RK Vojvodina

Nije fudbal, ali i oni nose ime Vojvodina!
fare
Posts: 2810
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: RK Vojvodina

Post by fare »

Milan wrote: Fri Jun 09, 2023 10:59 am Nije bilo ni tih 600 ljudi sto pise u izvestaju. Zalosna poseta. Upravo ono o cemu sam iznad pisao…
Treba ih ponovo vratiti u Spens.
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1995
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Војводина у Панчеву напада четврти трофеj

Рукометаши Војводине имају сезону из снова. После трофеја у Аркус лиги, Свесрпском купу и Еврокупу, Новосађани су надомак новог славља. Реч је о Купу „проф. др Бранислав Покрајац”, пошто су у првом мечу финала савладали Динамо (28:22) и тако направили солидну предност пред реванш у панчевачкој хали Стрелиште, који се игра сутра од 17.45 сати (РТС 2). Утакмица у Новом Саду била је прави показатељ да се у Србији игра квалитетан рукомет. Обе екипе су играле добро, али су Новосађани били за нијансу бољи и уписали нову победу. Као и обично, Војводина је све снаге полагала у одбрану која је функционисала сјајно и поново била кључна у победи шампиона Србије. Тренер Војводине у првом мечу био је Драган Кукић, пошто је шеф струке Борис Ројевић, као и играч Грегор Оцвирк, санкционисан плавим картоном у финалу Аркус лиге. Ројевић и Оцвирк су одрадили два меча паузе, па ће моћи да наступе у реванш меча финала националног купа.

Кукић је истакао дефанзиву и рекао да се екипа емотивно и физички истрошена. Иза нас је веома тешка утакмица. Играли смо са четири бека и мало ротације. Нажалост, нисмо могли да будемо разноврсни у нападу, чак је и крило Дарко Миленковић морао да помогне бековској линији. Наравно, не могу да будем незадовољан, момци су се трудили и остварили циљ. Иако шест голова предности није мало. Далеко од тога да је финална серија решена. Динамо је сјајна екипа и сигуран сам да ће да одиграју много боље код куће – уверен је Кукић.

Капитен Новосађана Миљан Вуковљак осврнуо се на проблеме са повредама. Свака утакмица са Динамом је захтевна и сигурно да би нам било тешко и да смо били у пуном саставу, а камо ли без седморице стандардних играча. Борили смо се од првог до последњег судијског звуждука, помагали једни другима и ово је права тимска победа. Имали смо мало времена за припрему само два тренинга смо одрадили, али оно што је најважније је то да смо победили и да са шест голова више путујемо на одлучујући дуел у Панчево – јасан је Вуковљак.

Стратег Панчеваца Драган Марковић кратко је рекао да екипа верује у преокрет. Ово је била права куп утакмица. Са пуно грубих стартова, али и лепих потеза. Одиграли смо кореткних 50 минута и задовољан сам издањем мојих пулена. Истакли су се наши млади играчи Вељко Чабрило и Вук Новаковић, поносан сам на њих. Предаја није опција и знам да је тим способан да стигне овај резултат – оптимистичан је Бањалучанин.

Image
fare
Posts: 2810
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: RK Vojvodina

Post by fare »

I kup je naš izgubili smo u revanšu iz sedmerca u zadnjoj sekundi .
A kuriozitet je ni 1 pehar nismo proslavili pred našim navijačima Ligu uzeli u Beogradu,Evropu u Norveškoj a kup u Pančevu :D
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1995
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Куп Србије: Воша вратила пехар кући

Рукометаши Војводине освојили су Куп Србије за сезону 2022/23 пошто су били бољи у двомечу против Динама. Након победе у првом сусрету у Новом Саду од 28:22, наш тим поражен је у реваншу у Панчеву са 31:30 и са укупном +5 гол разликом тријумфовао. То је осми пехар Купа Србије за РК Војводину што је заокружило историјску сезону након трофеја у Купу Европе и титуле у првенству АРКУС лиге, уз освојен Свесрпски куп са почетка сезоне. За памћење и за историју!

Капитен Војводине, Миљан Вуковљак, није крио задовољство након што је спуштена завеса на сезону из снова. ”Невероватан осећај, ова година је била феноменална! Три трофеја, заиста фантастично. Надали смо се да ћемо узети један трофеј сигурно, два евентуално, али на крају бити победния и ЕХФ Купа, то и даље делује нестварно. Била је доста турбулентна сезона на почетку, али смо заједништвом, напорним радом, смогли снаге да сезона 2022/2023 остане уписана златним словима у српском рукомету.”

Лево крило Војводине, Бојан Рађеновић, проглашен је за најбољег играча Купа проф. др Бранислав Покрајац, док је трофеј најсупешнијој екипи доделила супруга легендардног Бранислава Покрајца, госпођа Неда Покрајац. Већ сада најуспешнији тренер у Србији ове године, Борис Ројевић, пресрећан је због тога шта су његови сарадници и он постигли са екипом Војводине, али поред три трофеја не заборавља и четврти освојен у првом делу сезоне, Свесрпски Куп.

”Наши људи у Републици Српској и све оно што нас кроз рукомет спаја је толико важно и велико да се не сме заборавити, чиме је овај Куп данас четврти освојен трофеј ове сезоне. Презадовољан сам заиста, али није било лако. Имали смо у почетку и финансијских проблема, почели са једним саставом, у међувремену променили 10 играча. У том моменту сам и одлучио да тешка срца напустим репрезентацију да бих могао да се посветим само клубу и да пробамо да направимо ово што смо направили. Пресрећан сам и хвала мојим момцима који су ме трпели све време да бисмо на крају заслужено славили на свим фронтовима.”

Image

Image

Image

Image

Image

Image
User avatar
torrente
Posts: 508
Joined: Thu Aug 06, 2009 3:16 pm
Location: Srem bato

Re: RK Vojvodina

Post by torrente »

Neverovatan uspeh,kojem se i ne daje velika pažnja ...
3 trofeja u sezoni!!! :lala:
Neverovatan uspeh,svaka čast momci !!! :lala:
moja familija je došla u Vojvodinu pre žaba...
Duplof
Posts: 879
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: RK Vojvodina

Post by Duplof »

Šta reći više za ove momke?
:lala:
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
afroditi
Posts: 46
Joined: Sat Sep 03, 2016 12:53 pm

Re: RK Vojvodina

Post by afroditi »

https://www.mozzartsport.com/ostali-spo ... inu/453810
:cheers: :cheers:
Trnavac i Golubović za jaču Vojvodinu

Šampion Srbije doveo golmana Partizana i desnog beka pančevačkog Dinama

Vreme slavlja na Slanoj bari. Osim Superkupa na početku sezone, kada je Metaloplastika bila bolja u Loznici, Vojvodina je uzele sve – Superligu Srbije, EHF kup, Kup Srbije, ali i Svesrspki kup u Trebinju krajem prošle godine. Rukometaši i trener Boris Rojević se spremaju na zasluženi odmor, a sada će agilna uprava Novosađana da ima pune ruke posla, posebno direktor Darko Jevtić i potpredsednik Marko Vujin.

Rezultati ove sezone obavezuju da srpski šampion bude još jači.

„Vojvodina će sigurno da bude jača naredne sezone. Želimo da u granicama našeg budžeta napravimo što bolji tim. Razgovaramo sa ovim igračima, zaslužili su da ostanu, biće tu i pojačanja. Imamo plan“, rekao je Marko Vujin za Mozzart Sport prošlog meseca posle pobede na Banjici protiv Partizana i osvojenog prvog trofeja u sezoni, onog najvažnijeg, odbrane trona u Superligi Srbije.

Dvojica pojačanja su već kaparisana. Na Slanu baru dolaze golman Partizana Andrej Trnavac i desni bek pančevačkog Dinama Milan Golubović. Ovi transferi bili su „javna tajna“ već neko vreme, a očekuje se u narednim danima da budu predstavljeni na Slanoj bari.

Trnavac je bio jedan od najboljih rukometaša Partizana i najzaslužnijih za drugo mesto crno-belih. U većem delu Arkus Superlige Srbije bio je najbolji golman lige. Briljirao je u meču SEHA lige protiv Vardara na Banjici, kada je skinuo čak 20 lopti gostima iz Skoplja. On bi trebalo naredne sezone da čini tandem na golu sa Hrvatom Franom Lučinom koji je imao sjajnu sezonu, pogotovo u drugom delu. Riječanin ima ugovor sa Lalala do juna naredne godine.

Golubović, prošle godine mediteranski reprezentativac Srbije (bronza u Alžiru), pojačaće deficitarnu poziciju desnog beka s kojom su Lale imale mnogo problema u sezoni koja je završena u nedelju u Pančevu. Levoruki bombarder Dinama igrao je poslednji meč za žuto-crne upravo protiv budućeg kluba. Na početku sada već prethodne sezone, uz Danila Radovića, bio je najbolji igrač Pančevaca, ali se na priprema razvojnog tima Srbije krajem prošle godine povredio, nekoliko meseci je bio van stroja. Kada se vratio na parket nije uspeo da povrati formu s početka šampionata.

Lale su prošle sezone imali trojicu desnih bekova, ali su na kraju ostali bez ijednog. Naime, brzo je okončana saradnja sa Milanom Savićem, krajem prošle godine je sporazmno raskinut ugovor i sa Hrvatom Marinom Bunetom, dok se Milan Miilć povredio prošlog meseca u Pančevu u drugom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije. Očekuje se da će nekadašnji rukometaš Metaloplastike, Nanta i Zagreba da se oporavi do početka naredne sezone i sa novajlijom Golubovićem da čini tandem na poziciji desnog beka.

Za raziku od prošle sezone, kada je Voša imala totalnu rekonstrukciju tima, kada je Slanu baru napustio dvocifreni broj igrača, očekuje se, prema najavama Novosađana, da će većina igrača iz prošle sezone da ostanu u klubu. Pre plej-ofa, veliki posao su uradili u redovima srpskog šampiona produžetkom saradnje sa najboljim igračem u protekloj sezoni, iskusnim Belorusom Borisom Puhovskim.

Uz dvojicu novajlija i proverene snage, Voša bi mogla da pojuri još „kapitalca“ na bekovskoj poziciji, slično kao prošlog leta kada je dovela Puhovskog, dugogodišnjeg rukometaša Motora iz Zaporožja, sa zavidnim iskustvom igranja u Ligi šampiona i tako preokrenula u svoju korist prelazni rok.

„Kapitalac“ Voše je mogao da bude srpski reprezentativac Stefan Dodić, ali je mladi Vranjanac odlučio da ode u Celje i da naredne sezone igra Ligu šampiona u dresu najboljeg slovenačkog kluba.

Vojvodna je aplicirala u EHF-u za specijalnu pozivnicu i može da se nada da bi i bez kvalifikacija mogla da se nađe u Ligi Evrope, drugorangiranom evropskom takmičenju koje će naredne sezone da broji 32 kluba umesto dosadašnjih 24.
User avatar
churguzijanac
Posts: 2056
Joined: Tue Feb 22, 2011 10:23 pm

Re: RK Vojvodina

Post by churguzijanac »

Izdominirali smo ove godine.Mislim da nam za Ligu Evrope trebaju igrači sa iskustvom igranja u LE i LŠ.Ne mnogo, jedan eventualno dva igrača sa takvim iskustvom bi bilo potaman😁
fare
Posts: 2810
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:32 pm
Location: LALIC

Re: RK Vojvodina

Post by fare »

I još jednom da kažem go**a Beogradska da je to uradio neki blizanački klub bili na poznatom balkonu a ovako neznam jesu 2 reči prozborili o tome :evil: .
Duplof
Posts: 879
Joined: Fri Aug 12, 2022 10:48 am

Re: RK Vojvodina

Post by Duplof »

fare wrote: Thu Jun 15, 2023 12:37 am I još jednom da kažem go**a Beogradska da je to uradio neki blizanački klub bili na poznatom balkonu a ovako neznam jesu 2 reči prozborili o tome :evil: .
Veća je sramota našeg grada što im nije obezbedio nikakav svečani doček. Ne znamo da cenimo sopstvene uspehe, a želimo da nas neko drugi (u Beogradu, bivši sportisti itd.) ne zaboravi kad se priča o uspesima, veličini kluba itd.
Ne pričam samo o rukometu, nego o celokupnom našem sportskom kolektivu. Kad naučimo da poštujemo i da se borimo za sebe i drugi će nas više poštovati, prosta matematika.
Jedem luka i slanine, navijač sam Vojvodine
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1995
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Ројевић на цени, одбио неколико понуда: Са Вошом пуца на Лигу Европе

Трофејни стручњак Новосађана остаје на кормилу српског рукометног шампиона
Иза Војводине је најуспешнија сезона у историју рукометног клуба која је завршена дуплом круном у Србији и најважнијем пехару на Сланој бари, ЕХФ купу. Новосађани ће са старим снагама ући у нове изазове, бар када је у питању стручни штаб.
Добра сезона, три пехара, укупно 14 за пет година на Сланој бари, избацили су у орбиту Бориса Ројевића. Врбашанин је имао неколико примамљивих понуда из иностранства од реномираних клубова, али како сазнаје Моззарт Спорт одлучио је да их одбије, да остане на Сланој бари.

У Новом Саду с нестрпљенејм чекају вести из Беча. Српски шампион требало би да буде бар у квалификацијама за Лигу Европе, мада постоји шанса да Лале добију и специјалну позивницу за групну фазу другогрангираног такмичење на тлу Старог континента који ће од наредне сезоне да броји 32 уместо досадашња 24 клуба.
Ројевићев печат је и те како видљив, али мисија у Новом Саду није завршена, па ће и наредне сезоне да води с клупе десетоструког узастопног шампиона Србије.
Засад, појачања су голман Андреј Трнавац из Партизана и десни бек Милан Голубовић из панчевачког Динама која су капарисана још током сезоне. Угвор на још годину дана је продужио најбољи играч тима, Белорус Борис Пуховски. Према најавама из Новог Сада, већина прошлогодишњег састава остаје на окупу, а очекује се и још неколико појачања.

Тржиште није толико богато, све је мање квалитетних рукометаша, а амбиције Војводине више нису локалне него европске. Лига Европе захтева јачи тим него онај који је бриљирао у другом делу сезоне, одбранио титулу шампиона наше земље, после годину паузе вратио у Нови Сад Куп Србије и освојио ЕХФ куп, први трофеј за српски клупски мушки рукомет после 22 године.
Рукометаши Војводине крајем јула почињу припреме за наредну сезону, а од 14. до 18. августа играће на најјачем турниру на свету у Добоју, где ће бити још и европски гиганти Барселона и Монпеље, шампиони земаља из региона - Загреб, Цеље, Еурофарм Пелистер, као и Ал Ахли и домаћа Слога.

Извор: mozzartsport
Image
User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1995
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Војводина све јача: Стижу Воркапић и Сунајко

Репрезентативац Србије долази из француског Иврија, а некадашњи члан селекције Мађарске из панчевачког Динама, сазнаје Моззарт Спорт. Војводина је поставила стандарде у Србији, 10 пута узастопно је најбоља у земљи, а како је кренула у припреми за наредну сезону прети да учини рукометну Суперлигу незанимљивом. Лале су јасно прошлог лета циљали Европу. Освојили су Новосађани ЕХФ куп, донели највећи трофеј у клупске витрине, а сада нападају Лигу Европе, неупоредиво јаче такмичење.

Најавио је потпредседник клуба Марко Вујн прошлог месеца јачу Вошу и иде све ка томе да ће трофејни тренер Борис Ројевић имати квалитетнији тим наредне сезоне. Двојица појачања су одавно капарисана, голман Андреј Трнавац (Партизан) и десни бек Милан Голубовић (Динамо Панчево), а на Слану бару стижу још два велика појачање на крилним позицијама. Како сазнаје Моззарт Спорт, редове Новосађана појачаће репрезентативац Србије, десно крило Вукашин Воркапић и некадашњи члан селекције Мађарске, који је прошао наше млађе категорије, лево крило Стефан Сунајко.

Воркапић има 25 година, долази из француског Иврија где је играо последње две сезоне. Професионалу каријеру је почео у Металопластици у којој је изборио и дрес са државним грбом. Био је члан Орлова на Светском првенству у Катовицама почетком године и са искуснијим Богданом Радивојевићем покривао позицију десног крила, која је било и најјаче оружје наше селекције на планетарном шампионату. Његовим доласком, Лале добијају на брзини, експлозивности, али и на искуству јер је Воркапић већ две године игра по квалитету други шампионат на свету, иза немачке Бундеслиге.

Сунајко се прошлог лета вратио у Србију. Момак из Бездана носио је протекле сезоне дрес панчевачког Динама, а до ове године и Светског првенства је био и мађарски репрезентативац. Експлодирао је у другом делу сезоне, био међу најбољих играчима тима из града на Тамишу. Има 25 година, а пре Динама је бранио боје Пик Сегеда, шведског Савехофа и Татабање, док је као клинац афирмацију доживео у Црвенки. Како сазнајемо, обојица би требало да потпишу у петак уговоре са Војводином. Током сезоне, параф на нову једногодишњу сарадњу је ставио најбољи играч, Белорус Борис Пуховски. Овим потписима су Лале пратктично завршиле посао формирање екипе за наредну сезону. На свакој позицији ће бити по два квалитетна играча. Бековска линија би требало да остане у непромењеном саставу, са додатком јуниорског репрезентативца Сима Шијана који се враћа са позајмице из Кикинде.

Војводина сада има по тројицу играча на левом и десном крилу, а као сазнаје Моззарт Спорт клуб би требало да напусте Милош Грозданић и Марко Васић којима је истекао уговор са десетоструким узастопним шампионом Србије. Црвено-бели дрес Новосађана и даље ће да носе Бојан Рађеновић и Дарко Миленковић.

Извор: mozzartsport

Image
User avatar
Deep Purple
Posts: 3912
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: RK Vojvodina

Post by Deep Purple »

User avatar
Grbavica.021*
Posts: 1995
Joined: Mon Jan 31, 2022 12:25 pm
Location: двора

Re: RK Vojvodina

Post by Grbavica.021* »

Сваке године води се иста прича да црни близанац узме титулу или бар нешто али од тога нема ништа. Нашла се особа да одређује другима који се у животу није бавио спортом како шта да се ради а да не причамо да је био директор више клубова попут Динама из Панчева, београдског Радничког, црног близанца , Зајечара, женске презентације где се нигде није бог зна шта задржао и направио неки велики успех, цео живот из шупљег у празно. Поготово његова чувена афера кад је тужио РСС као и намештање судија да суде против Војводине већ неки дужи период и покушавај да стави шапу на све судије али му нешто не иде. :whistler:
User avatar
rykerfcv
Posts: 780
Joined: Thu Oct 06, 2022 8:50 pm

Re: RK Vojvodina

Post by rykerfcv »

Grbavica.021* wrote: Tue Jun 27, 2023 10:35 pm Сваке године води се иста прича да црни близанац узме титулу или бар нешто али од тога нема ништа. Нашла се особа да одређује другима који се у животу није бавио спортом како шта да се ради а да не причамо да је био директор више клубова попут Динама из Панчева, београдског Радничког, црног близанца , Зајечара, женске презентације где се нигде није бог зна шта задржао и направио неки велики успех, цео живот из шупљег у празно. Поготово његова чувена афера кад је тужио РСС као и намештање судија да суде против Војводине већ неки дужи период и покушавај да стави шапу на све судије али му нешто не иде. :whistler:
Najjaci su komentari:,,Vojvodina je najbolja jer se u nju najvise ulaze".
Srpskom rukometnom scenom cemo jos dugo da vladamo i to je svima jasno.
Нови Сад је наш,значи хвале се ал серу!
Post Reply