Deep Purple wrote: ↑Tue Aug 02, 2022 9:14 pm
U slučaju ulaska u Evropu budžet po planu kluba skače sa 4 mil na 8 mil. Novac od UEFA nagrade će biti investiran u dodatno jačanje igračkog kadra. Ovo je važno da se pojača igrački kadar i juri koeficijent koji će nam pre ili kasnije padanjem lige po koeficijentu odnosno na UEFA rang listi biti preko potreban. Ovo je ta sezona gde mora da se bude bolji od konkurencije.
Prelazni rok nije gotov u slučaju odlazaka svih prekobrojnih stižu neke nove akvizicije.
Znam da je Zbiljić rekao da su prihode od Evrope u grupnoj fazi 6-8 miliona, ali nije spomenuo da bi sav taj novac otišao na budžet. Bilo bi i neozbiljno i neprofesionalno da se odmah zarađeni novac od Evrope potroši iste godine i da se ništa ne sačuva za iduću sezonu, jer šta u slučaju da ne povežemo dve godine u Evropi? Morali bi drastično da kratimo budžet preko leta i da se oslobađamo najplaćenijih i najboljih igrača?
Vidljivo je da nam je budžet jači nego prethodnih sezona. Ne znam kada smo imali jači kadar. Po imenima je jedino možda jači bio onaj iz 2013. kada je Bata umro pa su njegov sin i Kežman na kratko preuzeli klub i doveli svakakva imena, ali ni približno ovako uigran. Nikolić, Malbašić i Baraj su ozbilni igrači za našu ligu i sigurno igraju za ozbiljne pare. Carević isto nije došao da igra za siću. Još su Zukić, Topić, Đorđević, Kabić, Bjeković, Nešković ove godine produžili ugovore sigurno za veću platu nego što su do sada imali.
Zato ako se poveća budžet sledećeg leta i za milion evra i to je super, jer nikome od prvotimaca ne ističe tada ugovor, što znači da bi taj novac išao isključivo na nove igrače. A sigurno da ćemo i na zimu nekoga dovesti.
Po meni sada bi glavni prioritet bio potpisivanje profi ugovora sa Miloševićem, produženje sa Simićem i sa Miletićem ako se ozbiljnije računa na njega.