Prvi tim

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: Prvi tim

Post by Grbavica.021* »

Minja
Administrator
Posts: 1905
Joined: Thu Jan 13, 2005 12:45 am

Re: Prvi tim

Post by Minja »

Доведеш тренера у којег нико жив нема поверења, клуб има кадровску политику коју је тешко разумети, тим је раштимован до нивоа да је питање шта се ту уопште догађа, незадовољство навијача је очигледно...

Бити млад фудбалер у овој Војводини, делује ми да је прави пакао. Генерално и не пишем на ту тему, а и нећу јер промоција младог човека у професионалног играча није ни лак ни једноставан посао. Пуно тога мора да се поклопи да из човека на његовом послу извучеш максимум, а то је услов да будеш профи фудбалер. Далеко смо ми од тога.
User avatar
Deep Purple
Posts: 3890
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Prvi tim

Post by Deep Purple »

hvylarn
Posts: 406
Joined: Thu Jan 20, 2022 10:54 am

Re: Prvi tim

Post by hvylarn »

Deep Purple wrote: Tue Mar 12, 2024 1:36 pm
Hoćemo li ga videti do kraja sezone? Mogao bi se klub oglasiti kakvo je realno stanje sa igračem. Niko ni da pita, a ni da sami kažu.
Cane
Posts: 1043
Joined: Fri Jul 07, 2017 9:16 am

Re: Prvi tim

Post by Cane »

Bez obzira što je on igrač pod ugovorom, pretpostavljam da je u ovom trenutku osetljivo pitanje da li javno iznositi podatke o nečijem zdravstvenom stanju i prognozama. Posebno iz razloga što do odsustva nije došlo zbog sportske povrede ili nekog sličnog razloga nego zbog bolesti koja je "doneta" sa strane, imala veoma dramatičan tok i kao takva sasvim moguće ostavila neke dugoročnije zdravstvene posledice koje možda i nisu lako vidljive. Kažem, pretpostavljam da tu negde leži razlog za izostanak informacija, a jako bi voleo i nadam se da će se Bolingi potpuno oporaviti, a da je onda sve moguće, pa i da ga ponovo vidimo na terenu.
hvylarn
Posts: 406
Joined: Thu Jan 20, 2022 10:54 am

Re: Prvi tim

Post by hvylarn »

Pa nije više na intezivnoj nezi pa da neće da daju previše informacija. Tu je, kreće se, trenira. Verujem da može neka informacija da se kaže i šta je za očekivati.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8864
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: Prvi tim

Post by Radoye »

Kakvo je da je stanje ljudski i fer bi bilo da klub ispostuje ugovor do kraja pa makar Bolingi nikad vise ne potrcao za loptom. Cak bih mozda gledao da mu ponudim nastavak karijere u klubu u nekoj drugacijoj neigrackoj funkciji ako povratak na teren nije vise moguc, naravno pod uslovom da je on zainteresovan. Recimo da bude nas skaut po Africi ili tako nesto, ili da radi sa klincima kojima bi sigurno bilo zanimljivo da ih trenira neki egzoticniji / neobicniji lik za nase geografske krajeve.

A nadam se da ce se u potpunosti oporaviti pa cemo imati i prilike ponovo da ga gledamo u nasem dresu, koliko god to iz ove perspektive izgledalo malo verovatno.
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Minja
Administrator
Posts: 1905
Joined: Thu Jan 13, 2005 12:45 am

Re: Prvi tim

Post by Minja »

Cane wrote: Tue Mar 12, 2024 3:54 pm Bez obzira što je on igrač pod ugovorom, pretpostavljam da je u ovom trenutku osetljivo pitanje da li javno iznositi podatke o nečijem zdravstvenom stanju i prognozama. Posebno iz razloga što do odsustva nije došlo zbog sportske povrede ili nekog sličnog razloga nego zbog bolesti koja je "doneta" sa strane, imala veoma dramatičan tok i kao takva sasvim moguće ostavila neke dugoročnije zdravstvene posledice koje možda i nisu lako vidljive. Kažem, pretpostavljam da tu negde leži razlog za izostanak informacija, a jako bi voleo i nadam se da će se Bolingi potpuno oporaviti, a da je onda sve moguće, pa i da ga ponovo vidimo na terenu.
Тачно тако. Делује ми да је ту питање Ко је тај који ће стати иза тога да Болинги сме да игра. Ко ће да стави свој потпис. Он је прошао кроз хорор са непредвидивим даљим последицама. Можда је све иза њега, а можда постоји ко зна шта што се не види у резултатима а може да направи нови хаос. Ко ће да понесе ту одговорност? Није то тако једноставно.

Неће он скоро на терен. То би била апсолутна лудост.
hvylarn
Posts: 406
Joined: Thu Jan 20, 2022 10:54 am

Re: Prvi tim

Post by hvylarn »

Ljudi da me ne shvatite pogrešno, pa najviše bih voleo da on sutra zaigra za nas. Verujem da bi on sabio u ovoj ligi, da sad već imao preko 15 golova. Užasno mi je bilo krivo kad sam video šta se dečku dešava, zato bih i voleo da se sutra vrati na teren i zaigra punom snagom. Sa druge strane sam isto za to da mu se ispoštuje ugovor ukoliko nije stanju da nastavi da igra.
fare
Posts: 2803
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: Prvi tim

Post by fare »

VošaNS wrote: Tue Mar 12, 2024 12:09 am
fare wrote: Mon Mar 11, 2024 9:59 pm Ne znam ali ja mislim da Petrović nije za sada zaslužio otkup Mateus jeste Nikolića,Ivanovića Kempbela se što pre otarasiti Butraković,Jeličić,Bukinac na pozajmicu u Gat .
Butraković nije ni dobio pravu priliku.
Pa ni neće izgleda zato bolje da tamo da igra nego što vamo sedi na klupi i na tribinama i za njega bolje.
fare
Posts: 2803
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: Prvi tim

Post by fare »

Zaboravio sam da pohvalim svečano i komentatora sa Arene protiv Voždovca prvi put da je normalno prenosio utakmicu sa nekim žarom čak kao i da mu je bilo drago kada smo postigli 2 gol. :D
Karlsson
Posts: 2125
Joined: Wed Aug 21, 2013 9:39 pm

Re: Prvi tim

Post by Karlsson »

Radoye wrote: Tue Mar 12, 2024 4:56 pm Kakvo je da je stanje ljudski i fer bi bilo da klub ispostuje ugovor do kraja pa makar Bolingi nikad vise ne potrcao za loptom. Cak bih mozda gledao da mu ponudim nastavak karijere u klubu u nekoj drugacijoj neigrackoj funkciji ako povratak na teren nije vise moguc, naravno pod uslovom da je on zainteresovan. Recimo da bude nas skaut po Africi ili tako nesto, ili da radi sa klincima kojima bi sigurno bilo zanimljivo da ih trenira neki egzoticniji / neobicniji lik za nase geografske krajeve.

A nadam se da ce se u potpunosti oporaviti pa cemo imati i prilike ponovo da ga gledamo u nasem dresu, koliko god to iz ove perspektive izgledalo malo verovatno.
Rizikovaću sada da ispadnem đubre od čoveka, ali realno klub njemu ništa ne duguje. Iz tvog komentara zaključujem kao da je naša krivica što se njemu dogodilo to što se dogodilo i kao da mi sada imamo neku odgovornost i moramo da mu se odužujemo.
Uz dužno poštovanje svima i samom Bolingiju njega je ta bolest zadesila u Kongu, na reprezentativnom okupljanju, a ne kod nas. Zašto smo onda mi dužni da ispunjavamo obaveze prema njemu do kraja ugovora, a da zauzvrat ne očekujemo i ne dobijamo ništa? Nije ga FS Konga lečio i brinuo o njemu već FK Vojvodina.
Iskreno ne vidim zašto bi plaćali (verovatno skupog) igrača od kojeg nemamo i verovatno nećemo imati koristi i time sakatiti i sebe i svoj budžet i mogućnost da dovedemo adekvatnu zamenu.
Valjda niko nije veći od Kluba, pa ni Džonatan Bolingi.

Opet se izvanjavam na rečima i stavu, to možda zvučim kao loša osoba, ali takav sam jednostavno.
User avatar
N13
Posts: 2053
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: Prvi tim

Post by N13 »

Karlsson,
Klub jeste duzan da mu isplacuje zaradu, jer jednostavno tako stoji u ugovoru. Poziv za reprezentaciju je sastavni deo fudbala. On time nije prekrsio klupsku disciplinu, pa da se klub na to vadi i trazi nacin da se raskine ugovor. Klub ce morati da mu isplacuje zaradu dokle god ugovor ne istekne, ili se raskine.
U teoriji, postoji sansa da ovde (u Evropi) ne dobije dozvolu da igra fudbal vise. Tada mozda on sam pozeli da ode negde u Indoneziju ili Afriku, da ipak nastavi igrati fudbal, gde nisu stroga pravila. U tom slucaju sporazumni raskid je logicna stvar, na zadovoljstvo svih strana.
Ja licno bih voleo da se vrati i odigra sezonu za nas. Samo je pitanje, kao sto vec neko rece, koji ce to doktor smeti da potpise odobrenje da nastavi sa profesionalnim igranjem.
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4813
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Prvi tim

Post by gospodinFKV »

Karlsson wrote: Wed Mar 13, 2024 3:09 pm Zašto smo onda mi dužni da ispunjavamo obaveze prema njemu do kraja ugovora, a da zauzvrat ne očekujemo i ne dobijamo ništa?
Zato sto smo se na taj ugovor obavezali, za pocetak, sa pravne strane.
Nije zaradio ovo tako sto je lizao patos u diskoteci na Zakintosu, vec je zaradio ovo time sto se odazvao na poziv reprezentacije.
Ako decko ispunjava obaveze sa svoje strane, a u vidu dolazaka na trening, rada po rezimu koji mu je dat, klub apsolutno ima obavezu da ugovor do kraja ispostuje, ili dodje do nekog resenja koje je za obe strane prihvatljivo. Decko trenira, radi, ''dolazi na posao''. Tacno, Vojvodina nista ne duguje njemu osim onoga na sta se obavezala ugovorom, ali isto tako niko ovde ne sugerise da se decku daju pare na lepe oci, vec da pokazemo neku velicinu i damo mu funkciju spram njegovih kvaliteta, ukoliko je to moguce i potrebno.

Sve ostalo je stvar ljudskih kvaliteta i shvatanja u jednom neljudskom sistemu kakav je kapitalizam, i na tome cu se zadrzati, da ne rizikujem ban. :lala:
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: Prvi tim

Post by Grbavica.021* »

Post Reply