15. kolo: Crvena zvezda-Vojvodina 2:2

Locked

Vasa prognoza:

Gazenje crvene petokrake i bacanje u kantu za smece
54
73%
Remi
13
18%
Nase ponovno treskanje glavom o pod
7
9%
 
Total votes: 74

User avatar
kafe bagdad
Posts: 689
Joined: Fri Sep 25, 2009 7:32 pm
Location: The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Post by kafe bagdad »

Morao sam da popijem par piva u gradu da bih se opustio i smireno dao izvestaj sa utakmice...

Pre svega hvala svima koji su po odvratno hladnom vremenu ispratili nas voljeni klub ove veceri, ali hvala i onima koji nisu mogli da budu s nama. Mislim da smo u navijackom smislu dostojno parirali 10 - struko jacem protivniku. Zapad i istok "Marakane" sablasno prazni, sever skoro pun i kavez prepun firmasa. Sjajna koreografija na pocetku, mali pad posle dva gola ciganije i posle toga DELIRIJUM do kraja utakmice. Uopste ne mogu da zamislim sta bi bilo da smo dali i treci gol, imam utisak da bi nastao haos na nasem delu tribine. Posle utakmice uobicajenih sat vremena cekanja, ali se to sve lepo izdrzalo uz prigodne pesme i becarac na samom kraju :D

O igri je vec sve receno veceras, imali smo protivnika u nokdaunu, medjutim nokaut g. Jaoa je promasio cilj. Ono so raduje je borbenost i zelja da se ne predaje do samog kraja utakmice. Ukoliko se prelazni rok odradi kako treba boricemo se za titulu na prolece.
Deja91
Posts: 39
Joined: Mon Jun 22, 2009 12:49 am
Location: Novi Sad,Podbara

Post by Deja91 »

Meni je jako zao sto nismo pobedili,a realno bolji smo od zvezde.Ne znam,da li se mi njih bojimo,ili imamo preveliki respekt prema njima pa udjemo tako bojazljivo u mec.Da smo igrali kao protiv partizana,bilo bi bar 2 razlike za nas...al ni ovo nije lose...
FK INDEX
User avatar
budababa
Posts: 4010
Joined: Wed Jan 19, 2005 9:51 pm
Location: Liman 3

Post by budababa »

Kao i većina ljudi ovde, prevrćem po glavi onu šansu za 2:3 i razmišljam kako bi u tom slučaju verovatno bio još uvek negde u gradu i "ljuštio" neku brlju dok se ne uneredim. Kako su stvari stajale u 65. minutu, možemo biti zadovoljni remijem, a kako su stajale u 85. minutu - baš i ne možemo. Ostaje delimično zadovoljstvo jer smo, po ko zna koji put ove sezone, pokazali da konačno imamo karakter i ekipu zrelu da do kraja utakmice "grize" i uzme ono što joj pripada po kvalitetu. Nekoliko mojih zapažanja o jučerašnjoj utakmici:

1. Tri igrača o kojima smo najviše pričali pre utakmice (a, ispostavilo se, i posle): Karan, Smiljanić i Lazetić. Za prvog sam rekao već posle Smedereva šta sam imao, a povremeno učešće u reprezentaciji i partija sa "Marakane" treba da dodatno pojačaju njegov motiv da uči i da se nadograđuje. Šta god neki pričali, ovaj momak ima sasvim zadovoljavajući kvalitet za našu ligu, kao i još dosta prostora da napreduje, pa ga se ne treba olako odreći - naprotiv. Smiljanić po meni uopšte nije odigrao toliko loše da bi ga stavljao u isti koš sa ovim što ne može da prežali odlazak iz zvezde. Pretrčao je baš dosta, uklizavao, nije se štedeo u duelima. Za igrača kome to nije "matična" pozicija - sasvim dovoljno. E sad, gest posle utakmice priča je za sebe, dovoljno mu je da zna da je primećen, pa neka on razmišlja dalje o tome. Za ovog trećeg sam isto rekao pre nedelju-dve šta mislim i njegova jučerašnja predstava me samo može naterati da očvrsnem svoj stav. Od profesionalizma, kojeg su mu bila puna usta poslednjih dana, nismo videli ni margine. Jedan užasno traljav šut na gol (ćopavi patuljak ima bolju "praćku"), odugovlačenje sa dodavanjima, loš tajming i koordinate pri izbacivanju saigrača u prazan prostor, ... Čoveče, kaži da su ti Arkan i Lukić idoli, da voliš Piksija i Genija kao svog oca, da slaviš Bari kao svoj drugi rođendan, prijavi Ljutice Bogdana kao adresu prebivališta, ... Radi šta hoćeš, ali imaj toliko obraza i kaži da NE ŽELIŠ DA IGRAŠ PROTIV SVOJIH, jer nećeš dati svoj maksimum. Kaži to pre prvog sudijinog zvižduka, da ne igramo 10 protiv 12, jer to krši osnovna pravila fudbalske igre, jednostavno nije tako predviđeno. Budi toliko pošten i odj**i iz našeg kluba ako ne želiš da daješ svoj maksimum protiv svakog protivnika, bez obzira na ime. Možda će ti predsednik i uprava to istolerisati, ali mi sa tribina nećemo, to neka ti bude jasno.

2. Vraćaju nam se opet neke loše navike iz prošlosti, za koje sam mislio da smo ih rešili u skorije vreme. Skrljaju Medu na sredini terena, latino-homić ga napucava loptom - niko ništa. Kljusina kormoranska laktom udara Vuleta, posle toga ga vuče za uši - opet nema ozbiljne reakcije. Šta radi ostatak tima, gde su? Ma ako treba zabadaj krampone u grkljan, ali se izbori nekako sa time. Šapni Milovanoviću na uvce da ćeš napraviti direktan crveni na njemu (pred svadbu, a nezgodno bi bilo da nosi gips, jel') ako ne obuzda svoj čopor. Dokle taj zent, ako sudija već toleriše takve stvari? Protiv bahatosti lek je ponekad samo još gora bahatost, nažalost pa je tako.

3. Često smo ove sezone kritikovali trenerove izmene. Da li smo ih smatrali neadekvatnim, zakasnelim, nerezonskim... I ovaj put sam u prvi mah pomislio: "Jel' ovaj čovek lud, vadi Merebu i Vuka?" Ta dva igrača koja su ušla su i unela preokret i pokrenula motor našeg tima, zajedno sa trećom izmenom koja je i bila očekivana. Generalno, za ovu utakmicu, počevši od pripreme igrača, postavke tima, ofanzivnog opredeljenja, pa do izmena i namere da se u finišu ide na sve ili ništa - treneru kapa dole. Zahvaljujući njemu i igračima, zapušili smo usta svima kojima je reč "filijala" postala učestali deo vokabulara poslednjih nedelju dana.

Za kraj, a nevezano za utakmicu, već polusezonu u celini, da primetim i da u trouglu sa partizanom i zvezdom imamo najbolji bilans (mi - 4 boda, glodari - 3 boda, cigoši - 1 bod). Ostaje žal za tim kiksevima na "Karađorđu", jer smo drugi deo prvenstva mogli i trebali dočekati "na rukohvat" od lidera. Ovako, realno je (pošto će Toletovi štićenici zatvoriti 90% utakmica u nastavku) da se borimo za mesto koje nam donosi par evropskih utakmica naredne sezone. Uz podatak da smo osvojili osam bodova više nego prošle sezone u ovo vreme, ne možemo biti nezadovoljni. Da li ćemo u boljem ili lošijem raspoloženju nego sada dočekati nastavak prvenstvene trke (iako u međuvremenu nećemo igrati takmičarske utakmice) odlučiće sitnica zvana prelazni rok.
Last edited by budababa on Sun Dec 05, 2010 1:00 pm, edited 1 time in total.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Post by tulip »

Ne znam na kojim sam ja to "drogama" bio tokom utakmice na marakani, ali meni je Lazetić, gledajući sa tribina, delovao sasvim ok. Nije mi se samo svidelo što je insistirao ka dubokom proigravanju Vulićevića, što smatram samo nedovoljnom uigranošću obojice. Kasnije, prilikom pregleda TV snimka video sam da je on zaostao prilikom bloka Reljiću, ali se pitam šta će Lazetić u kaznenom prostoru prilikom centaršuta, sam na drugoj stativi.
Neko kaže da detalj odlučuje pobednika u derbiju. E pa za mene je taj detalj bio kada je 70% tima igralo kao devojčice, kada su gani velikodušno prihvatali naše poklone i strpali nam dva komada, a Lazetić onda pravi mučki prekršaj nad Kaduom na sredini terena. I ja bih mu dao crveni. Od tog momenta kao da je dat zanak našim devojčicama da krenu normalno da igraju, a ciganima da se nismo još predali. Usledile su fantastične izmene, gde su najlošiji u utakmici i zamenjeni i mi smo stigli samo do boda.
DAJ GOL!!!
User avatar
Zeljafcv
Posts: 1473
Joined: Wed Jun 25, 2008 1:41 am

Post by Zeljafcv »

KoKanidja wrote:Ја не смем да замислим ХАОС код нашег другог гола на трибини, а таман пре тога статива. Сигурно може да се пореди са оних 0-3.
Samo ću ti reći kako je bilo, a ti onda zamišljaj. Pucale su pesnice, tukli smo se svi tamo od sreće, pucale su i stolice, a ograda kaveza je klimana, i da smo postigli i 3. mislim da bi bila iščupana, od siline adrenalina mnogi su posle posedali da dođu sebi, opšti delirijum i ludnica! :lol: Posle utakmice, opšte ludilo i pevanje dok svi cigani nisu izašli sa stadiona, ispraćeni su kako dolikuje, sa porukom "DOZVOLJENO PUŠENJE" :D

Last edited by Zeljafcv on Sun Dec 05, 2010 11:24 am, edited 2 times in total.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
User avatar
severozapad
Posts: 611
Joined: Wed Nov 10, 2010 3:23 pm
Location: Liman 4

Post by severozapad »

Pošto sam gledao utakmicu na TV-u, moram samo da primetim jedan momenat koji je možda ostalima promakao. Kakvo je ono bilo bacanje Kadu-a, padne - pogleda prema sudiji sasvim normalno i onda još jednom valjanje..ne znam da li znate o kom momentu govorim ali ono je bilo strašno..
Ono što mi svidelo kod nas juče je i što nije bilo bacanja za penal nego nastavljanje igre i pri malo grubljim startovima..
Milinković odličan. Biće momenata i kada nam neće odgovarati ali mislim da bi trebao da se zadrži par sezona pa šta bude..
User avatar
tulip
Posts: 633
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:31 am
Location: tik uz VOŠU

Post by tulip »

Nezadovoljan sam osvajanjem samo jednim bodom. Ne znam šta on donosi našoj ekipi u takmičarskom smislu. Samo smo učvrstili treću poziciju na tabeli, obzirom da su i Sloboda i Rad izgubili.
Medjutim, drago mi izjednačenje zbog nas navijača. Delirijum u kavezu je bio neopisiv. Za sledeće gostovanje na marakani, kavez će biti pretesan. Moraće nam otvoriti jug. Ovaj bod i način na koji je osvojen, je ipak najviše doprineo popularizaciji i jačanju Firme. Nadam se da će na proleće, u presudnim utakmicama za uspeh sezone, tim izgledati daleko bolje, uigranije, iskusnije, a da će Slaninari nići kao pečurke posle kiše i preplavljivati stadione u Užicu, beogradu.. i naravno na našem Karađorđu. Ne smem ni da izjavim šta očekujem na Karađorđu u poslednjoj utakmici sezone :cheers:
DAJ GOL!!!
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

Post by Владика »

uporan wrote: P.S. Možda je i tačno što mi je jedan od uglednih članova ovog foruma poslao sms-om "Crnci ne znaju da je utakmica nameštena"
Апсолутно се слажем са смс-ом.Од када је пуковник Божовић пришао звезди, у Београду смо почели да играмо једноличне утакмице. Без жара,без жеље за победом, без куражи и жеље за надметањем. И ову утакмицу смо почели исто, звезда је играла захваљујући нашим грешкама. Још на то треба додати да смо 90 минута играли са играчем мање захваљујући понашawу и игри николе лазетића. Због будућих играча и навијача Војводине та индивидуа више никада не сме обући дрес Војводине.

Тренер Милинковић је поново направио чудо,тим му није играо ни 30 минута а могли су са лакоћом да победе звезду на њеном буњишту. Свака част мајсторе!
Last edited by Владика on Sun Dec 05, 2010 12:40 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Avangarda
Posts: 337
Joined: Tue Feb 13, 2007 1:57 am
Location: Sremska Mitrovica

Post by Avangarda »

Ево пошто ја нисам сујетан човек и волим да признам кад погрешим овим путем би се јавно извинио Карану, што сам изразио сумњу у његов квалитет! Момак је јуче одиграо сасвим пристојно!
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Odlicna igra(ne racunam kikseve za 2gola). Cestitke igracima na upornosti i volji.
Okuka je toliko ne strucno i pristrasno komentarisao da nije ni cudo sto je tu gde je. Mozda se uvlaci da bi dobio posao kada oteraju sadasnjeg trenera zvezde.
Raduje me igra malog Kataija i Vuka Mitosevica (setio sam se da sam ga gledao pre 5god kada je skupljao lopte pored aut linije na zapadnoj strani a evo sad je dogurao do prvog tima). Lazetic mi se nikada nije svidjao i dalje stojim iza toga da njegovo prisustvo nije bas od nekog krucijalnog znacaja za klub. Ni organizaciono ni igracki. Nisam imao prilike da gledam vosu ove poslednje tri godine toliko redovno ali mislim da je koncepcija igre na mnogo boljem nivou nego pre. Svidja mi se sto sada ima vise igraca koji znaju sa loptom sta ce i koga da uposle-ovo govorim na osnovu pogledane utakmice sa tv-a. Mada nam jos treba jaca konkurencija na pojedinim pozicijama kako bi imali tim za evropsko takmicenje. Jos uvek skripi. Ubacivati mladje igrace iz sopstvenog pogona jer nisu nista losiji od pojacanja sa strane.
" Dečko je pun zmajova! "
User avatar
kinik
Posts: 211
Joined: Tue Apr 25, 2006 6:05 pm
Location: VOJVODINA

Post by kinik »

Sve je tu receno, tako da ne bi palamudio puno o utakmici i igri, ali takvu euforiju posle 2:0 na 2:2 i dalje ih gazis, nisam doziveo nigde a kamoli na marakani! Hvala
Do sada sam bio zadovoljan lazeticevim igrama i zalaganjem, branio sam ga, ali sada nepostoje kulturni izrazi da prenesem asocijacije na tu gnjidu iz glave preko tastature i dalje! Reci cu na stadionu posto ne verujem da ce ga neko oterati!
Nisam zadovoljan bodom, trebali smo da pobedimo, a za to krivim jedino upravu! Ne zbog neke teorije o namestanju, nasi su bolji za klasu, na 2:1 i 2:2 su ih pokidali, zasto nisu tako igrali od pocetka? Cega su se plasili? Treba nam dobar psiholski rad sa igracima, setimo se Tadica!
1966...1989...201x
User avatar
One and only
Posts: 481
Joined: Sun Sep 27, 2009 8:08 pm
Location: Zapad

Post by One and only »

Prvo svaka cast Firmi, zaista mi je zao sto i ja nisam mogao da budem tamo.

O igri ste vec sve napisali, jedino se ne bih slozio sa nekima da je lazsetic odigrao solidno. PA LJUDI MOJI ONO JE BILA CISTA SABOTAZA! Ukoliko nadjem materijala i slobodnog vremena izdvojicu sve lazeticeve poteze na utakmici, pa on je minirao svaki nas napad. Verujem da vi koji ste bili na marakani niste to mogli da vidite, ali na tv se sve lepo videlo.
Zadovoljan sam bodom, jer sam i ocekivao takav ishod ali ujedno mi je zao jer znam da smo mogli da se vratimo u Novi Sad i sa sva 3 boda.
Garantujem da bi pobedili da nismo imali dva igraca manje na terenu, posto je lazetic igrao za zvezdu. Milinkovicu bih jedino zamerio sto je pustio lazetica da igra ili sto ga nije zamenio, a mogao je.
United of Vojvodina
User avatar
kej
Posts: 618
Joined: Sat Aug 08, 2009 10:58 am

Post by kej »

Ne mozemo biti nezadovoljni. Pokazali su u poslednjih 20 min.karakter, iako je sve licilo do sedamdesetog minuta na prethodna izdanja na Marakani.
Zao mi je sto Merebasvili nije pokazao apsolutno nista.
Mitoseviceve slabe partije treba istrpeti.
Katai majstore!
User avatar
Mg
Posts: 179
Joined: Sun Nov 28, 2010 5:57 pm
Location: Novi Sad, Klisa

Post by Mg »

Ova sezona je dokaz da blizanci nisu nepobedivi, ni ovde, ni tamo. Utakmica protiv partizana je dokaz! Da smo od pocetka protiv zvezde tako igrali...
User avatar
igoork
Posts: 781
Joined: Tue Jul 21, 2009 11:09 pm
Location: Na brdovitom Balkanu

Post by igoork »

Sve je vec receno ali vidim da nije dovoljno upuceno hvale nasem asu Abubakaru. :D

Jednostavno decko je za mene sinoc bio igrac utakmice.

Morao je da dodao ono Brani ali se na kraju zavrsio ipak golom Jaoa.
Sam se izborio za tu poziciju, imao je i sut glavom koji se ovde ne spominje puno kada je loptu pogodila stativu!
Posle toga na kraju i dao je gol iako se spominje Meda kojeg je lopta preletela.

Sutao je i u prvom poluvremenu odlicno kada je Stamenkovic odbranio dobro,takodje ona peta za Kataia kod nase sanse za preokret itd.

On je nase najbolje pojacanje, stalno grize,ima ga svugde i napred i nazad.
I sto je najvaznije mislim da je najkonstantniji nas igrac ove sezone,kad to kazem mislim da pruza najujednacenije partije bez mnogo padova u igri.

Abu majstore! :cheers:
Locked