VOJVODINA u Evropi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
N13
Posts: 2027
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: VOJVODINA - Apoel 1:2 (1:1)

Post by N13 »

Hah, ovo je po meni ono tipicno slaninarsko 'nase dete je, ima veci kreditg' :D Da me pitas koga vise gotivim Rockova ili Carevica, bez razmisljanja odgovor je Rockov.
Ali da ostavimo emocije po strani, Carevic je bolji golman, trenutno. I da, nije Carevic linijas, naprotiv. Protiv Apoela jeste iz cudnog razloga bio blizi liniji, nadam se da je to samo zbog pritiska i vaznosti utakmice... ukoliko treneri od njega traze da bude blize liniji, upropastice i njega i klub.
Rockov je imao kikseva koliko hoces, pogotovo u drugom mandatu. Ima ih i Carevic, ali ni jednom nije bio direktan krivac. Dosta puta jeste naravno mogao bolje reagovati, ali ni za jedan gol nije direktan krivac, a mnogo je golova spasao. Licno je doneo jedno 10-15 bodova prosle sezone. Mislim da ni jedan drugi golman poslednjih godina nije pravio toliku razliku, i bio zasluzan za toliko bodova. Najblizi tome je, verovali ili ne, Supic (ne po kvalitetu, nego po ucinku, odbranama u vaznim trenucima utakmice).
Rockov mozda i napravi na kraju bolju karijeru od Carevica. Brkic je takodje imao bolju karijeru od njega (za sada), verovatno ce na kraju i Vanja imati bolju karijeru. I po ucinku u karijeri, svi su oni bolji golmani od Carevica. Ali dok su branili kod nas, nisu se isticali. Pa setite se samo Vanjinih kikseva kod nas.

Tako da sve zavisi po kom kriterijumu gledas.
Po meni najdrazi golmani: Rockov, Zakula, Delac
Golmani koji su napravili najbolje karijere: Brkic, Vanja
Golmani koji su kod nas najvise doprineli: Carevic, Supic, Peric i Rockov

U svakom kriterijumu je Kordic na poslednjem mestu :D

Na kraju krajeva, imamo golmana na forumu, zar ne. Neka napise misljenje, bas bih voleo da cujem
Duplof
Posts: 861
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: VOJVODINA - Apoel 1:2 (1:1)

Post by Duplof »

Rabba wrote: Sat Aug 05, 2023 10:00 pm Na listi najboljih golmana u ovom veku, Žakula mi je i dalje ispred Carevića. Na vrhu verovatno Rockov, Brka i Delač.
+1

Ti si prvi golman Žakula! :cheers:
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
lapo-lapo
Posts: 210
Joined: Fri May 20, 2022 11:47 am

Re: VOJVODINA - Apoel 1:2 (1:1)

Post by lapo-lapo »

Kad je vec rec o golmanima, nesto mislim, nije li pomalo frustrirajuce biti drugi ili treci golman? Ipak su u drugacijoj poziciji od ostalih igraca, rijetko dobiju sansu da uđu u igru sa klupe. Npr. Zeljko Brkic kad se vratio da zavrsi karijeru nije dobio nijednu priliku da brani makar ako ne poluvrijeme, zar ga nisu mogli uvesti u igru recimo zadnjih desetak minuta na nekoj utakmici...
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4788
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by gospodinFKV »

N13 wrote: Sat Aug 05, 2023 10:37 pm Na kraju krajeva, imamo golmana na forumu, zar ne. Neka napise misljenje, bas bih voleo da cujem
Svaki od njih je imao i vrline i mane.
Ja zaista ne mogu da se setim kompletnog golmana u našim redovima.

Avramova i Todića se zaista slabo sećam. Todić je bio pouzdan i veran, neretko najbolji pojedinac u treš timovima kakve smo imali.
Kahrimana se pomalo sećam. Uz njega je bio i Đorđe Babalj. Epizodista, ali solidan. Obojica su bili dosta viši golmani od Todića i Avramova. Babalja najviše pamtim po onom meču s crnima, kad nam je Despotović doneo pobedu, u onom sumanutom nizu od novembra do aprila 06/07. Kesić takođe - okej rezerva, ništa posebno.

Posle njih smo došli do Brkića. Naš, pouzdan, dominantan u kaznenom. Njega sam recimo baš gotivio, jer je davao taj osećaj sigurnosti u kaznenom. Nije imao preterane bravure, kao neki drugi golmani koje smo gledali, ali mahom jer sebe nije stavljao u takvu poziciju, jer je izlazio na lopte, kupio kornere i nije linijašio. Lazović kod nas nije ni odigrao meč. Filip Pajović mislim samo dve, i to okej, s obzirom da je imao 18 ili 19 godina tada.

Supić...dobio je mnogo više hejta nego što je zaslužio, ako posmatramo golmanske kvalitete. Premalo, ako posmatramo ljudske. Imao je ludu sreću da ispred sebe ima zadnju liniju na vrhuncu njihove forme, uz odlične reflekse. Umeo je da nas vadi, ali kao što sam mali milion puta rekao za njega - on je sam sebe stavljao u te situacije. Lopta leti na peterac, on stoji na liniji i pravi neverovatnu odbranu na refleks, umesto da potpuno predupredi situaciju i izađe na tu loptu. Buda Janošević je recimo baš bio slab, ali mislim da se samo utopio u sivilo tog pada forme 11/12.

Na startu 13/14 sam prvi put posle Brkića osetio tu neku sigurnost sa Delačom na golu. Bio je odličan, ali mislim da ga je psihički uništio onaj Šerif u gostima. Istorijska šansa je tu propuštena, što za te momke, što za klub. Istorijska. Ako bih mogao da izdvojim par ekselans primer toga koliko smo prokleti kao klub, onda bi to definitivno bio taj odlazak Abua pred dvomeč i činjenica da ni dan danas taj Šerif ne zna kako je sa Karađorđa otišao kući sa aktivnim rezultatom. Sve posle toga je baš baš bolno. Delač ima visinu, ima tehniku i pedigre. Mislim da je tu psiha na kraju dosta uradila na tome da on na kraju ne izgradi zavidnu karijeru. Psiha i ta kurata sreća ovog kluba. Taj ulazak u LE ih je mogao sve lansirati. Posle njega smo imali Žakulu, Jovanića i Vanju. O Žaksu ne treba trošiti reči. Iako staromodan, bio je vrlo vrlo pouzdan kada su golmanski zadaci u pitanju. On je jedan od retkih naših golmana gde si znao na čemu si, kako god da okreneš. Nije imao trenutke od sjaja do očaja. Uvek si mogao da očekuješ 3.5/5 performans iz igre, majstorije iz penala i to je to. I od toga nikad nije odstupao. Jovanić je bio epizodista u rangu gorepomenutih. Vanja je bio neiskusan, gurali smo ga zbog para po meču od Junajteda. Vanja je sazreo u Torinu.

Kordića ne vredi ni komentarisati. Da se ne uvrede Crnogorci, ovde striktno govorim o trendu među fudbalerima. Ja sam ubeđen da bi oni bili sjajna fudbalska nacija da mrvicu više rade nakon što ih fizički sustignu domaći igrači. Kao i njegov brat, Kordić je bio vrlo dominantan u omladincima, ali je ostao na tome. Talenat nije bio sporan, njegovi kiksevi su bili plod nerada. To svako ko poznaje fudbal i golmanski zanat može da primeti, a imao je sve - staž i titule u omladincima, fantastične uslove za razvoj i iskrenu priliku da se u prvom timu pokaže. Perić je za nijansu lošija verzija Žakule. Pouzdan, ali ne preterano talentovan. To što vidiš, to ti je.

E, sad, tu dolazimo do Emila Rockova. Momak koji je imao preduslove da bude novi Brkić. Postepen uspon, strpljenje, možda za nijansu kasnija šansa nego što je trebalo, ako gledamo iz ugla zarade za klub. Iako je u pitanju golman, on je ipak imao previše godina da se na njemu ozbiljno zaradi. Sjajne radne navike, iskrena želja i ljubav prema klubu. Ljudi ovde kažu da mu je falilo par cm u visini, a ja kažem da mu je falila skočnost i eksplozivnost. Od njega su bili niži i Todić, a i Avramov. Tih 2-3cm zaista ne znače ništa, ako si dovoljno skočan. Ne moram ni navoditi primere, imamo ih mali milion. Kao sjajan primer izuzetno eksplozivnog i skočnog, a niskog golmana je Džordan Pikford. Šta je taj dečko radio prethodne dve sezone je neverovatno, a visok je svega 185cm.

Marko Ilić se kod nas zaista kratko zadržao i za to bi neko trebao krivično da odgovara. Marko Ilić je mogao itekako da bude hibridna verzija Brkića. Visok, lagan, moderan golman.

Nikola Simić je vrlo sličan golman Supiću. Šta god da sam napisao za Supića, u pogledu tih nekih fudbalskih (ne)kvaliteta, stoji i za Simića. Vukliš je Perić za sirotinju.

Najzad, Carević. Njega bih smestio u tu grupu gde bi bili Brkić i Delač, po pitanju toga kakav potencijal ima. Njemu pre svega treba dati još ovu sezonu, da ostvari kontinuitet. Ti (ne)izlasci na centaršuteve su plod neiskustva. Iskustvo donosi pravilne procene. Mislim da on još uvek uči sebe. Ne toliko kao golmana, koliko kao golmana Vojvodine. Ne pomaže to što ima novu zadnju liniju svaki meč. Nikako ne pomaže. Dobar je u igri nogom. Svi kiksevi će se ispeglati kontinuitetom, ali kakav protok igrača imamo kroz prvi tim, bojim se da će on taj kontinuitet dostići negde drugde.
Mislim da sam time pokrio sve. Toromana i Puškića još ne bih komentarisao.
Dragojlo
Posts: 692
Joined: Tue Jul 09, 2013 9:36 pm

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by Dragojlo »

@gospodinFKV
Zaboravio si Čanovića... :deal:
User avatar
N13
Posts: 2027
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by N13 »

@gospodinFKV hvala, odlicna analiza :cheers:

Znam da je nezahvalno, i nije jednostavno, a li bi mogao da ih rangiras po kvalitetu, tj ucinku i doprinosu u FKV? Ne moras sve, ali top 5-6 makar?
Ali da ne uzimas u obzir njihov kvalitet kasnije u karijeri, vec samo ono sto su pokazali u FKV?

Npr osnivas privatni klub FK Gospoda, treba ti golman, svo oni su ti na raspolaganju sa formom i kvalitetom koji su imali dok su branili za nas. Koga bi prvo potpisao, koga drugog, itd... rangiraj od 1 do 5/6. Voleo bih da vidim rangiran odnos Carevica, Rockova, Delaca i Brkica po tvom misljenju :)
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4788
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by gospodinFKV »

:cheers:
Uh, pa ono...nije isto gledati ucinak i sastavljati tim. To zavisi od tima kakav bih zeleo.

Ako cemo da cenimo ucinak, sigurnost i autoritet u kaznenom:

1. Brkic - taj covek je s nama zaista zasluzio trofej.
2. Zakula - uzeo trofej, direktno uticao na osvajanje istog. Ucestvovao u najvecem trijumfu ovog kluba u 21. veku.
3. Todic - sigurnost i vernost. Godinama, kroz svakakve nivoe kvaliteta 10 igraca ispred sebe.
4. Delac - zajedno sa ostatkom tima rezirao jedno od najjacih leta u ovom veku za FKV.
5. Rockov - uzeo trofej, cesto vadio ekipu.

U principu, prilicno je nezahvalno rangirati ih, jer ono, nije isto kad ispred tebe stoje Ljubisavljevic i Vitas, s jedne strane, i tandemi Mojsov-Trajkovic/Pekaric-Babic/Stepanov-Pekaric sa druge.
Carevica mnogo kudimo ako uzmemo u obzir koliko se zadnja linija menja, i kakvi igraci stoje ispred njega. Ipak, ajde da on odradi jos jednu korektnu sezonu za nas, pa da vidimo da li moze da se ugura ovde.

Kad bih danas pravio ekipu i dobio da napravim tim po svom ukusu i moderan, Carevic bi dobio prednost, najverovatnije. Ima sve odlike modernog golmana, i sigurno 10 vrhunskih golmanskih godina pred sobom.
Na_3_boda
Posts: 76
Joined: Thu Aug 03, 2023 12:05 pm

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by Na_3_boda »

Ovo mozda i nema veze sa igrom Vojvodine u Evropi...Mi smo kada smo igrali sa Panvezisom koji smo izbacili bili nosioci u drugom kolu, zasto ovo sezone to nismo, a klubovi koji dolaze iz losije rangirane lige kao sto su Rijeka i Osijek to jesu? Moze li neko od upucenijih na forumu da odgovori?
User avatar
slanobarac
Posts: 3497
Joined: Tue Dec 09, 2008 4:57 pm
Location: Novi Sad

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by slanobarac »

Na_3_boda wrote: Mon Aug 07, 2023 10:55 pm Ovo mozda i nema veze sa igrom Vojvodine u Evropi...Mi smo kada smo igrali sa Panvezisom koji smo izbacili bili nosioci u drugom kolu, zasto ovo sezone to nismo, a klubovi koji dolaze iz losije rangirane lige kao sto su Rijeka i Osijek to jesu? Moze li neko od upucenijih na forumu da odgovori?
Klupski koeficijent.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
User avatar
Maki
Posts: 1111
Joined: Thu Mar 22, 2018 5:16 pm
Location: Liman III

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by Maki »

Aleksandar Kocić je bio naš najjači golman linijaš. Prvi koga se sećam da je igrao u Italiji. Sećam se kad je otišao, u Dnevniku su izlazili naslovi „Kocić najbolji u porazu Peruđe“, i tako nekoliko kola, dok se nije preselio na klupu. :)
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by Voja »

Kakva privilegija... u danu kad cela Srbija bruji o zrebu, evropskim kupovima... mi u topiku "Vojvodina u Evropi" vracamo vreme i preko 30 godina unazad i analiziramo potencijale nasih golmana. Mislim da to do sad nikad (u danu zreba) nismo imali :cheers:
Image
User avatar
Maki
Posts: 1111
Joined: Thu Mar 22, 2018 5:16 pm
Location: Liman III

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by Maki »

Nek zatvore temu, samo me nervira.
Na_3_boda
Posts: 76
Joined: Thu Aug 03, 2023 12:05 pm

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by Na_3_boda »

Da li neko zna koliko smo para dobili od ucesca u Evropi?
User avatar
Deep Purple
Posts: 3835
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by Deep Purple »

A “amateri” iz Apoela evo imaju 0:0 na poluvremenu u Belgiji protiv Gent-a. I to bez Sarfa koji im je u tri najbolja igrača (postigao gol protiv nas u Novom Sadu za 0:1) jer nema pravo da igra protiv ekipa iz EU.

Inače on je optužen bio za silovanje maloletnice i odležao je dve godine (čudno je da puste nekoga nakon dve godine sa takvim zločinom) pa je pušten zbog dobrog vladanja. I valjda ne sme više u EU države da ulazi iz nekog razloga (ne znam da li mogu zbog krivičnog dela da mu daju zabranu ulaska u države članice EU? Pogotovo što je odležao kaznu i bio pušten?)
Inače on je rekao da su ga pomešali sa nekim i da je greškom osuđen.
User avatar
Uvek sa tobom
Posts: 1361
Joined: Wed Jun 24, 2009 12:05 pm

Re: VOJVODINA u Evropi

Post by Uvek sa tobom »

Како ствари стоје за Европу ове сезоне :arrow:

https://www.maxbetsport.rs/uefa-crvena- ... ri-474749/
УВЕК МИ СМО БИЛИ УЗ ТЕБЕ . . .
Post Reply