RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: RK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Шапчани убрали Лале

17 мар, 2012

Металопластика ЗК – Војводина 22:17 (12:7)

Семафор: 1:0 (5), 4:1 (9), 9:5 (21), 11:6 (26), 13:10 (36), 18:12 (46), 21:14 (55).

Хала спортова Зорка у Шапцу. Гледалаца: 1.000. Судије: Марић (Панчево) и Машић (Зрењанин). Седмерци: Металопластика ЗК 1 (1), Војводина 9 (3). Искључења: Металопластика ЗК 12, Војводина 8 минута.

МЕТАЛОПЛАСТИКА ЗК: Максимовић, Карановић 1, Новаковић, Вејин, Недић 1 (1), Алексић, Палевић, Марјановић 1, Драгаш 3, Обрадовић, Марковић 2, Грујичић 2, М. Митровић 4, Л. Митровић 5, Медурић 3, Арсић (18 одбрана, 3 седмерца).

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Родосављевић 1, Вуковић, Попов 1, М. Радишић, Баришић 2, Веселинов 2, Стјепановић, Абаџић (16 одбрана), Суџум 3, Дамјановић, Б. Радишић, Чупковић 2, Ђурић, Марјанац 2, Милошевић 4 (3).

Играч утакмице: Дарко Арсић (Металопластика ЗК)

Металопластика Зорка Керамика је одиграла сјајно и успела без већих проблема да нанесе први пораз Војводини. Вероватно су Новосађани одиграли једну од својих слабијих партија у овогодишњем шампионату, али је познато да играш онолико добро колико ти то ривал допусти, а Шапчани вечерас нису имали милости, и да се нису опустили у самом финишу меча њихова победа би била и доста већа.
У првом полувремену домаћи су од старта били много бољи и већ после десет минута имали три гола вишка, али их је искључење Ђуре Карановића доста пореметило и Војводина је заиграла за нијансу боље, те успела да изједначи.
Брзо су домаћи консолидовали редове, заиграли још чвршће у одбрани, а на голу је бриљирао Дарко Арсић који је поред 13 шутева одбранио два седмерца, док је у нападу капитен Милош Митровић био готово непогрешив и домаћи су на одмор отишли са пет голова предности.
И у наставку утакмице у већем делу Шапчани су били доста бољи, али се Војводина није предавала, покушавала је на све начине да смање предност домаће екипе и то јој је успело једино до неког 40. минута, а онда се игра Шапчана још више поправила и ни једног тренутка њихова победа није долазила у питање.
Разиграо се Лука Митровић, Арсић је и даље био готово несавладив, а Новосађани су промашили и шест седмераца, па није постојала ни теоретска шанса да направе преокрет. У финишу су домаћи имали и седам голова вишка, али су се тада мало опустили и дозволили гостима да остваре частан пораз.
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: RK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Rukometaši Vojvodine pobedili su ekipu Smedereva rezultatom 29:23 (12:10), u meču 22. kola Superlige Srbije.

Meč je odigran u dvorani “Slana bara“ u Novom Sadu, pred oko 100 gledalaca.
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: RK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Rukometaš Vojvodine suspendovan na dve godine zbog dopinga

http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi/Ru ... og-dopinga" onclick="window.open(this.href);return false;
User avatar
laki
Posts: 1974
Joined: Sun Dec 05, 2010 1:51 pm
Location: Podbara

Re: RK Vojvodina

Post by laki »

Alal vera, majstore! Ti se bas zaboo posteno! :)
Image
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: RK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Vojvodina-Rudar 30:29 (17:14)
TomaNS
Posts: 420
Joined: Mon Mar 22, 2010 12:12 am

Re: RK Vojvodina

Post by TomaNS »

Ljuba Bekvalac nije igrac Vojvodine, jer je klub raskinuo ugovor sa njim odmah po izbijanju skandala...
Trajce kapiten, jedan je Trajce kapiten!
Kizo, MAESTRO, hvala na svemu!
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: RK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

RK Vojvodina poklonila vrtiću sprave za igru

Predškolska ustanova "Vidovdanski zvončić" u koju je upisano oko 150 mališana, dobila je danas tobogane, klackalice, ljuljaške i lopte.

Image

Jedan od donatora bio je i Rukometni klub Vojvodina čiji su prvotimci Stevan Popov, Miloš Barišić i Branislav Radišić mališanima poklonili lopte. Direktor kluba, Darko Jevtić rekao je da su ovakve donacije neophodne kako bi se potpomogao razvoj sporta i zdravog života među najmlađima i ujedno pozvao sve sportske klubove da na sličan način pomognu vrtićima.

Image

Milica Đilas iz predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" kazala je da su inicijatori akcije bili roditelji koji smatraju da su fizičke aktivnosti veoma bitne za razvoj njihove dece pa su im donatori rado izašli u susret. U ovom vrtiću do danas nije bilo sprava za igru mališana.
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/RK-Voj ... -igru.html" onclick="window.open(this.href);return false;
TomaNS
Posts: 420
Joined: Mon Mar 22, 2010 12:12 am

Re: RK Vojvodina

Post by TomaNS »

Moze li ovaj tim do titule?

http://www.novinenovosadske.rs/rukometa ... le_oneline" onclick="window.open(this.href);return false;
Trajce kapiten, jedan je Trajce kapiten!
Kizo, MAESTRO, hvala na svemu!
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: RK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Odigrano je zadnje kolo.

Југовић Унимет - Војводина 24:24 (14:14)

ВОЈВОДИНА: Л. Арсенић, Вуковић 3, М. Радишић 2, Баришић 7 (2), Веселинов 5, Стјепановић, Абаџић, Дамјановић (9 одбрана, седмерац), Б. Радишић 3, Н. Арсенић, Марјанац 1, Милошевић 3, Ђурић.

Image
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Re: RK Vojvodina

Post by Grof Žekula »

Malo tamo, malo 'vamo...
021 wrote:Vlada Mandić ponovo u Vojvodini

Bivši reprezentativac Vladimir Mandić u narednoj sezoni će najverovatnije ponovo braniti boje RK Vojvodina.

Mandić je sa Vojvodinom osvojio kup pretprošle sezone i potom prešao u Partizan. Međutim, želja uprave "lala" da naprave moćan tim koji bi mogao parirati crno-belima "naterala" je Mandića da se vrati.

Zvanične potvrde ove informacije još nema, a Mandić je još od četvrtka na pripremama Novosađana. Nezvanično, Vojvodinu bi trebalo da pojača još jedan igrač, a govori se da je u pitanju reprezentativac BiH.

Prethodno su ugovore sa crveno-belima potpisali Ljubomir Jošić, Miljan Pušica i Strahinja Stanković.
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: RK Vojvodina

Post by budababa »

Дневник wrote:РК ВОЈВОДИНА: Боље него у претходној сезони

Рукометаши новосадске Војводине кренули су са припремама за наредну суперлигашку сезону. И док играчи тренирају управа и стручни штаб су кренули у потрагу за појачањима и у своје редове довели: Љубомира Јошића (Југовић Унимет), Страхињу Станковића (Црвенка), Вукашина Стојановића (Борац Бања Лука) и Милоша Митровића (Макаби, Израел). С екипом тренира Миљан Пушица (Црвена звезда), а од понедељка ће се прикључити бивши капитен и легенда Војводине Владимир Мандић.

На представљању четворице новајлија, председник клуба Милан Ђукић је рекао:

- У претходне четири године успели смо да пређемо пут од испадања до прилично организованог и стабилног суперлигаша, кадрог да се умеша у освајање трофеја. Давати прогнозе за наредну сезону незахвално је.Јасно је да ће сви у клубу стремети ка томе да да сезона буде боља од претходне. Учили смо на сопственим грешкама и нећемо их поновити. Што се тиче прелазног рока, мислим да смо близу реализације свих жеља. Поред ове четворице сјајних момака, стигао је и Пушица, а од понедељка са нама ће бити и Мандић. У наредном периоду очекујемо да ће нам Хала на Сланој бари бити дата на управљање, у том случају бисмо уз сениорску екипу преселили школу рукомета и млађе селекције, које се у повоју.

Директор клуба Дарко Јевтић осврнуо се на план и програм припрема.

- Протеклих година Војводина је имала доста старију екипу за српске рукометне прилике. Сада смо решили да је подмладимо. Доласком Јошића, Станковића, Митровића Стојановића и Пушице, уз искусног Мандића и једног голмана мислим да ћемо успети усвојој намери. Од 1. августа селимо се на Златару где ће екипа одрадити десетодневне припреме, а одиграће и две проверне утакмице. По повратку у Нови Сад следи нам 5. меморијал „Богдан Родић”, на коме ће учествовати шампион Србије Партизан, вицешампион Хрватске Нексе, Политехника из Темишвара, Сплит, Југовић Унимет и Војводина.У склопу сарадње између Сплита и Војводине, наш клуб ће бити гост Сплићана од 25.август до 3. септембра, када ће се одржати турнир - саопштио је Јевтић.

Шеф стручног штаба мр Ђорђе Ћирковић очекује да припреме протекну у најбољем реду.

- Поучени искуством из прошле сезоне, креули смо раније са припремама како би играчи лакше поднели напоре и избегли повреде. Очекујем да будемо унутар стандарда од претходних сезона, да будемо у самом врху српског рукомета и да направимо искорак више у том правцу - оптимиста је Ћирковић.


РЕЧ ИГРАЧА: Клупска и индивидуална афирмација

Црвенчанин Страхиња Станковић задовољан је дочеком у Новом Саду.

- Наишао сам на сјајан дочек. Услови за рад су феноменални. Дошао сам у екипу која има највише амбиције и с намером да напредујем. Очекујем да ћемо оправдати очекивања навијача и управе клуба - нада се Станковић.

Дугогодишња жеља Новосађана био је Вукашин Стојановић.

- Драго је што сам се после доста времена вратио кући.Ова спортска прича ми се веома допала и са одушељењем са прихватио понуду Војводине.Уверен сам да ће Војводина играти озбиљну улогу у домаћим оквирима и шире. Такође очекује да ћу лично успети да унапредим своју игру и да ћу оправдати указано поверење - рекао је Стојановић.


ЕХФ КУП: Чека се ривал

Новосађани су слободни у првом колу ЕХФ купа, у другом ће се састати са бољим из двомеча мађарског Балатонфуреда и естонске Кехре. Војводина ће прву такмицу играти као домаћин 13. или 14. октобра, а реванш је на програму 20. или 21. октобра.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
budababa
Posts: 4014
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: RK Vojvodina

Post by budababa »

Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: RK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Zurnal pise...
У репризи прошлогодишњег финала – исти исход. Домаћин турнира Војводина поново је поклекла пред Нашичанима. Победник петог Међународног меморијала „Богдан Родић” је Нексе.
Вицешампион Хрватске је по трећи пут подигао победнички пехар (по једном најбољи ПИК Сегед и Партизан). Кренули су црвено-бели фуриозно, повели су 7:2, али су Нашичани поравнали у завршници меча (22:22). Уследила су два гола Стојановића (24:22), а кроз који минут било је 28:23 за Новосађане!
А, онда и трећи велики пад у игри Лала. Иако је Абаџић бранио зицере, његови саиграчи били су очајни у нападу, па су за мање од четири минута гости поравнали на 28:28, а онда и повели са играчем мање голом Велића из контре (29:28).
Убрзо су имали и два гола вишка (31:29), али је са два гола поравнао Митровић (31:31). Напад за победу имали су гости, али нису честити ни шутнули, па се ушло у седмерце, где је пресудила одбрана Шуњића.

Војводина – Нексе 35:37 (32:32, 16:14) после седмераца

Дворана: Слана бара. Гледалаца: 300. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Војводина 3 (2), Нексе 4 (4). Искључења: Војводина 12, Нексе 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић, Б. Радишић, Дамјановић, Попов 4, М. Радишић, Баришић 2, Веселинов, Стјепановић, Абаџић (9 одбрана), Стојановић 4 (1), Чупковић 4, Јошић 11 (1), Марјанац 1, Милошевић, Митровић 5, Станковић 1, Ћућуз (5 одбрана).

НЕКСЕ: П. Лелић (8 одбрана), Козина 4, Матаија 7 (2), Етер, Ф. Лелић 3 (2), Мрђеновић, Варводић 1, Ивић 2, Маркотић 1, Слишковић 5, Пивац, Вујић 4, Возаб 1, Обрановић 1, Велић 3, Шуњић.
vojvodina jedna jedina
Posts: 1260
Joined: Fri Jan 01, 2010 11:56 pm

Re: RK Vojvodina

Post by vojvodina jedna jedina »

Pocela sezona...
Напредак – Војводина 21:29 (7:15)

Крушевац – Хала спортова. Гледалаца: 200. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Напредак 7 (3), Војводина 6 (3). Искључења: Напредак 14, Војводина 22 минута.

НАПРЕДАК: Радошевић (3 одбране), Јовановић 5, Бракочевић 1, Ж. Шукић, Ћирковић 3, Михајловић 2 (1), Милановић 2, Радојевић, Д. Шукић 1, Милетић, Арсић (6 одбрана, 3 седмерца), Миловић 3, Петровић, Спасић 3 (1), Зубић 1 (1), Андрејић.

ВОЈВОДИНА: Б. Радишић 1, Попов, М. Радишић, Баришић 2, Веселинов 1, Стјепановић, Абаџић (18 одбрана, 4 седмерца), Стојановић 8 (3), Арсенић, Чупковић 2, Јошић 8, Марјанац 2, Милошевић 1, Митровић 2, Станковић 2, Ћућуз.

Image

Два пута су домаћи играчи у првих осам минута погодили стативу, а расположени голман Војводине, нови чувар мреже репрезентације Станко Абаџић је скинуо два зицера и седмерац и тотално деморалисао, пре свих Спасића и Миловића.
Већ тада се фијаско могао наслутити. Јошић је био неумољив егзекутор, њему уз раме Стојановић и после првог полувремена гости су имали капиталних 15:7…
У наставку су Крушевљани оставили много бољи утисак, одиграли нерешено. Почео је Арсић добро да брани, сачувао мрежу када су са линије седам метара шутирали, два пута Стојановић и Чупковић, али чудесан је и другом полувремену на Вошином голу био Абаџић, не дозвољавајући Чарапанима да озбиљније угрозе вођство његове екипе.
User avatar
Grof Žekula
Administrator
Posts: 2694
Joined: Fri Jan 28, 2005 10:25 pm
Location: Bulevar

Re: RK Vojvodina

Post by Grof Žekula »

021 wrote:Rukometaši Vojvodine protiv Mađara u Kupu EHF

Protivnik novosadske Vojvodine u drugom kolu Kupa EHF biće Balatonfured.

Mađarski tim je u dvomeču u prvom kolu eliminisao Estonsku Kehru sa 24:25 i 27:22. Utakmice srpskog vicešampiona i mađarskog tima zakazane su za 13. ili 14. odnosno, 20. ili 21. oktobar.

Kup EHF se ove godine igra po novom sistemu, posle tri kola formiraju se grupe, a na kraju se održava i završni turnir, po ugledu na Ligu šampiona.
Post Reply