Predlog (inicijativa)

User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8837
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Macva i Vosa su stari fudbalski rivali i veliki prijatelji. A prijatelj se u nevolji poznaje!
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
ssnigd
Posts: 3365
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Sto se tice tih predloga za ime tribina, zar to vec Stara Garda nije ranije htela da ubaci u dnevni red skupstine kluba, pa su im odbili. U nekom od njihovih brojeva lista Volem Vosu, pise o tim predlozima, cak ako se dobro secam zeleli su da se stavi spomen ploca na kuci u Kovilju gde su se nasi igraci prvi put presvlacili za utakmicu protiv Sajkasa i jos mnogi drugi. Bilo bi lepo kada bi neko iz Stare Garde postavio link tog lista gde su ti predlozi.

Sto se tice Macve, cale mi je iz okoline Sapca tako da sam vezan za taj klub i zao mi je sto su tako nisko pali. Imaju pravi fudbalski stadion, steta sto su mu tribine zapocete sa gradnjom pa onako ostavljene kao da su u rusevinama, a kad bi se skockao(krov, reflektori, stolice crno-crvene u boji kluba...), bio pravi engleski, jedan od najlepsih u zemlji, naravno posle Karadjordja.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8837
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

ssnigd wrote:... pravi engleski, jedan od najlepsih u zemlji, naravno posle Karadjordja.
Dobro, nemojmo bas preterivati. :P Volem ja naseg Karadjordja ali nije bas najveca lepota koju sam u zivotu video. A nije ni pravi fudbalski stadion, zbog atletske staze pa je publika malo podalje od terena (no ne toliko loliko na recimo onoj rupi u BG). Meni se od stadiona sa prostora bivse zemlje mnogo svidjao stari stadion splitskog Hajduka - doduse nisam nikada bio na njemu dok se igrao fudbal, bio sam suvise mali kad su vec sagradili Poljud, ali sudeci po TV snimcima iz tog perioda bas je onako "pravo" izgledao. Dovoljno velik da se napravi jaka atmosfera, dovoljno mali da nikada ne zvrji prazan, sa publikom tik do aut-linija, znaci engleski fazon...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
nboya
Administrator
Posts: 1208
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:45 pm
Location: Sabac

Post by nboya »

Sta reci... Macva je postala predmet sprdnje u gradu i samo cudo je moze spasti od ispadanja iz srpske lige :oops: :oops: :oops: .
Stadion, umesto da bude jedan od najlepsih u zemlji, vec deset-petnaest godina predstavlja ruglo grada. Pre dve-tri godine zenska reprezentacija je trebala da odigra prijateljsku sa Ukrajinkama ali kad su se pojavile sudije iz Madjarske utakmica je to jutro otkazana zbog katastrofalnog stanja stadiona da bi sutradan bila odigrana u Lucanima :oops: .
Macva nije u takvom stanju od juce. U nju sam se razocarao jos kao klinac kad su tamo negde 91-92. lopine iz uprave prodale plasman u prvu ligu.
Sve u svemu, zalosno za klub sa tako dugom tradicijom (jbt, pa moj deda je dvadesetih godina proslog veka trenirao u njemu) :(
UPRAVA NAPOLJE!!!
ssnigd
Posts: 3365
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Nas je i zato je uvek ispred svih :mrgreen: , ako se sredi za par godina kako se najavljuje bice najlepsi i to bez ikakve pristrasnosti :)
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8837
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

ssnigd wrote:ako se sredi za par godina kako se najavljuje bice najlepsi
To da.

Ali problem je ono "ako".

Zog tog "ako" moze da se desi vrlo lako da i ostanemo bez naseg Karadjordja i da se selimo na periferiju.

A kakav je da je - Karadjordje je nas i mi ga volimo. :wink:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
Turija
Posts: 10666
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Turija wrote:Slažem se sa Radoyem, da bi trebalo da se daju imena tribinama.Da na ulaznicama više ne piše Zapad, Istok, Sever, Jug, već:
(moj predlog)

Zapadna tribina=Tribina VUJADIN BOŠKOV
bez obzira što Fudbalski Centar nosi njegovo ime, zapadnoj tribini bi apsolutno pristajao takav naziv. Sagledavajući sa svih aspekata, tj. šta je Vojvodini podario Boškov.

Istočna tribina=Tribina TOZA VESELINOVIĆ
Boškov i Toza su simboli Vojvodine, a Istoku bi sasvim legao šarm Tozin.

Severna tribina=Tribina SILVESTER TAKAČ
Reprezentativac, igrač koji je zadužio ovaj Stadion igrama i reflektorima, baš kao i naši navijači sa Severa svojim navijanjem.

Južna tribina=Tribina JOZEF VELKER
kao najbolji igrač predratne i poratne Vojvodine koji je udario sportske temelje uspešnosti našeg Kluba i pisao čežnjiva pisma, čak iz jedne Amerike, o tim divnim danima kada je blistao na Njemu i uveo Vošu u Prvu ligu.

Mislim da ovakvi nazivi ne bi izazvali nikakve podele oko zasluga tipa igračkog i sportskog doprinosa, tj da niko iz plejade naših velikana ne bi mogao da se naljuti (u ovakvom društvu) što nije dobio ,,svoju,, tribinu.
Takođe, mislim da tribine treba da nose imena igrača, a ne funkcionera, bez obzira na njihove nesporne zasluge u upravljanju klubom.
Ovu inicijativu bi trebalo sada izgurati do kraja, u sklopu sa rešavanjem otvorenih pitanja Stadiona.
Ovaj svoj post sam aktivirao zbog ovog dole (pročitanog danas):
Imena loža po Zvezdinim zvezdama
crvenazvezdafk.comPet delova centralne lože ''Marakane'' dobila su imena po pet Zvezdinih zvezda, odlučio je Upravni odbor kluba.
Odluka se realizovala neposredno pred 134. ''večiti derbi'' sa Partizanom u okviru 7. kola Jelen Superlige Srbije. Posetioci na stadionu "Marakana" tako će po prvi put imati priliku da utakmicu Crvena zvezda - Partizan posmatraju sa svojih mesta u ložama koje nose imena Rajka Mitića, Dragoslava Šekularca, Dragana Džajića, Vladimira Petrovića Pižona i Dragana Stojkovića Piksija.
Kada smo mi o ovome uzalud pričali, a dočekali da zvezda to uradi pre nas, pa ćemo, kao loši đaci, kasnije to možda uraditi i mi sami :?: :oops: A, vidite kad se o ovome pisalo na forumu i kada se predlagalo da naša VIP loža dobije ime Dr Kosta Hadži.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Milan
Posts: 4153
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

To samo pokazuje da bi naš "marketing" , kada već sami nisu u stanju da osmisle nešto, mogao da baci pogled na ovaj forum i iskoristi bar 10% sjajnih predloga i sugestija forumaša...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Locked