Pripreme Vojvodine u Turskoj

User avatar
budababa
Posts: 4008
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Re: Dnevnik, 05.02.2005.

Post by budababa »

Minja wrote:„DNEVNIK” SAZNAJE VOJVODINA OSTAJE BEZ PREDSEDNIKA
Marković se povlači?

Prema svoj prilici Fudbalski klub Vojvodina ponovo će ostati bez predsednika.
Iz izvora bliskih klubu, ali i vrhu DDOR-a obelodanjeno je da je predsednik novosadskog prvoligaša Dragan Marković čvrsto rešio da se povuče s mesta predsednika Upravnog odbora.
Navodno, razlozi koji su opredelili najmlađeg predsednika u istoriji crveno-belih da povuče ovakav potez su loša procena finansijske situacije.
Ne razumem. Sta, jel' se pravi lud ili glup, ili se uopste ne pravi? Dosao covek da spasi klub, i onda posle nekoliko meseci sazna da je dug milion evra. E, pa ovo nema nigde...
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Bockanac
Posts: 44
Joined: Sat Jan 29, 2005 1:22 pm
Location: Bocke,Sr.Kamenica

Post by Bockanac »

Ovaj je gori od Kostunice.Nema sta,Vosu ce da vode pogresni ljudi sve dok ne dodje neko ko stvarno NAVIJA za Vojvodinu!!! :evil:
SVI NA CIGANE!!!
User avatar
ogi
Administrator
Posts: 1624
Joined: Thu Jan 13, 2005 10:27 am
Location: Свуда по мало

Post by ogi »

Iz Dnevnika.

DRAGAN SURDUČKI (VOJVODINA) KATEGORIČAN
Sabor i Skupština 17. februara

Sabor kao najviše klupsko telo, a potom i Skupština Fudbalskog kluba Vojvodina održaće se 17. februara. Prvi skup počeće u 16 sati, a drugi u 18, dok će javnost o mestu održavanja biti obaveštena do subote. Sve to najavio je predsednik Skupštine novosadskog prvoligaša Dragan Surdučki.

Jučerašnji sastanak člnova kluba i Dragana Surdučkog iniciran je članom 21. klupskog Statuta, a povod je isticanje mandata 20. februara aktuelnoj Skupštini i Upravnom odboru FK Vojvodina.

- Bez obzira na inicijativu navijača, ne bi nam promaklo zakazivanje Sabora i Skupštine - kategoričan je Surdučki. - Uz klub sam od 12. godine i nikada ga neću ostaviti, bez obzira na to da li bio na funkciji ili ne. Prihvatam deo odgovornosti za sadašnje stanje i spreman sam da se povučem.

Surdučki je obavio razgovore s ličnostima od kojih se očekuje da mogu da pomognu Vojvodina.

- Među njima je i aktuelni predsednik Upravnog odbora Dragan Marković, koji je rekao da se zbog slidbe i novog posla u Beogradu povlači s mesta predsednika Upravnog odbora. Razgovarao sam s Bojanom Pajtićem i on je obećao pomoć Pokrajine. Isto mi predstoji s gradonačelnicom Majom Gojković - istakao je Surdučki.

Kada je o konkretnim imenima reč, Surdučki je rekao da je razgovarao s izvesnim brojem kandidata za mesta na rukovodećim funncijama:

- Sadašnji selektor mlade reprezentacije Milorad Kosanović, Aleksandar Radosavljević(“Karlsberg”), Đorđe Bašić i Bogdan Kuzmanović(“DDOR”) su ličnosti od znanja, imena i ugleda koje bi mogle da unaprede funkcionisanje kluba. Razgovaraću o toj temi i s Milutinom Popivodom, zašto da ne - rekao je Surdučki.

Sastanku u pres sali Gradskog stadiona prisustvovalo je i tridesetak članova kluba s obeležjima FK Vojvodina. Prema rečima Aleksandra Posnova Saboru će moći da prisustvuju svi zainteresovani, a pravo glasa imaće svako ko je platio članarinu u 2004. godini. Nezvanično, pravo glasa ima oko 300 članova kluba.
______________________________

VOJVODINA ZAVRŠILA PRIPREME U TURSKOJ
Igre bolje od rezultata

Navijači su zabrinuti, ali Milan Đuričić nije. Fudbaleri Vojvodine su prema njegovim ocenama, ali i svim izveštajima koji su stizali iz Turske, igrali mnogo bolje nego što bi se to prema rezultatima moglo zaključiti. Kada prvenstvo počne rezultati će biti važniji od igre, ali sada je lepo čuti da Vojvodina igra lepše i odgovornije.

- Samo su golovi nedostajali - kaže Milan Đuričić, koji je poslednji dan boravka u Beleku proveo u bolesničkoj postelji hotela “Arkadija”. - Trese me visoka temperatura. Zbog toga nisam bio u prilici ni da vodim poslednji meč s terekom, ali posmatrao sam duel iz zatvorenog prostora. Žao mi je zbog toga što su strelci opet zatajili.

Efikasnost će, očigledno, biti glavna boljka Novosađana.
- Verujte, mnogo sam zadovoljniji što smo uspeli da napravimo igru. Rekao sam da ćemo tom delu posvetiti veliku pažnju i mislim da sam uspeo u nameri. Golovi moraju da dođu. Ne mislim da će Vojvodina rešetati mreže rivala. To poboljšanje ne može biti drastično, ali će golovi morati da dođu. Silni promašaji u mečevim s Torpedom, Lokomotivom i Terekom usledili su usled nedostatka koncentracije prouzrokovane umorom. Mi u Turskoj nismo imali slobodan dan. Svakoj našoj utakmici prethodio je i prepodnevni trening, odrađen maksimalno.

Đuričić hvali igrače.
- Disciplina i angažovanje bili su stoprocentni u Antaliji. Imali smo mali fond igrača, ali su svi kandidati za tim radili izvanredno. Okosnica ekipe iskristalisala se. Sedmorica fudbalera praktično su obezbedila mesto u startnoj postavi. Reč je o Čanoviću, Mandiću, Stepanovu, Dunđerskom, Govedarici, Franciškoviću i Beliću. Svi ostali, praktično, konkurišu za preostala četiri mesta - naglasio je Đuričić.

Učinak
Fudbaleri Vojvodine odigrali su u Turskoj sedam mečeva. Jedan su pobedili, dva igrali nerešeno i četiri izgubili: Zestafoni (Gruzija) 3:1, Obolon (Ukrajina) 0:1, Torpedo (Rusija) 0:1, Lokomotiva (Bugarska) 0:2, VFB Štutgart 0:0, Zarija (Ukrajina) 2:2, Terek (Rusija) 0:3.

Jozef Kizito stigao je kao pojačanje, ali je propustio važnu fazu rada u Turskoj.
- Vežbao je redovno s Miroslavom Smajićem u Veterniku. Reprezentativac Ugande stigao je na moju preporuku. Siguran sam da će nam u prolećnoj sezoni biti veoma koristan - tvrdi šef struke crveno-belih.
Ukoliko vreme dozvoli, navijači će u toku sledeće sedmice videti novi tim Vojvodine.

- Izuzetno mi znači da se publici predstavimo pre prvenstva, jer sam siguran da Vojvodina igra drugačije, lepše i privlačnije. Od Novosađana ne očekujem ništa više osim strpljenja - poručuje Milan Đuričić.
Locked