Razna desavanja...

Locked
mihailov
Posts: 1564
Joined: Thu Apr 05, 2007 10:24 pm
Location: Karadjordje

Post by mihailov »

Napred Voso!
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

PROLEĆE NOVOSADSKOG SUPERLIGAŠA OKOM STATISTIKE

Ako je suditi prema ocenama izveštača našeg lista onda je prolećnu sezonu FK Vojvodina obeležio Vladimir Buač. Ovaj fudbaler, koji je prema potrebi ekipe igrao ofanzivnog desnog igrača ili pak najisturenijeg napadača, stigao je do prosečne ocene 6,80 iz 15 odigranih utakmica. Za njim slede Danijel Aleksić koji je iz 11 utakmica stigao do proečne ocene 6,75 i kapiten tima Aleksandar Popović koji je u 11 utakmica nakupio prosek 6,70.



Ostali poredak najbolje ocenjenih igrača koji su od 16 mečeva u prolećnom delu odigrali 10 ili više mečeva izgleda ovako: 4. Igor Đurić 6,70 (10), 5. Vlatko Grozdanovski 6,66 (13), 6. Miodrag Pantelić 6,64 (14), 7. Dušan Tadić 6,61 (15), 8. Veseljko Trivunović 6,58 (12), 9. Janko Tumbasević 6,57 (13), 10. Miodrag Stošić 6,54 (13), 11. Savo Pavićević 6,45 (11), 12. Vladimir Vukajlović 6, 27 (13), 13. Dzozef Kizito 6,27 (11) i 14. Radović 6,25 (10).

Interesantno je da su dvojica golmana, Babalj i Brkić, prema odluci trenera Ivice Brzića podelili proleće, pa je svaki branio po osam mečeva. Babalj je imao prosek 6,50, a Brkić 6,37. Odličan prosek imao je i Euđin Sepuja – 7,00, ali je on od 11 utakmica ocenjen samo u četiri, pa njegov prosek ne može da bude merodavan.

Pored navedenih 17 igrača, dres Vojvodine u prolećnoj polusezoni nosili su još: Mir. Milutinović (8 mečeva), Đurovski (7), Vukelja (4), Đalović (2) i Vukobratović (1), dakle ukupno 22 prvotimca.

Najbolji strelac ekipe u prolećnom delu je Dušan Tadić sa sedam pogodaka. Slede: Buač i Grozdanovski sa po pet, Aleksić, Vukajlović i Sepuja po dva, Radović i Đurovski po 1 gol, dok su u dve utakmice (Borac i Bežanija) suparnički igrači pogodili sopstvenu mrežu u korist Vojvodine.

Najviše opomena tokom proleća u dresu Vojvodine imao je Miodrag Stošić – čak sedam, a slede Đurić sa četiri, Kizito, Trivunović, Pantelić, Pavićević sa po tri itd. Jedini crveni karton tokom proleća zaradio je Radović.

Vojvodinine mečeve tokom 16 utakmica u prolećnom delu Meridijan superlige posmatralo je ukupno 25.500 gledalaca, ili u proseku 1.594 po meču. U Novom Sadu Vojvodinu je na osam duela bodrilo 14.500 gledalaca ili 1.812 po susretu, a u gostima 11.000 glealaca ili 1.375 po utakmici. Najbolju posetu na „Karađorđu“ Vojvodina je imala u 25. kolu kada je meč s Partizanom posmatralo 8.000 navijača, dok je u gostima Vojvodina privukla najviše publike na Marakani u 26. kolu – 4.000 gledalaca.

S. Savić
limanfkv
Posts: 2841
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:44 pm

Post by limanfkv »

Molim te UEFO zabrani fudbal u Srbiji na 5 godina...
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8865
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

limanfkv wrote:
Molim te UEFO zabrani fudbal u Srbiji na 5 godina...
Htedoh i ja nesto reci na ovu temu ali ne mogu a da ne opsujem...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Ko bolje gleda, vidi i Vojvodinu

Novinar: , Fotoreporter:


Naše agencije prenele su juče da je na najnovijoj rang-listi svetskih klubova Međunarodnog udruženja za fudbalsku istoriju i statistiku, Crvena zvezda na 107. poziciji, a bila je stota sa sudanskim El Merijek Omdurmanom, dok je Partizan došao sa 178. mesta na 125, na kome je još i sirijski El Karama Homs.

Niko ne pominje Vojvodinu, koja deli 297. mesto s brazilskim Resifeom, Ajntrahtom iz Frankfurta, Đenovom i Monakom.

Mančester junajted je kao novi prvak Evrope zadržao vodeću poziciju, s četvrtog se na drugo mesto probila Boka juniors, a potom slede Čelsi, Barselona, Bajern, Glazgov Rendžers, Roma, Liverpul, Arsenal, Inter...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Voša Bukiju na prvom mestu

Novinar: B. S., Fotoreporter:


Novosađani, po svemu sudeći, ne bi trebalo da brinu za budućnost. Ponuda ima na sve strane, ali i onaj među najtraženijima Vladimir Buač kaže da ne bi menjao klupske boje:

– Čuje se i po kuloarima, a i u medijima se iznosi da sam se našao na listi eventualnih pojačanja Crvene zvezde. Lepo je kada se neko zanima za tebe, ali pretpostavljam da se zna kakav bi bio moj odgovor u slučaju da se Beograđani pojave sa zvaničnim pozivom. Vojvodina je trenutno jedini klub koji me zanima, a ukoliko bih se opredelio da odem iz Novog Sada, onda bih jedino mogao u inostranstvo. Imam još godinu dana ugovora s Vošom i uveren sam da neću pogrešiti ako ostanem, tim pre što u narednoj sezoni planiramo da preuzmemo primat od Partizana i Zvezde – govori Buač.

Za sezonu koja je ostala iza njih kaže da mu je dosad najuspešnija:

– Čini mi se da sam dobro igrao u kontinuitetu, što je najvažnije, a pretpostavljam da su i navijači zadovoljni ostvarenim rezultatom.

Deo učinka taj fudbaler knjiži i na račun Dušana Tadića, strelca sedam pogodaka:

– S Dućom sam odličan prijatelj i čini mi se da bih i žmureći mogao s njim da se razumem na terenu. Naravno, Tadić je i te kako zaslužan za to što sam bio onoliko razigran. Verujem da ćemo u narednoj sezoni biti još bolji.
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8865
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Dejan wrote:...Vojvodinu, koja deli 297. mesto s brazilskim Resifeom, Ajntrahtom iz Frankfurta, Đenovom i Monakom...
Pa i nije tako lose drustvo...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Pop između Voše, Francuske i Nemačke

Novinar: B. S., Fotoreporter:


Odlične igre kapitena novosadskih crveno-belih Aleksandra Popovića nisu prošle nezapaženo i njegovo ime se našlo u tefterima nekolicine skauta koji su pratili Vojvodinu, a sada su mu stigle i ponude iz Francuske i Nemačke.

– Tačno. Uspostavljeni su kontakti s jednim bundesligaškim klubom, kao i s jednim francuskim prvoligašem, ali je sve to ipak još u početnoj fazi, tako da bi mi bilo rano da kujem ma kakve planove. Iskren da budem, nikud ne žurim. Igrao sam u inostranstvu, video kako to izgleda i znam da ću priliku opet dočekati, u slučaju da se ovi razgovori ne okončaju sporazumom.

Kako Popović odmah nastavlja, neće biti ništa strašno ako...

– Ponavljam, sve je tek u začetku i ima još dovoljno vremena da se vidi u kom će se pravcu situiacija odvijati. Ali, i ukoliko ne postignemo dogovor, to mi neće pokvariti raspoloženje, pošto sam, u stvari, više spreman na to da ostanem u Vojvodini, nego da je napustim. Ovde mi je zaista veoma dobro. Tu sam se afirmisao i svom klubu mnogo dugujem, pa bi naredena sezona mogla biti još jedna prilika da se Vojvodini odužim.

Uz sve ovo Popović kaže da je, kao i drugi, još iznenađen smenom trenera Ivice Brzića:

– Ipak, verujem da će se klub uskoro sporazumeti s nekim od istaknutih stručnjaka, koji će nastaviti na liniji koju je držao Brzić, pa lansirao nekolicinu mladih igrača, koji su pokazali da se s njima može najozbiljnije računati.
Keva
Posts: 137
Joined: Sat Aug 11, 2007 1:24 pm

Post by Keva »

Radoye wrote:
Dejan wrote:...Vojvodinu, koja deli 297. mesto s brazilskim Resifeom, Ajntrahtom iz Frankfurta, Đenovom i Monakom...
Pa i nije tako lose drustvo...
Sta reci, a ne zaplakati :)
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8865
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Keva wrote:
Radoye wrote:
Dejan wrote:...Vojvodinu, koja deli 297. mesto s brazilskim Resifeom, Ajntrahtom iz Frankfurta, Đenovom i Monakom...
Pa i nije tako lose drustvo...
Sta reci, a ne zaplakati :)
Fakat je da bi nas svaka od ovih ekipa prebila k'o volove. To i jeste za plakati.

Al' ne bi ni Titini blizanci prosli bolje preotiv njih a plasirani su mnogo bolji od nas na ovoj rang-listi...
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

DRAGOLJUB BEKVALAC PO ČETVRTI PUT TRENER VOJVODINE

Kao i uvek, kada je izbor trenera Fudbalskog kluba Vojvodina u pitanju javnost je podeljena. I sada prilikom promocije Dragoljuba Bekvalca situacija nije drugačija.



Oni “za” jednostavno objašnjavaju da “boljeg trenera u ovom času nema”, potkrepljujući tvrdnju da je iskusni stručnjak najzad dobio i verifikaciju u liku osvajanja duple krune s makedonskim Rabotničkim.Oni drugi, pak, osvrću se na podatak da je Bekvalac već tri puta sedeo na klupi Vojvodine i da iza njega ne stoje rezultati koji bi mogli da se okarakterišu kao dobra preporuka za ispunjenje najavljenih ambicija.

Naime, u svom prvom mandatu u sezoni 1996/97, Bekvalac je vodio tim u jesenjem delu. Bio je s Vojvodinom treći i obezbedio plasman u polufinale domaćeg Kupa, kada je u polusezoni smenjen. NJegova smena od strane tadašnjeg direktora Svetozara Šapurića obrazložena je po malo čudnom rečenicom, sličnom upravo obrazloženju zbog kog sada Vojvodina nije nastavila saradnju s Ivicom Brzićem, a koja glasi: “Smenjen si jer si radio dobro”.

U svom drugom mandatu Bekvalac je tim preuzeo u prolećnom delu sezone 1999/2000. i u 16 kola imao skor od 6 pobeda, 5 remija i 5 poraza, uz gol razliku 20:17. NJegov prethodnik Tomislav Manojlović vodio je tim 24 kola, ali je deset mečeva igrao s juniorima, zbog štrajka 17 prvotimaca. Liga je tada brojala čak 21 klub.

Zadržati mlade

Jedan od uslova koje je Bekvalac postavio upravi FK Vojvodina je u vezi s mladim igračima.
- Zahtevao sam da Vojvodina ne sme da načini Partizanovu grešku koji je Sulejmanija prepustio Holanđanima. Vojvodina mora da zadrži Aleksića, Tadića, Buača, Smiljanića, Mitoševića i Medojevića – rekao je novi trener.

Treću put Dragoljub Bekvalac preuzeo je ekipu Vojvodine od Dragomira Okuke, posle poraza od Obilića dva kola pre kraja jesenjeg dela sezone 200/2001. Vojvodina je tada bila 9. sa samo tri boda više od 16-plasiranog Rada, u ligi od 18 klubova. U prolećnom delu Bekvalac je s Vojvodinom imao učinak od 7 pobeda, pet remija i pet poraza (33:19). Bilo je to vreme sveopštih političkih promena u Srbiji, takozvani petooktobarski period. Na čelu kluba bio je ugledni privrednik Miodrag Kostić, predsednik Skupštine legendarni Vujadin Boškov, a direktorski tandem činili su Miroslav Vislavski (generalni) i Miroslav Tanjga (sportski). Sve je pred početak pvenstva 2001/2002. mirisalo na nešto veliko, na trofej za kojim je Vojvodina žudela duže od decenije. Međutim, rezultati u novoj sezoni nisu krenuli prema očekivanju. Samo tri remija od kojih dva kod kuće (Zeta i Čukarički) bili su povod da plane varnica na relaciji Tanjga – Bekvalac, a taj sukob vrlo brzo prerastao je u požar neviđenih razmera, čiji su akteri bili Miodrag Kostić na jednoj i Miroslav Vislavski na drugoj strani. Od tada se Vojvodina dugo nije oporavila, praktično sve do dolaska na čelo Ratka Butorovića, koji je zimus, zbog poznatih dešavanja u vezi sa utakmicom Smederevo – Vojvodina, iz pritvorske jedinice podneo ostavku na sve funkcije u klubu.

Ovog leta, a posle odlaska Ivice Brzića, kao mogući kandidati pominjani su Slobodan Krčmarević, Saša Nikolić, Ilija Petković, Boško Đurovski i Dragoljub Bekvalac. Obrazloženje vd predsednika UO kluba Mirka Dubroje da s Brzićem nije nastavljena saradnja isključivo zbog sportskih razloga, navodi na samo jedan zaključak: ambicije Vojvodine u sledećoj sezoni su juriš na trofej. I eto odgovora koji će Bekvalca, zajedno s onima koji su mu ukazali poverenje, promovisati u pukovnika ili pokojnika. Uzme li u svom dvogodišnjem mandatu trofej, Bekvalac i njegovi glasači zapušiće usta svima, u suprotnom, biće to još jedan Vošin pucanj u prazno.

Naravno, sve ovo pod pretpostavkom da Bekvalac ostane do kraja ugovora u Vojvodini i da njegov povratak, po već viđenom scenariju, ne izazove nove unutarklupske potrese.

Sava Savić
Cika_toma

Post by Cika_toma »

jebeni deja vu

OPET prica ne damo igrace blizancima...
OPET najava na titulu, opet prica o novim vetrovima...
OPET prica o cuvanju kostura tima...
OPET novi trener, "ambiciozan, ali i realan"...
i OPET Ridjosic i Rabrenovic (sad jos pojacani v.d. balavim na Zvezdu)...

epilog? hm... treci ili trinaesti, zar je bitno? Bitno je hoce li Vojvodina konacno postati normalan, evropski, organizovan klub, koji neguje sistem, ima kvalitetan scouting, dugotrajni finansijski plan i stabilnu (legalnu) kontrukciju, kvalitetnu omladisku skolu i dobru promociju mladjih igraca u seniorski pogon, tim koji sastavlja trener, a ne menadzeri, kumovske veze, mafijasi, direktori i ostali, trener koji zna svoj posao....
User avatar
Turija
Posts: 10721
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Deo teksta Dnevnika, iz pera Save Savića:
Od tada se Vojvodina dugo nije oporavila, praktično sve do dolaska na čelo Ratka Butorovića, koji je zimus, zbog poznatih dešavanja u vezi sa utakmicom Smederevo – Vojvodina, iz pritvorske jedinice podneo ostavku na sve funkcije u klubu.
Savo, navijači Vojvodine u vezi tih događanja, ipak, ne mogu zaboraviti lučane i njihovu halabuku zbog poraza 0:1 (77 minut strelac Kapiten Nino Pekarić i jedan navodno problematični start u naših 16m koji nije okarakterisan kao penal za domaćine).E, sad možda su Smederevci ,,očepili" nečije druge navijače, ali podaci o Voši, bar u novosadskom Dnevniku, bi trebali biti tačni :oops: Ostalo u tekstu jeste OK, ali se ne bi smele ,,potkradati" činjenične greške.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8865
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Cika_toma wrote:Bitno je hoce li Vojvodina konacno postati normalan, evropski, organizovan klub, koji neguje sistem, ima kvalitetan scouting, dugotrajni finansijski plan i stabilnu (legalnu) kontrukciju, kvalitetnu omladisku skolu i dobru promociju mladjih igraca u seniorski pogon, tim koji sastavlja trener, a ne menadzeri, kumovske veze, mafijasi, direktori i ostali, trener koji zna svoj posao....
S ovakvim seljacinama na svom celu Vojvodina sigurno nece postati evropski klub kakvog opisujes vec ima samse samo da postane seljacki klub i da je vise ne bude...

UPRAVA NAPOLJE!!!
User avatar
Milan
Posts: 4189
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Post by Milan »

Turija wrote:Deo teksta Dnevnika, iz pera Save Savića:
Od tada se Vojvodina dugo nije oporavila, praktično sve do dolaska na čelo Ratka Butorovića, koji je zimus, zbog poznatih dešavanja u vezi sa utakmicom Smederevo – Vojvodina, iz pritvorske jedinice podneo ostavku na sve funkcije u klubu.
Savo, navijači Vojvodine u vezi tih događanja, ipak, ne mogu zaboraviti lučane i njihovu halabuku zbog poraza 0:1 (77 minut strelac Kapiten Nino Pekarić i jedan navodno problematični start u naših 16m koji nije okarakterisan kao penal za domaćine).E, sad možda su Smederevci ,,očepili" nečije druge navijače, ali podaci o Voši, bar u novosadskom Dnevniku, bi trebali biti tačni :oops: Ostalo u tekstu jeste OK, ali se ne bi smele ,,potkradati" činjenične greške.
Uzeo si mi post iz tastature...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Locked