FK Kikinda

Locked
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

FK Kikinda

Post by Dejan »

http://www.fkkikinda.com
Istorija
Najvažnija sporedna stvar - ili sport sportova - kako ga mnogi nazivaju, fudbal ima dugu i bogatu prošlost u Kikindi.


Kao i većina drugih sportova, i fudbal svoje prve korake čini u krugu ovdašnjih gimnazijalaca. Već od 1886. godine, prof. gimnastike u gimnaziji Šolajter Karolj, uvodi, uz neke druge igre, na sportskim popodnevima, tkz. "šutiranje u krug" i "englesko šutiranje" iz fudbala. Novu igru prihvataju i naslednici prof. Šolajtera: Jako Janoš, Juhas Karolj i posebno Kalman Geza, kada od 1903. fudbal postaje najomiljenija zabava na sportskim popodnevima ovdašnjih gimnazijalaca. Na taj način stekli su se izvanredni preduslovi za uspešan start i razvoj fudbalske igre u prvom sportskom društvu NAK, 1909. godine.
I već od samog početka, fudbalska sekcija radi vrlo kvalitetno i NAK se ravnopravno nosi sa mnogo poznatijim klubovima u Austrougarskoj; a juniorska fudbalska ekipa NAK-a već tada je bila najbolja u Ugarskoj.
U periodu do 1914. godine naš grad je bio domaćin mnogim poznatim fudbalskim klubovima, medju kojima su se isticali: TAC iz Temišvara, SAK iz Segedina, HAŠK iz Zagreba, Velika Srbija iz Beograda, ATE iz Arada, itd. Utakmice sa ovim poznatim ekipama, naročito gostovanje Beograđana, značajno su doprinele afirmaciji fudbalske igre kako u Kikindi tako i u široj sredini.
Period između Prvog i Drugog svetskog rata obiluje mnogim događajima iz fudbala. Za ovu priliku iznećemo samo neke bitne podatke i karakteristike toga perioda.
U pomenutom periodu u Kikindi su egzistirali sledeći fudbalski klubovi: KAC ( 1918-1919 ), Srbija ( 31.Avgusta 1919. - 20. marta 1932.), Sloga ( 1932-1941 ). Zajedno sa prvoosnovanim NAK-om, ova tri kluba su bili gradski klubovi i oni su bile preteče današnjem FK Kikinda. Pored njih, u istom periodu postojali su još i oni klubovi: VSK Kosovo ( 1920-1941), SD Radnički ( 1926-1933 ), SD Rapid, koji je u stvari nasledio SD Radnički ( 1933-1941 ), FK Trgovačka omladina ( 1926-1930 ), TSK Slaven ( 20.06.1930-20.03.1932. ) , SK ŽAK ( 1931- 1941 ) i FK Banacija ( 1925-1933), međutim, ovaj poslednji klub nije bio zvanično registrovan.
Kao što se vidi, tridesetih godina XX veka naš grad je imao čak šest registrovanih klubova, više nego ikada u svojoj istoriji. Jedno vreme, pored pomenutih, u okviru mesne gimnazije egzistirao je i školski fudbalski klub GLK Sloga, od 1926. i nekoliko godina bio je najkvalitetniji juniorski tim u okolini.
Ovako brojni potencijal, razumljivo, reflektovao se i na zapažene takmičarske rezultate. Pomenućemo samo neke: AK Srbija prva u Banatu 1922, druga 1926, a treća 1927; VSK Kosovo, 1931. drugi; AK Sloga, 1934. drugi, 1940 prvi i SK ŽAK 1935. i 1936. prvi u Banatu. Ovde treba istaći da je Banatska liga imala rang današnje Prve Telekom lige.
Očigledno da svi najbolji fudbaleri tada nisu bili koncentrisani u jednom klubu, već u dva, tri pa, u jednom periodu, i u četiri kvalitetna kluba, inače da to nije bio slučaj, Kikinda bi davno imala predstavnika u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju. Uostalom to potvrđuju i rezultati gradske reprezentacije Kikinde, koja je u čitavom ovom periodu važila za jednu od najboljih na ovim prostorima. Iz čitave armije kvalitetnih fudbalera, izdvojićemo imena nekoliko koji su po opštem uverenju bili najzapaženiji: Bošnjak Franja, Kemelj Arnold, Dajč Pavle, Bučko Franja i Sendi Bela u periodu do 1914. godine , Radoci, Šomođi i Komološi u periodu 1920-1929, Lisul Petar, Jakab Franja i Sandić Petar u periodu 1929-1934, Ostojin Miloš, Cvetković Petar, Živic Petar, Sandić Božidar, u periodu 1935-1941. godine.

Evo nekih isorijskih slika;
Image

Image

Image

Prvoligaš na proveri u Kikindi
Image

Sutra je veliki dan za fudbal u Kikindi. Odavno neka ekipa iz najjačeg takmičenja Srbije nije gostovala u našem gradu. Ipak, evo ovoga puta na proveru i otvaranje novog, starog, terena na stadionu kod Velikog parka dolazi Hajduk iz Kule. Urađena je rekonstrukcija terena na gradskog stadionu, pa je ovo prava prilika i da se odigra prvi meč na njemu.

U klubu sa velikim interesovanjima čekaju meč, jer je u pitanju odličan protivnik i prava proba za ekipu, koja u ovoj godini ima cilj da se plasira u drugu ligu Srbije, ili bolje reći Prvu Telekom ligu. Za Kikindu na ovom meču sigurno neće nastuputi jedno od pojačanja Branislav Gecić, koji ima povredu zgloba noge, dok je pod znakom pitanja i nastup napadača Mirka Malinovića, koji ima probleme sa butnim mišićem. Treneru Žarku Soldu je na raspolaganju ostali deo ekipe, ali pošto je reč o prijateljskom meču ne znamou kojem će sastavu sutra u 17:30h istrčani na teren.

U kakvom sastavu dolaze gosti iz Kule nije nam poznato, dok je sigurno da će i za njih ovo biti jedna od bitnijih provera pred početak našeg najjačeg takmičenja.

Ulaz za ovaj, sigurno zanimljiv meč za sve građane Kikinde, je slobodan, tako da vam ostaje samo da dođete i odgledate ovu fudbalsku predstavu.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Uprava

Predsednik - Branko Aleksić

Direktor - Milanko Čanak

Fin. Direktor - Mara Graorinov

Sekretar - Slobodan Živkov

Trener A tima - Žarko Soldo
Image

Pomoćni trener A tima - Goran Milićević

Trener omladinaca - Brane Bjelić

Trener kadeta - Slobodan Živkov

Trener pionira - Jovica Lakić

Trener pionira predtakmičara - Ivan Pantelić

Trener petlića - Mile Ivančević

PRELAZNI ROK

Došli:

Trener: Žarko Soldo
Pomoćni trener: Goran Milićević
Igrači:
Milan Misić (FK Kozara, Banatsko Veliko Selo);
Dino Denić (FK Slaven, Živinice);
Dragan Ćirić (FK ŽAK, Kikinda);
Semir Bogorovac (FK Sloboda, Tuzla);
Predrag Bošnjak (FK Novi Sad, Novi Sad);
Filip Savić (FK Rad, Beograd);
Miljan Šurbatović (FK Spartak Zlatibor Voda, Subotica);
Branislav Gecić (FK Sloboda, Novi Kozarci).

Otišli:

Ilija Marković (FK Sloboda, Novi Kozarci);
Vladimir Bunić (FK Sloboda, Novi Kozarci);
Ilija Rodić (FK Kozara, Banatsko Veliko Selo);
Uroš Stojanov (FK Senta, Senta);
Jovica Kovrlija (FK Senta, Senta);
Miloš Pustinjak (FK Cement, Beočin).

Branislav Gecic je bio na meti Djumija, Bunic je jedno vreme igrao za Vosu, a Malinovic je bio na probi...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Evo upravo sam stigao sa utakmice;

FK Kikinda- Hajduk Kula 0-1 (0-0)

Na Gradskom stadionu u Kikindi pred nekih 600 ljubitelja fudbala Hajduk je dosao, moze se slobodno reci, do nezasluzene pobede. Mladi fudbaleri Kikinde, koji su od ove sezone ponovo izborili status Srpsko-ligasa su nadigrali Kulskog Superligasa...Tokom celog toka meca imali su blagu terensku nadmoc i nekoliko veoma povoljnih prilika za pogodak, ali je iskustvo Andjelka Djuricica doslo do izrazaja.Treba istaci da je Hajduk celu utakmicu odigrao u najjacem sastavu, a da su jedini pogodak postigli pred sam kraj utakmice, kada je Kikinda uvele 5-6 omladinaca...Posle primljenog pogodka u prvom sledecem napadu Djuricic ponovo brani 100% sansu za pobedu svog tima.

Mislim da ce kasnije biti i slika sa tekme :wink:

ImageImageImageImage
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Image

Fudbaleri Kikinde će imati još jednu proveru pred start prvenstva. Sada na gradski stadion dolazi zrenjaninski Radnički.

U utorak Kikinđani su na svom stadionu izgubili od prvoligaša Hajduka iz Kule sa 1:0. Ipak, naši momci su pokazali odličnu partiju, želju za pobedom, borbu za mesto u timu... Sada dolazi takođe ozbiljna ekipa Radničkog, koji će biti još jedna prava provera za naše fudbalere.

Iskusni trener Žarko Soldo neće moći da računa na povređenog Branislava Gecića, dok se od operacije i duge pauze polako oporavlja i Saša Nadlački. Svi ostali igrači biće na raspolaganju svom treneru.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

FK Kikinda - FK Radnički Šid 0:0 (0:0)

Delegat: Milan Ilić
Glavni sudija: Vladimir Perin
Pomoćne sudije: Marjan Sarka i Dejan Krnjajić

FK Kikinda: Dragan Ćirić, Nebojša Đukić, Ivan Knežević, Miljan Šurbatović (Goran Beleuc 62´), Dino Dedić, Zlatko Vasiljević, Slavko Ćulibrk, Filip Savić (Raša Ilić 46´), Branislav Rosić, Saša Trifunac, Darko Ćazić (Predrag Bošnjak 85´).
FK Radnički Šid: Nemanja Medulić, Branislav Čobanović, Nenad Đurkić, Goran Vukmir, Milan Puđa, Igor Pjević, Bratislav Ninić, Đorđe Pendo (Milorad Novaković 58´), Dane Đukić, Nenad Jovanović (Srđan Arambašić 90´), Aleksandar Stojiljković (Tihomir Miletić 78´).


SLEDEĆA UTAKMICA
2. kolo Srpska liga Vojvodina
Nedelja, 24. avgust 2008.


FK PROLETER NOVI SAD - FK KIKINDA

Ljudi koji su zaduzeni za pracenje mladih talenata iz Vojvodine imaju lepu priliku da vide Nebojsu Djukica (89 godiste) koji odlicno igra...Vec se za njega interesuje Hajduk, nadam se da nam vise nece "izmicati" toliko mladih talenata....
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

SRPSKA LIGA VOJVODINA
Proleter - Kikinda 2:1 (2:1)

NOVI SAD: Stadion “Slana bara”, gledalaca 500, sudija: Radovanović (Sremska Mitrovica). Strelci: Žigić u 14. i Stančetić u 33. minutu za Proleter, a Rosić u 27. minutu za Kikindu. Žuti kartoni: Drinić, Vislavski, Knežević, Šarac, Stančetić, Damjanović (Proleter), Bošnjak (Kikinda).
PROLETER: Drinić 7, Vislavski 8, Knežević 7, Prodanović 7 (Balaban), Žigić 8, Šarac 7, Kiš 7, Stančetić 8 (Bajić), Čović 7 (Damjanović), Rakić 8, Kovačević 7.
KIKINDA: Ćirić 7, Đukić 6 (Ćazić), Bošnjak 6, Ćulibrk 7, Dedić 6, Vasiljević 7, Ilić 6 (Beleuc), Savić 6 (Šurbatović), Rosić 7, Trifunac 7, Malinović 6.




Na najbolji mogući način, prvi put ove sezone, predstavili su se fudbaleri Proletera sa Slane bare svojim navijačima.
Iako oslabljeni za neigranje Asanija i Lukića, uspeli su puleni Nenada Cerovića da zrelim pristupom i čvrstom igrom obezbede prvu prvenstvenu pobedu nad uvek neugodnom Kikindom.

Sve vredno pomena odigralo se u prvom poluvremenu. Najpre je Žigić doveo Proleter u vođstvo iskoristivši odlično izveden korner Rakića. Imali su Slanobarci inicijativu, ali su propustili mnogobrojne prilike za sigurnije vođstvo. Jedinu pravu priliku za Kikinđane iskoristio je posle prekida Rosić i izjedančio. Svim pogocima na meču prethodili su prekidi.

Malo posle pola sata igre imao je Čović veliku šansu za domaćine, ali je lopta zamalo otišla pored gola, ali je samo nekoliko sekundi kasnije Marko Stančetić iskoristio nesmotrenost golmana gostiju i postavio, ispostavilo se, konačan rezultat.

Posetioci na prepunim tribinama stadiona “Slana bara” možda su mogli da vide i lepši fudbal, ali je, kada se igra rasplamsavala u drugom poluvremenu, na sceni bio sudija Radovanović, u drugi plan bacajući samu igru. Do kraja je podelio domaćima čak šest žutih kartona, sankcionišući svaki prekršaj, tako da se slobodno može reći da na ovom meču Proleter nije imao prednost domaćeg terena.
limanfkv
Posts: 2834
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Deki da li Vukovi i dalje prate Kikindu?
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

limanfkv wrote:Deki da li Vukovi i dalje prate Kikindu?
Uskoro cemo mi svi poceti navijati za Kikindu :lol:
Image
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Vukovi su prestali da prate pre 3-4 godine...Ocekivan je ulazak u drugu ligu (za sta su postojali svi preduslovi) i onda se iznenada sve raspalo...Zatim su pracene rukometne utakmice RK Toze Markovica, ali posle odlaska glavnog sponzora moj klub se ugasio...

Sada neke mlade snage najavljuju povratak, ali ne znam sta ce od svega toga biti...Klub dobro stoji, posto Mladen Krstajic i opstina brinu o njemu...Najavljena je borba za drugu ligu, posle startnog remija i poraza od Proletera, pregazena je Senta :wink:


FK Kikinda - FK Senta 5:1 (4:0)
(Rosić 5´, 11´, Malinović 39´, Trifunac 41´, Šurbatović 49´- Nađpal 80´)

Delegat: Radoslav Maksimović - Inđija
Glavni sudija: Đuro Dubajić - Apatin

Kikinda: Dragan Ćirić, Nebojša Đukić, Predrag Bošnjak, Slavko Ćulibrk, Dino Dedić, Milan Misić, Miljan Šurbatović (Darko Ćazić 62´), Filip Savić (Radovan Ilić 62´), Branislav Rosić, Saša Trifunac, Mirko Malinović (Branislav Gecić 76´).
Senta: Marko Vukobrat, Darko Baštovanov, Alen Bator, Igor Teslić (Marko Mrakić 46´), Vitomir Vasić, Anđelko Crnomarković, Rade Ćetković (Bojan Ušumović 46´), Jovica Lakić, Uroš Stojanov (Slobodan Marković 55´), Tibor Nađpal, Duško Jović.

Kartoni: Rosić, Ćulibrk - Kikinda, Crnomarković, Vasić, Marković - Senta.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Mozete uzivo pratiti tekstualni prenos utakmice Vrsac - Kikinda 8)

http://www.fkkikinda.com/index.php?opti ... e&Itemid=1

Fudbaleri Kikinde zabeležili su novu ubedljivu pobedu, ovog puta u gostima u Vršcu. Pobedila je istoimenog domaćina sa 0:3. Naši fudbaleri su ceo meč bili dosta bolji rival. Strelci za Kikindu bili su ponovo ove godine odlični Rosić, Trifunac i Ćazić. Gosti su od 68 minuta igrali i sa igračem manje, pošto je Rajda dobio crveni karton.


FK Vršac: Donović, Rankov, Ratković (Bojović 55´), Rajda, Šipoš, Dušanov (Ćurđević 71´), Stanković, Pismenar, Kelečević, Mihajlović, Bihor (Aleksić 65´).

FK Kikinda: Ćirić, Misić, Beleuc, Ćulibrk, Dedić, Savić (Ilić 62´), Rosić, Đukić, Šurbatović, Malinović (Ćazić 84´), Trifunac (Vukobrat 74´).

Žuti kartoni: Dušanov, Kelečević - Vršac, Trifunac - Kikinda.

Crveni kartoni: Rajda - Vršac.

1. Mladost (BJ) 4 4 0 0 7:1 12
2. Radnički (S) 4 3 1 0 8:4 10
3. Proleter 4 2 2 0 5:2 8
4. Bačka (BP) 4 2 2 0 5:2 8
5. Kikinda 4 2 1 1 9:3 7
6. Metalac AV 4 2 1 1 6:4 7
7. Big bul 4 1 3 0 3:0 6
8. Radnički (Š) 3 1 2 0 2:0 5
9. Sloga (T) 4 1 2 1 3:4 5
10. Palić 4 1 1 2 3:3 4
11. Vršac 4 0 3 1 7:10 3
12. Senta 3 1 0 2 3:7 3
13. Radnički (NP) 4 0 2 2 7:9 2
14. Spartak (D) 4 0 1 3 3:7 1
15. Tekstilac 4 0 1 3 5:11 1
16. Sloven 4 0 0 4 0:9 0
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

FK Kikinda - FK Radnički Sombor 3:1 (1:0)
(Malinović 29´, Dedić 79´, Ćazić 85´- Stanković 67´)
gledalaca; 500

Kikinda: Dragan Ćirić, Nebojša Đukić (Danilo Vukobrat 60´), Predrag Bošnjak, Goran Beleuc, Dino Dedić, Milan Misić (Ivan Knežević 63´), Miljan Šurbatović, Filip Savić, Branislav Rosić, Saša Trifunac, Mirko Malinović (Darko Ćazić 70´).

Radnički: Bojan Zogović, Damir Vuković, Dušan Josić, Branko Vidović, Dušan Pelić, Vladimir Dobrijević, Miloš Banjak, Aleksandar Marunović, Vladimir Panjković (Milan Medić 72´), Nenad Ševarac (Stojan Bosnić 80´), Dušan Kenić (Ivan Stanković 61´).

Sudija: Marijan Sarka (Vršac).

Žuti Kartoni: Bošnjak, Trifunac - Kikinda, Dobrijević, Marunović, Zogović - Radnički.
Crveni Kartoni: Ćazić - Kikinda, Vidović - Radnički.

Foto izvestaj http://www.fkkikinda.com/index.php?opti ... 38&catid=5


5.kolo 13/14.09.2008
14.09.2008 Spartak (D) - Sloven 4:0
14.09.2008 Palić Koming - Bačka (BP) 1:2
13.09.2008 Tekstilac Ites - Big Bul 1:2
13.09.2008 Sloga (T) - Metalac AV 1:1
13.09.2008 Radnički (NP) - Mladost (BJ) 5:0
13.09.2008 Kikinda - Radnički (S) 3:1
13.09.2008 Radnički (Š) - Vršac 3:0
14.09.2008 Proleter (NS) - Senta 3:0


SRPSKA LIGA VOJVODINA
Poz Tim O P N P D:P Bod
1. Mladost (BJ) 5 4 0 1 7:6 12
2. Proleter (NS) 5 3 2 0 8:2 11
3. Bačka (BP) 5 3 2 0 7:3 11
4. KIKINDA 5 3 1 1 12:4 10
5. Radnički (S) 5 3 1 1 9:7 10
6. Big Bul 5 2 3 0 5:1 9
7. Radnički (Š) 5 2 2 1 6:2 8
8. Metalac AV 5 2 2 1 7:5 8
9. Sloga (T) 5 1 3 1 4:5 6
10. Senta 5 2 0 3 5:11 6
11. Radnički (NP) 5 1 2 2 12:9 5
12. Spartak (D) 5 1 1 3 7:7 4
13. Palić Koming 5 1 1 3 4:5 4
14. Vršac 5 0 3 2 7:13 3
15. Tekstilac Ites 5 0 1 4 6:13 1
16. Sloven 5 0 0 5 0:13 0


6.kolo 20/21.09.2008
20.09.2008 Sloven - Senta
21.09.2008 Vršac - Proleter (NS)
20.09.2008 Radnički (S) - Radnički (Š)
20.09.2008 Mladost (BJ) - Kikinda
20.09.2008 Metalac AV - Radnički (NP)
20.09.2008 Big Bul - Sloga (T)
20.09.2008 Bačka (BP) - Tekstilac Ites
21.09.2008 Spartak (D) - Palić Koming
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

FK Mladost (Bački Jarak) - FK Kikinda 1:1
(Višekruna 48´- Rosić 91´)

gledalaca; 300

Mladost: Vladimir Bajić, Predrag Isak, Zdravko Lukić, Bojan Babić, Nemanja Ratić, Igor Jakšić, Mihajlo Kozomora, Dušan Šobot (Zoran Zukić 46´), Đuro Zec (Mario Kraguljac 60´), Marko Đukić (Miroslav Vratunić 84´).

Kikinda: Dragan Ćirić, Nebojša Đukić (Branislav Gecić 80´), Predrag Bošnjak, Slavko Ćulibrk, Dino Dedić, Milan Misić (Ivan Knežević 46´), Miljan Šurbatović, Filip Savić (Radovan Ilić 54´), Branislav Rosić, Danilo Vukobrat, Mirko Malinović.

Sudija: Vladimir Perin (Vršac)

Žuri kartoni: Višekruna, Kozomora, Jakšić, Babić, Kraguljac (Mladost) - Rosić (Kikinda).
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

FK Kikinda - FK Metalac 2:0 (0:0)
(Malinović 63´, Vukobrat 65´)

gledalaca; 300

Kikinda: Vanja Popović, Nebojša Đukić, Predrag Bošnjak, Slavko Ćulibrk, Dino Dedić, Milan Misić (Danilo Vukobrat 46´), Miljan Šurbatović (Darko Ćazić 77´), Filip Savić (Ivan Knežević 46´), Branislav Rosić, Saša Trifunac, Mirko Malinović.

Metalac: Miloš Subašić, Marko Čalija, Nebojša Kovačević (Nikola Romić 65´), Zoran Galić, Bojan Sapanjoš, Goran Kovačević (Bojan Margić 57´), Goran Ivković (Marko Zmijanac 68´), Miroslav
Bjeloš, Slobodan Vukovljak, Damir Vukanac, David Kukolj.

Žuti kartoni: Šurbatović (Kikinda), N. Kovačević, Sapanjoš, Galić, Vukanac (Metalac).


1. Bačka (BP) 7 4 3 0 11:6 15
2. Radnički (Š) 7 4 2 1 14:3 14
3. Kikinda 7 4 2 1 15:5 14
4. Proleter (NS) 6 4 2 0 13:3 14
5. Mladost (BJ) 7 4 1 2 8:12 13
6. Big Bul 7 3 3 1 7:6 12
7. Radnički (S) 6 3 1 2 10:10 10
8. Radnički (NP) 7 2 3 2 16:9 9
9. Metalac AV 7 2 3 2 7:7 9
10. Senta 6 3 0 3 6:11 9
11. Spartak (D) 7 2 2 3 11:9 8
12. Sloga (T) 7 1 4 2 7:9 7
13. Palić Koming 6 1 2 3 5:6 5
14. Vršac 6 0 3 3 8:18 3
15. Tekstilac Ites 7 0 1 6 8:18 1
16. Sloven 6 0 0 6 0:14 0
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Delegat: Goran Jeknić (Palić)
Sudija: Aleksandar Katalinić (Apatin)
Pomoćnici: Đura Dubajić (Apatin) i Dušan Cvjetičanin (Sombor).

KIKINDA: 1 Vanja Popović, 2 Nebojša Đukić, 13 Predrag Bošnjak, 4 Slavko Ćulibrk, 5 Dino Dedić, 6 Milan Misić (46´), Filip Savić 8 (46´), Branislav Rosić 9, Saša Trifunac 10 (68´), Mirko Malinović 11, Darko Ćazić 14.

Klupa: 12 Dragan Ćirić, 3 Ivan Knežević (46´), 15 Radovan Ilić (46´), 16 Goran Beleuc, 17 Branislav Gecić, 18 Danilo Vukobrat (68´), 7 Igor Stepančev.

BAČKA: 1 Đorđe Jelić, 2 Alen Kucalović, 3 Mladen Petrović, 4 Pavle Perović, 5 Nebojša Filipović, 6 Gvozden Želinčević, 7 Žarko Perović (73´), 8 Zoran Zec (66´), 9 Nikola Popin, 10 Slobodan Milović, 11 Radovan Ivković (58´).

Klupa: 12 Dragan Mikić, 13 Nenad Kajtes (73´), 14 Zoran Grujičić, 15 Zoran Gagić (66´), 16 Đorđe Simić (58´), 17 Branislav Bojanić, 18 Nenad Vukojev.

Strelci: Trifunac 53´, Malinović 84´.

Žuti kartoni: Misić, Ćazić, Trifunac, Ilić (Kikinda), Perović, Kucalović, Milović, Ivković, Perović, Simić (Bačka).

foto izvestaj http://www.fkkikinda.com/index.php?opti ... 38&catid=8

1. Radnički (Š) 9 6 2 1 19:4 20
2. Proleter (NS) 9 5 3 1 20:8 18
3. Bačka (BP) 9 5 3 1 14:9 18
4. Senta 9 6 0 3 11:12 18
5. Kikinda 9 5 2 2 19:8 17
6. Mladost (BJ) 9 5 1 3 10:14 16
7. Big Bul 9 4 3 2 10:10 15
8. Radnički (NP) 9 3 3 3 21:12 12
9. Radnički (S) 9 3 3 3 13:15 12
10. Sloga (T) 9 2 5 2 11:12 11
11. Palić Koming 9 2 3 4 11:11 9
12. Spartak (D) 9 2 3 4 11:13 9
13. Metalac AV 9 2 3 4 9:14 9
14. Vršac 9 1 4 4 10:20 7
15. Tekstilac Ites 9 1 1 7 11:22 4
16. Sloven 9 0 1 8 2:18 1
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Uprava FK Kikinde je sporazumno raskinula ugovor sa Zarkom Soldom

04.11.2008 19:07
FK Kikinda i ┼Żarko Soldo danas su sporazumno raskinuli ugovor, pa samim tim Soldo više nije trener našeg kluba. Na upravnom odboru slo┼żili su se svi, pa i ┼Żarko Soldo, da je najbolja opcija za klub u ovom trenutku da on ne bude više šef stru─Źnog štaba. Zbog neo─Źekivano loših rezultata i zbog ─Źinjenice da nešto nije funkcionisalo izme─Ĺu Solda i ekipe, to je bila najbolja mogu─ça opcija. Do kraja polusezone ekipu ─çe predvoditi do sada pomo─çni trener Goran Mili─çevi─ç.

Šta o svemu ovome ima da ka┼że direktor FK Kikinda Milanko ─îanak mo┼żete pro─Źitati u slede─çem tekstu.

╦ŁU jednoj krizi rezultata normalno je da teret pada na trenera ekipe. ┼Żarko je od samog po─Źetka, kako radi u Kikindi, mogao da bira igra─Źe koje ─çe dovoditi, prodati, pa i one koje ─çe stavljati da igraju. Nešto izme─Ĺu ekipe i trenera nije funkcionisalo i slo┼żili smo se, zajedno sa gospodinom Soldom, da je najbolja opcija u ovom trenutku da on napusti ekipu. Ipak, moram re─çi da mi i dalje Solda poštujemo i da niko na njega nije ljut. On je za nas i dalje jedan veliki ─Źovek, ali isto tako i veliki trener. Na gostovanjima u Debelja─Źi i Od┼żacima o─Źekivali smo mnogo više, ta─Źnije sigurne pobede, koje nismo ostvarili. Zahvaljujemo se još jednom Soldu na svemu onom što je u─Źinio za klub do danas, ali ciljevi kluba su da se plasira u viši rang, pa zato moramo menjati nešto u klubu, da bi se i igra─Źi probudili iz sna u koji su upali u poslednje vreme... Što se ti─Źe glavnog trenera, novog ne─çemo dovoditi. Mesto glavnog trenera preuze─çe dosadašnji pomo─çni trener Goran Mili─çevi─ç, koji ─çe ekipu voditi u poslednja tri kola u ovom delu šampionata. Nije potrebno dovoditi novog trenera u ovom trenutku, jer verujemo u kvalitete gospodina Mili─çevi─ça. Naš cilj je da se ostvare sve tri pobede, a o tome da li ─çe Mili─çevi─ç ostati na poziciji glavnog trenera i posle zime ili ─çemo dovoditi novog trenera, sazna─çemo tek kada se polusezona završi i zapo─Źne prelazni rok. Nadam se da ─çemo ostvariti sve pobede do kraja polusezone, a onda se odmah okre─çemo drugom delu sezone i borbi za viši rang. - rekao je direktor našeg kluba, Milanko ─îanak.
Locked