKMICE
Bekvalac: Ključ uspeha u praznom prostoru

Posle utakmice domaći strateg Dragoljub Bekvalac otkrio je tajnu trijumfa pohvalivši svoje igrače na ispoštovanom dogovoru.
- Posle teških evropskih utakmica, obe ekipe imale su želju i šansu da pobede. Veliku prednost doneo nam je prvi pogodak i vođstvo smo znalački sačuvali do poluvremena. Znali smo da u nastavku Zvezda mora da krene na sve ili ništa i svesno smo im prepustili inicijativu. Dogovor s poluvremena je ispoštovan i uspeli smo da iskoristimo stvoreni prazan prostor iza odbrane Beograđana. Crveni karton gostujućeg igrača bio je samo pomoć za nas, a kada je Aleksić postigao drugi pogodak sve je bilo rešeno. Hvala mojim igračima, publici i ljudima iz kluba na svesrdnoj podršci - rekao je Bekvalac.

Trener Crvene zvezde Zdenjek Zeman istakao je da su oba tima igrala svoju igru, ali da je Vojvodina iskoristila svoje šanse.
- Za nas je ovo izuzetno težak poraz, a pre svega nam fali disciplina u igri i na terenu. Zna se da pobeđuje onaj koji postigne više pogodaka, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili, a naš protivnik je znao šta hoće i nije dozvoljavao luksuz da šanse ne iskoristi. Svaki igrač je vukao na svoju stanu i pustili smo Vojvodini previše praznog prostora. Moramo da zaboravimo ovaj poraz što pre i da moji igrači što pre da shvate i prihvate stvari s treninga - istakao je Zeman. M. R.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

SUPERLIGA
Javor - Vojvodina 1:0 (0:0)

IVANJICA: Stadion Javora, gledalaca 2.500, sudija: Stanković (Beograd), strelci: Mutavčić u 63. minutu. Žuti kartoni: Simić, Mutavčić (Jvor), Stojanović, Kizito (Vojvodina).



JAVOR: Supić 8, Vulićević 7, Đokić 7, Milović 7, Ignjatijević 7, Ađuru 7, Cvetković 7, Luković 7 (Mutavčić 7), Nikitović 7, Simić 7 (Trifunović), Rakić 7 (Dragović ).
VOJVODINA: Brkić 7, Pavlović 6, Đurić 7, Lovrić 6, Kizito 7, Popović 6, (Tumbasević 6), Trivunović 6, Tadić 7, Grozdanovski 7 (Stojanović 6), Buač 6 (Aleksić ), Pantelić 7.

U nezgodno vreme, pred revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija s Hapoelom u Tel Avivu Vojvodina je pretrpela poraz u Ivanjici u utakmici u kojoj nije bilo previše izglednih prilika. Prvo polureme uglavnom između dva šesnaesterca, ali u završnici tog dela susret Vojvodina je pokušala da dođe do rezultatske prednosti posle dva uspešna driblinga Tadića, posle pokušaja Pavlovića i Trivunovića koje je zaustavio golman domaće tima Supić Uspeli su Novosađani da u tom periodu postignu i pogodak, ali ga je sudija Stanković poništio zbog faula u napadu.

Početak drugog poluvremena nagovestio je i promenu rezultata. U 61.minutu Cvetković je s 15 metara pripretio čuvaru mreže Vojvdodine Brkiću. Samo dva minuta kasnije Javor je izveo korner s desne strane lopta je okrznula stativu na nju je u gužvi naleteo rezervista Mutavčić i glavom zatresao mrežu gostiju.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat meča jer do isteka 90 minita Vovdoina je stihjiski napadala ali nije u napadu pripretila sigurnom Supiću i čvrstoj odbrani Javora.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

KVALIFIKACIJE ZA PRVO KOLO KUPA UEFA
Hapoel Tel Aviv - Vojvodina 3:0 (1:0)

TEL AVIV: Stadion „Blumfild“ gledalaca 7.000, sudija: Blom (Holandija), strelci: Jeboa u 29. Vermut u 58. Abutbul u 76. minutu (iz jedanaesterca) žuti karotni: Kizito, Lovrić, Popović, Vukajlović, Buač (Vojvodina).
HAPOEL: Eniema 7, Dasilva 7, Badir 7, Jeboa 8 (Lala ), Vermut 8, Zahavi 7 (Naćo), Abutbul 8, Antebi 7, Kende 7, Delkijcki 7 (Luz).
VOJVODINA: Brkić 5, Stošić 6, Kizito 6, Lovrić 6, Đurić 5, Popović 5, Tadić 5, Tumbasević 5 (Trivunović 5), Vukajlović 5 (Aleksić 5), Buač 5 (Pantelić 6), Lazetić 5.




Bez golova nema ni Evrope! Ovo je u najkraćem ocena učinka fudbalera Vojvodine u evropskom kupu UEFA. Jasno je bilo da je posle novosadskih 0:0 zadatak Novosađana bio da postignu bar jedan gol jer se mislilo da ovaj tim ne može da primi dva ili više pogodaka, a onda bi značilo da ga i remi vodi dalje. Događaji na „Blumfild“ stadionu pokazali su da je čitava novosadska ekspedicija bila u zabludi. Vojvodina nije postigla gol, ali je primila tri i potpuno zasluženo izraelski predstavnik nastavlja evropsko putešestvije.

Ako se i znalo da škripi u špicu Novosađana i da se zakasnilo s dovođenjem pravih napadača (svi u taboru Vojvodine očekuju da dolazak Stojanovića i Mrđe znatno poboljša efikasnost) onda je kao grom iz vedra neba primljeno bolno sazannje da ni odbrana Vojvodine nije tako čvrsta kako se činilo. Istina, uticale su na to i objektivne okolnosti jer je štoper Aleksandar Mijatović morao da izostane zbog žutih kartona, a na njegovo mesto došao je Darko Lovrić. U ovoj izmeni ključ neuspeha Vojvodine jer je Lovrić odigrao korektno ali pošto veznog reda Vojvodine u ovom meču nigde nije bilo onda ne samo što ni učinak pred protivničkim golom nije bio zadovoljavajući nego je i sav teret pao na pleća poslednje linije ispred golmana Brkića.

Utisak je bio da je Vojvodina jaka u prekidima i kada napad i kada se brani. Međutim, Hapoel je juče poveo uprevo posle takve situacije. Na 40 metara od Brkićevog gola Buč je skrivio prekršaj, a na ubačenu loptu iz prekida koja je već imala silaznu putanju vešto je reagovao tamnoputi Saumuel Jeboa i trzajem glave nadmudrio i štopere Vojvodine i golmana Brkića pa je lopta ostala u mreži pokraj prve stative.
IZJAVE POSLE UTAKMICE
Zaslužena pobeda Hapoela

Na konferenciji za štampu na stadionu „Blumfild“ pojavio se samo trener domaćeg tima Eli Gutman.
- U prvoj utakmici u Novom Sadu mi smo igrali sporo bez šansi da dođemo u priliku da damo gol. Uverili smo se kave igrače ima Vojvdina, žustre koji igraju presing poput Popovića, Aleksića, Buača i Grozdanovskog. Za mene je bilo veliko iznenađenje što revanš meč nisu počeli Aleksić i Pantelić koji su odlični igrači. Ipak, znao sam da će slika u Tel Avivu biti potpuno drugačija. Sve nas je išlo u ovom meču za razliku od Novog Sada, imali smo pas, stalno napadali, na vreme postigli golove i na kraju zasluženo slavili.
Na pitanje da prokomentariše situaciju iz 76. minuta i penal dosuđen za njegov tim Eli Gutman je odgovorio.
- Nisam dobro video tu situaciju, ali je jasno da Vojvodina ima najmanje razloga da se žali na suđenje - naglasio je Gutman.
Posle utakmice svoje viđenje meča izneo je i vezni fudbaler Vojvodine Veseljko Trivunović.
- Pružili smo sve što smo mogli, ali je to bilo premalo da se eliminiše tim Hapoela koji je u ovom času bolji od nas. Posle utakmice u Novom Sadu ponadali smo se da možemo proći u prvo kolo kupa UEFA jer smo tada mi bili bolji ali nismo postigli gol. U revanšu smo nadigrani na to je uticalo verovatno i teško vreme za igru koje ipak nemože da bude opravdalje za naše slabo izdanje. Žao mi je navijača a nama preostaje da se orkrenemo domaćem prvenstvu - rekao je Trivunović.


Sve bi možda juče na „Blumfildu“ bilo drugačije da je u 5. minutu šut Tumbasevića umesato na prečki završio u mreži golmana Eniema. Međutim, na toj šansi ostali su i svi ozbiljniji pokušaji Novosađana da se ugrozi protivnički gol.
Već uz prvom delu trener Bekvalac zamenio je Tumbasevića, Trivunovićem ali je utisak da ni taj potez nije poboljšao vezu Novosađana.
U nastavku su obe ekipe ušle bez promena, a onda je u 58. minutu Žil Vermut nagovestio krah Vojvodine. Vešto je predirblovao čuvara, odlučio se da šutira, a lopta je na putu do Brkića zakačila maleroznog Trivunovića, promenila pravac i prevarila golmana Vojvodine.

Pokušala je Vojvodina tada da nešto više učini pa je Tadićeva parabola završila pokraj gola, a trener Bekvalac uvođenjem Aleksića i Pantelića pokušao je da dobije na ubojitosti. Iskusni Pantelić je u nekoliko navrata solo prodorima uzdramao odbranu Hapoela ali je to bilo premalo da se dođe do kakve-takve nade za povoljan rezultat.

Izraelska priča dobila je tužan epilog u 76. minutu kada su srušene sve nade novosadskom tima. Čudno je da se holandski arbitar Blom odlučio da u tom minutu pokaže na najstrožu kaznu pošto je lopta posle slobodnog udarca zakačila u ruku Lazetića koji je skočio u živom zidu i jasno je bilo da u njegovoj igri nije bilo namere. S bele tačke Abutbul je bio siguran.

Sava Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA

Vojvodina - Čukarički Stankom 2:1 (1:0)




NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 1.000, sudija: Milanović (Petrovac na Mlavi), strelci: Grozdanovski u 37, Đurić u 88. za Vojvodinu, a Bester u 63. minutu za Čukarički. Žuti kartoni: Stošić, Kizito, Mijatović, Popović, Buač (Vojvodina), Okuka, Vilotić, Pajović, Stepanović, Nađ, Aganović (Čukarički).
VOJVODINA: Brkić 7, Stošić 6, Kizito7, Đurić 7, Mijatović 6, Popović 6, Tumbasevi 6 (Sepua -), Grozdanoski 7, Pantelić 7 (Tadić 6), Vukajlović 6 (Aleksić -), Buač 6.
ČUKARIČKI STANKOM: Isailović 7, Savić 6, Okuka 6, Viloitić 6, Pajović 6, Stjepanović 6, Marinković 6 (Kaličanin), Nađ 7, Marković 6 (Điknić), Bester 7, Aganović 6 (Bojović).

Fudbalerii Vojvodine uz mnogo muke došli su do pobede. Naravno, osvajanje tri boda je najvažnije i očigledno da su Novosađani posle eliminacije iz evropskog kupa bili sa imperativom pobede protiv Čukaričkog i taj psihološki pritisak uslovio je da je bilo možda i previše grešaka. U relativno mirnoj utakmici na trenutke sevale su varnice, pa je sudija Milanović dodelio čak 11 žutih kartona.

U 10. minutu zabeležili smo sjajnu priliku gostiju. Pred golom Novosađana našao se agilni Rudolf Bester, ali je čuvar mreže crveno-belih Brkić dobro intervenisao.

U narednih dvadesetak minuta igralo se na sredini terena. Čak se može reći da su gosti imali i inicijativu. A onda je Vlatko Grozdanovski sjajno reagovao i kada se našao na 15 metara naciljao je nebranjeni ugao gostujuće mreže. Tako je Vojvodina došla u vođstvo i utisak je da je pao onaj ispočetka psihološki balast.

U nastavku ponovo gosti imaju veći posed lopte ali na sredini terena. I u takvom nadigravanju kardinalno je pogrešila odbrana domaćih što je iskoristio crnoputi napadač Beograđana Rudolf Bester i postigao pogodak.

Imali su igrači Čukaričkog još dve tri prilike, pre svih Bester i Marković, a onda je pogrešila odbrana gostiju. U jednom naletu srušen je Buač i bez dileme sudija Goran Milanović je pokazao na belu tačku. Penal u tom 87. minutu je izveo kapiten Aleksandar Popović, šutirao je u desni donji ugao, ali Bojan Isailović je izvanredno reagovao i loptu odbio, na nju je natrčao Vladimir Buač i opet je Isailović bio nesavladiv. Gosti su se, naravno, radovali i već su videli taj osvojeni bod, pala im je koncentracija, a domaćin je izvodio korner. Lopta je ubačena na peterac, visoki Đurić po već ustaljenoj šemi je skočio i šutirao ne mnogo snažno ka mreži, lopta je na putu zakačila po grudima veterana Alberta Nađa i prešla gol crtu. Tako su Novosađani u samom finišu stigli do pobede.
J. Tanurdžić

IZJAVE POSLE UTAKMICE
Pauza baš po meri

Trener domaćih Dragoljub Bekvalac rekao je:
- Nema dileme da je poraz u Izraelu ostavio traga u glavama naših igrača. Želeli su ovu pobedu, bili su borbeni ali nekako sve je to išlo teško. Važno je da smo osvojili ova tri boda, a pauza (zbog igranja reprezentacije), nam dolazi baš u prvom trenutku. Pojačali smo se s nekolicinom odličnih igrača i sada ćemo ovih 14 dana pokušati da popravimo igru i spremimo se za izazove nastavka takmičenja u domaćem šampionatu i nacionalnom kupu gde su naše ambicije i dalje najveće.

Trener gostiju dragoslav Stepanović je istakao:
- Očekivali smo da će Vojvodina igrati baš ovako. Međutim, u teškoj utakmici mi nismo iskoristili šanse i normalno je da je Vojvodina umela to da kazni. Moj tim je veoma mlad i sasvim je očekivano da posle onako odbranjenog penala nastane euforija koja nas je koštala poraza. Možda sam ja tu kriv, želeo sam da napravim odmah izmenu, malo sam u nameri zakasnio, Vojvodina je izvela korner i sve ste videli - kazao je uz, čestitke Vojvodini, iskusni stručnjak Dragoslav Stepanović.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

SUPERLIGA SRBIJE
Jagodina – Vojvodina 0:1 (0:1)

JAGODINA: Gradski stadion, gledalaca 2.500. Sudija: Filipović (Beograd). Strelac: Mrđa u 5. minutu. Žuti kartoni: Mihajlović, Lukić, Žunić, Prodanović (Jagodina), Grozdanovski, Vukajlović, Buač (Vojvodina).
JAGODINA: Vasković 6, Mihajlović 6, Lukić 6, Milošević 6, Žunić 6, M. Živković 6, B. Živković 6, Radosavljević 6, Alfred 5 (Pavlović 7), Nikolić 6 (Prodanović 7), Spasojević 6 (Miljković 7).
VOJVODINA: Brkić 7, Stošić 7, Mijatović 7, Đurić 7, Kizito 7, Popović 7, Tadić 7, Grozdanovski 7, Vukajlović 6 (Stjepanović 6), Mrđa 8 (Pavlović -), Buač 7.




Dragan Mrđa već je počeo da se isplaćuje Vojvodini. Pošto je nedavno postigao gol u prijateljskom meču s Radničkim iz Šida, sada je doneo Novosađanima tri boda u Jagodini. NJegovim pogotkom u 5. minutu, crveno-beli su osvojili sva tri boda protiv novajlije u eliti. Akciju je započeo Tadić, centrirao je Kizito, a Mrđa se našao na pravom mestu i savladao Vaskovića.
Bilo je mnogo uzbuđenja u jagodinskom duelu. Domaćin je postigao čak dva gola, ali je Filipović oba poništio, prvi zbog prekršaja

nad golmanom Brkićem u 10. minutu, a drugi u 90. minutu zbog ofsajda u kom se, navodno, našao Pavlović. Ako je prvi pogodak bio opravdano poništen, drugi će tek sudijska ekspertiza putem TV snimka utvrditi da li je zastavica pomoćnog sudije bila opravdano podignuta. Domaćini su uložili protest, ali bodovi odlaze za Novi Sad.

U celini je Vojvodina bila bolja i imala je više šansi. Mogao je Mrđa još jednom da savlada Vaskovića ali je tukao pored gola, i udarac Đurića glavom osujećen je pošto je odbrambeni igrač Jagodine izbacio loptu sa linije gola u polje, a u finišu je rezervista Stjepanović takođe prokockao izglednu šansu.

Z. Milovanović
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Tadić pre mraka
SUPERLIGA SRBIJE
Vojvodina - Hajduk 2:0 (2:0)


NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 1.000. Strelac: Tadić u 13. (iz jedanaesterca) i 28. minutu. Sudija Glođović (Vrbas). Žuti kartoni: Stošić, Grozdanovski, Tadić, Mrđa, Pavlović, Tumbasević (Vojvodina), Đuričić, Kozoš i Kekezović (Hajduk). Crveni karton: Vukajlović (Vojvodina, 68. minut).
VOJVODINA: Brkić 7, Stošić 7, Kizito, 7 (Pavlović 7), Đurić 7, Mijatović 7, Popović 7, Vukajlović 6, Pantelić 7 (Buač 7), Grozdanovski 7, Tadić 8 (Tumbasević -), Mrđa 7.
HAJDUK: Đuričić 6, Kozoš 6, Fejsa 6 (Kasalica 7), Radanović 7, Trajković 6, Kekezović 7, Jovanović 6, Bogić 6, Živanović 7, Rajović 6, Davidov 6 ( Komazec -).

Samo na momente kvalitetom duel vojvođanskih fudbalskih superligaša opravdao je očekivanja. Pamtiće se po dve sporne situacije, kod dosuđenog penala i drugog gola, po gostovanju u loži selektora Radomira Antića, ali i jednog od Partizanovih trenera Gorana Stevanovića (Novosađani u sledećem kolu gostuju kod crno-belih), po devet žutih i jednom crvenom kartonu i mraku koji je doprineo da uslovi u poslednjih 5-6 minuta proteknu na ivici regularnosti. Zato i ne čudi što su navijači Vojvodine razvili transparent: “Ako nema novih, vratite nam naše reflektore”, uz uključene mobilne telefone i nekoliko upaljača kojima su “pomogli” igračima na terenu.

Hajduk je presing u uvodnim minutima na kratko zbunio domaćina, ali je posle pasa Pantelića za Mrđu u 13. minutu Đuričić napustio liniju, intervenisao, Mrđa je pao, a Glođović pokazao na belu tačku. Ukoliko je Mrđa gurnuo loptu, a potom ga Đuričić sapleo rukama, sve je jasno – penal ko kuća, u suprotnom, ako je Đuričić prvo zahvatio loptu - najstrože kazne nema. Obojica su leđima bila okrenuta na suprotnoj strani, do istoka, pa su u opravdanost odluke najbolje mogli da se uvere onih 78 gledalaca, mahom iz “Stare garde”. No, pravi odgovor daće samo TV snimak, ukoliko ga bude iz ugla koji će verodostojno prikazati ključni momenat.

Kod druge situacije utisak je da je arbitar morao da zaštiti golmana Đuričića u kaznenom prostoru. No, i ovde je bilo oprečnih ocena i to u poluvremenu od onih vičnih sudijskom poslu. Jedan od njih je rekao da je Đuričića omeo njegov saigrač Radanović, dok drugi tvrdi da je morao biti suđen prekršaj nad čuvarom mreže gostiju. No, u nastavku akcije lopte se dokopao Tadić i vešto pod prečku poslao projektil, baš kao što je i 15 minuta ranije bio siguran sa bele tačke.

Hajduk je imao kolosalnu šansu u 56. minutu preko Kasalice, ali je Brkić fantastično intervenisao. Zatim je počelo da se igra žustro, a posle nekontrolisanog starta đonom u 68. minutu Vukaljovića nad Kasalicom, Glođović mu je opravdano pokazao crveni karton.

Iako je ostala s igračem manje, Vojvodina je kontrolisala igru, jer na klupi ima majstora za takve situacije. Bekvalac je organizovao ekipu koja je bez po muke sačuvala prednost, a čudi da niko iz stručnog tima gostiju nije adekvatnim savetima reagovao u trenucima kada je Hajduk, iako s igračem više, kretao u napad. U nekoliko takvih pokušaja s usamljenim Mrđom na polovini Kuljana ostajala su po četvorica igrača, najčešće Radanović, Trajković, Kekezović i Kozoš, pa gosti nisu ni imali šansu da stignu minus!
S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

ŠESNAESTINA FINALA LAV KUPA SRBIJE
Big bul – Vojvodina 0:4 (0:1)


ŠID: Stadion FK Radničkog, gledalaca preko 1.000, sudija Stanković (Beograd), strelci: Stjepanović u 38, Mrđa 46, Popović 52. i Aleksić u 58. minutu.
BIG BUL: Vujasinović 5, Perović 5 (Benin 5), Jovičević 5, Pavić 6, Erak 5, Timić 5 (Čućković), Knežević 5, Pauljević 6 (Đokić 5), Vejnović 6, Vučetić 6, Simeunović 5.
VOJVODINA: Brkić 7, Lakić 7, Pavlović 7, Đurić 7, Lovrić 7 (Stošić 7), Popović 8, Tumbasević 7, Pantelić 7 (Aleksić 8), Buač 7, Stjepanović 8 (Mrđa 7), Tadić 7.



Fudbaleri Vojvodine sigurnom igrom plasirali su se u osminu finala Lav Kupa Srbije. Pobedili su Novosađani ubedljivo Big bul iz Bačinaca u utkmici koja je odigrana u Šidu. U lepom ambijentu pred više od 1.000 gledalaca Novosađani su pružili dopadljivu igru naročito u drugom poluvremenu kada su postigli tri od ukupno četiri gola.

Domaćin je uspešno parirao Sueperligašu samo u prvih pola sata igre kada su Pauljević u 15. i Vučetić u 29. minutu ozbiljnije pripretili golmanu Brkiću.Mrežu Big bula načeo je Slaven Stjepanović u 38. minutu. Prethodno je centaršut uputio kapiten Popović, a u visini druge stative Stjepanović je glavom loptu poslao u mrežu.Tek što je počelo drugo poluvreme Dragan Mrđa povisio je na 2:0. Centrirao je Lakić, a mladi golman Vujasinović ispostio je loptu, pa je iskusni centarfor s pola metra poklon pretvorio u pogodak.

Vojvodina je od tog momenta igrala i za publiku, pa je ubrzo usledio sjajan udarac kapitena Aleksandra Popovića s 20 metara, a lopta je uletela u kontra rašlje golmana Vujasinovića. Usledile su potom dve šanse koje Mrđa nije iskoristio, da bi u 58. minutu ekstra talentovani Danijel Aleksić postigao evrogol. Kapiten Popović izveo je osmi korner, a Aleksić je loptu zahvatio preko glave i zakucao je u mrežu. Bio je to znak da svi na stadionu u Šidu pozdrave pogodak omladinskog reprezentativca iz redova Vojvodine.
Ova pobeda je odličan podstrek Novosađanima pred derbi Superlige koji ih u subotu očekuje s Partizanom u Beogradu.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

JELEN SUPERLIGA SRBIJE
Partizan - Vojvodina 1:0 (0:0)


BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca oko 7.730, sudija: Popović (Beograd). Strelac: Moreira u 57. minutu. Žuti kartoni: Đorđević, Knežević, Žuka (Partizan), a Mijatović, Tadić (Vojvodina)
PARTIZAN: M. Božović 6, Stevanović 7, Đorđević 7, Knežević 6, Obradović 7, Žuka 6, Moreira 8, Tošić 6, Lazić 6 (Zaim), Bogunović 7 (Petrović), Diara 7 (Čadikovski).
VOJVODINA: Brkić 7, Stošić 6 (Lazetić), Kizito 7, Đurić 5, Mijatović 6, Popović 6, Grozdanovski 6, Aleksić 7 (Stjepanović), Tadić 6, Buač 6 (Pantelić), Mrđa 6.



Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu u derbiju 6. kola Jelen superlige. U tvrdoj utakmici, koja nije obilovala lepim potezima bili su nadmoćniji rival i zasluženo slavili. Dragoljub Bekvalac ispunio je obećanje dato na konferenciji za novinare u petak da se neće braniti u Beogradu. Crno-beli su se našli pod konstantnim presingom. Rezultat toga je bila igra bez prave kreacije i naravno izrazitih šansi u prvom poluvremenu.

Novosađani su bili aktivniji na terenu, pa je Željko Brkić strepeo tek u par situacija. Najbliži vođstvu Partizan je bio u 5. minutu kada je Tošić izveo korner sa dense strane, a lopta se od jednog igrača Vojvodine odbila do stative. Velika očekivanja domaći navijači imali su od slobodnog udarca u 16. minutu, ali je omaleni Zrenjaninac samo dao priliku Brkiću da se istakne. Nešto kasnije Stevanović je centrirao s desne strane ali je Diara za sekund zakasnio da loptu smesti u mrežu.
Slabo suđenje
Sudijska trojka Popović, Radojčić i Tomičić nije na pravi način obavila svoj zadatak u derbiju. Kontrolu igre izgubila su već na samom početku i u nekoliko navrata oštetila obe ekipe.


Kao što se i očekivalo najopasniji su Novosađani bili po bokovima, Aleksić je imao bravuru kada je prošao celu desnu stranu, uputio centaršut, ali je u poslednjem trenutku ispred Mrđe intervenisao Žuka.

Partizan je u nastavku krenuo mnogo odlučnije i u 57. minutu je došao do vođstva. Diara je odigrao dubinsku loptu, na ivici šesnaesterca do Bogunovića, koji je na penaltiku pronašao usamljenog Moreiru, koji je bio precizan. Nakon toga Moreira se istakao dobrim potezima u nekoliko navrata, a jednu u nizu grešaka sudija Popović je napravio u 68. minutu, dosudio je prekršaj Kneževića nad igračom Vojvodine, krenuo da izvadi žuti karton a onda se predomislio. Pitanje je da li je zbog toga što je defanzivac crno-belih imao javnu opomenu. Greška je usledila i na drugoj, u 76. minutu. Sviran je nepostojeći ofsajd u situaciji kada je Diara imao otvoren prostor ka golmanu Brkiću.

Ulazak Miodraga Pantelića malo je prenuo Novosađane i oni su upravo preko njega imali priliku za izjednačenjem nešto kasnije. Ipak, iskusni napadač sa sedam metara usamljen šutirao je glavom pored gola. Do kraja meča overu trijumfa crno-belima mogao je da donese Stošić, ali je u dva navrata izgubio duel sa golmanom Brkićem.

I. Lazarević

IZJAVE POSLE UTAKMICE
Duel dve najbolje ekipe

I pored poraza njegove ekipe trener Bekvalaca nije bio nezadovoljan prikazanom igrom.
- Kao što smo i najavljivali došli smo da pobedimo Partizan. Pokušali smo sa elastičnom odbranom da napravimo šansu više i damo gol više od crno-belih, ali nam oni to nisu dozvolili. Prvo poluvreme bilo je ravnopravno bez šansi, a odlučila je majstorska lopta Diare i pravovremeno proigravanje Bogunovića za Moreiru. Mislim da je upravo majstorija Senegalca rešila meč.

Zadovoljan je svakako bio i Slaviša Jokanović.
- Bio je ovo duel trenutno dve najbolje ekipe u zemlji. U prvom poluvremenu imali smo dosta problema sa Vojvodinom, posebno sa Aleksićem koji nam je igrao između linija. U nastavku smo to rešili zašta smo i nagrađeni. Pobeda je mogla biti i ubedljivija, ali i Vojvodina je imala jednu dobru priliku. Okrećemo se sada Temišvaru, jer mislim da još nismo rešili pitanje prolaska u Ligu UEFA
limanfkv
Posts: 2834
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Đurić 5
:shock: Sto?
Locked