18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Locked
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by Voja »

gospodinFKV wrote: Mon Nov 07, 2022 12:32 pm Vide se obrisi igre koju zelimo, ali to i dalje deluje prilicno dunsterski, a jos i gore kada ekipa psihicki padne, sto smo videli u prethodna dva meseca.
I kakvu igru zelimo? Ja tu kako vreme odmice sve manje vidim. Svaki tim na svetu ima osnovu,pokretacku polugu igraca oko kojih se gradi,koji su igraci nasa pokretacka poluga tima!? Mislim da smo u odnosu na pocetak sezone i to uspeli da unistimo.
Mi cak ni golmana standardnog nemamo.Ko je mogao sa sigurnoscu da tvrdi da Simic posle kupa nece dobiti sansu i u Subotici!? Nemamo standarne bekove,nemamo standardne stopere,nemamo standardne zadnje vezne....
Image
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4786
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by gospodinFKV »

Pa i ja je sve manje vidim, ali je makar u pocetku bila prilicno jasna - brza pas igra kroz sredinu, preko NN-a i izbacivanje Simica i krilnih napadaca u gol sanse. Transformacija iz 4-2-3-1 u 4-3-3, s tim da napadacki trio cine poluspic i dva krila, jer se poluspic izrotira sa Nikolicem, gde ga ovaj izbaci u sansu kroz par brzih dodavanja iz prve. To je sljakalo dok je Veljko Simic bio u formi. Sad trenutno ne sljaka, i nama je zaista potreban gol igrac kojeg NN moze da uposli, i da se konacno preseli na poziciju poluspica ili tog nekog deep lying forwarda. Mi vec godinama nemamo igraca od 15+ golova u ligi. Malbasic je poslednji nas fudbaler koji je presao tu brojku, i u sezoni 16/17 postigao 16 golova u ligi. Sramotan podatak.
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 3961
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by Rabba »

Gledam ovaj sastav ekipe i ne mogu čudu da se načudim da niko nije ni pomislio da proba 3-4-3 sa ovim igračima. Đorđević kao levi štoper, Bjeković i Antonijević kao dva krilna beka. Bar probati
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4786
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by gospodinFKV »

Ja jako volim ekipe koje igraju s tri stopera, ali igra sa tri stopera podrazumeva da kontrolises utakmicu konstantno, a mi imamo strahovite padove u igri gotovo svaku utakmicu.
Ako jos uzmemo u obzir da pola lige salje bunar lopte zbog ocajnih terena, vec vidim Bjekovica kako ostaje tako kao jelen pred farovima tamo negde na polovini protivnika, dok neki metuzalem poput Mirica dobija neku ''svecu'' iza njega na 20m od naseg gola. :mrgreen:
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8835
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by Radoye »

Rabba wrote: Mon Nov 07, 2022 6:08 pm Gledam ovaj sastav ekipe i ne mogu čudu da se načudim da niko nije ni pomislio da proba 3-4-3 sa ovim igračima. Đorđević kao levi štoper, Bjeković i Antonijević kao dva krilna beka. Bar probati
3-4-3 treba puno trcati sve vreme, narocito ta dvojica po bokovima. Ne moze to niko u ovoj nasoj ligi da odigra, igraci bi popadali u nesvest pre odlaska na poluvreme a ne 90 minuta tako. Taj 4-2-3-1 antifudbal sto se generalno igra kod nas je posledica fizicke nespremnosti igraca, da oni imaju fiziku za bolje igralo bi se drugacije...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 3961
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by Rabba »

gospodinFKV wrote: Tue Nov 08, 2022 1:49 am Ako jos uzmemo u obzir da pola lige salje bunar lopte zbog ocajnih terena, vec vidim Bjekovica kako ostaje tako kao jelen pred farovima tamo negde na polovini protivnika, dok neki metuzalem poput Mirica dobija neku ''svecu'' iza njega na 20m od naseg gola. :mrgreen:
Tome bi u suštini trebalo da služi taj treći stoper, a da dva krilna beka igraju sa manje defanzivnih zadataka, što odgovara profilu ove dvojice puno više, barem meni tako izgleda.
Radoye wrote: Tue Nov 08, 2022 1:52 am 3-4-3 treba puno trcati sve vreme, narocito ta dvojica po bokovima. Ne moze to niko u ovoj nasoj ligi da odigra, igraci bi popadali u nesvest pre odlaska na poluvreme a ne 90 minuta tako.
Verujem da bi 50 do 60 minuta bilo sasvim moguće izgurati, a posle ako nema snage, menjati igrače i taktiku(pa i na 4-2-3-1, što da ne). 5 izmena imamo na utakmici, ako to nije dobra prilika, ne znam šta jeste... Ako pogledate snimke naših šansi, vrlo je često Bjeković u poslednoj trećini terena. Nekako mi ne ide da kao redovan bek u 4-2-3-1(iliti taktici "alibi") pretrči manje nego u 3-4-3, gde bi po vokaciji bio ipak sa manje defanzivnih zadataka. Na kraju krajeva, ako i ne fercera ovaj sistem, odustaneš od njega i vratiš se u potpunosti na stari ziheraški, i tako nam je usađen u igrače od najmlađih kategorija. Praktično im je u DNK.

Dodatno, Stefan Đorđević će i tako verovatno polako prestati da igra beka, gde god da ga karijera bude vodila(a deluje da je pustio korenje ovde, na moju veliku žalost). Ima dobru visinu a i pristojno je građen za štopera. Puno lakše bi mu ta tranzicija išla da igra polu levo, sa još dva igrača u liniji, nego sa samo jednim igračem uz sebe.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
Maki
Posts: 1111
Joined: Thu Mar 22, 2018 5:16 pm
Location: Liman III

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by Maki »

To sam i ja pisao da je Bjeković stvoren za desnog bočnog, ono što fali reprezentaciji. Eksplodiraće kad zaigra u tom sistemu. Ovde stagnira.
Ovo mi se sviđa što pričate za Đorđevića, nije mi palo ranije na pamet. Nemoguće da ga niko iz struke ne vidi na štoperu, a Trener je pokušao i sa Busnićrm i Topićem.
User avatar
Turija
Posts: 10665
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by Turija »

Djordjevic je tehnicki bolji od svih nasih stopera, ima visinu, dobru tehniku i meku nogu, dobar prijem i predaju lopte, a sme i da se upusti sigurno u dribling 1na1, sto nam sada jako fali da se lopta iznese iz zadnje linije. To ne moze nijedan od stopera, cak ni vezni Busnic, Topic ili Miletic i zato lopta stalno ide nazad i u sirinu, uz mnogostruke kombinacije izmedju stopera, bekova i golmana.

I ja mislim da je taj sistem 3-4-3 dobar, pogotovo za Bjekovica i Lazarevica i za organizaciju igre. E sad, nasi treneri su teski defanzivci i jos nisu shvatili sta znaci pravo i benefit od mogucnosti zamene 5 igraca.
Ejj, to je pola tima. Pa, uvedi sveze igrace u drugom poluvremenu i drzi ritam. Ako, bas, ne ide vrati se na bata Djorin sistem i cuvaj stecenu prednost, koju ces ostvariti u sistemu 3-4-3. Drze se bata Djorine skole, kao pijan plota 30 godina. :oops: Nisu makli od toga, ni napredovali nista uz svu modernu tehnologiju.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
slanobarac
Posts: 3497
Joined: Tue Dec 09, 2008 4:57 pm
Location: Novi Sad

Re: 18. kolo: Spartak - VOJVODINA 1:1 (0:0)

Post by slanobarac »

Daj ljudi ne zbunjujte Trenera još više, ionako ne zna gde udara.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
Locked