Zoran Grujic Gruja - Vošino trenersko blago

Locked
User avatar
Turija
Posts: 10668
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Zoran Grujic Gruja - Vošino trenersko blago

Post by Turija »

Koju god selekciju FK Vojvodine mu dodele, pozlati je.Uz to iznedri, pride, nekoliko vanserijki bisera reprezentativnih vrednosti.
U tandemu sa Milanom Djuričićem-Djumijem, preselio je u Prvi tim Omladince, a sada Rajevcu podario Kadete.
Smiljanić, Aleksić, Medojević, Mitošević danas. Nešto ranije Tadić, Vukobratović, Kovačević, dok smo Kačara, Pavlovića, Colića, Čovića već odavno zaboravili kao poletarce( iako oni to još uvek jesu).
Sva ta imena spominjemo sa velikim zadovoljstvom. Dičimo se i hvalimo njima.Međutim, nekako mi se čini da je u dubokoj senci njihove slave ostao jedan čovek. Čovek koji ih je doveo do svetla reflektora.Veliki stvaralac:
ZORAN GRUJIĆ-GRUJA.
Ovom prilikom, Forum Ti se zahvaljuje sa čime može: Topikom.
Nadam se da će i Klub, na odgovarajući način, vrednovati Tvoj rad.
Tragedija trenera stvaralaca je velika.Oni su žrtve viših interesa Kluba. Njihov izvanredni rad ih ne dovodi do željenog radnog mesta svakog trenera: Šefa Stručnog Štaba.
Jer, time bi Klub presekao zlatnu (izvorsku) žicu svog rudnika.Treneri mlađih kategorija su bukvalno istinski rudari.Nadam se, da bar kod nas neće biti mizerno plaćeni (kao rudari) i večito držani u tamnoj jami radnog mesta.Daleko, daleko od svetla pozornice.
GRUJO, HVALA TI :!: :D
za sve ove talente, kao i one za koje Klub nije imao dovoljno STRPLJENJA.
Puno sreće u radu i u životu.
,,Navijači znaju zašto,,.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
slavko085
Posts: 187
Joined: Wed Mar 08, 2006 5:54 pm
Location: VOJVODINA - REAL MADRID 2-2 CHAMPIONS LEAGUE 2008/2009

Post by slavko085 »

Turija,svaka cast za topic! Ovim si dao slagvort i nekim drugim pricama (iz senke) a koje su veoma bitne za nas klub. Pozdravljam sve one koji rade za dobrobit vose,koji su istinski stvaraoci i sto je najvlznije, ljude koji vole klub!
FK VOJVODINA NOVI SAD - FC REAL MADRID
Stadion: Karadjordje
Kapacitet: 22.100
Sudije: Frisck / Malunov / Janik
Pocetak: 20:45
ulaznice: ZAPAD - 2000 din
(veliki) ISTOK - 1800 din
(veliki) JUG i SEVER - 1000 din
limanfkv
Posts: 2834
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Gruja je jedan fenomenalan trener!
Njegov rad sa mladjim kategorijama je neverovatan,koliko je samo igraca "napravio".Poslednjih godina smo konacno uspeli i da vidimo njegove klince, sto je ranije bilo mnogo teze...Mnogo odlicnih igraca je propalo,batalilo fudbal,ili zavrsilo u raznim klubovima sve zbog nesposobnosti i neprofesionalnosti tadasnjih uprava.
Sa jedne strane mi je izuzetno drago sto je kod nas, ali mi je zao zbog njega sto nije vodio neki klub.
Mislim da je za njega mesto selektora kadetske ili mlade reprezentacije jednostavno savrseno!
Dok je vodio Kabel pobedili su jedno 15 puta za redom i sa dna zavrsili cetvrti (polusezona).Tada su u Kabelu igrali Buac, branio Brkic i Dada Veselinovic koji sada igra za OFKu + jos nekoliko kvalitetnih igraca...
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

VOSINO TRENERSKO BLAGO !
Veliko je zadovoljstvo raditi sa takvim ljudima.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
User avatar
021
Posts: 852
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Dnevnik:

Vošina škola u zemlji Mundijala

AKADEMIJA PAPIĆ IZ JUŽNOAFRIČKE REPUBLIKE ANGAŽOVALA TROJICU TRENERA IZ NOVOG SADA

Posle devet godina rada sa seniorima u Nigeriji i Južnoj Africi, trofejni novosadski trener Kosta Papić odlučio se da osnuje Fudbalsku akademiju “Papić” u Johanesburgu. Uvidevši da su mnogi talentovani igrači propustili značajne faze tokom obuke u mlađim kategorijama, zaključio je da bi na tom polju afrički fudbal mogao mnogo da se poboljša. Ideja mu je odobrena, a kada je papirologija sređena, krenuo je u potragu za trenerima. Izbor je pao na trojicu mladih, obrazovanih novosadskih stručnjaka: Zorana Grujića, Vasu Tepšića i Vujadina Nećaka, koji su praktično znanje sticali u Vojvodini, Novom Sadu, Kabelu i Indeksu.

Kako je došlo do saradnje i do toga da baš novosadski treneri obučavaju decu u zemlji gde će se 2010. godine odigrati Svetsko prvenstvo u fudbalu, priča nam Zoran Grujić, čiji je prvi učitelj bio Radivoj Mika Radosav.
- Danas se vraćam s porodicom u Južnu Afriku da nastavimo započeti posao. Biće mi lakše sa suprugom Darom i ćerkama atletičarkama Dejanom, Zoranom i Jelenom – kaže Grujić.

Selekcija je bila stroga, a prilikom odlučivanja Kosta Papić konsultovao je Milovana Đorića, koji ga je uputio na FK Vojvodina, gde se, prema ocenama mnogih, mada i rezultati to pokazuju, oduvek odlično radilo s mlađim naraštajima.
- Prihvatili smo izazov, na licu mesta uverili se da smo došli u zemlju s velikim potencijalom i potpisali dvogodišnje ugovore. U Južnoj Africi već se oseća dah Mundijala, iako je do početka SP ostalo dve i po godine. Interesantno je da je tamo crna populacija okrenuta fudbalu, dok je bela naklonjenija ragbiju (aktuelni su svetski prvaci), kriketu i bezbolu. Organizovali smo selektivne treninge na koje se prijavilo više stotina dečaka, od kojih smo izabrali njih 180, od 12, 14 i 16 godina, tako da svaki od nas trojice vodi po jednu uzrasnu kategoriju. Dobili smo i asistente, koji su spremni da uče i pomažu – kaže Grujić.

Nije tajna da su u Africi najtalentovaniji za fudbal u Obali Slonovače, Gani, Senegalu, Kamerunu i Nigeriji.
- Zapadnoafrička obala je najplodnije tle za fudbal, ali je i Južnoafrička Republika tim reprezentacijama uz rame. Pored “Papić” akademije, uskoro će nešto slično učiniti i Francuzi koji su posao poverili Zidanu i Karembeu, ali i Rumun Ted Dumitru, koji je tamo poznato fudbalsko ime. Afrička deca imaju izražene motoričke sposobnosti, odličnu konstituciju i brzo usvajaju znanja. No, mane su im težnja za egzibicionizmom i samoisticanjem, taktička neobučenost, igra glavom i nedostatak dobrih golmana – smatra Grujić.

Naš sagovornik kaže da će se prvi rezultati videti kroz šest meseci.
- Doći će vreme kada ćemo početi da ubiramo plodove rada. Bio sam presrećan kada sam kao šef stručnog štaba Kabela pred sobom imao mlade prvotimce koje sam upravo obučavao u mlađim kategorijama Vojvodine, s Buačem i golmanom Brkićem na čelu. Ta želja mi se ispunila, a sledeća je da Srbija igra na SP u Južnoj Africi i da u timu ima pet igrača poniklih u školi Vojvodine. Za sada su tu Avramov, Stepanov, Krasić i Kačar, a za peto mesto neka se neko izbori. Ono u čega sam siguran je to da Vojvodina supertalentovanu generaciju ima u Medojeviću, Aleksiću, Smiljaniću, Sekuliću, Ristiću, Mitoševiću, Stevanoviću, Topčagiću i Stanojevu, i to mora da iskoristi – naglašava Grujić, koji ističe da su mu u trenerskoj karijeri mnogo pomogli Ilija Pantelić, Laza Grubor, Rajko Aleksić, Brane Novaković i Miladin Purać.
Image

Kosta, car Afrike

Kosta Papić je, kaže Grujić, fudbalski car Afrike.
- O njemu govore rezultati. Pet godina njegovi timovi (četiri nigerijska i jedan južnoafrički) igrali su Afričku ligu šampiona, a u Južnoafričkoj republici dva puta mu je izmakla titula na gol-razliku. U JAR vodio je dva najpopularnija kluba, Orlando piratse i Kajzer čifse, koji imaju po dva-tri miliona navijača, a samo Johanesburg u kom živimo ima 12 miliona stanovnika – ističe Grujić.

Očeva podrška

Pošto je rano ostao bez majke, Zoran Grujić je svestan kroz kakav su pakao prošli Gojko Kačar, Dragomir Vukobratović i Borko Pavlović.
- Udarac je to od kojih se neki nikada ne oporave. Meni je najveća podrška bio otac Radenko. Tata me je i naučio da navijam za Vojvodinu, a od njega većeg navijača crveno-belih iz Novog Sada nema – uveren je Grujić.

S. Savić
ssnigd
Posts: 3365
Joined: Wed May 02, 2007 5:46 pm
Location: NS

Post by ssnigd »

Fantastican tekst 021, posebno mi je drago zbog Vuje i Gruje(ala se slaze :D ) koji su mi bili treneri u skolici fudbala kod Mike Radosava.

Ako klub bude bio pametan po ovom pitanju, evo nama proverenih stranaca.
Gojko Kacar wrote:
Najviše se radujem kada postižem golove titovim blizancima i nadam se da će ih biti još puno u karijeri.
limanfkv
Posts: 2834
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Nisam sumnjao ni sekunda kada su odlazili...Tek ce se cuti :!:
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Djumi wrote:VOSINO TRENERSKO BLAGO !
Veliko je zadovoljstvo raditi sa takvim ljudima.
Nadam se da je doslo vreme da Gruja preuzme prvi tim!
lesa
Posts: 371
Joined: Thu Jun 15, 2006 2:01 am
Location: Novi Sad,Podbara
Contact:

Post by lesa »

i ja se slazem da je u ovakvoj situaciji najbolje resenje Gruja i to sa ugovorom na min 3 godine. negde ranije sam vec napisao da Brzic ne moze gore od treceg mesta ali da isto tako ko god dodje (pa doveli licno i ser Alexa Fergusona ili Vengera) ne moze bolje. Isto tako mislim da ni Gruja ne moze gore ali moze da stvori kostur tima od nekih novih klinaca.
...ti si nasa prva ljubav...
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Više nije ni stvar ko će da dođe, kad se već sada zna koliki će mu biti rok trajanja :roll: Zar ne???
Sva kola se uvek lome na treneru. A po svemu sudeći Brzić je krivac za sva ona promašena pojačanja koje je neko već licitirao na forumu :roll: :oops:
Sad samo čekam da u klupu sedne Bekvalac, pa da se i on ogradi za startnu jedanaestorku, kao što se neko ograđuje za procente :oops:
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8837
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Red Firm wrote:Više nije ni stvar ko će da dođe, kad se već sada zna koliki će mu biti rok trajanja :roll: Zar ne???
:!:
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Dobio sam informaciju da je Zoran Grujic novi trener Jugovica iz Kaca!
Neka mu je sa srecom i da jednog dana predvodi nasu Vosu (u kojoj ce osovinu tima ciniti igraci ponikli iz nase skole fudbala)
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Gruja je pozdravio sve forumaše. Poručio je da prati dešavanja na ovom forumu, video je i Buačove odgovore, a posebno mu je drago zbog ovog topika.
Nadam se da će nam se Gruja uskoro priključiti na ovom forumu i da će podeliti sa nama svoja razmišljanja, a kako stvari stoje realne su šanse da se i to desi.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8837
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Red Firm wrote:Nadam se da će nam se Gruja uskoro priključiti na ovom forumu i da će podeliti sa nama svoja razmišljanja, a kako stvari stoje realne su šanse da se i to desi.
Odlicno - dobro nam dosao. Ovde ima mesta za svakoga kome je Vosa iskreno na srcu! :)
Locked