21. kolo: Vojvodina-Rad 0:1

Locked
User avatar
Владика
Administrator
Posts: 4320
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:58 pm

21. kolo: Vojvodina-Rad 0:1

Post by Владика »

NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 1500. Sudija: Paunović (Kladovo). Strelac: Teodorović u 85. minutu. Žuti kartoni: Lakić, Mijatović, Tumbasević (Vojvodina), Čotra, Delić, Radivojević i Brnović (Rad). Crveni karton: Mijatović (Vojvodina, 90. minut).
VOJVODINA: Brkić 5, Lakić 5, Kizito 5, Đurić 5, Mijatović 5, Popović 5, Tumbasević 5, Tadić 5 (Lazetić -), Buač 5 (Pantelić 5), Aleksić 5, Stjepanović 5 (Grozdanoski 5).
RAD: Kahriman 7, Čotra 6, Todorovski 7, Ranđelović 6, Jeremić 7, Delić 6, Teodorović 8, Andrić 6 (Brnović 6), Vuković 6, Kaluđerović 6, Radivojević 6.


Mladi trener Rada Marko Nikolić odmah posle utakmice rekao je da je ovo istorijska pobeda njegove ekipe, jer građevinari nikada nisu slavili u Novom Sadu nad Vojvodinom. Zato je pogodak iskusnog Mirka Teodorovića toliko značajan, mada je za goste u ovom času još važnije osvajanja sva tri boda – potpuno zasluženo.

U 85. minutu Kizito je samo za kratko otklonio opasnost, loptu je prihvatio Teodorović na ivici kaznenog prostora i neometan šutirao snažno i precizno za gol koji je odlučio pobednika.
Vojvodina je bila bezidejna, nervozna i rastrzana. NJeni igrači nijednom nisu ozbiljnije pripretili nekadašnjem golmanu Vojvodine, a sada čuvaru mreže Rada Kahrimanu. Na drugoj strani gosti su još dva puta bili u šansi. U prvom poluvremenu posle lepe akcije šut Andrića odbrana domaćih je izblokirala, a u nastavku je posle prodora zapaženog Jeremića Teodorović šutirao iskosa, ali ne tako precizno kao pet minuta pre kraja.

Taktička disciplina i samopouzdanje Beograđana donelo im je bodove u borbi za opstanak, a nemoć domaćeg tima još više je u prvi plan dala na značaju teškim trenucima u kojima se klub nalazi. Bodovna zaliha i visok plasman na tabeli ne mogu sakriti sve ono što poslednjih dana trese Vojvodinu. Podele počinju skupo da koštaju Novosađane, a kao ilustracija svega i podatak da je predsednik Vojislav Gajić u društvu potpredsednika Mirka Dubroje i LJubomira Aproa posmatrao meč sa mesta u svečanoj loži, dok je doskorašnji potpredsednik zadužen za sport Ratko Butorović bio među gledaocima na zapadnoj tribini. Sve je više onih kojima nikako nije jasno šta se to dešava u Vojvodini, a možemo samo da nagađamo u kakvom je tek čudu bio specijalni gost na “Karađorđu”, nekadašnji Vošin as i legenda kluba Silvester Takač.
Locked