RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ПЛЕЈ-ОФ РУКОМЕТНЕ СУПЕРЛИГЕ СРБИЈЕ: Војводина дочекује Динамо

Сезона у рукометној Суперлиги Србије приближила се крају. Након узбудљивог лигашког дела време је за полуфиналне окршаје у плеј-офу.
Први дуел одигран је синоћ у ком су снаге одмерили Металопластика и партизан у Шапцу, а други полуфинални окршај игра се данас од 17 сати када ће се у СЦ Слана бара састати актулени шампион Војводина и Динамо из Панчева. Плеј-оф се игра на две добијене утакмице.

Новосађани су недавно поражени од партизана у финалу Купа Србије, те су сада одлучни да добром игром у плеј-офу домаће лиге докажу да су и даље без премца, и освоје трећи трофеј у сезони.

Стратег црвено-белих Борис Ројевић рекао је да се нада победама против Динама.

Очекује нас тешка серија и важно је да смо свесни тога и да не мислимо како ћемо лако савладати Панчевце. Ми смо благо уздрмани након неуспеха у Купу Србије док су они у успону форме. Рекао сам момцима да не брину након пораза од Партизана., Једноставно, то је спорт. Заборавили смо на црно-беле, вредно смо радили и сада смо спремни да елиминишемо Динамо и пласирамо се у финале - рекао је Ројевић и додао да би екипа желела да финални окршај буде са партизаном.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Плеј оф 1.утакмица 1/2 финала, полувреме:
Војводина - Динамо Панчево 12:15
Сувишно је све коментарисати преко игре па све до суђења.
User avatar
rykerfcv
Posts: 763
Joined: Thu Oct 06, 2022 8:50 pm

Re: RK Vojvodina

Post by rykerfcv »

Nama se ponovo desava da mi u zadnjih 10 sekundi na glupost primimo gol.....
ne mogu da verujem
Нови Сад је наш,значи хвале се ал серу!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Плеј оф 1.утакмица 1/2 финала
Војводина - Динамо Панчево 28:28 (12:15)

Резултат после регуларних 60. минута.
User avatar
rykerfcv
Posts: 763
Joined: Thu Oct 06, 2022 8:50 pm

Re: RK Vojvodina

Post by rykerfcv »

Pobeda posle penala,strasan pad forme imamo ovo se mora sto brze resiti.
Odlican Lucin danas.
Нови Сад је наш,значи хвале се ал серу!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Плеј оф 1.утакмица 1/2 финала
Војводина - Динамо Панчево 33:32 (12:15, 28:28)

Друга утакмица је на програму 27.априла од 19 часова у хали Стрелиште, Панчево.
vdn slaninar
Posts: 1014
Joined: Fri Mar 30, 2012 9:46 am

Re: RK Vojvodina

Post by vdn slaninar »

Пад форме кад му време није.Били смо на врхунцу кад смо играли Европу,сад баш морамо да запнемо,да се дигнемо.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОША ПОСЛЕ ПЕНАЛ ЛУТРИЈЕ ДО ПОБЕДЕ у полуфиналу плеј-офа Суперлиге за рукометаше

Image

Рукометаши Војводине савладали су, теже него што је то било очекивано Динамо у првом мечу полуфинала плеј-офа Суперлиге.
Победника првог сусрета одлучили су седмерци, у којима се истакао голман Новосађана Фран Лучин.
Панчевци су силовито стартовали и након три минута игре водили су са 3:0. Прва три гола Војводине дело су десног крила Дарка Миленковића. Динамо је играо организовано у одбрани у формацији 6-0 за коју Пуховски и друштво нису имали решење. Миленковић је наставио да решета мрежу гостију, али није могао сам. С друге стране Драган Марковић је имао више решења у нападу, а предњачили су Марко Перовић, Милан Павловић и Стефан Илић који је постизао голове, али и разигравао саиграче. Као што је било и очекивано разиграла се и воша и серијом 3:0 у свега неколико минута пришла на гол заостатка након 23 минута игре (9:10). У финишу првог полувремена до тог тренутка најбољи стрелац Динама са пет голова Милан Павловић грубо је стартовао на Милану Голубовићу, а судијски пар Антић–Јаковљевић одлучио се да Павловића санкционише црвеним картоном. Одбранама Косановића гости су одржали предност пред други период.

Војводина је први пут изједначила у 35. минуту, што довољно говори о игри Динама. Ветар у леђа Новосађанима дао је Фран Лучин који је везао неколико интервенција, док је у нападу проиграо прекаљени ас Петар Ђорђић. Управо је овај двојац довео црвено-беле до предности 25:24 пред одлучујућих десет минута. Имала је Воша напад у последњем минуту за два гола предности, али је Ђорђић био непрецеизан, а потом је Перовић погодио за Динамо, па су уследили седмерци.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ НА КОРАК ДО ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА: Решити серију у Панчеву

Рукометаши Војводине савладали су Динамо, након седмераца, 33:32 у првом мечу плеј-офа Суперлиге.
Изабранике Бориса Ројевића су предводили сјајни Дарко Миленковић са девет погодака и голман Фран Лучин, који је имао 14 успешних интервенција.

Стратег Војводине Борис Ројевић похвалио је игру гостију, али и рекао да верује у позитиван исход наредног дуела.
Осам месеци смо играли одлично и онда је уследио пад након пораза од партизана у финалу Купа. Било је евидентно од првог минута да нисмо на нивоу на који смо навикли рукометну јавност у Србији. Била би велика штета да сада са неколико лоших издања упропастимо све што смо радили од почетка сезоне. Динамо је одиграо сјајан меч, мој колега Драган Марковић је одлично припремио тактику и заиста су нијансе одлучиле да ми славимо. Надам се ће ова утакмица и тежак начин на који смо извојевали победу бити прекретница да заиграмо боље и тријумфално приведемо сезону крају – поручио је трофејни тренер.

Голман Војводине Фран Лучин рекао је да исти исход очекује у реваншу.
Лоше смо почели утакмицу и заостајали смо цело прво полувреме. У наставку смо се консолидовали, заиграли боље и на крају победили. Добар резутат нам значи не само због вођства у серији већ и због дизања морала након пораза у Купу Србије. Требала нам је ова победа да се вратимо на прави пут и сада сам сигуран да ћемо у Панчеву одиграти добро и проћи у финале плеј-офа – поручио је Вошин број један.

Други дуел Војводине и Динама игра се у суботу од 19 сати у Панчеву.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

“Као да смо погубили главе”

Image

Борис Ројевић хвали Динамо и покушава да објасни шта се догађа са шампионским тимом.
Крајем децембра Војводина је у полуфиналу Свесрпског купа савладала Динамо више него убедљивих 41:19 (21:9). Само четири месеца касније, у полуфиналу плеј-офа, победник у дуелу ова два тима решен је тек после седмераца, победом опет Новосађана 33:32 (28:28, 12:15).

Шампион после губитка финала купа од партизана поприлично је „забаговао”. Није то она игра коју смо гледали од тима Бориса Ројевића у току сезоне у којом је добијала скоро све противнике у домаћим оквирима са лакоћом (изгубљен само бод у лигашком делу Супер лиге.

Свестан је тога и стратег десетоструког узастопног шампиона Србије, Борис Ројевић, али је после недељног дуела на Сланој бари у први мах нагласио:
Честитке колеги Драгану Марковићу на одлично спремљеној утакмици, играчима Динама на феноменалној партији...

Шта се догађа са Вашим тимом?
Шта да кажем... Осам месеци имамо једну Војводину, одличну... Дође један куп, несрећно изгубљен и изгледамо сви као да смо погубили главе, не знамо где се налазимо, не можемо никако да се тргнемо. Не бих дужио о свим могућим и немогућим проблемима, јер бих тако умањио заиста феноменалну партију Динама– наставио је даље Ројевић.

Подсетио је тренер Војводине да је уочи меча рекао како Динамо у последње време игра феноменалан рукомет:
То је сасвим другачија екипа од оне пре два, три месеца.

Војводина је тек у 37. минуту први пут повела, одавно не памти такву ситуацију, на крају поново за кратко време (после финала купа) седмерци?
Рекао сам момцима пред пенале пошто гледам доста кошарку, да је партизан од Реала изгубио и отишао да игра против Дербија у Подгорици... Већ је била скоро изгубљена утакмица и скоро су испали, а „убацили ” су кош на срећу, прошли даље и освојили титулу. Помислио сам, можда је то тај наш тежак пут којим морамо проћи. Надам се да је ово и била та нека преломна утакмица и да ћемо се вратити на оно што смо били целе године и на шта смо и српска јавност и ми у клубу били поносни. Изгледали смо целе године феноменално и била би велика штета да сад на крају станемо. Надам се да ће од ове победе све кренути на боље.

Поново је било доста техничких грешака?
Има много разлога, не може преко ноћи екипа да заборави да игра. Видљиво је да је психолошки моменат у питању. Морамо да се „чупамо” из њега – закључио је Ројевић чији тим упркос слабијем издању води у полуфиналној серији, а нови меч игра 27. априла у Панчеву.

МИЛЕНКОВИЋ: МОРАМО ДА ЗБИЈЕМО РЕДОВЕ

Дарко Миленковић је у првих 11 минута био једини играч Војводине који је успевао да постигне погодак. На крају је десно крило меч завршило са девет погодака..
Честитке Динаму на одличној, правој мушкој утакмици, ово су мечеви који нам недостају у Србији. Драго ми је да се ривал није унапред предао, имао је проблема као и ми са повредама. Иако смо били фаворити показало се да је „лопта округла” и да је важна свака. Још смо под утиском изгубљеног купа, али мислим да ће доћи све на своје и да ћемо збити редове, оправдати улогу фаворита и решити полуфиналну серију са 2:0 – поручио је Миленковић.
User avatar
churguzijanac
Posts: 2049
Joined: Tue Feb 22, 2011 10:23 pm

Re: RK Vojvodina

Post by churguzijanac »

Koliko je ponajboljih igrača (Rogan,Ocvirk,Pešić) samo otišlo u zadnja dva meseca, pa se pitamo otkud problemi.Dodic povredjen,Puhovski umoran i u godinama, Djordjic daleko od igrača koji je bio.

Sam finiš sezone, a mi bez okosnice tima.Nigde logike pustiti tolike igrače u finišu sezone.
ssnigd
Posts: 3377
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Re: RK Vojvodina

Post by ssnigd »

Rogan igra redovno. Odlazi na kraju sezone. Pesic je na klupi, ne znam zasto ne ulazi.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ДРУГИ МЕЧ ПОЛУФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА СУПЕРЛИГЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ (19): Воша има меч лопту у Панчеву

Image

Рукометаши Војводине тешком муком извојевали су победу над Динамом 33:32 у првом мечу полуфиналне серије плеј-офа Суперлиге. Изабраници Бориса Ројевића нису били на уобичајеном нивоу, али су упркос томе славили и сада их 60 минута дели до пласмана у финале домаћег првенства. Новосадски црвено-бели су до сада освојили 11 титула шампиона државе, од тога десет везаних.
Други меч игра се данас од 19 сати у Панчеву у хали Стрелиште. Правду ће делити арбитри са првог сусрета Вања Антић и Јелена Јаковљевић. Динамо је у Новом Саду одиграо сјајно, показао зубе фавориту и мало је фалило за изненађење.

Некадашњи десни бек Панчеваца, а сада првотимац Новосађана Милан Голубовић истакао је да очекује неизвестан меч, али и пролаз у финале.

Као што смо рекли пред први меч Динамо је очигледно у успону форме и играју на високом нивоу последња два месеца. Меч у Новом Саду смо добили на мишиће, иако смо славили морали смо добро да се запитамо шта није ваљало и како то да поправимо. Увидели смо грешке, па смо спремни да то покажемо на њиховом терену. Очекујем много боље наше издање и свесни смо да нас победа води директно у финале. Верујем у наш квалитет и надам се позитивном резултату - поручио је Голубовић који је у првом сусрету постигао три гола.

Средњи бек црвено-белих Бранко Томић рекао је да је тренутак да Воша покаже право лице.

Није нам било лако да саберемо утиске после пораза од партизана и сви знају колико нам је тај пораз тешко пао. Окренули смо нову страну и кренули у поход на титулу шампиона државе. Надомак смо финала и сигуран сам да ако одиграмо најбоље што знамо завршићемо посао у Панчеву - закључио је Томић.

У другом полуфиналу у понедељак састају се партизан и Металопластика од 19 часова. Први меч одигран је у Шапцу, а домаћи су славили са 32:27.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Друга утакмица плеј офа супер рукометне лиге Србије, полувреме
Динамо Панчево - Војводина 13:10
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1939
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Друга утакмица плеј офа супер рукометне лиге Србије,
Динамо Панчево - Војводина 25:27 (13:10)
Воша је у финалу! :mafia: :cheers:
Post Reply