Vojvodina-Zenit (St. Peterburg)

Zaključana tema

Ishod utakmice:

Pobeda Zenita
4
10%
Nereseno
14
36%
Pobeda Vojvodine
21
54%
 
Ukupno glasova: 39

Korisnikov avatar
Владика
Administrator
Postovi: 4320
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 12:58 pm

Post od Владика »

Успео сам да погледам само прво полувреме. С обзиром на реноме и квалитет противника нисмо лоше играли. Какву моћну трансформацију из одбране у напад има Зенит!
mihailov
Postovi: 1564
Pridružio se: Čet Apr 05, 2007 10:24 pm
Lokacija: Karadjordje

Post od mihailov »

Grba_NS napisao:Prvih 70 min. za mene sasvim prihvatljivo- borbeno, disciplinovano, ali bez poseda lopte i nekih sansi...
Tesko je bilo ocekivati da ce nasi igrati nesto posebno protiv ovako agresivne i kvalitetne ekipe (odavno nisam video da je neka ekipa ovako agresivna)!
Cini mi se da smo tu borbenost i disciplinu drzali nekih 70 min. a kasnije nastupa pad, i promaja pocinje da duva na sve strane i samo nam je sreca pomogla da ne dozivimo debakl...
Golovi koje smo primili su krajnje jeftini- neopreznost posle prekida i bespotreban faul Kize u 16!
Pantelic je napravio faul u 16 koliko sam primetio,zbog cega je i iskljucen...
Bleda,nesmela igra Vojvodine,ubedljivijeg poraza spasli su nas samo
Brkic i stative.Bezidejno je sve to izgledalo,cak i bez neke preterane zelje.Podsetila je utakmica na onu iz Madrida,kada je rezultat bio isti,opet smo imali igraca manje i nismo ozbiljnije zapretili golmanima.
Ne moze covek biti zadovoljan ovakvim izdanjem,pa sve da smo igrali protiv najbolje Fifine jedanaestorice.Radili smo isto sto i 80% ekipa radi protiv nas kada dodju na Karadjordje.Jednostavno-nismo igrali fudbal!
Napred Voso!
šumar
Postovi: 253
Pridružio se: Čet Feb 05, 2009 8:27 pm

Post od šumar »

Koliko para,toliko i muzike...
Korisnikov avatar
Krle
Postovi: 1365
Pridružio se: Pon Jun 16, 2008 4:36 pm

Post od Krle »

Ne znam da li smem da komentarisem, ali po svemu vidjenom, prica kaze sledece: odbrana - Kiza najboji, Djuric ’nako, Mijatovic rupetina, Stosic - nek ide vec jednom, pa da znamo na cemu smo.
Sredina: koliko mi se cini mi nemamo igrace za klasicnu 4-4-2 formaciju. Niti je Buki zadnji vezni, niti je Popovic dovoljno dobar da to bude sam. Bez pleja (malo je Stjepanovic to popravio, ali i Leandro je tada usao, tako da...), sa Tadicem koji ne moze da igra ako su na njemu vise od jednog igraca, mogli smo da radimo ono sto smo i radili - napucavali Mrdju. Grozdanoski je bio dobar, ali sam nije mogao. Zenit je isao s trojicom na jednog, tako da je nasa fizicka priprema pod debelim znaqkom pitanja.
Napad? Ne znam ni sam. Bezopasno. A kako i ne bi bio kad nam je srednji red bio dvadeset metara iza.
Ako smo uspeli u necemu, onda smo se sacuvali povreda. Videli da smo jos daleko od Evrope i neke realne domete ekipe s ovakvom postavkom igre. Sto nam je Li izmakao pred nosom, sami smo krivi. Sto nismo nasli perspektivnog uigranog stopera u formi, opet smo sami krivi. Sto je Grozdanoski ostao - e to vec nije nasa zasluga, ali je dobro.
Jedino sto je jos nepoznato jeste mentalitet. Da li su igraci konacno shvatili sta se od njih ocekuje i da li imaju dovoljno samopostovanja da u sudaru s direktnim rivalima za titulu dokazu da istu i zasluzuju. Ovde(na psiholoskom planu) realno se i najvise moze uraditi.
Ne zamerite, ovo je samo laicki pogled na stvari.
SlobaNN
Postovi: 273
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 12:02 am

Post od SlobaNN »

Ono je bilo zalosno i gledati, tako smo jadno izlgedali na terenu. Sve ja to razumem da je Zenit evrospska velesila, ali da ne stvoris niti jednu sansu 90 min, to vec ne mogu da razumem!
Korisnikov avatar
Zeljafcv
Postovi: 1473
Pridružio se: Sre Jun 25, 2008 1:41 am

Post od Zeljafcv »

Ja sam presrecan sto smo igrali protiv Zenita, i to je veliki korak. Ovo sam rekao, jer polako ljudi, dobro je sto se sve radi postepeno, jer tako je najbolje. Golove koje smo primili su krajnje diskutabilni (prvi na kvarno, drugi ne znam kako je moguce, treci penal). Ipak je to osvajac super kupa, klub koji trosi ogromne pare, ma rasturili su prosle godine i Bajern sa 4-0. Imaju ogromno iskustvo i po slobodnoj proceni 10 puta skuplju ekipu. Setimo se gde su Rusi bili pre 15ak godina, ali uspeli su da postepeno jacaju. Kvalitet nase lige je "deca se igraju na livadi" i evropska Vojvodina je jos daleko. To je sad posle ovog meca valjda svima jasno, ima jos mnogo vode Dunavom da protece dok mi ne dostignemo nivo koji sad imaju Rusi. Bili smo toliko godina na dnu dna i ne bih valjlo da se preko noci proslavimo, bolje je da to ide polako, na duge staze.
- Do promena u sistemu: Uprava napolje! Zaustavimo hajku na Vojvodinaše!
vladans
Postovi: 548
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:55 pm
Lokacija: novi sad

Post od vladans »

Nakon odgledane utakmice sinoc,osecanja i milsjenja o nama kao fudbalskom klubu koji se eto u tamo nekoj zemlji Srbiji bori za titulu su mi totalno pomesana,pre svega jer sam utakmicu gledao iz dva ugla-navijackog sa jedne strane i sa druge strane kao neko ko je nazalost u svom zivotu bio akter jedne slicne blamaze!
Ako se prvo osvrnem na ovu navijacku stranu sebe,mogu reci da sam totalno razocaran i da sam cak u jednom trenutku osecao blagi stid jer ljudi"ovo ipak neko gleda...iako je nedelja na ponedeljak i sitni su sati.."dok me ova druga strana sebe tera da budem razuman i da shvatim momke jer je njima svakako bilo najteze,narocito poslednjih deset minuta kada su siguran sam mnogi razmsljali kako bi najradije propali u zemlju...da mogu naravno!
Ovo je svima bilo naravucenije iz kog razloga klub kao sto je Vojvodina,tokom priprema ne bira da pet puta igra sa klubom kakav je u ovom trenutku Zenit,i iz kog razloga klub kao sto je Zenit bira Vojvodinu ili Slaven kao protivnike u ovoj fazi priprema!
Na pripremama se posle sticanja fizicke kondicije krece u pravljenje igre sto nekom moze da deluje jednostavno ali to definitivno nije tako,kompleksan je to proces narocito za nase trenere s obzirom da raspolazu sa takvim potencijalom sa kojim raspolazu!Igra se pravi u vise faza,faza odbrane kada se ima lopta,faza odbrane kada lopta nije u posedu,faza iznosenja lopte,faza napada sa loptom,bez lopte....i onda to sve treba sastaviti u jednu celinu kako bi ta igra licila na nesto!
To se sve prvo radi na treninzima a kasnije pokusava primeniti i na utakmicama sa adekvatnim protivnicima,kazem adekvatnim jer Vojvodina definitivno svoju igru ne moze napraviti da lici na nesto ukoliko bi odigrala pet utakmica na pripremama sa ekipama snage Zenita!
Sto se tice same utakmice,ja se mogu sloziti sa Ljupkom da je jedan deo igre bio vise nego zadovoljavajuci i tu pre svega mislim na prvih desetak minuta drugog poluvremena kada se videlo kako nasa igra treba da izlgeda u ovakvoj postavci ali je na nasu zalost to bilo prekratko!
E sad da li ce Ljupko imati petlju da naseg kapitena izostavi iz prvih jedanaest koji u ovoj postavci sa cetvoricom igraca u liniji nema sta da trazi kao i Tadica koji je totalno izgubljen novom ulogom u timu,ostaje da se vidi!
Korisnikov avatar
Krle
Postovi: 1365
Pridružio se: Pon Jun 16, 2008 4:36 pm

Post od Krle »

vladans napisao: E sad da li ce Ljupko imati petlju da naseg kapitena izostavi iz prvih jedanaest koji u ovoj postavci sa cetvoricom igraca u liniji nema sta da trazi kao i Tadica koji je totalno izgubljen novom ulogom u timu,ostaje da se vidi!
Slazem se. Neka ga prodaju vise (Popa), makar Medojevic sto puta kiksnuo.
Korisnikov avatar
Turija
Postovi: 10576
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 11:25 pm
Lokacija: Vojvodina

Post od Turija »

Ono što ja ne razumem je to, kako naši momci koji igraju fudbal, i ljudi koji vode fudbal, ne mogu da shvate da bez borbenosti, želje i trčanje nema fudbala, a naročito GLEDALACA (čitaj novaca).
Pokušajmo da zanemarimo imena klubova koji su odigrali subotnju utakmicu, i da za nas bude kao da su igrali Plavi protiv Belih.Pa tek onda, dalje da pričamo o utakmici.
Da li bi neko, kada bi znao da će se ovo ponoviti u nekoj narednoj fudbalskoj utakmici išao da plati ulaz i prati takav meč?Malo ko bi odlučio da potroši čak i svoje slobodno vreme, a kamoli zarađen novac.
Pošto se ovo godinama dešava na našim stadionima, nije nikakvo čudo što utakmice prvoligaša prati par stotina gledalaca.Bolje rečeno rodbine, prijatelja i fudbalskih zanesenjaka.
Ne shvatam opravdanje u imenu (velikom ili malom) protivnika, zbog kojeg naš sportista ne želi da pokuša maksimalno da odradi utakmicu, kako bi došao do cilja i slave.U sportu je to pobeda i trofej.
Jednostavno, nesvojstveno je samom sportskom duhu mladog čoveka da izađe na sportsko borilište i umesto da čeka početak takmičenja, on jedva čeka kraj.Sve skrivajući se od očiju gledalaca, bežanjem od igre i vršenjem njene opstrukcije.Mogu razumeti kada je u Prvenstvu potreban bod za ,,život", pa se koriste sva dozvoljena sredstva. Međutim, to činiti na svakoj, pa i na prijateljskoj utakmici neshvatljivo je kodu jednog sportiste. Bez obzira na rang.
Zato sam toliko razočaran izdanjem Plavih protiv Belih.I da Plavi nisu ti koji jesu (naši), nikada ne bih otišao na njihovu utakmicu i nikada ne bih zbog njih trošio vreme kuckajući po tastaturi. Već bih, sa tastaturom, otišao na Google i Wikipediu.... i nešto korisno pročitao i naučio. Podario vreme nekom drugom, ko zna da (uz)vrati, ali godine provedene na stadionu, baš su se bezobzirno zalepile za nas kao čičak, kojeg ne može otresti.Sve, stalno se nadajući da će bar Voša otresti blato sa svojih cipela, međutim kako stvari teku, čini mi se da će čičak pre spasti :cry:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Korisnikov avatar
Grba_NS
Moderator
Postovi: 2056
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 3:30 pm
Lokacija: Grbavica

Post od Grba_NS »

Ovo su stvari zbog kojih sam ja govorio da nam utakmica sa Zenitom uospste nije trebala-pogledajte sad sta se pise na forumu o nasoj ekipi i kakvi su vam svima utisci, od uzdizanja u nebesa pre utakmice do bacanja u blato posle utakmice!!!(trenutno vam je svima moral na 0, samo se nadam da u ekipi nije slicno)
Pre ove utakmice na forumu se totalno drugacije pisalo, a sad smo poceli sami sebe da omalovazavamo i vredjamo(i previse)
Citajuci pojedine komentare zapitam se da li ste vi svesni ko smo i sta smo mi, ne samo Vojvodina vec ceo Srpski klupski fudbal???
Jel vi mislite da bi Zvezda i Partizan bolje prosli(Zvezda je od mnogo slabijeg Zenita izgubila sa 4:0)
Ova ekipa Zenita je pre samo par meseci u gostima totalno nadigrala Juventus, ali su ne znam ni ja kako izgubili, ta ekipa Zenita je pobedila Mancester...To je ekipa ciji mi se fudbal u jednom trenutku dopadao vise od Barsinog!
Voleo bih da mi svi odgovrite sa kakvim ocekivanjima ste usli u ovaj mec???"Da igramo fudbal"- da izadjemo visoko na Zenit, da se otvorimo i da posle primimo 5-6 komada pa da tek onda padnemo svi u bedak i da pisemo sto smo se toliko otvorili protiv jedne tako mocne ekipe!
Ja sam takodje gledao utakmicu i nisam video to nezalaganje igraca, naprotiv momci su dobro trcali sve do drugog gola posle cega je nastao psihicki pad...
Previse idemo iz krajnosti u krajnost na forumu, pre neki dan smo ih izdizali u nebesa, a danas drvlje i kamenje po svima...
Ne ide to tako!
Korisnikov avatar
Turija
Postovi: 10576
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 11:25 pm
Lokacija: Vojvodina

Post od Turija »

Grba_NS napisao:Ovo su stvari zbog kojih sam ja govorio da nam utakmica sa Zenitom uospste nije trebala-pogledajte sad sta se pise na forumu o nasoj ekipi i kakvi su vam svima utisci, od uzdizanja u nebesa pre utakmice do bacanja u blato posle utakmice!!!(trenutno vam je svima moral na 0, samo se nadam da u ekipi nije slicno)
!
Grbo, utisci su realni, ali da li su dolazile realne informacije iz Antalije, na osnovu kojih smo mi ,,pumpali" ambicije, to ne znam?
Druga, stvar sa kojom se ja nikad ne mogu složiti je da se ne igraju jake utakmice u pripremnom periodu, kao nije vreme.
Ne znam kada je vreme za njih i kako se do njih dolazi?Ne verujum tako što se stalno igraju slabe, pa onda samo po sebi dođe vreme za jake.Kao neki ciklični ili tempirani proces.
Mi smo protiv Zenita odigrali slabo.I treba da smo toga svesni, jer jedino tako ćemo popraviti nedostatke.Nikako pričom o vanzemaljcima iz Zenita, pa da zbog toga nismo napravili nijednu osmišljenu akciju - a bezbroj grešaka u odbrani.Počev od realno jako jeftino primljenih golova.
I sa tom ,,opreznom" igrom smo mogli primiti i 10 komada, prema šansama.A ne verujem, da bi Rusi više stvorili šansi i sa našom otvorenom partijom.To jest, da bi tada Rusi sve svoje stvorene šanse iskoristili.Kao da je njihova realizacija zavisila od naše želje za nadmetanjem.Otprilike, rezultatski bi bili na istom, ali bi zato iz meča izašli časno i sa realnom perspektivom.Naravno kao slabiji rival, ali rival dostojan sportskog poštovanja.
Toliko. I ja neću više o ovoj utakmici, ali morao sam da kažem šta me najviše peče.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
ssnigd
Postovi: 3320
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 5:46 pm
Lokacija: NS

Post od ssnigd »

U pravu je GRBA kad kaze da ne idemo iz krajnosti u krajnost.
Mnogo, ali mnogo su jaci od nas. Ako bi tako gledali nismo ni morali da igramo sa njima, ali zasto da ne igramo, cega da se bojimo. Jel to problem ako ti izgubis od nekog sa 3:0, pa makar to bio Zenit, 20 dana pre prvenstva. Pa treneri su u ovakvom mecu mogli samo da se jos vise uvere koliko smo mi daleko ili blizu jakih timova. Odnosno koliko su pojedini igraci psihicki jaki ili ne. Mogli su samo da vide koliko njih su kukavice i ti sigurno nemaju u sebi tu snagu da nose teret zvani titula, bez obzira bila ona parodija ili ne. I to je ono sto me zadovoljava u ovom trenutku. Sada su pred svim igracima i trenerima jos dve nedelje usavrsavanja propustenog u Antaliji, tj pokusavanje saniranja rupa koje su se pojavile iliti koji nisu jos bile vidljive dok nismo naleteli na Zenit.
Nije mi jasno, da svi vi analize bacate na poslednjih 15 minuta kada su Rusi i stvorili najvise sansi i da su najvecim delom zbog toga tako negativne reakcije. Dotle su imali gol, stativu i jednu polusansu Danija, ne racunajuci veci posed lopte koji je karakteristican za ekipe mnogo jaceg kavaliteta. Ono cime nisam zadovoljan je to sto i kad uzmemo loptu relativno lako smo je gubili pa je to uticalo na samopouzdanje momaka. I naravno DOKLE BRE VISE da dobijamo crvendace. Moj predlog upravi je da svako sledeci koji bude dobio crveni karton ima dvonedeljnu suspenziju plate. Pa nek se onda svako razmisli u glavi svojoj da li ce da upropasti svoj tim svojom gluposcu. I kao trece razocarenje je i glavno, KATASTROFA ODBRANE tacnije stoperskog tandema. Mi smo primili protiv Zenita 3 gola i sva tri su greska odbrane, ako tome dodamo jedan ili dva ne secam se tacno sada protiv Temisvara, jedan protiv Glorije i dva protiv Karpata, ko je isao u skolu zna da je to 80% primljenih golova na katastrofalne greske odbrane. Dzaba nama sva agresija na sredini kada mi nemo nekoga nazad da ne dozvoljava takve kikseve, tj ne postoji AUTORITET u odbrani, ko da ce da rukovodi istom.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
Korisnikov avatar
Grba_NS
Moderator
Postovi: 2056
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 3:30 pm
Lokacija: Grbavica

Post od Grba_NS »

Ja sam pre utakmice upravo i zamisljao ovako nesto, 3:0 za Zenit uz to da se mi necemo naigrati, zato me ovaj poraz toliko i ne boli(sasvim realan odnos snaga)
Ljudi bre juce smo gubili od Hajduka sa Liona, a danas bi da se nadigravamo sa Zenitom-nemoguce, treba vremena, pa mi smo ozbiljan klub tek 2 godine!

A crveni kartoni mislim da su ponajvise posledica toga sto su sa pravom izmene!
vladans
Postovi: 548
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:55 pm
Lokacija: novi sad

Post od vladans »

Grba_NS napisao: Citajuci pojedine komentare zapitam se da li ste vi svesni ko smo i sta smo mi, ne samo Vojvodina vec ceo Srpski klupski fudbal???
Jel vi mislite da bi Zvezda i Partizan bolje prosli(Zvezda je od mnogo slabijeg Zenita izgubila sa 4:0)
Ova ekipa Zenita je pre samo par meseci u gostima totalno nadigrala Juventus, ali su ne znam ni ja kako izgubili, ta ekipa Zenita je pobedila Mancester...To je ekipa ciji mi se fudbal u jednom trenutku dopadao vise od Barsinog!
Voleo bih da mi svi odgovrite sa kakvim ocekivanjima ste usli u ovaj mec???"Da igramo fudbal"- da izadjemo visoko na Zenit, da se otvorimo i da posle primimo 5-6 komada pa da tek onda padnemo svi u bedak i da pisemo sto smo se toliko otvorili protiv jedne tako mocne ekipe!
Pazi,slazem se ja donekle sa tobom,naravno ukoliko bih isao u tu krajnost da sve gledam tim takoreci "realnim" pogledom na svet,Srpski fudbal i ko zna na sta sve ali ukoliko bih u zivotu isao tim smerom definitivno se bas i ne bih bajno proveo,jer koja je svrha zivota uopste ukoliko bih ja pred prijateljsku utakmicu u tamo nekoj Antaliji sa bilo kojom ekipom,makar se radilo i o Real Madridu kao veciti i suvi realista spokojno ocekivao pet komada u nasoj mrezi?!Mozda bih duze ziveo ali bi definitvno bilo dosadno!
Kazes,"ova ekipa je pre samo par meseci u gostima nadigrala Juventus",slazem se sa tobom u potpunosti kada je rec o snazi Zenita,momci prosto znaju znanje,onaj Dani,Timoscuk,Denisov...definitivno mogu da igraju u bilo kom evropskom klubu,dok sa druge strane mi sa tim realnim pogledom na svet ne spadamo ni u prosecne evropske,ali eto ja i od takve jedne ekipe ocekujem vise u jednoj za protivnika maksimalno opustenoj utakmici!
Ja na primer ocekujem da mi posle mesec dana priprema i protiv ekipe kakva je Zenit pokazemo bar dve tri uvezbane napadacke akcije,pri tome ne ocekujem neku gol sansu vec jednostavno par dobro razmenjenih paseva po uigranoj,treniranoj semi,ja naprimer ocekujem da mi posle mesec dana priprema u novoj formaciji bar donekle razumemo njeno znacenje(kada je rec o fazi prenosenja lopte od stopera prema napadackom delu) i da to i laiku na prvi pogled bude jasno,a ne da kljucni vezni igrac okrece ledja od lopte,pa da se sve svede na klasicno bunarenje,ja naprimer ocekujem da ni losoj evropskoj ekipi kao sto smo mi nijedna ekipa koja igra sa pedeset posto snage ne moze da deset puta u toku utakmice neometano sutira na gol iz srca sesnaesterca,ja ocekujem da protiv ekipe kakva je Zenit nasi igraci toliko izgraju da Timoscuk posle te utakmice bukkvalno ne moze da stoji na nogama,a ne da se posle iste smeska i sepuri kao da utakmice nije ni bilo....eto toliko od mojih ocekivanja,mozda nisu realna,ali su moja!
Korisnikov avatar
Turija
Postovi: 10576
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 11:25 pm
Lokacija: Vojvodina

Post od Turija »

Nevezano za ovu utakmicu, ali dokle god budemo delili utakmicu na prvih 15, ili zadnjih 15 minuta, prvo poluvreme ili drugo poluvreme, nećemo izaći iz naših zabluda i shvatiti da se fudbalska utakmica igra 90+ minuta.Hoću reći, utakmica je celina koja se samo sastoji iz delova, a konačan i jedino priznati rezultat je nedeljiv.
Doklegod budemo pričali kako smo u Beogradu u prvom poluvremenu razbili fudbalsku reprezentaciju Nemačke sa 2:0, i mogli dati još toliko golova, a onda u drugom poluvremenu primili baš toliko (4) i izgubili meč sa 2:4, niko u svetu neće pamtiti tu utakmicu sa setnim zanosom, osim nas samih.A i od tog nam slaba vajda, kada u svim zvaničnim dokumentima piše da je Nemačka te godine u Beogradu pobedila Jugoslaviju 4:2.
Mislim da je svaka dalja reč suvišna.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Zaključana tema