Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 3991
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: Transferi

Post by Rabba »

srkins wrote: Mon Apr 29, 2024 7:55 pm ... i pod 3. treba nam bonus igrac a on je u ovom trenu daleko najbolja opcija ...
Zbog blizanačko-menadžerskih idiota i marioneta koje nam vode fudbalski savez, i sledeće sezone bonusi su igrači rođeni posle 1.1.2002. po svemu sudeći. Znači da i Radulović ulazi u tu kategoriju i dalje, pošto ima naš pasoš.

@Voja - očekivanja su ti krajnje neracionalna na ovu temu. Kako je napisano, Rosić je doveden da bude prvi golman, ne da sedi na klupi, pa verujem da je Carević imao dogovoren odlazak i na zimu, pa se tu nešto izjalovilo. Inače, Vojvodina pored Carevića, Rosića i mladog Boraka ima još 5 golmana na pozajmicama, Toromana i mladog Jakovljevića u Sremskoj Mitrovici, Puškića u RFKNS 1921, Gočmanca u Mačvi, za kojeg je plaćeno i obeštećenje, i Ognjena Bogunovića u Omladincu iz Novih Banovaca. Valjda se može iskopati od tih 6 momaka jedan koji može da brani na 5-6 utakmica sledeće sezone. A verujem da je u prvom planu baš taj Gočmanac.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
Deep Purple
Posts: 3926
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

Tako je, ovo je već nešto nalik pametnom poslovanju jer ti prodaješ Carevića i od tog novca eto dovedeš dva golmana, veznog i ostane ti još novca. Jednov golmana odmah da ga zameni i jednog koji će kasnije i tog zameniti. Tako i treba da se posluje. A neki naš klinac bude treći golman a igra i za omladince i trenira sa prvim timom i time stiče neprocenjivo iskustvo.

@Voja Razumem te u potpunosti ali nažalost negde i nešto mora da se proda a za njega jednostavno već imamo spremnu zamenu i ovo je logičan splet okolnosti plus je ispalo idealno jer Rosić ovako ili onako svaki dan radi sa ekipom i tačno vidi i zna šta ko može na terenu da pruži i adaptira se na ekipu za sledeću sezonu.

Ps. Nemam nikakvu informaciju ali ja negde osetim da ćemo mi gledati ponovo Čumića kod nas pre ili kasnije.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9783
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Transferi

Post by Voja »

Rabba wrote: Mon Apr 29, 2024 8:00 pm @Voja - očekivanja su ti krajnje neracionalna na ovu temu. Kako je napisano, Rosić je doveden da bude prvi golman, ne da sedi na klupi, pa verujem da je Carević imao dogovoren odlazak i na zimu, pa se tu nešto izjalovilo. Inače, Vojvodina pored Carevića, Rosića i mladog Boraka ima još 5 golmana na pozajmicama, Toromana i mladog Jakovljevića u Sremskoj Mitrovici, Puškića u RFKNS 1921, Gočmanca u Mačvi, za kojeg je plaćeno i obeštećenje, i Ognjena Bogunovića u Omladincu iz Novih Banovaca. Valjda se može iskopati od tih 6 momaka jedan koji može da brani na 5-6 utakmica sledeće sezone. A verujem da je u prvom planu baš taj Gočmanac.
Sve to stoji, ali fudbal nije samo statistika, fudbal je i strast i emocija, a mladi klinci vole da se identifikuju sa igracima na terenu. I ne identifikuju se sa bilo kim, nego sa onim koji ima tu neku unutrasnju energiju koju samo klinci prepoznaju. Da li si se nekad nasao na poljancetu na kom klinci igraju fudbala, da li osluskivao kako posle dobrog poteza uzvikuju imena igraca koji su ih osvojili tom energijom? Imali smo plejadu dobrih golmana, jedina dva golmana cija imena sam cuo na poljancetu u ovih 30-ak godina su bili samo Zakula i Emil Rockov. Nisu bili najkvalitetniji na terenu, ali su imali ono nesto sto je klincima budilo zainteresovanost u njima. Mnogo cesce sam osluskivao klince koji klicu Borjan, nego Glazer, mnogo cesce Kralj nego Stojkovic. Nema to veze sa kvalitetom, jednostavno takvi igraci privlace klince na stadion. Evo kad budes na tribinama, ispitaj par klinaca i ubedjen sam da ce pre prepoznati Kembela i biti ushiceniji kada vide njega nego Serija, Pre ce prepoznati Bjekovica nego Djordjevica, Lazarevica. Pre ce zavristati kad vide Zukica nego Savicevica. To je jednostavno tako, i to nam je takodje neka vrsta nevidljivog marketinga. Ubedjen sam da su mnogi klinci juce bili odusevljeni Carevicem i da im je on na neki nacin sad idol. Prvo ce biti tuzni kada dodju na neku sledecu utakmicu, a Cara ne bude na golu, a posle se sigurno nece vezivati za Rosica. Imas i primer Korac, Crnomarkovic... i ovaj drugi igra sasvim korektno, pouzdano, cak je imao najbolju asistenciju u ovoj sezoni, a nikada nijed klinac koji pocne da navija za Vosu nece dati prednost Crnomarkovicu u odnosu na Koraca. I mi sad navodno imamo taj pozitivan saldo (za sve sem za Juniora :mrgreen: ), pravimo neku nazovi "sampionsku" pricu. Nismo nikom duzni (nikom sem Junioru :mrgreen: ), svi igraci su nasi, nismo upetljani sa menadzerima... i zar nismo u stanju sad sebi da priustimo to zadovoljstvo da sacuvamo okosnicu tima Carevic - Korac- Njegos - Seri - Ivanovic. (jos bih tu dodao iz raznih razloga Kembela, Gurama, Jovanovica, Savicevica i recimo Bjekovica). Sve ostalo moze na prodaju. E to bi se onda zvalo nadogradnja. I u igrackom i u rezultatskom i u navijackom, a ubedjen sam na kraju (kad posteno odrade po minimum 3 godine) i u finansijskom smislu.

Car ima to nesto sa cim bi se novi klinci mogli identifikovati, a sto je jos veci benefit ima i postovanje protivnika sto je isto veoma bitna stvar
Last edited by Voja on Mon Apr 29, 2024 9:19 pm, edited 1 time in total.
Image
User avatar
Deep Purple
Posts: 3926
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

@Voja odgovorio si @Rabba ali moram da se nadovežem mi moramo da težimo sistemima Porta, Benfike, Ajaxa, Feynorda, Psv-a, Brightona pa i Dinama i sl a to je prodaješ a već imaš spremnu zamenu istog ili možda i boljeg kvaliteta.

Recimo mi da smo odmah zamenili Čumića sa Serijem to bi bilo to samo smo mi nažalost kasnili pola godine sa tim i mi najviše moramo da radimo na tom polju. Neko će ostajati i tri sezone a neko i samo pola godine to je fudbal danas.

A tvoj pogledam na stvari apsolutno razumem i znam šta hoćeš da kažeš ali stvari funkcionišu danas jednostavno tako u fudbalu.

Mi kao klub moramo težiti da prodamo svake sezone za bar pet mil i to unesemo u klub. Ovo što ti hoćeš bi moglo da prođe sezonu-dve ako uđemo u evropu. Recimo deknemo cigane i imamo PO lige evrope
I sigurnu konferenciju i još par mil od nje. Pa onda da dovedeš 4-5 dobrih igrača i probaš da se izmeriš u PO lige evrope i da ne budeš džak za udaranje u konferenciji i da težiš tu nekim bodovima pa i iznenađenju nekom i dodatnoj zaradi.
Last edited by Deep Purple on Mon Apr 29, 2024 9:28 pm, edited 2 times in total.
User avatar
N13
Posts: 2063
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: Transferi

Post by N13 »

Vojo, razumem u potpunosti tvoju sustinu (iako mislim da je sasvim pametno prodati Carevica, jbg, mora se ziveti od mecega), ali na osnovu cega si stavio Bjekovica u tu pricu, to nikako da povezem :mrgreen:
Po cemu je on to prepoznatljiv?

Inace kapiram skroz. Ja sam godinama pisao da mi moramo da iskopamo novog Abubakara. U to vreme su klinci, pa cak i stariji, zbog njega dolazili ma stadion. Cim krene u sprint, ceo zapad ustaje na noge a klinci se samo deru 'Abu, Abu'. Zbog takvih specificnih igraca se i zavoli Vojvodina.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9783
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Transferi

Post by Voja »

Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 9:06 pm @Voja Razumem te u potpunosti ali nažalost negde i nešto mora da se proda
u pravu si... prvi put u zadnjih 30 godina cujem takav rezon, a realno nikog nismo ni prodali ni u zadnje dve ni u zadnjih 30 godina. Jednostavno VREME JE
Image
User avatar
Deep Purple
Posts: 3926
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

Voja wrote: Mon Apr 29, 2024 9:21 pm
Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 9:06 pm @Voja Razumem te u potpunosti ali nažalost negde i nešto mora da se proda
u pravu si... prvi put u zadnjih 30 godina cujem takav rezon, a realno nikog nismo ni prodali ni u zadnje dve ni u zadnjih 30 godina. Jednostavno VREME JE
Jebiga ako hoćeš da gledaš Koraća, Petrovića i sl fudbalere moraš da prodaješ.

Ako hoćeš da vidiš Radoju, Gaćinovića i sl povratnike moraš da prodaješ i dodatno unapređuješ tim. Treba gledati objektivno. Treba raditi i napredovati da bi došli u situaciju da gledamo reprezentativca Luksemburga kole karijera raste 3-4 sezone kod nas.

Moraš biti svestan kako ti da sačuvaš recimo Koraća za sezonu ipo kada stigne ponuda od pet mil iz recimo sad Red Bull Salzburga gde i on dobija tri puta bolje uslove od sadašnjih. O tome ti pričam a razumem u potpunosti tvoj rezon i slažem se sa njim ali profesionalni fudbal je i biznis.

Eto bio je Traore kog su deca volela a sad je tu Korać kog isto vole. A Korać je po meni i bolji štoper e to je napredak i tome moramo težiti.

Tako je jednostavno i u fudbalu i životu.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9783
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Transferi

Post by Voja »

N13 wrote: Mon Apr 29, 2024 9:20 pm Vojo, razumem u potpunosti tvoju sustinu (iako mislim da je sasvim pametno prodati Carevica, jbg, mora se ziveti od mecega), ali na osnovu cega si stavio Bjekovica u tu pricu, to nikako da povezem :mrgreen:
Po cemu je on to prepoznatljiv?
Veruj mi klinci obozavaju Bjekovica, dal oni prepoznaju neku dobrotu u ocima igraca ili ko zna sta meni je nedokucivo. Pricam samo na osnovu momenata koje sam doziveo. Stavi 100 klinaca ispred sebe, daj im slike Bjekovica i Urosa Nikolica, Urosa nece niko prepoznati, Bjekovica ce bar 10 njih
N13 wrote: Mon Apr 29, 2024 9:20 pm Inace kapiram skroz. Ja sam godinama pisao da mi moramo da iskopamo novog Abubakara. U to vreme su klinci, pa cak i stariji, zbog njega dolazili ma stadion. Cim krene u sprint, ceo zapad ustaje na noge a klinci se samo deru 'Abu, Abu'. Zbog takvih specificnih igraca se i zavoli Vojvodina.
Pa da nije bilo Kocica, Saule, Jezdimirovica, Samardzica, Pantelica, Govedarice... Ilije Pantelica, Milorada Kosanovica i Vujketa verovatno nikad ne bih ni zavoleo Vosu. Jer sam se prvo identifikovao sa igracima, pa sa ljudima iz kluba, pa sa legendama kluba.... e tek onda pocnes da spoznajes velicinu samog kluba. A mi sad hocemo da radimo sve naopacke, hocemo prvo da dobijemo nove klince na velicinu kluba (a rezultata nigde), pa na ljude iz kluba, pa na legende i na kraju na par igraca koji sastave vise od jedne sezone u klubu (a takvi su obicno i kvalitetom upitni)
Image
User avatar
Deep Purple
Posts: 3926
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

@Voja mi smo lošim poslovanjem i došli do toga da su u Vojvodinu dolazili razni igrači upitnih kvaliteta i za profesionalni sport a ne za klub tradicije Vojvodine. Mi moramo da se dignemo, postavimo na zdrave noge da svake sezone u timu ima kvaliteta sa kojim može da se radi i održava neki nivo, kroz ovaj klub je u zadnjih deset godina prodifelovalo mnogo fudbalera za koje se to možda i ne može reći da jesu.

Moramo da radimo i da budemo pametni da uvek postoji jedan standard kvaliteta koji zadovoljava Vojvodinu i da ispod toga ne sme da se ide a to je uz rezultate protiv cigana i najviše oteralo ljude sa stadiona jer su u nižim ligama mogli više fudbala da vide od mnogih profesionalaca koji su igrali kod nas.

Ja garantujem da sad na stadion dođe bar pedeset ljudi samo zbog Serija u iščekivanju kako će da odigra jer imaju šta da vide a pre koju sezonu ti je tu bio Bastajić. Da me ne shvati neko pogrešno ja smatram da je za naše superligaške uslove Bastajić dobar igrač ali u poređenju sa Sery-em tu je velika razlika u individualnom kvalitetu.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9783
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Transferi

Post by Voja »

Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 9:26 pm Jebiga ako hoćeš da gledaš Koraća, Petrovića i sl fudbalere moraš da prodaješ.
Vidi, svako od nas vidi situaciju svojim ocima. Evo recimo meni je zanimljivo kako si uvezao Carevica sa Njegosem? I kao dobri smo? Lepo si to plasirao. Ako cemo tako gledati, evo ja ti odgovorim mi smo dali Kabica i za tu cifru smo kupili Njegosa. Carevic nema potrebu da ide. I? Sta cemo sad?
Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 9:26 pm Ako hoćeš da vidiš Radoju, Gaćinovića i sl povratnike moraš da prodaješ i dodatno unapređuješ tim. Treba gledati objektivno. Treba raditi i napredovati da bi došli u situaciju da gledamo reprezentativca Luksemburga kole karijera raste 3-4 sezone kod nas.
Necu da gledam igrace povratnike koje 10 godina nisam gledao na terenu, ne znam ni kako izgledaju, ni da li igraju fudbal.
A imali smo i Brkica, i Stepanova, i Govedaricu, i Melega, i Pekarica, i Dundjerskog, pa i Emila... i sta smo dobili? Samo smo srozali i ono malo postovanja za koje su se izborili u prvom mandatu
Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 9:26 pm Moraš biti svestan kako ti da sačuvaš recimo Koraća za sezonu ipo kada stigne ponuda od pet mil iz recimo sad Red Bull Salzburga gde i on dobija tri puta bolje uslove od sadašnjih.
Neka ide. Neka ide i Carevic za 5 miliona. Nemam nista protiv. Uostalom o tome i pricam
Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 9:26 pm Eto bio je Traore kog su deca volela a sad je tu Korać kog isto vole. A Korać je po meni i bolji štoper e to je napredak i tome moramo težiti.
Nije tacno. Napredak bi bio da smo spojili Koraca i Traorea. A to nikako nije bila misaona imenica. Korac, Traore, Crnomarkovic.... Bogovski. Imas i startere i rezervu. Svi pouzdani.

Dakle dali smo Kabica za Njegosa, za koga Cumica ulozismo? :mrgreen:

Ovde prekidam ovu raspravu, jer nema smisla dalje. Moju sustinu ste shvatili. Dovoljno je. Olako rasipamo imidz kluba.

Odoh ja slusati Nemanju Nesica, Maratonca, Siladjija.... jer i Piskavac ima ono nesto sto privlaci publiku :cheers:
Image
milancl
Posts: 479
Joined: Tue Aug 21, 2012 2:18 am

Re: Transferi

Post by milancl »

Slažem se povodom golmana sa @Voja od A do Š. Da se ne ponavljam. Nemam ništa protiv Rosića, mislim da je sklon incidentima i jedan sam od retkih koji nije bio oduševljen njegovim dolaskom.

Ok, ako je ta cifra koja se spominje, sve je to super. Ali, verujte da su promenom golmana i štoperi u velikom problemu, svi su oni jedna celina. I što kaže Voja, ko će da zameni Rosića.

Za mene ovaj prelazni rok pokazuje u kom smeru klub želi da ide. Nipošto ne prodavati nosioce igre. Ako krenemo sa rasprodajom, sve je jasno... Jedino što mi @Deep purple sa najavom ozbiljnog prelaznog roka uliva optimizam. Ali, da se ja pitam Car ostaje i ne ide ni za kakve pare!

Edit: celu jednu stranu nisam pročitao. Ograđujem se od Vojinog stava ka Bjekoviću :D ono što ja hoću da kažem, razumem da se od nečega mora živeti, ali ne mora od prodaje Cara. Imamo bar 6-7 igrača koji nam ne trebaju, pa nakupiće se tu bar pola miliona. Nemoj da nam neko maže oči sa forom ili prodaja Carevića ili propast
Last edited by milancl on Mon Apr 29, 2024 10:00 pm, edited 1 time in total.
Jedan klub na svetu volim jaaaa...
User avatar
N13
Posts: 2063
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: Transferi

Post by N13 »

Uf Vojo, mnogo gresis. Ne mozes porediti Kabica i Njegosa kao 1:1.
Nije u fudbalu trosak samo platiti obestecenje. Zapravo, to je manji trosak.

Njegoseva plata je verovatno kao 6 Kabicevih plata. U tome je sustina. Kabic je igrac koji ne pravi razliku (naprotiv), a Njegos pravi, zato i ima vecu platu.
Dakle, ako hocemo igrace koji prave razliku, moraju se platiti. Ne samo obestecenje (to je jednokratno, samim tim i manje bitno), vec dati platu zbog kojeg ce igrac koji pravi razliku pristati bas da igra za nas klub i nasoj ligi.

Lepo rece Deep, do skoro smo pojacanjima nazivali Bastajica i Busnica. Ali nema vajde od toga. Da dovedes igrace koji su igrali u ligama petice, koji ce praviti razliku, a da nisu u poznim igrackim godinama moras bas bas dobro da se otvoris. Mi smo prvi deo sezone jako slabo igrali jer nam je falio igrac u svakoj liniji koji pravi razliku. Doveli smo trojicu takvih (Njegos, Seri i Korac), i automatski sve je postalo neuporedivo bolje. Sa jos trojicom takvih, mi cemo biti u stanju da se borimo za titulu. E tu je problem plata takvih igraca. Mi moramo svake godine napraviti milionske izlazne transfere da bismo bili u stanju placati takve igrace. Drugi izvori prihoda koje ostvarujemo i nisu bas dovoljno za nesto veliko.

Bio bih izricito protiv prodaje Carevica da nismo doveli na zimu golmana slicnog kvaliteta. Ali ovakav sistem da se prvo nadje zamena, pa tek onda proda igrac cu uvek podrzati.
Eh da smo doveli Serija pre nego sto smo Cumica prodali, mi bismo se sad klali sa crnima i TSC-om za drugo mesto.
User avatar
Deep Purple
Posts: 3926
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

milancl wrote: Mon Apr 29, 2024 9:55 pm Imamo bar 6-7 igrača koji nam ne trebaju, pa nakupiće se tu bar pola miliona. Nemoj da nam neko maže oči sa forom ili prodaja Carevića ili propast
Ali neće 1.2 miliona :mrgreen:

Šalu na stranu svima je jasno bilo dolaskom Rosića da odlazi Carević jednostavno je to dogovoreno još na zimu ali spletom raznih okolnosti u kojoj se nalazila Granada jer se pretpostavljam borila za opstanak i imala nekih prečih stvari nije realizovao transfer.

Po meni je samo ovaj transfer pravi primer kako treba da radimo i čemu treba da nastojimo odnosno težimo u budućnosti. Pametna zamena fudbalera, prihodovanje u plusu a ojačavanje igračkog kadra to je najteže ali ja verujem da je to moguće jer su naši fudbaleri precenjeni na tržištu i lako se uvaljaju mnogo iznad njihove realne vrednosti pa dođe igrač iz druge Francuske lige za 120k eur i objašnjava po terenu neke stvari a ti uvališ Kabića za 800k eur.
Naravno i broj godina igra veliku ulogu zato je i za Sery-a u tom periodu Kabićevih godina plaćeno bilo višemilionsko obeštećenje.

A verujem da Korać i Sery neće nigde mrdati.

@N13 Slažem se od reči do reči uostalom ima Rosić period ispred sebe pa može da pokaže svoje kvalitete pa ćemo videti da li je prava zamena za Carevića.

@Voja Ko igra za raju i zanemaruje taktiku…
User avatar
Mare_Liman
Posts: 1048
Joined: Fri Jun 16, 2023 8:21 pm
Location: Лиман III

Re: Transferi

Post by Mare_Liman »

Слажем се да је Росић склон инцидентима, ал опет то је све из те неке жеље, не бих се никако сложио да ће клинци више волети Царевића ил Росића, ко што клинци воле Кораћа тако ће волети и Росића због те неке енергије, срдачности коју Цар нема, Роскец има велику повезаност са навијачима, по мени би он и Сеид били сјајан дуо, живе за навијаче, неко је написао да је то одмах лоше и по штопере, не бих се сложио, мислим да је Росић много сигурнији од Цара, има многу већу предност у односу на њега у праћењу игре, командовању, изласку на центаршутеве, ми смо целу прву сезону, па Бога ми и сад стрепели кад год противник има корнер, видело се и у пар наврата код лопти у 16 како одбрана збуњено и изневерено гледа ка Цару који стоји на линији и ако је била његова лопта, док Цар има одличан осећај за 1 на 1, колико ситуација је извукао у 1 на 1 невероватно, и користи своју висину за те шутеве из даљине ко код шута Хванга, тако да по мени мислим да би се одбрана много сигурније осећала са Роскецом на голу, кад стекне континуитет на голу може бити без проблема са оваквом одбраном ко против цигана јуче један ако не и најбољи голман лиге...
"Војводина је на једној страни, а сви остали су на другој, тако је увек било и тако ће заувек остати."
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9783
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Transferi

Post by Voja »

N13 wrote: Mon Apr 29, 2024 10:00 pm Uf Vojo, mnogo gresis. Ne mozes porediti Kabica i Njegosa kao 1:1.
Pa nisam ja poceo, neko je prvi poceo da poredi Carevica i Njegosa kao 1:1
N13 wrote: Mon Apr 29, 2024 10:00 pm Lepo rece Deep, do skoro smo pojacanjima nazivali Bastajica i Busnica.
Jel se bunio neko kad su prodati?
N13 wrote: Mon Apr 29, 2024 10:00 pm Mi moramo svake godine napraviti milionske izlazne transfere da bismo bili u stanju placati takve igrace. Drugi izvori prihoda koje ostvarujemo i nisu bas dovoljno za nesto veliko.
A jel negde zapisano da uvek moram progutati prvi mamac? Zasto igrac iz Vose ne bi otisao za 3-4 miliona?

Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 10:16 pm Šalu na stranu svima je jasno bilo dolaskom Rosića da odlazi Carević jednostavno je to dogovoreno još na zimu ali spletom raznih okolnosti u kojoj se nalazila Granada jer se pretpostavljam borila za opstanak i imala nekih prečih stvari nije realizovao transfer.
Meni tu ni Carevic nije jasan, pa mogao je direktno iz Barse u timove tipa Granada, opusteno.
Znaci sledeca sezona druga liga? Tako se upropastava karijera.
Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 10:16 pm Po meni je samo ovaj transfer pravi primer kako treba da radimo i čemu treba da nastojimo odnosno težimo u budućnosti. Pametna zamena fudbalera, prihodovanje u plusu a ojačavanje igračkog kadra to je najteže ali ja verujem da je to moguće jer su naši fudbaleri precenjeni na tržištu i lako se uvaljaju mnogo iznad njihove realne vrednosti pa dođe igrač iz druge Francuske lige za 120k eur i objašnjava po terenu neke stvari a ti uvališ Kabića za 800k eur.
Zasto im onda nismo ponudili i (pro)dali Rosica za 800 000, mislim ako je isti kvalitet kao Carevic, a mozda i bolji. Mi bi isto imali top zaradu, a njima za drugu ligu ne treba bolji (skuplji) golman
Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 10:16 pm A verujem da Korać i Sery neće nigde mrdati.
A ja ne verujem ni u jednu ispisanu transfer cifru u srpskom fudbalu
Deep Purple wrote: Mon Apr 29, 2024 10:16 pm @N13 Slažem se od reči do reči uostalom ima Rosić period ispred sebe pa može da pokaže svoje kvalitete pa ćemo videti da li je prava zamena za Carevića.
Eto ga sad, od top zamene u roku od pola sata dodje do toga da cemo da vidimo dal je zamena. Ali kao sto rekoh, ja na igraca gledam kao na kompletan paket, moze Rosic biti i bolji od Carevica, nikada Vosi nece doneti tu jednakost sa Vosom, koju je doneo Carevic
Image
Post Reply