Humanitarne i dobrotvorne akcije

Sve o sajtu i forumu
Odgovori
Korisnikov avatar
KoKanidja
Postovi: 615
Pridružio se: Sub Feb 12, 2005 4:29 pm
Lokacija: INTERVENTNA Brigada - Pariske Komune

Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od KoKanidja »

ПОМОЋ ЗА КОСМЕТ !!!

ОД СУБОТЕ 22.3. У Фирмином шопу стојаће кутија за прикупљање новца и куповину хране која ће бити послата српском народу на Космету!!! Ф89


Svako moze da ostavi koliko misli da treba, ali mislim da je 100 dinara bas neki minimum koji moze da se ostavi bar jednom nedeljno.
Shop radi od ponedeljka do petka od 17h do 20h.
A kutija ce verovatno biti stavljana i na samoj tribini na domacim utakmicama.
U planu su majce FIRMA sa natpisom Kosmet je Srbija. Od cijeg fonda ce se napraviti nove majce koje ce biti poslate na Kosmet.

Ideje mozete pisati ovde.
"...МИСЛИМ ДА САМ ТИ ВЕЋ РЕКАО ДА НЕЋЕМО СТАТИ"
Korisnikov avatar
Djumi
Postovi: 1847
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 9:51 pm
Lokacija: Fudbalski teren

Post od Djumi »

Zeleo bih da podrzim akciju solidarnosti sa nasim narodom na Kosmetu!
SVAKA VAM CAST :!:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Keva
Postovi: 137
Pridružio se: Sub Avg 11, 2007 1:24 pm

Post od Keva »

Konacno neko da organizuje nesto
Dolazim u shop prvom prilikom
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Post od budababa »

24 sata napisao:Akcija „Uz knjigu su kraći bolnički dani“

Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine (IKVBV), uz medijsku pomoć Radija 021, počeo je akciju „Uz knjigu su kraći bolnički dani“...
„Tokom akcije od građana, preduzeća i ustanova biće prikupljane knjige kako bi bila oformljena prva pokretna biblioteka u Srbiji, koja će pacijentima na lečenju i oporavku u Institutu, ponudom dobre literature, prekratiti duge bolničke dane“, izjavio je PR instituta Goran Trajkovski. Knjige se prikupljaju i u „Radio kafeu“.

- Ukoliko uzmemo u obzir da godišnje u posteljama IKVBV-a bude hospitalizovano više od 7.000 bolesnika koji u proseku leže sedam dana na Institutu, dobijamo pravu predstavu o potencijalnoj čitalačkoj armiji - naglasio je Trajkovski.
On je objasnio da će bolesnicima u prepodnevnim časovima, odmah nakon vizite lekara, biti ponuđene knjige na čitanje, odnosno, biće napravljen katalog sa ponudom knjiga i moderno opremljena „biblioteka na točkovima“ kojima će se knjige razvoziti po odeljenjima.
- Stvaranjem biblioteke želimo da omogućimo ljudima koji neko vreme oporavka provedu u našoj bolnici, da nesmetano nastave da čitaju knjige ili da steknu ovu lepu naviku - kaže Trajkovski.
Ovo će biti prva biblioteka ovog tipa u Srbiji i ona predstavlja još jedan korak u humanizaciji Instituta.
- Formiramo i internu televiziju koja će imati edukativni karakter, imamo psihologa koji bolesnicima pruža psihološku pomoć i edukaciju u preoperativnoj pripremi. Počeli smo sa postavkom umetničkih fotografija po svim sobama i hodnicima, organizovaćemo izložbe slika u rekonstruisanom prostoru trećeg sprata, kao i kolonije slikara u rezervatu prirode koji se nalazi u krugu Instituta - najavio je Trajkovski i dodao da je prva serija Institutskih razglednica, kao znak pažnje, podeljena svim bolesnicima za Novu godinu.
Takođe, Institut priprema i štampane informatore o prevenciji kardiovaskularnih bolesti, a u planu je i da se u čitavoj zgradi instalira „wireless“ internet.
Eto prilike da uradimo nesto za svoj grad. Napravite reviziju svoje kucne biblioteke i pomozite koliko mozete :!:
Korisnikov avatar
Avangarda
Postovi: 337
Pridružio se: Uto Feb 13, 2007 1:57 am
Lokacija: Sremska Mitrovica

Post od Avangarda »

ФИРМА ЗА КОСМЕТ ! ! !

Сутра у 11:30 скупљамо се код севера нашег стадиона КАРАЂОРЂЕ! Симболично у част вође првог Српског устанка, чије име поносно носи наш стадион!

Навијачка група ФИРМА 1989 позива све Фирмаше да дођу и да се затим са севера нашег Карађорђа у кортеу упутимо до споменика Светозару Милетићу како би заједно са осталим Новосађанима дали подршку нашем Косову и Метохији, као и нашем народу који тамо живи!

Нека чују наш глас и нека знају да нису сами, да смо сви уз њих и да их нисмо и никад нећемо заборавити!!!

НАШ ГЛАС ЗА СВЕТЕ ЗЕМЉЕ СПАС ! ! !


*Ова тема је у почетку била намењена нашој помоћи за наш народ на КиМ-у, па сам зато одлучио да ово ставим овде, а ако админи сматрају да овоме није место овде, нека то преместе на одговарајуће место!
Љyбaв пpeмa тeби нac je cпojилa, a мpжњa пpeмa њимa ojaчaлa!
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Post od budababa »

Navijaci Vojvodine organizovano ce davati krv u utorak 30. juna, od 11h do 13h. Svi zainteresovani za ucesce u ovoj humanitarnoj akciji mogu se prijaviti u shop-u na severnoj tribini stadiona "Karadjordje" do petka, kako bi se znao priblizan broj onih koji ce dati dragocenu tecnost za pomoc onima kojima je potrebna. Vojvodinasi, pokazimo se na delu!
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Post od budababa »

Фирма 1989 napisao:Добровољно давање крви! Среда 17.03.2010.године у 9 часова! (Завод за трансфузију крви)

Фирмаши, настављамо са хуманитарним акцијама и у овој години. Прва наредна акција коју спроводимо је акција добровољног давања крви. Оних 50 људи који су дали крв прошли пут знају каква је процедура, а верујемо и очекујемо да ће овај пут, и поред велике гужве коју смо направили прошли пут, тај број бити далеко већи и да ћемо тим чином потврдити нашу опредељеност и жељу да помогнемо онима којима је то најпотребније! Пријави се у шопу на стадиону или преко нашег форума!

Дајте крв, среда 17.03.2010. године у 9 часова!

Један клуб на свету волим ја...!!!

Ф89
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Korisnikov avatar
Lala sa zapada
Postovi: 688
Pridružio se: Sub Jan 30, 2010 7:52 pm

Post od Lala sa zapada »

Vojvodinasi, pokazimo nase golemo srce! Goranu Vezmaru, kosarkasu iz nase porodice, je hitno potrebna finansijska pomoc kako bi bio podvrgnut delikatnom hirurskom zahvatu u Finskoj.

Na linku cete naci opsirnije informacije i brojeve ziro racuna putem kojih cemo moci da iskazemo nasu humanost.

Ucinimo sve kako bi Goran sto pre bio u stanju da ponovo ponese dres voljenog kluba!


http://www.dnevnik.co.yu/node/19378
Samo je jedan Ronaldo i on igra za Corinthians
Korisnikov avatar
kafe bagdad
Postovi: 689
Pridružio se: Pet Sep 25, 2009 7:32 pm
Lokacija: The All England Lawn Tennis and Croquet Club

Post od kafe bagdad »

Mislim da je pravo vreme da se pokrene humanitarna akcija kako bi se pomoglo podrucju pogodjenom zemljotresom. Predlazem da se otovori ziro racun na koji bi se mogli uplatiti novcani prilozi.
Korisnikov avatar
Grof Žekula
Administrator
Postovi: 2658
Pridružio se: Pet Jan 28, 2005 10:25 pm
Lokacija: Bulevar

Post od Grof Žekula »

Takođe Vas obaveštavamo da 28. aprila između 9 i 11 časova u Zavodu za transfuziju, navijačka grupa "Firma" organizuje već tradicionalnu humanitarnu akciju davanja krvi i da poziva sve navijače Vojvodine, prijatelje kluba i sve sugrađane da se pridruže ovoj akciji.
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Post od budababa »

Svi forumaši koji žele da dobrovoljno daju krv neka se prijave u Firminom šopu, na telefon 065/555-1989 ili neka mi pošalju privatnu poruku sa svojim imenom i prezimenom. Spisak prijavljenih mora se dostaviti u Zavod za transfuziju krvi najkasnije do sutra ujutro. Hajde da pokažemo humanost na delu, a ova akcija će biti prilika da pozovemo što više Novosađana da nam se priključe na finale kupa. Daj krv, navijaj za Vojvodinu!
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Pripadnik
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Okt 14, 2009 10:49 am

Post od Pripadnik »

Kao i svaki put do sada više informacija o svemu vezanom za dobrovoljno davanje krvi na http://www.transfuzija.org.rs/index.php ... &Itemid=20

Daj krv, spasi život!

F89
Mi smo jedno to je naša snaga...
Korisnikov avatar
Владика
Administrator
Postovi: 4320
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 12:58 pm

Post od Владика »

[video]http://www.youtube.com/watch?v=Tkzkyk1J ... ideo_title[/video]
Свака част!
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od budababa »

Bitka za bebe se nastavlja

Užice -- Nakon аkcije učenika "Prve osnovne škole" u Užicu, kampanja Fonda B92 Bitka za bebe podržana je i kroz prvenstvenu fudbalsu utakcmicu Srpske lige.

U Užicu je odigrano 10. kolo Srpske lige grupa Zapad, u kome je "Jedinstvo Putevi Užice", dočekalo fudbalski klub "Mačva". Da je ovaj sportski meč bio više od običnog prvenstvenog susreta, potrudili su kako fudbaleri, ali i Užičani, koji su i ovaj povod iskoristili za podršku kampanji B92.

Tako će užičko porodilište dobiti nov inkubator, ali bitka za bebe nastavlja se i dalje.

Na ideju su zajednički došli gradonačelnik Užica i direktor preduzeće "Putevi", uz podršku hotela "Palisad", a rado su je prihvatila i dva fudbalska kluba, koja su odigrala prvenstvenu utakmicu.

"Heroji ne mogu sami i ne treba da budu sami i današnja manifestacija pokazuje da nisu sami. Obaveza svih ljudi dobre volje, obaveza svih institucija jeste da se uključe u ovu akciju i da pomognemo svako u domenu svojih mogućnosti", kaže Jovan Marković, gradnonačelnik Užica

Milan Bojović, direktor preduzeća "Putevi Užice" rekao je da će i njegovo preduzheće donirati novac za inkubator.

"Bez obzira na sve rekli smo danas, koliko se novca ovde skupi, nije problem, ostatak novca za kupovinu jednog inkubatora za užički Zdravstveni centar, odnosno za užičku bolnicu će donirati preduzeće 'Putevi Užice'. Tako da ćemo sigurno imati danas jedan inkubator i to je najveća pobeda ovde", kazao je Bojović.

Da je ovakav potez bio odličan primer solidarnosti, potvrdili su i Užičani, koji su došli da odgledaju meč 10. kola Srpske lige grupa Zapad, između Jedinstva Putevi i Mačve.

Iako je organizatorima akcije u prvom planu bila nabavka inkubatora, a u drugom rezultat, ipak da pomenemo da je domaća užička ekipa trijumfovala nad gostima. Kako bi ovaj prvenstveni i humanitarni susret bio što zanimljiviji igrači su se potrudili, pa je "palo" čak pet golova.

"Jedinstvo Putevi", savladali su Mačvu rezultatom 3:2. Tako će Užičani dobiti i inkubator i važne bodove, ali bitka za bebe, kao uostalom i za bolji plasman nastavlja se i dalje.
Bilo bi lepo kada bi se naš klub uključio u ovu humanitarnu akciju, i to već na utakmici protiv Spartaka. A sve u interesu (budućih) građana Novog Sada.

EDIT: Ne znam da li sam ja baš toliko uticajan, ali... :mrgreen:
B92 napisao:Inđija i Vojvodina igraju za bebe

Fudbalski klubovi Inđija i Vojvodina priključiće se akciji “Bitka za bebe”.

Ta dva kluba odlučili su da prihod od prodaje ulaznica sa Kup duela uplate kao pomoć za kupovinu inkubatora.

Utakmica osmine finala Kupa Srbije između dva vojvođanska kluba igra se u sredu od 14 časova na stadionu u Inđiji, a cena ulaznice je 500 dinara.

Dresovi koje igrači budu nosili na tom meču kasnije će se naći u prodaji, pa će i taj novac da bude uplaćen kao pomoć u akciji “Bitka za bebe”.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Korisnikov avatar
Voja
Dežurni spiker
Postovi: 9552
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 5:54 pm
Lokacija: Kome trebam, već zna...

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od Voja »

Budo,a sta mislis... ima li nas ovde na forumu od ovih 700 i nesto registrovanih,bar 200 koji bi bili spremni da daju eto recimo minimum 500 dinara i da i mi kao forum,pomognemo na neki nacin i poklonimo novac nekoj zdravstvenoj ustanovi.

milion puta sam pokretao neke humane akcije ovde i nikad nisam uspeo,uvek sebi kazem,necu vise,al eto... ljudi... sta mislite,da li smo sposobni,za takvu stvar!?
Slika
Odgovori