RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

МОЋНИ ФЛЕНСБУРГ СТИЖЕ У НОВИ САД, АЛИ У ТАБОРУ ЛАЛА ВЕРУЈУ У ЧУДО

"Играмо без четворице играча, сви знамо о каквом се тиму ради, али наду нико не може да нам одузме. Треба веровати. Ако нам се укаже шансе, уз подршку пуне дворане, зашто да је не искористимо“, рекао је тренер Војводине Борис Ројевић.
Спектакл у Новом Саду у дворани Слана бара - стиже данас (18.45, Арена Спорт Премијум 2) моћни Фленсбург у другом колу друге рунде Лиге Европе. На папиру немачки тим, али у ствари скандинавска колонија у којој је већина Данаца. Градић на Балтику налази се тик уз границу са Данском, па је традиционално у тиму велики број рукометаша из земље светског шампиона. Првак Европе из 2014. године је велики фаворит против Војводине, али Лале желе што скупље да продају кожу, да покажу да су клуб који иде крупним корацима напред.

Улазнице су за мање од 24 сата подељене, биће више од 2.000 гледалаца у малој, акустичној дворани где се црвено-бели осећају као код куће, па је и то разлог зашто се није отишло у три пута већи СПЕНС.

Петар Ђориђић, велико појачање Војводине крајем прошле године из Бенфике, у два наврата бранио је боје Фленсбурга, тима који је пре деценију стигао на кров Старог континента под командом Љубомира Врањеша, сада спортског директора клуба, а на терену су била двојица Срба, Богдан Радивојевић и Драшко Ненадић.

Проблем за тренера Борис Ројевића су повреде. Нешто је биља ситуацију у односу на меч у Шафхаузену пре седам дана. Млади Симо Шијан се вратио у тим против Уба пре четири дана, док би први меч у 2024. години могао да одиграо леви бек, Тунишанин Мохамед Азиз Аиди. Он се опоравио од повреде задње ложе, тренирао је претходних дана, али питање је у којој мери ће на њега моћи да рачуна трофејни стручњак Новосађана, кандидат за селектора Србије.

Ван строја су репрезентативци Стефан Додић и Вукашин Воркапић, капитен Миљан Вуковљак и још раније десни бек Милан Милић.

„Немамо шта да изгубимо“, рекао је за Моззарт Спорт тренер Борис Ројевић и додао:

„Играмо против једне од најбољих екипа у овом такмичењу, која је скандинавска репрезентација у малом и то за Фленсбург играју најбољи играчи Данске, Шведске... Покушаћемо да га намучимо, да играмо онако како му не одговара и да се надамо чуду. Играмо без четворице играча, сви знамо о каквом се тиму ради, али наду нико не може да нам одузме. Треба веровати у чудо. Ако се укаже шансе, уз подршку пуне дворане, зашто да је не искористимо“.

Фленсбург је кашљуцао на почетку сезоне, изгубио је битку за титулу у Бундеслиги, али су сада у топ форми и уз Фуксе Берлин највећи су фаворит за трофеј у Лиги Европе. Симон Питлик и Јим Готфридсон су прве звезде тима, мада нема слабог места у тиму младог данског стручњака Николаја Крикауа.

„У припреми утакмице видели смо да немају слабог места. Увек када скаутирамо тим, види се да можемо да нападнемо неку позицију, али Фленсбург је попуњен на свим местима. Не за се одакле прети највећа опасност. Наш ривал је у форми. Требало је време да се и играчи навикну на новог тренера. Екипа која победи пре два дана Рајн Некар Левен у гостима са девет голова разлике... То говори о квалитету и тренутној форми. Идемо да одиграмо без оптерећења. И ја као тренер увек имам тензију пред неки важан меч, али сада није тако, свестан сам да из ове утакмице можемо само да добијемо“, закључио је Ројевић.

Млади пивотмен Војводине Лука Роган игра најбољу сезону у каријери. Сазрео је за велика дела, напредује крупним корацима. Ослонац је на позицији пивотмена, први Ројевићем избор у конкуренцији искуснијих Немање Ратковића и Живана Пешића. У одсуству капитена Миљана Вуковљака имаће задатак да „закрпи“ средину одбране са стубом дефанзиве Миљаном Пушицом.

"Сви знамо каква екипа нам долази у госте, да је квалитетнија од нас на свим позицијама, али играмо код куће. Имаћемо велику подршку навијача, долази и Фирма, па верујем да ћемо да одиграмо једну мушку утакмицу, да се ’потучемо’, па шта буде“, рекао је Роган.

Улазнице које су дељене, плануле су у рекордном року. Тражи се карта више за вечерашњи двобој на Клиси.

„Добио сам 25 карата, али је интересовање било веће. Нисам могао свима да изађем у сусрет. Неће моћи сви који желе да гледају уживо, велико је интересовање. Свесни смо да бисмо и СПЕНС напунили, али ми волимо да играмо у нашој дворани, ту се осећамо као код куће“.

Не зна се с које позиције прети већа опасност по Војводину.

„Мислим да је сарадња бекова са пивотменима најјаче оружје Фленсбурга, уз брзи центар и контре. Јоханес Гола је сјајан пивотмен. Покушаћемо да не дозволимо играчима Фленсбуга да нас претрче, да постижу лаке голове“.

Војводина сада не зависи само од својих резултата. Поглед ће да буде уперен и у двомеч Силкеборга и Кадетена. Биће одлично ако Новосађани у последњем колу против швајцарског шампиона буду одлучивали о пласману у нокаут фазу Лиге Европе (први иде директно, а другопласирани и трећепласирани у бараж).

„Свесно смо да је Фленсбург фаворит у оба меча и да би за нас најважнија утакмица могла да буде против Кадетена у последњем колу Лиги Европе“, закључио је млади пивотмен Лала.

У првој фази Лиге Европе је немачки тим опуштеније улазио, па је поражен у Шафхаузену од Кадетена, резултат који не иде наруку Лалама. Тим са Балтика долази у Нови Сад после само 50 сати од утакмице у Манхајму, када је разбијен Рајн Некар Левен са 35:26 и показао да је у сјајној форми. Једино је ван строја Холанђанин Кај Смитс кога мења Борис Жиковић, репрезентативац Аустрије, српског порекла, који је пре десетак дана стигао у клуб из пољског Азоти Пулавија.

Очекује се да ће Николас Крикау да би могао да одмори неке од носилаца игре. Свих 15 играча су у строју.

"Војводина је јак тим који отежава сваком противнику флексибилном одбраном. Још једна победа би била велики корак на путу до првог места и директног уласка у четвртфинале. Са таквим амбицијама идемо у Нови Сад, да освојимо два бода“, рекао је за клупски сајт тренер Николас Крикау, који је у Фленсбургу стигао протеклог лета из данског првака ГОГ-а из Гудмеа, као и двојица играча, леви бек Симон Питлик и пивотмен Лукас Јоргенсен.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Ђорђић: Да нас не „увуку” у машину

Image

На Слану бару стиже моћни Фленсбург, некадашњи првак Европе. Војводина, у другом колу главне рунде Лиге Европе вечерас (18.45) гости моћни Фленсбург, првака Европе из 2014. и тренутно трећепласирани тим Бундеслиге.

Немачки тим у Нови Сад долази после убедљивог недељног тријумфа у гостима над Рајн Некар Левеном (35:26).

Бурић или Мелер на голу, Гола на црти, Готфридсон као командант напада, Питлик, Еинарсон..., сијасет репрезентативаца, Данске, Исланда, Немачке, играчи које ће бити уживање гледати, а ко ће правити највише проблема?
Са таквим екипама је буквално најмање важно ко игра, јер је на свакој позицији име до имена. Најмање је важно да ли игра прва или друга постава. Ако је прва уморна, друга ће желети да одради максимално посао. То је просто такав менталитет, 15, 16 изузетно квалитетних играча, али ћемо се борити до краја сигурно - каже леви бек Петар Ђорђић.

Што се Лиге Европе тиче, Фленсбург слови за једног од кандидата за фајнал-фор, лако је у прошлом колу „решио” Силкеборг, док је Војводина, без четворице повређених Вуковљака, Додића, Воркапића, Аидија, главну рунду отворила поразом у гостима од Кадетена?
Имали смо пех у том мечу, 10, 11 погођених пречки и статива, уз три промашена седмерца, а опет изгубили само три разлике. У неким моментима нисмо имали среће, али такве ствари се догађају у спорту. Најважније је да смо се борили до краја.

Ако неко познаје вечерашњег ривала онда сте то свакако Ви, у два наврата провели сте у клубу укупно пет година?
Реч је о можда и најбољој екипи по досадашњој форми. Свакако да су фаворити, али понекад и није лоше бити аутсајдер. Играмо код куће, биће пуна дворана. Не бих рекао да немамо шанси.

У чему видите шансу Војводине?
Ако одиграмо добро одбрану, у нападу без журбе, да не дозволимо да нас увуку у „машину” и брзу транзицију јер кад уђу у ритам тешко га је пратити.
User avatar
rykerfcv
Posts: 826
Joined: Thu Oct 06, 2022 8:50 pm

Re: RK Vojvodina

Post by rykerfcv »

Još je silkeborg pobedio,biće gusto u nastavku grupe.
Нови Сад је наш,значи хвале се ал серу!
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РК Војводина - РК Фленсбург 26:36 (13:14)
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

rykerfcv wrote: Tue Feb 20, 2024 9:18 pm Još je silkeborg pobedio,biće gusto u nastavku grupe.
Борба са Кадетеном за треће место.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПОРАЖЕНИ ОД ФЛЕНЗБУРГА У ЛИГИ ЕВРОПЕ Ривал каквог Слана бара не памти

Image

Војводина – Флензбург 26:36 (13:14)
Рукометаши Војводине поражени су у крцатој Сланој бари од шампиона Немачке Флензбурга у другом мечу главне рунде Лиге Европе. Ослабљени Новосађани парирали су Немцима у првом полувремену, али су гости у наставку били надмоћни и уписали су нова два гола.

Солидно је Војводина почела утакмицу, али није успела да пронађе пут до гола гостију који су сјајном игром потврдили европски реноме. Први гол за Војводину постигао је српски репрезентативац Петар Ђорђић у шестом минуту сусрета. Мучили су се црвено-бели у реализацији напада што су гости сурово кажњавали. Покушао је Борис Ројевић да минутом одмора покрене екипу, али је то делимично уродило плодом. Да су Новосађани „уболи“ са довођењем Петра Ђорђића било је јасно након што је постигао три од четири гола домаћих у уводних 13 минута.

Новосађани су у првих 30 минута на индивидуални квалитет и подршку са трибина одржавали прикључак са, објективно гледано, квалитетнијим противником. Крила и бекови домаћих су колико толико имали простора док је пивот Лука Роган био одсечен од екипе и имао је паклено тежак задатак и није успео да пробије одбрану Флензбурга којом су командовали Блаж Благотиншек и Џим Готфридсон.

Много познатих на рукометном спектаклу у Новом Саду
На утакмици између Војводине и Флензбурга било је много познатих личности, спортких функционера и играчких легенди. Најважнији клупски рукометни окршај у Србији у последњих десет година увеличали су прослављени рукометаши Веселин, Вујовић, Момир Рнић и Жарко Шешум, као и председница RSS-a Милена Делић Дуел је пратио и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Енергија момака у црвеном и паклена атмосфера на трибинама утицала је на Немце који су имали благи пад пред последњих 10 минута па су домаћи имали само гол мање (8:9). У финишу првих 30 минута игра Воше је осцилирала, али је заостатак пред наставак сусрета и даље био минималан, а Андреј Трнавац је у последњим секундама направио две бравуре на голу које су свакако охрабриле чету Бориса Ројевића.

Најзапаженији по наставку меча били су искусни бекови српског шампиона Борис Пуховски и Петар Ђорђић, али и Андреј Трнавац који је засутављао шутеве највећих европских играча. Додали су гости гас и неосетно поново стекли три гола предности, да би након 42 минута имали максималних пет голова више (17:22). Мењао је Ројевић бековску линију, али је одбрана Флензбурга била на висини задатка. Колико год се Војводина трудила, гости су имали спреман одговор и предност им је постепено расла. Било је јасно да црвено-бели без неколико важних играча попут Воркапић, Додића и Вуковљака имају минималне шансе за изненађење. Расположени голман гостију Бењамнин Бурић, сјајни Симон Питлик и Јоханес Гола одиграли су концетрисано до краја и повели Флензбург до заслужене победе и потврде првог места у групи.

Играчи Флензбурга сјајном игром су потврдили чињеницу да тако европско име није гостовало у Новом Саду од кад су одбојкаши Воше дочекали Сисли

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 2000. Судије: Кул и Тинт (Естонија). Седмерци: Војводина 5 (4), Флензбург 3 (3). Искључења: Војводина 4, Флензбург 4 минута.
ВОЈВОДИНА: Шијан, Оцвирк, Азиз 1, Ратковић, Миленковић 5, Сунајко 2, Пушица, Рађеновић, Пешић, Томић 2, Роган 2, Ђорђић 10 (4), Голубовић 1, Пуховски 3, Лучин (1 одбрана), Трнавац (7 одбрана).
ФЛЕНЗБУРГ: Питлик 6, Гола 5, Ејнарсон 4, Ларсен, Готфридсон 2, Јоргенсен 1, Хансен 3, Хорген 1, Педерсен 8, Живковић 1, Јакобсен 1 (1), Благотиншек, Кј. Мелер 4, Бурић (14 одбрана), Ке. Мелер.
User avatar
torrente
Posts: 511
Joined: Thu Aug 06, 2009 3:16 pm
Location: Srem bato

Re: RK Vojvodina

Post by torrente »

odlično sve,borba ,ambijent,atmosfera svi kao jedan za Vojvodinu.Protivnik jači ali pokazali smo zube!!!
Alal vera momci!!! :!:
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Ројевић: Феноменално прво полувреме

Image

Рукометаши Војводине изгубили су вечерас у Новом Саду од екипе Фленсбурга резултатом 36:26 (14:13) у мечу другог кола Треће групе Топ 16 фазе Лиге Европе. Тренер Војводине Борис Ројевић, после тешког меча по његов тим је истакао:

Имали смо феноменално прво полувреме, али је ротација била проблем, недостаје нам сваки играч. Играли смо против светске екипе која има најбољу форму у Европи и зато сам поносан на први део меча и начин на који смо одиграли, жао ми је што смо тај утисак покварили у наставку.

Стратег Војводине је потом говорио и о неспорном квалитету ривала:

Фленсбург добија своје противнике 10, 15 разлике већ на полувремену, у саставу има играче који играју у најбољим репрезентацијама света, немају слабо место... Ми смо периодично правили добар притисак, али проблем нам је био мањак играча у ротацији и игра у једном правцу. Тешко је надоместити недостатак четворице играча. Ми смо се доста истрошили а већ нас у наредном мечу чека дерби против Металопластике.

ГОЛУБОВИЋ: НАПРАВИЛИ СМО МНОГО ГРЕШАКА
Десни бек Војводине Милан Голубовић сумирао је, после меча, и у први план ставио слабије отварање српског шампиона:
Стартовали смо слабије, противник је водио 4:1 али смо до полувремена успели да стигнемо ту предност и нарочито смо поносни на то како смо одиграли тај део утакмице. У другом полувремену смо изгубили енергију. Хвала навијачима, у суботу нас већ чека српски дерби.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ПОВРАТАК У ФОРМУ ПЕТРА ЂОРЂИЋА – НАЈВЕЋИ ВОШИН ДОБИТАК У ПОРАЗУ ПРОТИВ МОЋНОГ ФЛЕНСБУРГА

Image

Српски репрезентативац одиграо је најбољи меч у црвено-белом дресу. Шансе за нокаут фазу Лиге Европе и даље постоје, али није све у рукама тима Бориса Ројевића.

Пуне трибине дворане Слана бара (и даље нејасно – зашто не СПЕНС?), више од 2.000 гледалаца и рукометна Србија имали су прилику да после више од деценије виде један тим из европског крема. Дуго нас није било на европској клупској мапи. Војводина је на крају убедијиво поражена (26:36) од Фленсбурга, превисок је резултат у односу на дешавања на терену (у 31. минуту било 14:14). Сваку техничку грешку, одбране Бењамина Бурића, гости су кажњавали лаким контрама које су решавала брзонога крила, али и робусни пивотмен, капитен Немачке, једини домаћи рукометаш у скандинавској Легији странаца, Јоханес Гола.

Симон Питлик, Јим Готфридсон и компанија су у сјајној форми, добили су пре три дана и Рајн Некар Левен у Манхајму са 35:26 и прете да помрсе рачуне водећем тандему у Бундеслиги, Фуксе Берлину и Магдебургу.

Ни највећи оптимисти међу навијачима Воше нису очекивали изненађење, а тренер Борис Ројевић могао је да види које су могућности, али и лимити његовог тима против овакве "звери" од екипе. Без четворице повређених, са скраћеним ростером на бековским позицијама, са само по једним леворуким рукометашем на позицији десног бека и крила, било је недовољно за неки јачи отпор.

Прво полувреме је било одлично, изнад свих очекивања. Севале су пројектили из деснице Петра Ђорђића кој је показао да се враћа у форму. Његових 10 голова највећи је добитак српског шампиона у мечу са Фленсбургом.

Мучио се репрезентативац Србије у Минхену на Европском првенству, као и сви Орлови. Видело се на почетку мандата у црвено-белом дресу Војводине да му фале утакмице у ногама. Два месеца је паузирао јесенас због повреде док је носио црвени дрес Бенфике.

Мисија у лисабонским Орловима је завршена, био му је потребан нови изазов. Права бомба је активирана крајем прошле године, када је стигао у Вошу, што му је први клуб у Србији. Ако је било скептика, рођени Шапчанин је показао да ће бити велико појачање Лала. У ситуацији када је Тунишанин Мохамед Азиз Аиди ровит, враћа се после повреде задње ложе и када је увек нестабилна ситуација са непредвидивим Словенцем Грегором Оцвирком, Ђорђић је остао усамљен на позицији левог бека.

Прошле недеље није имао свој дан у Шафхаузену против Кадетена (4/13 шут из игре, два промашена седмерца), али против Фленсбурга је био одличан и подсетио на дане од пре две сезоне када је у дресу Бенфике био најбољи стрелац Лиге Европе (заједно са Хрватом Халилом Јагањцем) и донео лисабонским Орловима трофеј у овом такмичењу што је највећи успех у историји португалског клупског рукомета.

Сигурно да је и популарни Паша имао мотив против бившег клуба у коме је играо пет година у два мандата, од 2010. до 2013. и од 2015. до 2017. године. Требало је и времена да уђе у систем Бориса Ројевића, али је овим мечом показао да је све бољи и да ће бити главни адут Лала у наставку сезоне и одбрану свих домаћих трофеја.

Шансе за нокаут фазу Лиге Европе нису изгубљене, али више Новосађани не држе судбину у својим рукама. Под претпоставком да немају шта да траже у реваншу на Балитку, за евентуално треће место у Групи 3 и плеј-оф за четвртфинале биће потребна победа Силкеборга у Шафхаузену против Кадетена и тријумф против швајцарског шампиона са +4 на Сланој бари у последњем мечу групне фазе Лиге Европе. Зна се да дански клубови много боље играју на свом терену, да су квалитетнији од тима Хрвоја Хорвата (победа у уторак са 36:30), али домаћи терен је велика предност Ђоана Канељаса и другова.

Трофејни стручњак Новосађана Борис Ројевић могао је да буде задовољан првом полувременом меча са тимом с Балтика.

“Имали смо феноменално прво полувреме, али је ротација била проблем, недостаје нам сваки играч. Играли смо против светске екипе која има најбољу форму у Европи и зато сам поносан на први део меча и начин на који смо одиграли. Жао ми је што смо тај утисак покварили у наставку. Фленсбург добија своје противнике 10 већ на полувремену, у саставу има играче који играју у најбољим репрезентацијама света, нема слабо место... Ми смо периодично правили добар притисак, али проблем нам је био мањак играча у ротацији и игра у једном правцу. Тешко је било да се надомести недостатак четворице играча. Ми смо се доста истрошили, а већ нас у наредном мечу чека нас дерби против Металопластике у Шапцу”, истако је Ројевић на конференцији за медије.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ЈЕВТИЋ УМИРИО СРПСКУ РУКОМЕТНУ ЈАВНОСТ: ДОДИЋ НА ТЕРЕНУ ЗА 15 ДО 20 ДАНА

Талентовани Врањанац враћа се на терен наредног месеца, потврдио је директор Војводине
Као гром из ведрог неба је гласила информација пре десетак дана да је каријера Стефана Додића под знаком питања, да се не зна када ће да се врати на терен.

После повратка на паркет после три месеца паузе због повреде пателарног лигамента колена, одиграних пола сата против црвене звезде у четвртфиналу Купу Србије почетком месеца, што је био деби у дресу Војводине, тренер Новосађана Борис Ројевић је после меча са партизаном у Суперлиги Србије потврдио лоше вести.

Један од најталентованијих рукометаша данашњице, МВП јуниорског Европског првенства у Португалији 2022. години, опет је повређен. Овог пута је био проблем с мишићем.

Пред меч са Фленсбургом, директор Лала Дарко Јевтић саопштио је лепе вести. Наредног месеца се очекује да се млађани Додић опет врати на терен.

“Желим да умирим јавност. Како клуб смо изашли са прејаким изјавама. Није то тако озбиљно. Стефана очекујемо на терену за 15 до 20 дана. У доброј је ситуацији да направи оно што сви од њега очекујемо, да буде предводник српског рукомета у наредних 10 година”, рекао је Јевтић у емисији Тиме-оут са Сањом Кружевић.

То значи да тренер Борис Ројевић неће моћи да рачуна на Додића до краја групне фазе Лиге Европе, као и на још једног од репрезентативца Србије Вукашина Воркапића који је повредио лакат леве руке пре 10 дана у мечу са Партизаном. Обојица би наредног месеца могли да се врате на терен у финишу сезоне, када се бране круне у домаћим такмчењима, мада нису изгубљене шансе за нокаут фазу Лиге Европе. Такође, Додић и Воркапић би могли да буду спремни за двомеч баража за Светско првенство са Шпанцима почетком маја.

Нажалост, за Милана Милића је сезона завршена, док се ускоро очекује да се врати на паркет капитен тима Миљан Вуковљак.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Миленковић после Фленсбурга: Стварно су класа

Image

Војводина је поражена од моћног Фленсбурга (26:36) у другом колу главне рунде Лиге Европе. У првом полувремену српски шампион се држао, био на само гол заостатка, али је у наставку до изражаја дошао индивидуални квалитет светских звезда у редовима немачког тима.

Атмосфера и како смо одиграли прво полувреме – феноменално! – констатује Дарко Миленковић, десно крило Новосађана:
Пружили смо добар отпор у првих пола сата, парирали, али смо у другом пали, направили неколико грешака, голмани су заказали, „пробили” су нас шест на шест. Тим таквог квалитета све то није пропустио да казни, за пет, шест минута већ је било седам разлике.

До изражаја је дошао суви квалитет, Питлика, Голе, Еинарсона, Педерсена, Бурића и осталих?

Стварно су класа... Била је част играти такву утакмицу.

Какав је осећај играти против тако квалитетног ривала?

Феноменалан! Ништа лепше него кад имаш прилику да одмериш снаге са таквим екипама...

У првом полувремену сте „украли” једну лопту, погодили празну мрежу за 8:9?

У припреми утакмице смо гледали тај пас средњег и левог бека, а у том тренутку су имали играча мање, помислио сам неће се надати да ћу да истрчим и ухватио сам лопту... Дошли смо на гол минуса неколико пута, мислио сам да можда можемо да искористимо тај тренутак и да поведемо, али голман је имао 15 одбрана, а све акције се завршавају са једним или два паса. Нама одбрана није била како треба, недостаје Вуковљак, иако је Роган о добро покривао...Сваку грешку су кажњавали.

Вас већ у суботу очекује дерби са Металопластиком у Шапцу. У првом делу сезоне била је изузетно узбудљива утакмица?

Шабац је увек врућ терен, Металопластика је у доброј форми, а после пораза од Валура неће правити питање како да одигра што квалитетније и победи. Недостају нам четири играча, али мислим да имамо довољно времена да се опоравимо и одморимо до суботе и да одиграмо још један квалитетан меч - сматра Миленковић.

РАМЕ ЗАЛЕЧЕНО
Дарко Миленковић је повредом Вукашина Воркапића остао једино десно крило, мада је и сам имао проблема са раменом:
Залечио сам то, одиграо сам десетак минута против партизана и потпуно се вратио против Кадетена. „Наместио” сам руку полако, биће све добро – каже стрелац пет погодака против Фленсбурга.

ТРНАВАЦ ИМА ОДБРАНУ КОЛА
Андреј Трнавац имао је две фантастичне, везане одбране, на крају првог полувремена против Фленсбурга, а управо те интервенције изабране су з најлепше у 3. колу
Duplof
Posts: 902
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: RK Vojvodina

Post by Duplof »

Rojević novi selektor naše reprezentacije! Srećno, majstore! :lala:
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

ИЗ ВОЈВОДИНЕ НА ЧЕЛО РУКОМЕТНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ Ројевић нови селектор, Вујин директор

Тандем из Војводине добиће четворогодишњи мандат у Рукометном савезу Србије.

После више од месец дана вагања, разговора, Борис Ројевић је “победио” јединог конкурента за селекторску позицију, стратега Металопластике, Владана Матића и наредне недеље добиће четворогодишњи мандат селектора репрезентације Србије и наследиће Тонија Ђероне који је споразумним раскидом уговора са РСС-ом напустио кормило после три и по године, после краха на Европском првенству у Минхену.

Како Mozzart Sport сазнаје, на упражњено место директора репрезентације биће постављен прослављени репрезентативац Србије, Марко Вуијн, потпредседник Војводине. Тандем из шампиона Србије, доминантног клуба у нашој земљи већ 10 година, покушаће да „оживи” Орлове који се налазе у тешком тренутку.

Ројевића већ за два и по месеца очекује двомеч баржа за Светско првенство са Шпанијом, суперсилом која је направила кикс на ЕП у Немачкој, а пре тога је била редовни освајач медаља на великим такмичењима. Наредног месеца је ЕХФ недеља, када ће Ројевић да окупи тим, видећемо у каквом саставу јер су поједини играчи најавили опроштај или паузу у националном тиму.

У репрезентацији Србије би требало да се врати и Дејан Перић, некадашњи селектор (не баш успешан) који би у стручном штабу Бориса Ројевића требало да води рачуна о голманима. Тренутно је тренер у лидеру Бундеслиге Фуксе Берлину, где брани перјаница Орлова Дејан Милосављев.

Вујин, који годину и по дана ради сјајан посао у редовима Лала, пре свега у довођењу играча, долази на упражњено место директора репрезентације који је на почетку мандата Тонија Ђероне обављао Ратко Николић, још један трофејни српски рукометаш. После одлакса Аранђеловчанина, ту улогу, додуше, не и званичну, имао је Александар Брковић који је овог месеца наследио Светозара Станковића на месту генералног секретара РСС-а.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 2142
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ГОСТУЈУ МЕТАЛОПЛАСТИЦИ У СУПЕРЛИГИ: Дерби који може много да донесе

Рукометаши Војводине, апсолутни лидери домаћег рукомету у протеклој деценији, доминацију су наставили и у актуленој сезони у којој ређају само победе.

За то су најзаслужнији квалитетни играчи, вредан рад, али и искуство које носе из окршаја са европским великанима попут Флензбурга, који је црвено-белима нанео пораз у уторак у препуној дворани Слана бара.

Ако судимо по тренутном стању, шабачка Металопластика једина је екипа која може да сруши Вошу и једини пораз нанели су им управо Новосађани. Шапчани ће шансу за освету, али и за освајање бодова који би им донели деобу првог места на табели имати у суботу од 18.30 часова у хали Зорка.

Пред дерби кола голман Војводине Андреј Трнавац похвалио је противника, али и рекао да екипа има јасан циљ да се из Шапца врати са два бода.

Чека нас веома захтевна утакмица са екипом која нам је главни конкурент у лиги последњих година. Имали смо тежак меч са Флензбургом где смо изгубили и истрошили се, па смо више времена посветили опоравку да свежи дочекамо окршај са Шапчанима. Надамо се доброј партији и освајању нових бодова – јасан је Трнавац.
fare
Posts: 2834
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: RK Vojvodina

Post by fare »

Gubimo u Šabcu na poluvremenu 17:13 treba gledati i na razliku pošto mi smo ih dobili 27:23 u Novom Sadu.
Post Reply