KK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
fare
Posts: 2803
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: KK Vojvodina

Post by fare »

Očajna igra u Novom Pazaru ali ipak pobeda 71:77 idemo dalje.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ОД ИВИЦЕ ПОРАЗА ДО НОВОГ ПОДВИГА Воша преживела Новопазарце, Бумбић наставља да сија

Колико се пута у прошлости дешавало да кошаркаши Војводине буду на коленима у самој завршници и да после тога направе тријумфалну серију и затворе утакмицу. То им се десило и овај пут, поново су били најбољи када је било најпотребније, чиме су извојевали веома важну победу, на крилима све бољег Бошка Бумбића, али и уз подршку хладнокрвног Уроша Бањца, који је помогао да се меч реши без драме.

Велики успеси на Купу Радивоја Кораћа захтевали су одређено ментално, али и физичко пражњење и у том смислу били мач са две оштрице, пред наставак сезоне Новосађана. Упркос томе што су против домаћина имали низ од неколико победа, то није гарантовало да ће у Новом Пазару бити лако. Напротив, ривал је због тога вероватно био и додатно мотивисанији да докаже супротно, што је демонстрирао од старта. Није се лепа кошарка играла на паркету у уводним минутима, мада је Војводина преко сјајног Бумбића стекла седам поена предности. Бек црвено-белих игра са много самопоуздања у последње време и то је наставио да показује у овом окршају. Трасирао је пут екипи ка солидном вођству, али се домаћин није дао. Средином другог квартала, Нови Пазар је преокренуо резултат тројком Исламовића и наговестио да ће бити можда и тврђи орах, него што се то мислило пред почетак окршаја.

Увела се екипа Милоша Исаков-Ковачевића тада у проблем. Истерана из рекета, покушавала је да нервозу ублажи погодоцима за три поена, што је све само не рецепт којим се долази до мирноће и аутоматизма против слабијих састава. Илустративно је то што је Војводина имала 12 покушаја више за три, него за два, што сигурно није била замисао пред почетак утакмице. Осим Бумбића, нико други није био на нивоу, па и не чуди што је гост на велики одмор отишао са минус четири и само 29 постигнутих поена.

Узбуђење није изостало ни у наставку. Таман када се чинило да Војводина хвата залет и серијом 8:0 преузима контролу, домаћи су преко Исламовића и Карапанџића серијом 9:0 пореметили црвено-беле и па су од‌једном они били ближи победи седам минута пре краја. У веома тешкој ситуацији била је Војводина, из исте по ко зна који пут успела да се ишчупа и оствари веома важну победу пред наставак првенства, чему је помогла и мирна рука Уроша Бањца, који је био хладнокрван у "пенал" завршници, након што је тројком вратио свој тим у живот.

Нови Пазар – Војводина 71:77 (12:16, 21:13, 15:23, 23:25)

НОВИ ПАЗАР: Арена „Пендик“ у Новом Пазару, гледалаца: 300, судије: Стефановић, Ћалић, Дашић.

НОВИ ПАЗАР: Вендел 7 (7ас), Васић 8, Нумановић, Милић, Гутаљ 4, Станковић 8, Бојд 7, Мотли 9, Карапанџић 5, Тодоровић 14, Исламовић 9.
ВОЈВОДИНА: Канингем 10, Бањац 12, Недељков, Љубичић 5, Ракићевић 5, Заграђанин, Бумбић 21, Савић 5, Николић 4, Ашћерић 3, Џонсон 8, Вучетић 4.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РЕБРАЧА ОТВОРЕНО Не бих да одустанем од АБА лиге, која треба да се мења

Председник Кошаркашког клуба Војводина Жељко Ребрача дотакао се теме националне и регионалне лиге, приликом гостовања у емисији "У обручу".

Ребрача је говорио о финансијској моћи Новосађана, али и Спартака и објаснио шта такав њихов статус значи у светлу неких промена, које би могле да се десе у будућности.

Не бих да одустанем ни од регионалне лиге, али морамо да имамо националну лигу, где би партизан и црвена звезда долазили у Нови Сад. То у овом моменту може да се деси једино ако уђемо у АБА лигу. Због промоције кошарке имамо потребу да такви тимови играју у Србији. Клинци гледају и мотивишу се даље да тренирају и играју. Не знам у ком правцу ће све то да иде. АБА лига треба да постоји, али на другачији начин, мора да дође до одређених промена. АБА 2 лига је нека врста ‘тампон’ зоне, ко ће да уђе… Неке ту ствари морају да се промене - поновио је Ребрача.

Први човек Новосађана осврнуо се и на то што су тренутно правила АБА лиге таква да, чак и у случају да српски тим освоји АБА 2 лигу, не може да уђе директно у виши ранг. У том случају, мора да разиграва са последњепласираним српским томом у АБА лиги, због националног кључа, који ограничава Србији да има шест екипа у најквалитетнијем регионалном такмичењу.

Који је мотив онда Војводини и Спартаку, који имају веће буџете од пола АБА лиге, ако не могу да уђу да играју то такмичење? Који је мотив за спонзоре, за нас? Шта ће да буде са лиценцама за партизан и црвену звезду? Ако добију, шта је онда суштима? У овом моменту, Србија највише улаже у кошарку. Треба и нас мотивисати да наставимо тим путем и да се промене одређене ствари - поентирао је прослављени српски кошаркаш.

Подсетимо, почетком марта заказана је Скупштина АБА лиге, на којој ће се расправљати о проширењу лиге, односно уласку Дубаија и укидању националног коефицијента.
User avatar
torrente
Posts: 505
Joined: Thu Aug 06, 2009 3:16 pm
Location: Srem bato

Re: KK Vojvodina

Post by torrente »

fare wrote: Wed Feb 28, 2024 8:54 pm Očajna igra u Novom Pazaru ali ipak pobeda 71:77 idemo dalje.
tako je ,i tako se dobijaju i igraci i timski duh,i kad ne ide a dobija se !!!
Bravo :cheers:
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Nevernik II
Posts: 451
Joined: Fri Jun 10, 2022 3:29 pm

Re: KK Vojvodina

Post by Nevernik II »

https://www.mozzartsport.com/kosarka/ve ... ipe/475933

Ako hoćemo u ABA 1 sledeće godine moramo do ABA 2 finala.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОША ДАНАС ПРОТИВ "ЏОКЕРА" Спречити транзицију и наставити у победничком ритму

Након што су некако прегрмели гостовање Новом Пазару, кошаркаше Војводине данас од 16 часова у малој сали Спенса очекује сусрет против Џокера, у војвођанском дербију 23. кола Кошаркашке лиге Србије (КЛС).

Новосађани и Сомборци су одмерили снаге и у првом делу сезоне, када су црвено-бели славили у гостима. Несумњиво да су фаворити и у наредном дуелу, са тим што ће и Џокер имати шта да каже с обзиром на то да се налази на шестој позицији на табели и бори се за Суперлигу.

Бек Новосађана Урош Бањац свестан је да неће бити лако.

- Након тешке утакмице и победе у Новом Пазару у добром расположењу дочекујемо екипу „Џокера". Што се њих као екипе тиче, добро играју у транзицији и наш је задатак да их у томе спречимо. Они су први по броју асистенција у КЛС, а на нама је да прилагодимо одбрану и зауставимо њихов проток лопте у нападу. Други део сезоне играју знатно боље него први део и очекујем да ће утакмица бити захтевна - рекао је Бањац.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић имао је само речи хвале за наредног ривала.

- "Џокер" је квалитетан тим са искусним тренером и одличним стручним штабом. Играју модерну кошарку и постижу велики број поена, 86 у просеку, а по утакмици имају 21 асистенцију, што значи да нас чека права кошаркашка утакмица у којој посебну пажњу морамо да обратимо на играче са лоптом који дају тон игри. Ми ћемо пробати да успех на домаћем терену поновимо и данас и да кроз добру одбрану и брзу транзицију будемо ми ти који ће се питати на терену - навео је стратег црвено-белих.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

23.коло кошаркашке лиге Србије
Полувреме:
Војводина - Џокер 48:39 (20:22, 28:17)
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

23.коло кошаркашке лиге Србије
Војводина - Џокер 96:92 (20:22, 28:17, 25:20, 23:33)
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОША НЕ СТАЈЕ Прескочен и Џокер

После нешто слабијег почетка и отпора Џокера до 25. минута, кошаркаши Војводине издоминирали су у завршници и надиграли ривала у 23. колу Кошаркашке лиге Србије (КЛС), чиме су учврстили прву позицију на табели.
Током сезоне је било евидентно да када Новосађани у сусрет уђу максимално концентрисано, након тога све постане лакше.

Tако није било овог пута, пошто је растрчани гост користио сваку грешку и у нападу и у одбрани црвено-белих, који су три минута до краја прве деонице заостајали осам поена, након чега је тренер Милош Исаков-Ковачевић морао да тражи тајм-аут.

Није домаћи састав добро изгледао у тим моментима. Све је подсећало на прошли новопазарски сусрет, када је Војводина била безидејна у нападу и углавном тројкама из неизграђених позиција покушала да дође до даха.

Чак 10 покушаја за три и само два за два ни овај пут нису били рецепт да се дође до контроле.

Консолидовао се домаћи тим потом, ухватио прикључак и после 10 минута заостајао 22:20.
Наставак сусрета донео је тотално другачију слику. Као да је резултат зависио од тога на који начин црвено-бели користе уску одбрану Сомбораца, који су провоцирали покушаје са дистанце. Уколико би Војводина ушла у нервозу из лошије селекције шута, резултат је трпео. Срећа по домаће да је било супротно у другом кварталу, у којем је било видљиво да из минута у минут лидер КЛС подиже темпо. То Џокер није успео да испрати, тако да је новосадска екипа на велики одмор отишла са плус девет - 48:39.

Имала је Војводина контролу у већем делу треће деонице, у којој је доминирао расположени Стефан Савић. Није се дуго чекало на одговор гостију - преко сјајног Дејвиса пришли су на само минус два и поново закомпликовали дуел. Моментално су црвено-бели одбили тај налет и после далекометне тројке Џереда Канингема повели 14 разлике (73:59) пред последњих 10 минута.

Остатак дуела протекао је у рутини Војводине, која је на доминантан начин савладала и ову препреку.
Војводина – Џокер 96:92 (20:22, 28:17, 25:20, 23:33)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 500, судије: Пешић, Милорадовић, Богојевић.
ВОЈВОДИНА: Канингем 7, Бањац 12, Недељков 4, Љубичић 5, Ракићевић 9, Бумбић 2, Савић 18, Николић 6, Савановић, Ашћерић 11, Џонсон 8, Вучетић 14.
ЏОКЕР: Дејвис 28, Лугић, Капетановић 7, Југовић 14, Брбаклић 5, Марковић, Вукас, Крстановић, Бодрожић, Симонс 25, Милин 13.
Duplof
Posts: 874
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: KK Vojvodina

Post by Duplof »

Imali smo prednost 86:68 čini mi se 4:30 do kraja i Joker stigne veoma blizu, ipak košarkaši nisu dopustili ono što su i fudbaleri danas. Momci su u sjajnoj formi, ali vidi se da ih polako stiže umor, samo da to ne bude u samom finišu sezone.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВОША УХВАТИЛА ЗАЛЕТ Најбитније тек креће

Image

Нешто слабији старт сусрета није поколебао кошаркаше Војводине, који су доминацијом у другом полувремену сломили отпор Џокера у 23. коли Кошаркашке лиге Србије (КЛС) и славили са 96:92. Иако резултат то не показује, Новосађани су уписали рутинску победу, пошто су у завршници водили и 20 разлике, да би потом шансу добили неки резервисти.
Црвено-бели су на тај начин задржали лидерску позицију на табели домаћег шампионата, тако да је направљен још један корак ка трофеју.

Најистакнутији у табору победника био је Стефан Савић, стрелац 18 поена (4/6 тројке).

Добра утакмица и битна победа за нас. Пред нама је још седам окршаја у којима морамо да победимо, да бисмо били шампиони и на то смо сконцентрисани. У овом мечу били смо конкретни, нисмо пуно размишљали, али смо одбрамбено могли да одиграмо много боље поготово у дефанзивној транзицији. Предстоји нам тренажних недељу дана, а након тога креће распоред утакмица на свака два–три дана и то ће нам одредити каква ће сезона бити на крају – рекао је Савић.

Тренер Војводине Милош Исаков-Ковачевић посебно је истакао један сегмент игре, којим је био задовољан.

Хвала публици што је дошла у великом броју. Остварили смо још једну победу у низу. Однос између асистенција и изгубљених лопти је био 23 према девет, што радује. Нико од играча није играо више од 22 минута што је изузетно важно у овом делу сезоне. Све похвале екипи Џокера и њиховом стручном штабу на одличној игри и приступу, али пре свега честитке нашим момцима – навео је млади стратег.

У наредном колу, Војводину очекује тешко гостовање ужичкој Слободи.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Триглав кадетска лига Србије, 16.коло
Слобода Ужице - Војводина 77:67 (15:12, 19:21, 20:15, 23:19)
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1965
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: KK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ВАСИЛИЈЕ ВУЧЕТИЋ ПРЕД ЗАВРШНИЦУ СЕЗОНЕ Изгледамо као прави тим

Актуелна сезона полако улази у завршну трећину, што значи само једно – почиње битка за трофеје. Кошаркаши Војводине тај период дочекују у добром расположењу, с обзиром на то да су лидери Кошаркашке лиге Србије (КЛС), док се у АБА 2 лиги налазе на трећем месту, само победу испод највечих ривала Златибора и Спартака.

Један од најзаслужнијих за такав продор Новосађана је центар Василије Вучетић, који је прошле јесени поново обукао црвено-бели дрес и у њему пружа квалитетне партије. Док у КЛС бележи 9,7 поена у просеку, у АБА 2 лиги је још бољи – 10,7 и све то за нешто мање од 20 минута у игри.

За сада је све како треба и сви смо задовољни како сезона тече – рекао је Вучетић. – Сви који смо били ту од почетка, одрадили смо одличан посао, као и нова појачања. Изгледамо као прави тим, а циљеви су највиши у оба такмичења, да наставимо у овом ритму. Само да останемо здрави – навео је првотимац Војводине.

Улога Вучетића мењала се током сезоне. Био је први центар, све до доласка Зорана Николића из Игокее, којем је тренутно „бек ап“ опција, а повремено се „спушта“ и на нижу позицију.

Индивидуалне партије су биле „горе-доле“, као и код свих. То је у неку руку нормално, али сам задовољан. Екипа је на првом месту, најбитније је да је све сада добро и сви смо ту да помогнемо. Откако је Николић дошао, добили смо додатни квалитет. Делимо минуте, а некад одиграм и крилног центра.

Иза Војводине је изузетно захтеван распоред и утакмице на свака два-три дана. Наредни период биће још изазовнији, с обзиром на то да црвено-беле ускоро очекује завршница АБА 2 лиге, коју ће играти упоредо са домаћим шампионатом.

Као да играмо НБА, или Евролигу – алудирао је центар Новосађана на календар. – То нама у одређеном смислу и одговара. Спремни смо, стручни штаб ради одлично, а до сада нам је све то и пријало. Надам се да ће остати тако – закључио је Василије Вучетић.

Војводина сутра од 19:30 часова игра против Слободе у гостима.
Post Reply