Transferi

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
User avatar
Djisa
Posts: 1236
Joined: Sun Mar 07, 2010 10:14 am

Re: Transferi

Post by Djisa »

čeda_maraš wrote:Slažem se sa Turijom.Dovoditi igrače iz timova koji su ispali iz lige ne mogu biti pojačanja.No meni bode oči da niko ne spomine da mi nemamo dobrog golmana"koji znači pola tima".Svi mi koji smo igrali fudbal znamo šta znači kad ekipa ima poverenja u svog golmana,a naročito znamo kako deluje na moral cele ekipe kad primi pacerski gol.Po meni prvo nam treba golman koji uliva sigurnost i koji neće prosuti što tim dobrom igrom ostvari.Mi nemamo jednog i jedinog Tozu Veselinovića koji je našem golmanu Vasiću rekao na utakmici protiv Sarajeva"ne brini Vaske ne možeš ti toliko golova da primiš koliko ja mogu da dam"Bilo je 4:3 za Vošu.To je moje mišljenje da od golmana kreće nadogradnja tima :lala:

Ne mora da znaci, I Pekaric je dosao kad je Obrenovac ispao iz lige.
Kup je nas!
User avatar
MiSmoFKV!
Posts: 1288
Joined: Fri May 24, 2013 11:39 pm

Re: Transferi

Post by MiSmoFKV! »

Stanisavljević takođe.
User avatar
Krle
Posts: 1365
Joined: Mon Jun 16, 2008 4:36 pm

Re: Transferi

Post by Krle »

Nisam stručnjak, ali mislim da uz klince mora da bude taj jedan kojem, kad daš loptu, znaš da je neće prodati. Nešto kao Davidov svojevremeno.
Niko nas ne voli - q.ac nas zaboli
User avatar
Turija
Posts: 10807
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: Transferi

Post by Turija »

Krle wrote:Nisam stručnjak, ali mislim da uz klince mora da bude taj jedan kojem, kad daš loptu, znaš da je neće prodati. Nešto kao Davidov svojevremeno.
+1
Upravo sam zato i napisao da nam treba 3 iskusna internacionalca. Po jedan u svakoj liniji.

PS
@Djisa
Pekaric, kad je dosao kod nas, nije odmah bio taj Pekaric kakvog ga znamo. Treba vremena.
Ne kazem da su igraci iz ispalih klubova slabi za Vosu, ali s obzirom na okolnosti da forsiramo (nase) mlade, mora biti i iskusnih igraca u svakoj liniji da koriguju mladost i neiskustvo. Da momci paralelno uce od starijih i da imaju ,,zaledjinu".
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Deep Purple
Posts: 3987
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

gospodinFKV wrote:
Turija wrote:Mislim da nam treba ofanzivni vezni i spic sa iskustvom u medjunarodnom takmicenju, kako bi mogli napraviti iskorak u Ligi konferencije.
Nisam siguran koliko je to bitno. Ja bih voleo da vidim Merebu i Cabulu cisto iz razloga dobrog fudbala, ali nisam siguran da je to iskustvo ono sta ce odneti prevagu u Evropi na ovom nivou. Imali smo primere takvih igraca i nisu nam doneli taj neki iskorak (Stoica, Pletsch, Moreira, Drincic), ali su taj pretposlednji korak uglavnom donosili igraci gladni uspeha poput Abua, Ozegovica, Antica, Palocevica,...

Glad je glad. Kad je neko istinski gladan, pocepace podjednako i Javor i Sampdoriju. Nemojte zaboraviti da smo te godine Mrdakovica projektovali za prvog spica. Bio je igrac sa oooogromnim internacionalnim iskustvom i strasnim njuhom za gol. Usledila je nezgodna povreda i eto prilike za igraca koji je ovde od svih nas docekan kao mali zvezdaski otpadak. Ubio decko Sampdoriju, dao Javoru mozda i najlepsi gol Vojvodine u prethodnoj deceniji. Ozegovic je savrsen primer igraca koji je razvlacen tu po livadama dok mu nije dopi*delo i onda je onaj nesretni Zenga platio turu za celu kafanu. :mrgreen:

Jos jedan primer koju godinu pre toga je Abubakar. Antvi je imao solidnu sezonu u Napretku, mnogo bolju od Abubakara u OFK Beogradu, i projektovan je da bude prvi spic, ali se Abu prosto snasao znatno bolje i postao ikona jednog perioda.

Ako je Vukic stvarno to sta je Deep Purple naveo, ja bih mu dao sansu. Ne kosta nas nista, plata mu sigurno nece biti velika, a ni ocekivanja od svih nas, pogotovo ako zbog guzve u ofanzivi budemo projektovali Covica za prvog spica, da bi se Zukicu oslobodilo mesto iza njega.

To sta mi ocekujemo od Merebe ili nekog slicnog iskusnog igraca na ovom nivou nece nuzno odneti prevagu za grupnu fazu, jer cemo se 99.99999% susresti sa ekipom koja je znatno jaca od nas i tu ce neko iskustvo biti neutralisano. Mereba moze odneti prevagu protiv nekog Trencina npr, ali ako naletimo na nekog jaceg, tesko. To moze da odnese prevagu na nivou na kojem trenutno drzavni blizanac br. 1 operise - sa igracima poput Dragovica i Kolarova. Oni vise nisu igraci za kontinuiranu upotrebu u ligama petice, ali su itekako dovoljno dobri da odnesu prevagu u plej ofu protiv nekog Salcburga, Jang Bojsa, itd. Dodatno u prilog ide i to da oni od starta znaju ko im je najjaci moguci protivnik i mogu da se pojacaju da probaju da izadju na kraj s njima.
Ne bih mogao vise da se slozim sa tobom. Bukvalno od reci do reci.
Inace evo jedan napadac koji bi mogao da nam bude ozbiljno pojacanje. Nikola Petkovic koji je prosle sezone igrao za Javor i delio prvo mesto strelaca sa Lukicem i Siladjijem iz TSC-a (16 pogodaka). Njegov Chambly je ispao iz druge u trecu Francusku ligu. Inace cim je potpisao za klub povredio se i bio 6 meseci van terena ako se ne varam (nisam sigiran koliko je dugo bio van terena ali je bila duza pauza) i nakon povratka jenna deset meceva postigao tri gola. Sada kada su ispali i trecu ligu sigurno ce biti ma izlaznim vratima. Ima fantasticnu zavrsnicu i veoma je dobar tehnicki.

EDIT: Jos jedno ime mi je palo na pamet a to je Sava Petrov 22 godine na pozajmici iz Westerla u drugoligasa Liers ali mu ugovor istice sad sa ekipom Westerla. U drugoj Belgijskoj ligi je na 20 meceva postigao cetiri gola i namestio tri. Bivsi djak partizana. Itekako ima dosta opcija ovo leto za centarfora i mislim da ne bi smelo da se promasi. Jer ce Cuaricki, Tsc i Radnicki biti jos bolji ove godine.
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 4043
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: Transferi

Post by Rabba »

Zar nije Petković potpisao na neke 4-4.5 godine? Takođe, ako nam je Vukić pik, što gledamo još špiceva? Mada kakva nam je transfer politika do sada bila, to bi bilo očekivano...
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
User avatar
Deep Purple
Posts: 3987
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

Rabba wrote:Zar nije Petković potpisao na neke 4-4.5 godine? Takođe, ako nam je Vukić pik, što gledamo još špiceva? Mada kakva nam je transfer politika do sada bila, to bi bilo očekivano...
Da ali ispadanjem u trecu ligu mislim da se dosta toga menja.
Ovo sam ja cisto naveo neka imena koja bi mogla da mam budu dostupna. Meni mirise kako ce Vukic biti rezerva da li Covicu ili nekom drugom napadaci ako Covic bude igrao na nekoj drugoj poziciji.
User avatar
gospodinFKV
Posts: 4860
Joined: Sun Apr 01, 2012 1:06 pm
Location: gde treba

Re: Transferi

Post by gospodinFKV »

I ja mislim da se on dovodi da ne bismo dosli u situaciju kao protekle dve sezone da imamo ono deblo u spicu, i onda kad (ocekivano) ne ide, trpaj Covica, Bojica, Zukica, Gemovica,...
Takodje, mozda planiramo da igramo s dva napadaca.

Nisam ni ja odusevljen sto nam je pik neko koga je preporucila jedna polusezona u fenjerasu, ali je takva situacija, a ako smo s nekim igracima imali srece, onda su to upravo ti igraci kojima je fitilj taman sagoreo kad su potpisali za nas.

Edit: Krle rece Davidov. Davidov je na prilicno mala vrata dosao, iz jedne ekipe vrlo slicne nasoj tada. Prvi post na ovoj temi je upravo jurnjava za igracem koji je tada zavrsio ispod crte (Markoski), kojeg je posle toga pokupio partizan. Nije idealno da Vojvodina bude ta koja kupi nesto sto valja iz ekipa koje su ispale, ali sta da se radi. Bolje da kvalitetne igrace iz nekvalitetnih ekipa pokupimo mi, nego konkurenti.
User avatar
Deep Purple
Posts: 3987
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

https://youtu.be/3GYRLEjw7eY" onclick="window.open(this.href);return false;
Highlights Vukica.
Podseca me malo na Skuletica, neka sporija verzija. Naravno na pregledima je svako dobar igrac ali eto ima lepih poteza.
Dragojlo
Posts: 692
Joined: Tue Jul 09, 2013 9:36 pm

Re: Transferi

Post by Dragojlo »

Ja opet smaram, al i dalje mislim da bi cenjeni novopostavljeni trener trebao sa sobom iz Surdulice da povede Witana... :deal:
User avatar
Turija
Posts: 10807
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Re: Transferi

Post by Turija »

Deep Purple wrote:https://youtu.be/3GYRLEjw7eY
Highlights Vukica.
Podseca me malo na Skuletica. Naravno na pregledima je svako dobar igrac ali eto ima lepih poteza.
Po meni je tehnicki bolji od Skuletica, kad je bio kod nas.No, ipak je ovde sakupljemo ono najbolje od Vukica.

Svakako bi Vukic bio osvezenje u napadu. Ne verujem da je iko protiv njegovog dolaska, ali kako bi se snasao u LK? Tu sad vec igra vaznu ulogu i psiha i pocetnicka trema visokog takmicenja.
Zato mislim da nam svi ti igraci treba da budu aduti u sledecoj sezoni u Evropi.

Po meni, ulazak u trece kolo bi se, u sadasnjem stanju Kluba, mogao smatrati zadovoljavajucim.
Ako pokupimo sve te mlade momke o kojima se pise u medijima, sledece godine bi nam trebao biti cilj grupna faza.
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
slanobarac
Posts: 3619
Joined: Tue Dec 09, 2008 4:57 pm
Location: Novi Sad

Re: Transferi

Post by slanobarac »

Transferi. Omiljena vansezonska zanimacija navijača Voše. Sa ovima što ih pobrojaste bićemo između petog i devetog mesta. 100%.A morali bi imati dva cilja u novoj sezoni. Što više pobeda(čitaj para) u LK i bar treće mesto u llsl. Ništa manje. Kako? Nemam pojma ali sve ispod toga za mene je neuspeh.
DOLE UPRAVA! DOLE SKUPŠTINA!
User avatar
Deep Purple
Posts: 3987
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

Turija wrote:
Po meni, ulazak u trece kolo bi se, u sadasnjem stanju Kluba, mogao smatrati zadovoljavajucim.
Ako pokupimo sve te mlade momke o kojima se pise u medijima, sledece godine bi nam trebao biti cilj grupna faza.
Pa to je najrealnija mogucnost. U drugom kolu smo favoriti a u trecem nam vec stizu "ale" i tu treba dosta srece.

Ne verujem medijima odnosno komentarima, poceli su ljudi po komentarima da se sprdaju izmedju sebe nagadjanjem imena. Medju tim komentarima ima sigurno nekog ko zna nesto ali dzabe ako ga ostalih desetak ljudi diskredituju nasumicnim lupanjem imena. Stranici Srpski fudbal verujem jer imaju direktan kontakt sa igracima i ako su oni objavili za Vukica znaci da se tu nesto dogadja. Iz prve ruke znam da Dukure iz Javora nije kontaktiran i to je sve sto mogu da kazem sa sigurnoscu. Betting partner blizanaca je objavio informacije za Busnica i Stevanovica. Dosta stvari mora da se uzme sa dosta rezerve.

@Dragojlo
Witan bi bio sjajno marketinsko resenje.

Nama bi najvece pojacanje trebao da bude Veljko Simic.
Odradio je drugi deo sezone, video gde je stigao, privikao se na novu sredinu. Momak ima talenta za deset golova i jos toliko asistencija. Na momente igra fantasticno ali nije to u kontinuitetu dovoljno. Igrao je dva najkvalitetnija evropska takmicenja i ima dovoljno znanja, Lalatovic ga definitivno nije dobro koristio.
User avatar
Deep Purple
Posts: 3987
Joined: Thu Aug 13, 2020 11:42 am

Re: Transferi

Post by Deep Purple »

Po najavama Dundjerskog Stojkovic ie blizu novog ugovora. Bralic danas i zvanicno potpisuje za Osijek. Pre mesec, mesec i po dana ovde sam to i nagovestio jer mi je sve izgledalo kako se vraca tamo. Pogotovo nakon sto je i Bjelica rekao kako ima zanimljivih fudbalera u SLS.
User avatar
Rabba
Moderator
Posts: 4043
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:59 pm
Location: Novi Sad

Re: Transferi

Post by Rabba »

https://nk-osijek.hr/vijesti/29013/slav ... elo-plavi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Srećno Slavko u nastavku karijere. Jedan od igrača prema kojima sam ispoljio klasičan sindrom dede. "Šta će nam on koji moj!?!" Bralić je protiv Sadika u finalu kupa često izgledao kao lane na ledu, ali poslednje što sam ispratio je da je Slavko napredovao i da se iskristalisao kao odličan odbrambeni, možda i naš najbolji u ovoj sezoni.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Post Reply