Trener(i) FK Vojvodina

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Протомајстор
Posts: 418
Joined: Sun Feb 10, 2013 8:29 pm
Location: Исток, Лиман

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Протомајстор »

slanobarac wrote: Wed Sep 28, 2022 10:12 pm Sa Muslinom smo igrali baš, baš loš fudbal.
Ovo je skroz druga priča.
Можда лошији на око, али то је био коначно снажан фудбал. Видели смо после шта су од њега направили Крстајић и менаџери. Пиксију је сада лакше да одоли менаџерима и посложи тим када је наставио Муслинов рад.
User avatar
N13
Posts: 2054
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by N13 »

Kakav bre crni Muslin, daj da se ne zezamo. Jedino gde bih branio Muslina jeste njegov otkaz nakon plasmana na SP i postavljanje ni manje ni vise nego Krstajica.
Sto se svega tice, u njegovo vreme je igra bila katastrofa. Ni sam ne zna kako je otisao na SP (ali je ipak otisao, i trebao je voditi ekipu tamo).

Ovo sa Piksijem je druga prica. Ovaj fudbal moze da se gleda, cak se javlja i ona neka emocija, koja jos od Anticevog vremena nije vidjena.
Mi bre Portugal u gostima napadnemo sa 2 napadaca, najbitnija utakmica i za njih i za nas, i mi dobijemo.
Pa dokle cemo vise gledati igru gde pola tima cine zadnji i centralni vezni igraci? To su razni selektori prethodnih godina forsirali, katastrofa. Trenutno smo u ofanzivi najkvalitetniji, i treba to ukombinovati i iskoristiti sav potencijal naseg napada.

Ovo sad je fudbal. I Muslin je imao Sergeja, koji je tada igrao sezonu zivota, pa ga nije hteo zvati. Pre njega neko nije hteo zvati Tadica. Krstajic na nagovor menadzera pozove Sergeja, ali ne ume da ga iskoristi.
Piksi je covek koji ipak zna fudbal. Zna videti sta je prednost i mana svakog igraca, i to iskoristiti i ukomponovati u tim. I naravno da treba Mitrovic i Vlahovic da igraju napred, to su nam 2 najjaca aduta koje imamo u spicu. Steta je bilo koga od njih drzati na klupi. Ako je to proslo i protiv Portugala u gostima, zasto bi se odustalo od toga protiv Kameruna, Norveske, Svedske? Takodje je ukomponovao Sergeja i Tadica zajedno, sto su prethodno svi govorili da je nemoguce.
Ume koristiti i krila, Zivkovic, Lazovic, Radonjic, Kostic. Tacno covek oseti koji igrac u kom trenutku treba da je na terenu. Kada je potrebno iskustvo, kada brzina, kada tehnika.

Tacno je da imamo talentovanu generaciju, ali to nije dovoljno za rezultat. Treba umeti taj talenat iskoristiti. Treba umeti upariti Mitra i Vlahovica, Sergeja i Tadica. Treba napraviti dobru stopersku trojku od ne preterano velikog izbora na toj poziciji. Treba od 3 podjednako dobra (prosecna) golmana prepoznati koji je trenutno u najboljoj formi i staviti ga na gol. To je posao selektora, za razliku od posla trenera koji kada mu fali neki igrac, trazi od uprave da se kupi.
Selektor taktiku prilagodjava timu kojim raspolaze, dok trener tim prilagodjava svojoj taktici. Velika je to razlika. Piksi jeste selektor, jer to dobro radi. Krstajic, Muslin, Tumbakovic, Curcic i ostali to nikako nisu.
User avatar
Протомајстор
Posts: 418
Joined: Sun Feb 10, 2013 8:29 pm
Location: Исток, Лиман

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Протомајстор »

Добро, укрстили смо мишљења, не слажем се. :cheers:
Главна Пиксијева референца је 0:3 против Данске, јединог противника који је играо фудбал.
Исто и Раставчева, против Чукаричког.
Ценим оба тренера, али морају још да се доказују.
Vojvodjanin123
Posts: 175
Joined: Sat Jul 09, 2022 6:59 pm

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Vojvodjanin123 »

Протомајстор wrote: Wed Sep 28, 2022 11:05 pm Добро, укрстили смо мишљења, не слажем се. :cheers:
Главна Пиксијева референца је 0:3 против Данске, јединог противника који је играо фудбал.
Исто и Раставчева, против Чукаричког.
Ценим оба тренера, али морају још да се доказују.
Glavna referenca ti je prijateljska utakmica protiv Danske? A ne neki od brojnih zvaničnih mečeva koje smo dobro odigrali? To je ujedno i bio prvi meč Eriksena za reprezentaciju nakon onoga što mu se desilo na Evropskom. Atmosfera je bila posebna i u Danskom timu i na tribinama. Baš se potrefilo da nam nije bio dan, a ako se dobro sećam Rajković je napravio dva tri ozbiljna kiksa od kojih je bar jedan rezultovao golom Danske. Taj meč smo inače počeli sa jednim napadačem.

Slažem se da je taj meč bio loš, ali sem tog Meča smo igrali sjajno. Portugal, a bogami i Mađarska nisu uopšte naivne ekipe, a i Norveška je zbog Halanda i Odegarda nezgodna.
User avatar
N13
Posts: 2054
Joined: Fri Mar 22, 2013 1:10 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by N13 »

Протомајстор wrote: Wed Sep 28, 2022 11:05 pm Добро, укрстили смо мишљења, не слажем се. :cheers:
Главна Пиксијева референца је 0:3 против Данске, јединог противника који је играо фудбал.
Исто и Раставчева, против Чукаричког.
Ценим оба тренера, али морају још да се доказују.
Cenim misljenje :cheers:
Cak i mogu da razumem sve... Osim da je utakmica protov Danske referenca.

To je utakmica, prijateljska bez ikakvog znacaja. Igrali u drugacijoj formaciji nego ostale utakmice. Kako moze to biti referenca, a ne gostovanje Portugalu ili Norveskoj, koje su bile realno teske utakmice, u kojima je protivniku odgovarao i neresen rezultat, nama samo pobede, i mi pobedimo, i to na kakav nacin. Po meni je referenca utakmica gde ima pritiska, gde kod oba protivnika postoji rezultatski znacaj. A ne neka prijateljska utakmica koja je sluzila za eksperimentisanje.
Na kraju krajeva, ista ta Danska je posle utakmice sa nama 2 puta demolirala Francusku (mozda trenutno individualno i najjacu reprezentaciju na svetu) u ligi nacija.

Sto se Rastavca tice, slazem se. Prvi ozbiljniji rival, i pukli smo. Sa tim da se ne bih usudio da jos dajem konacnu ocenu kakav je trener. Malo je jedna velika utakmica za konacan sud. Sad ide serija tezih utakmica, a zatim i zimske pripreme gde ce napokon moci sa kompletnim timom odraditi pripreme. Na kraju sezone bih ipak pre dao konacno misljenje o njemu kao treneru.
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4819
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by gospodinFKV »

Piksi moze da radi sta hoce. Moze Vlahovica i na gol da stavi, ako misli da ce to doneti rezultat, jer isti stoje iza njega. Kad ne budu, moci ce da se analizira sta je neki los rezultat donelo.

Druga stvar, Piksi je trener koji se ne drzi jedne formacije, vec zapravo planira kako ce reprezentacija izaci nekome na crtu. Covek ne izlazi konstantno s dva napadaca, stavise, cesce izadje s jednim. Tako je procenio da nam treba u ove dve utakmice, ne samo zato sto jurimo pobede, vec i zato sto su provere za svetsko, i donelo nam je 6 bodova uz gol razliku 6:1. Isto tako protiv Portugala u gostima nismo imali dva spica dok nije bilo vreme da se ''strpljivo'' 45min juri taj drugi gol u drugom poluvremenu. Igramo na gol vise, po prvi put u ovom veku, iskasapljenom od strane bata djorine skole fudbala, i meni je pomalo nejasno od kad je to losa stvar.

Trece, Muslin je covek koji je izjavio da ne moze da stavi Sergeja i Tadica da igraju zajedno. Jedan selektor je izjavio prakticno kako on nema kapacitet da upari 2 od 3 nasa najbolja igraca. Evo, ovaj covek je pokazao kako moze ne samo to, vec i Vlahovic i Mitrovic.

Mozemo da se ne slazemo, i to je okej, ali meni poraz od Danske kao tvoj primer (da ne spominjem sto je to ''glavna referenca'' pored zive pobede u Portugalu) govori vise o tome da su argumenti za tvoju tezu prilicno nategnuti, jer da nisu, argument bi bio i los rezultat protiv Norveske u gostima, i protiv Portugala u gostima, i protiv Svedske kod kuce, a posto smo u te tri utakmice upisali 9 bodova... :deal:

Da se jos jednom vratim na poraz od Danske - to je utakmica koju smo poceli sa jednim spicem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
User avatar
Deep Purple
Posts: 3911
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Deep Purple »

Rezultati i uspeh trenera sa reprezentacijom su uvek teški za proceniti. Jer mogu kvalifikacije da se iznesu odlično i onda da se uprska na prvenstvu i onda da se vruće glave reaguje. Nacija je ponovo počela sa uzbuđenjem da prati i plašim se da u slučaju potencijalnog neuspeha ne dođe do rušenja sistema i odlazaka da se ne sruši sve kao kuća od karata… Jer smo poznati po velikom strpljenju.

Igramo super i nakon dužeg vremena gledam sa uživanjem reprezentaciju. Samo što moramo biti pametni da ne poletimo jer sam ja i dalje ubeđen da smo mi još uvek lošiji od Švajcarske. Ja sam neko ko Švajcarsku stvarno jako voli da gleda unazad nekoliko takmičenja i mislim da su još uvek po automatizmu u igri bolji od nas, zategnuta ekipa kao praćka. Mi smo talentovaniji. Plašim se da se ne zaletimo puni emocija na njih jer bi to bilo kobno po nas i da bi nas onda izrutinirali. Grupa nam je takva da možemo da budemo ili prvi ili poslednji. I nadam se uspehu a u slučaju lošeg rezultata se nadam razumevanju i strpljenju i da će Piksi da nas vodi malo duže u kontinuitetu.
User avatar
MiSmoFKV!
Posts: 1276
Joined: Fri May 24, 2013 11:39 pm

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by MiSmoFKV! »

Saša Semeredi je izgleda napustio naš klub i otišao u Debrecin.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9762
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Voja »

Turija wrote: Wed Sep 28, 2022 6:31 pm Prvo, Piksi ima neuporedivo bolje igrace, koji igraju u najjacim ligama Evrope ( zato skoro da nema nijednog igraca iz domace lige) od kojih mozes da zahtevas sta zelis.

Drugo, Piksi ima takav igracki autoritet da moze da odlucuje autonomno, bez upliva sa strane i ima podrsku sa najviseg drzavnog vrha ( zato je i u zavadi sa cz).

To je ta najvaznija glavna razlika.
Takodje, selektorski i trenerski posao u klubovima nije isto ( pogotovo u nasim klubovima).
Ovim ne sporim znanje i ideju Selektora. :lala:
Ajd pod "prvo": slazem se da Piksi ima neuporedivo bolje igrace,ali kad igra reprezentacije njihovi protivnici nisi Cukaricki,TSC,Zvezda i PFC. Hoces da kazes da je veca razlika izmedju nas i zvezde nego izmedju reprezentacije i Brazila!? Ili izmedju nas i Partizana u odnosu na reprezentaciju i Portugal!? Koliko god dobre igrace Piksi da ima (a ubedjen sam da nisu svi dobri) mnogo mu je veca konkurencija medju ostalim reprezentacijama nego Rastavcu u Super ligi tako da...

Ajmo pod "drugo": svaki covek izgradjuje autoritet pre svega svojim ponasanjem,a ne rezultatima. Znam milion ljudi sto iz sveta sporta sto iz drugih sfera koji imaju autoritet,a nisu bog zna sta uspesni.Sa tim se rodis ili se ne rodis. Piksi da ima autoritet (kakav ti navodis) ne bi zvao Erakovica,a ja opet cuo da jedan BOMBA igrac nije dosao ovaj prelazni rok samo jer je trener rekao NE (ako lazu mene,lazem i ja vas). Sto znaci da ima autoritet.A i po ponasanju igraca rekao bih da nam trener ima autoritet.Ustvari,sta je autoritet!? Nisam misljenja da se bilo koji igrac plasi Piksija ili nas Rastavca,vec se vise sve svodi na drugarski pristup i opustenciju... Danasnji mladi ljudi mnogo vise vole starije koji imaju razumevanja prema njima,nego starije koji zele biti autoritet.

Selektorski i trenerski posao. Ajmo ovako,neka mi trenar da prvih pola sata igre kao da je selektor... posle kad padnu sa snagom necu mu zameriti sto je lose odradio kao trener :mrgreen:
Image
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4819
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by gospodinFKV »

Stvar prirode odnosa na relaciji trener-igraci odavno nije tako binarna. Takvi treneri su odavno stvar pluskvamperfekta.
Trener, kao i profesor, mora da ima odredjenu kolicinu znanja iz psihologije. Naravno, to je samo teorija i neretko kontekstualizacija necega sto ili imas ili nemas kao trener. Kad imas, znanje je alat, ali kad nemas - cesto moze da izgleda isforsirano. Neko ko nema tu ''uciteljsku'' crtu uglavnom nema to.

Lalatovic je recimo primer trenera koji to ima u nacelu, ali nema teorijsko znanje niti emocionalnu inteligenciju da premosti prepreke u komunikaciji sa igracima koji ne umeju da odreaguju kako treba na njegov metod rada. Zato on prosto skartira igrace s kojima se inicijelno ne sporazume, sto u 99.9% slucajeva obuhvata i strance. Ja sam radio s trenerima poput Lalatovica, predavali su mi profesori sa slicnim karakterom, i jako retko sam nalazio zajednicki jezik sa njima, jer su to ekstroverti koji nemaju ama bas nikakve alate da se sporazumeju sa nesto introvertnijim individuama. Da sam dobio dinar za svaki ispit gde sam fasovao manju ocenu samo zbog te podsvesne pristrasnosti profesora, ta diploma mi ne bi ni trebala. :mrgreen:

Meni karakterno Piksi i Rastavac deluju vrlo slicno, s tim da Mima ima tu lalinsku smirenost i kad treba i kad ne treba, dok Piksi itekako ume da podvikne. Sto se reputacije tice, Piksi ima jos te neke ''repove'' reputacije kod igraca. Treba imati na umu to da ga se vecina nase reprezentacije verovatno ni ne seca vise kao igraca, te bi taj neki ugao posmatranja Piksija kao autoriteta imao mnogo vise smisla da je preuzeo reprezentaciju pre jedno 10 godina. Tu bi ga svi gledali kao u Boga. Zato je ''mister'' :pegla: imao mnogo veci kredit u svlacionici nego sto je zasluzio znanjem.

Sve je stvar fleksibilnosti i probijanja tog zastarelog odnosa izmedju trenera i igraca. Treba znati sa svima, a ne samo sa igracima koji tebi leze.

Volim ovakve rasprave na forumu. Nemamo ih cesto, a uvek su kvalitetne.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9762
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Voja »

Mozda ovaj moj deo oko BOMBA igraca deluje nejasno kad sad pogledam. Misli se na dolazak u Vosu i Rastavcevo NE
Image
User avatar
Krle
Posts: 1365
Joined: Mon Jun 16, 2008 4:36 pm

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Krle »

Voja wrote: Sat Oct 01, 2022 5:04 pm Mozda ovaj moj deo oko BOMBA igraca deluje nejasno kad sad pogledam. Misli se na dolazak u Vosu i Rastavcevo NE
Pa reci nam Vojo, da znamo kakvim pojačanjima da se ne nadamo :deal:
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9762
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Voja »

Krle wrote: Sat Oct 01, 2022 5:57 pm
Voja wrote: Sat Oct 01, 2022 5:04 pm Mozda ovaj moj deo oko BOMBA igraca deluje nejasno kad sad pogledam. Misli se na dolazak u Vosu i Rastavcevo NE
Pa reci nam Vojo, da znamo kakvim pojačanjima da se ne nadamo :deal:
Ma nebitno za ovu pricu,nego sam samo slikovito hteo da docaram da l neko ima autoritet cak i ako deluje mirno,tiho i povuceno
Image
User avatar
Turija
Posts: 10727
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Turija »

Vojo, daj bar prvo slovo.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Milan
Posts: 4189
Joined: Wed Sep 14, 2005 5:44 pm
Location: Vojvodina

Re: Trener(i) FK Vojvodina

Post by Milan »

Sto se trenera tice, ja sam bio za to da se coveku da sansa da izgura sezonu, ali i ja dizem ruke od njega. Moze ekipi da treba vremena da se uigra, ali NE MOZE(!) ekipa da izgleda ovako bezvoljno i anemicno. Ispada ova prica kao sa Veselinovicem, koji je bio sa igracima na “Vi”, sav ugladjen i fin, al’ bez nekog ucinka. Ni za pedalj nismo napredovali i stvrno bih voleo da cujem njegovo obrazlozenje u vezi sa tim.

Bojim se samo koga bismo doveli. Ako bi to bilo neko od 5-6 imena koja se vrte u nasoj ligi, onda nismo nista uradili…



Pomenuo bih ovde jos i Zbiljica, koji je svojim neodgovornim izjavama na pocetku sezone dodatno doprineo tome da cemo na narednim utakmicama imati 500 ljudi na tribinama i jos jedno poselo kad nam cigani dodju u goste.
POŠTO OBRAZ ???!!!
Post Reply