KK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

УРОШ БАЊАЦ ПРЕД СУТЈЕСКУ Све се заснива на одбрани

Image

Прегрмели су врућу атмосферу у Никшићу и славили са 89:84, што кошаркашима Војводине даје право да са оптимизмом чекају реванш против Сутјеске. Новосађани ће ривала дочекати сутра од 17 часова и у другој утакмици четвртфиналне серије АБА 2 лиге покушати да сачувају залиху, чиме би се пласирали даље.
Нови шампион Кошаркашке лиге Србије (КЛС) овај дуел дочекује у добром расположењу, пошто је постао првак домаће лиге, што је додатни мотив пред регионалне изазове.

Историјски успех, међутим, мора да се занемари. Војводина сада треба да буде окренута томе да исправи грешке из уводног дуела, када су Сутјесци дозволили чак 13 тројки, уз сјајне проценте шута.

Бек новосадског састава Урош Бањац свестан је да против Никшићана неће бити лако.
Знамо како смо тамо одиграли, створили залиху од пет поена, иако смо три минута пред крај водили 13-14 поена разлике. На нама је да смањимо падове у игри и ако то успемо, славићемо и проћи у полуфинале. Све се заснива на одбрани, да будемо ближе на играчу на лопти, јер су нам одатле задавали доста проблема и индивидуално боље да одбранимо играче који су код њих прве опције у нападу - рекао је Бањац.

Потом се дотакао шта њему, као Новосађанину, значи прво место у КЛС.

Говорио сам раније о томе да би нам много значило да постанемо прваци, у чему смо и успели. Осећај је био невероватан, пратили смо сви утакмицу Младости и Спартака и кад смо сазнали епилог, били смо веома срећни – истакао је Бањац.

Војводина ће Сутјеску дочекати у малој сали Спенса, а улаз ће бити бесплатан.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

МИЛОШ ИСАКОВ-КОВАЧЕВИЋ Разлика између Војводине и Сутјеске није велика

Image

Тренер кошаркаша Војводине Милош Исаков-Ковачевић говорио је пред други дуел четвртфиналне серије АБА 2 лиге против Сутјеске, који је на програму сутра од 17 часова у малој сали Спенса.
Перспективни стратег ће са својом екипом настојати да се докопа места међу најбоља четири тима у регионалном такмичењу, у чему ће успети уколико Новосађани одбране пет разлике из Никшића (89:84).

Нема везе сад што је домаћи терен, играмо против изузетно квалитетног ривала, који је у првом одмеравању снага показао колико лако може да долази до поена. У првом мечу смо имали дефанзивних пропуста, одиграли утакмицу на велики број поена, што је нешто чему ми не тежимо. Дозволили смо им 13 тројки и да кроз индивидуални квалитет дођу до нападачког ритма. Сада то све треба да поправимо и да од старта покажемо да смо бољи супарник. Имамо велико поштовање и према играчима и према стручном штабу и према Сутјецси и према граду Никшићу и сутра ћемо да покажемо да и ми можемо да имамо добар домаћи терен у сваком смислу. Позвао бих све навијаче да сутра дођу, поздраве момке и дају нам ветар у леђа да пробамо да се пласирамо у полуфинале АБА 2 лиге - поручио је Исаков-Ковачевић.

У јавности провејава став о доминацији српских клубова у АБА 2 лиги. Међутим, пракса је показала другачије. Подгорица је изненадила Златибор у првом мечу и славила са чак 24 разлика. То је порука и за остале да ће у плеј-офу снаге ипак бити равноправније.

Не потцењујемо никог, свесни смо квалитета свих. Када упоредите Сутјеску и Војводину, није то велика разлика. То што смо другопласирани, а они седми, може да нам се обије о главу. Не само нама, него свакој екипи. Да ли је јавност у први план ставила српске екипе, није питање за мене. Имам осећај да је тако и без обзира на то што су прве три екипе биле српске на крају лигашког дела, то ништа не значи. Рачунајући посебно нас и Спартак, имамо Суперлигу која креће, немамо времена за тренинг, кроз који ћемо нарасти и подићи форму, док Сутјеска долази са тим да је одложила утакмицу у националном првенству и има седам дана да се припреми искључиво за нас. То су неке ствари које људи не знају, а веома су важне. Због тога је АБА 2 никад квалитетнија и никад изједначенија и зато не би било изненађење да било која екипа од ових осам у четвртфиналу на крају и освоји лигу - подвукао је 34-годишњи тренер Војводине.

Улаз на дуел Војводина - Сутјеска биће бесплатан. :cheers:
User avatar
rykerfcv
Posts: 745
Joined: Thu Oct 06, 2022 8:50 pm

Re: KK Vojvodina

Post by rykerfcv »

Нови Сад је наш,значи хвале се ал серу!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Кошаркаши Војводине уколико победе Сутјеску (среда 17.04. 17 часова, мала сала Спенса) играће против КК Подгорица у полуфиналу АБА2 лиге. Подгорица је избацила екипу Златибора укупним резултатом 2:0.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ЗАВРШЕНА СЕЗОНА: КАДЕТИ ИЗГУБИЛИ ОД ЏОКЕРА

Image

Кадети КК Војводина мтс нису успели да се пласирају у плеј-оф Кадетске лиге Србије, јер су на Петроварадину изгубили меч од екипе Џокера 85:79.

Новосађани су утакмицу започели лоше, изгубили прву четвртину са 19 поена ралике, да би се већ средином друге четвртине вратили у утакмицу, заиграли у свом ритму и полако почели да смањују минус. Међутим, због велике разлике у првој четвртини, ни освојена три квартала Воши нису помогла да се домогне позитивног резултата.

Тренер Вошиног подмлатка Александар Чолић каже да остаје жал што екипа није успела да направи велики преокрет.

Данас смо показали два потпуно различита лица. Првих 15 минута смо играли изузетно слабо, ништа није функционисало у нашој игри. У финишу друге четвртине смо заиграли ангажованије, постигли неколико лаких кошева и пред одлазак на одмор разлику са -27 спустили на -15. Наставили смо са добром игром и у другом полувремену и успели да уђемо у егал у завршници меча. Остаје жал што нисмо успели да направимо велики преокрет, наглашава Чолић.

Утакмицом против Џокера кадети КК Војводина мтс завршили су такмичарски део за ову сезону.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Друга утакмица четвртфинала АБА2 лиге
Војводина - Сутјеска 81:70(20:11, 28:12, 12:21, 21:26)
Војводина је у полуфиналу! :cheers:
Војводина у полуфиналу АБА2 лиге играће против Подгорице. Прва утакмица је на програму за седам дана у Подгорици.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

СКАНДАЛОЗНА ОДЛУКА Суперлига не поштује Спартак и Војводину

https://www.dnevnik.rs/sport/vosin-kuta ... 17-04-2024

Image

Већ неколико година сведоци смо правог фијаска, када је реч о начину организације, како домаћих, рако и регионалних такмичења. Кошаркашка лига Србије (КЛС) деградирана је већ дужи период због кладионичарских афера, готово сваке сезоне постоје проблеми у завршници, коју у последње две сезоне није играо партизан, да би неретко домаћи шампионат био и у сукобу са терминима финала АБА лиге, као што је то био случај прошле сезоне.
Са друге стране, АБА лига је на недавној Скупштини донела још једну, по интересе српске кошарке, погубну одлуку. Упркос томе што је национални кључ повећан за један, па тако максимално шест екипа из Србије може да учествује у највишем рангу регионалног такмичења, избрисана је било каква могућност баража. Односно, абалигашки српски тимови излобирали су да само шампион АБА 2 лиге може у елиту Јадрана.

Шта то значи? То значи да, у случају финала између Спартака и Војводине, само првак АБА 2 лиге има шансу за виши ранг. Поставља се питање због чега евентуално поражени у том финалу не би могао да разиграва са најлошијим српским клубом из АБА лиге, чиме би се и даље национални кључ задржао на шест, интерес српске кошарке био би заштићен, са тим што бисмо можда добили два нова српска клуба у АБА лиги.

Такав сценарио никако не би одговарао рецимо ФМП-у, који је ове сезоне најслабији српски тим, чиме би се потенцијално његов статус угрозио. Јасно је онда да не постоје интереси српске кошарке, већ само лични интереси. Овако, добили смо ситуацију у којој би потенцијално један кошаркашки центар, прижељкиван од стране АБА лиге, о чему „Дневник“ има сазнања, направио велики корак уназад. Сва улагања Спартака и Војводине, али и ниво квалитета њихових игара, потпуно су занемарена.

Једино логично решење би за оба тима било да подигну глас, одустану од Суперлиге или пусте јуниоре на паркет.
Овде су Суботица или Нови Сад жртвовани колико зарад немоћне Крке или Морнара из Бара, који сигурно опстају у АБА лиги, толико и зарад ФМП-а и клубова попут ФМП-а у Будућности.

У том смеру је ишла и најновија одлука Суперлиге. Док се Спартак и Војводина боре у плеј-офу АБА 2 лиге, за који се чинило да ће имати коначно довољно времена да се припреме после нехуманог распореда, из домаћег шампионата решили су да Суботичанима и Новосађанима усред доигравања уведу и разигравање за полуфинале Суперлиге, партизан, црвена звезда и Мега немају обавезе тог типа, а такође имају плеј-оф, у њиховом случају АБА лиге.

Све довољно говори о томе колико се Спартак и Војводина не поштују. Играјући Суперлигу усред плеј-офа АБА 2 лиге ризикују умор и повреде носећих играча, у питање се доводи и свежина да се дође до трофеја у такмичењу и АБА лиге. Због тога, једино логично решење би за оба тима било да подигну глас, одустану од Суперлиге или пусте јуниоре на паркет. Било који други сценарио није у интересу тимовима са севера Србије.
User avatar
rykerfcv
Posts: 745
Joined: Thu Oct 06, 2022 8:50 pm

Re: KK Vojvodina

Post by rykerfcv »

Grbavica.021* wrote: Wed Apr 17, 2024 6:46 pm Друга утакмица четвртфинала АБА2 лиге
Војводина - Сутјеска 81:70(20:11, 28:12, 12:21, 21:26)
Војводина је у полуфиналу! :cheers:
Војводина у полуфиналу АБА2 лиге играће против Подгорице. Прва утакмица је на програму за седам дана у Подгорици.
Odlicna igra nasih momaka,Cunningham opet najbolji poenter ekipe sa 20 poena.
+na to se Asceric vratio u ekipu posle povrede. :greenbutt:
Нови Сад је наш,значи хвале се ал серу!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

rykerfcv wrote: Wed Apr 17, 2024 7:05 pm
Grbavica.021* wrote: Wed Apr 17, 2024 6:46 pm Друга утакмица четвртфинала АБА2 лиге
Војводина - Сутјеска 81:70(20:11, 28:12, 12:21, 21:26)
Војводина је у полуфиналу! :cheers:
Војводина у полуфиналу АБА2 лиге играће против Подгорице. Прва утакмица је на програму за седам дана у Подгорици.
Odlicna igra nasih momaka,Cunningham opet najbolji poenter ekipe sa 20 poena.
+na to se Asceric vratio u ekipu posle povrede. :greenbutt:
Да,да. :mrgreen:
Сад још да се разјасни јел прву играмо у Подгорици или овде. :mafia:
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ :!:
Кошаркаши Војводине прву утакмицу полуфинала АБА2 лиге играће против кошаркашког клуба Подгорица, меч је на програму у среду 24.априла од 17 часова.
Реванш меч кошаркаши играће у четвртак 2.маја у малој сали Спенса, сатница ће бити накнадно одређена.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОША ОСЦИЛИРАЛА И НАДИГРАЛА СУТЈЕСКУ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ АБА 2 ЛИГЕ

Image

Захваљујући врхунском првом полувремену, у којем су стекли залиху од 25 поена, кошаркаши Војводине су и други пут савладали Сутјеску у четвртфиналној серији АБА 2 лиге и пласирали се у полуфинале такмичења. Новосађанима је било потребно да одбране пет разлике на домаћем паркету, како би прошли даље.

Уводни квартал обележила је доминација Џереда Канингема, који је у последње време у врхунској форми. Вошин Американац био је маестралан у игри један на један, док је и дефанзива новосадског састава функционисала на високом нивоу.
Захваљујући томе, домаћи тим је прву четвртину завршио са плус девет - 20:11. Није си ту зауставио. Јако је било тешко Никшићанима да поентирају, на шта су чекали три минута у другом делу игре. За то време, актуелни првак Кошаркашке лиге Србије затрпавао је кош гостију, како с поља, ефикасним шутем, тако и игром са ниског поста.

Превласт у скоку била је евидентна и када се све то узме у обзир, вођство Војводине од плус 25 на полувремену био је реалан однос снага на паркету (48:23). Добра вест је и што се Лука Ашћерић вратио после нешто дужег одсуства и уписао прве минуте.

У наставку је виђена слаба игра екипе Милоша Исаков-Ковачевића, која је Сутјесци дозволила серију 15:2. Напад је био индолентан и безидејан, да би уласком Канингема и чвршћој дефанзиви на Филипу Баровићу, домаћи опет дошли до даха и плус 16 пред четврту деоницу.

У последњих 10 минута улогу егзекутора имао је сјајни Урош Бањац. Прво је руку наместио са "пенала", након чега је погодио две тројке и одбио последњи налет Сутјеске. На тај начин, Војводина се, после победе у првом дуелу са 89:84, пласирала у полуфинале, у којем ће снаге одмерити са Подгорицом, која је била боља од Златибора у оба окршаја.

Војводина - Сутјеска 81:70 (20:11, 28:12, 12:21, 21:26)
НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 1000, судије: Д. Јавор, Е. Јавор, Петек.
ВОЈВОДИНА: Канингем 20, Бањац 12, Недељков, Љубичић 4, Ракићевић 10, Заграђанин 3, Бумбић 5, Савић 8, Николић 7, Ашћерић 5, Џонсон 2, Вучетић 5.
СУТЈЕСКА: Горановић 3, Баровић 8, Кочовић 5, Ђуришић, Вулевић 7, Вујовић 7, Спасојевић 13, Томашевић 4, Војиновић 11, Јовић, Митровић 12, Оташевић.
User avatar
torrente
Posts: 505
Joined: Thu Aug 06, 2009 3:16 pm
Location: Srem bato

Re: KK Vojvodina

Post by torrente »

svaka čast majstori!!! :hurray: :hurray:
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1913
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОЈВОДИНА СЕ ПЛАСИРАЛА У ПОЛУФИНАЛЕ АБА 2 ЛИГЕ: На реду су Подгоричани

Кошаркаши Војводине доминантном игром у већем делу оба дуела са Сутјеском пласирали су се у полуфинале АБА 2 лиге.
Црвено - бели су после победе у Никшићу (89:84) и у Новом Саду славили овај пут са 81:70.
Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић био је задовољан партијом своје екипе, која ће за место у финалу да се бори против Подгорице. Црногорски састав изненадио је Златибор и тако спречио српски дерби.

Одиграли смо одлично прво полувреме, пре свега дефанзивно и онда смо из тога могли да кроз одређено трчање, након неких пет, шест минута већ видимо да смо ми ти који доминирамо у темпу и да будемо ми ти који су отишли на осетнију разлику. У другом полувремену смо имали одређени пад, то нам се није обило о главу овај пут, али гледаћемо да те осцилације у игри смањимо колико год је могуће. Сала је била пуна и хвала нашим навијачима што су дошли. Нови Сад се зажелео добре кошарке и могао је да види две одличне екипе посебно у првом полувремену, што се тиче Војводине. У полуфиналу очекујемо екипу која је у најбољој форми у АБА 2 лиги, Подгорицу, која изгледа феноменално – поручио је млади стратег.

У другом полуфиналу, састају се Спартак и МЗТ.
Post Reply