sportskevesti.net

User avatar
Turija
Posts: 10677
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Vojvodina - Bežanija 3:1

Ivica Brzić, uprkos senzacionalnog ispadanja iz kupa od Inđije i sjajnog Kodže, još uvek ne zna za poraz u domaćem šampionatu, a kako Vojvodina igra, nema razloga da se serija uskoro prekida.

Tačnije, kako igra Gojko Kačar, dečko koji je uvek plenio simpatije navijača odnosom prema dresu, ali koji je ove godine bukvalno eksplodirao, ne samo u golgeterskom smislu (a, uprkos defanzivnijoj orijentaciji, deli prvo mesto liste strelaca sa Jovetićem), već u igračkom, liderskom, ma svakom drugom pogledu.

Novosađani su, uprkos ne preterano sjajnom nastupu, istina desetkovani povredama, pitanje pobednika rešili već u prvih deset minuta: prvo je Kačar bio precizan posle centaršuta Kizita sa leve strane, da bi potom isti igrač sjajno vratio dupli pas Despotoviću, a ovaj sa desetak metara, šutem po zemlji razbio golgeterski maler.

Od tada, dosta rastrzana igra na obe strane, pomalo i antipropaganda fudbala, Bežanija očajna, Voša onoliko koliko joj treba da kontroliše rezultat, teren loš, ma standarna priča srpskog fudbala. Tek, drugo poluvreme, čini se prave izmene u gostujućem sastavu i kao rezultat toga - gol. Strelac Isidorović.

Tačku na I - ko će drugi, do Kačar, posle centaršuta i odbitka u šesnaestercu.

by čika_toma
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Turija
Posts: 10677
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Od čika_tome

Damire, sine, iz kog si ti sazvežđa?
Od Tomislav Lovrekovic Objavljeno Danas Domaći Fudbal , Meridijan Prva Liga Ocenjivanje: Neocenjeno
Početna strana Domaći Fudbal Damire, sine, iz kog si ti sazvežđa?
Početna strana Domaći FudbalMeridijan Prva Liga Damire, sine, iz kog si ti sazvežđa?
Protiv Partizana je bukvalno postigao gol, a protiv Zvezde ga sjano namestio - šuška se da Drogba odlazi iz Čelzija, pa nas ne bi začudilo da upravo član novosadske Vojvodine pojača Romanovu imperiju.

Reč je, naravno, o Damiru Kahrimanu, čoveku koji je upravo u derbijima, demonstrirao svoje golgeterske i asistenske sposobnosti (ali, nažalost i na štetu svog kluba). Samo, pitanje je da li bi, nakon njegovih poslednjih poteza, i Čelzi bio dovoljno dobra sredina za takvu "veličinu". Sreća, pa je ljubimac menadžera i Žurnala naišao na Ivicu Brzića... Naravno, ne za njega, već za navijače najstarijeg srpskog prvoligaša.

Uvređen nakon što je užasne serije kikseva, što kažnjenih golovima, što nekažnjenih srećom i dobrim intervencijama odbrane, izgubio mesto u prvom timu, super zvezda je poručila treneru: "Ili ću biti prvi golman ili me nemoj ni zvati..."

Konačno, usledila je suspenzija - dokaz da klub teži kakvoj-takvoj ozbiljnosti, ko i šta god stajao iza Kahriman.

Osim Kahrimana, kažnjeni su, novčano, Đurovski, Stojčev i Trivunović, jer nisu sa tribina ispratili nastup svojih klupskih drugova protiv Bežanije (nisu bili u kombinaciji zbog lakših povreda), a posle serija premija, usledile su kazne celom timu, zbog šokantnog poraza od Inđije u kupu i Radničkog iz Sombora u prijateljskoj utakmici.

Dosta se pisalo na našim stranicama o neozbiljnosti uprave i štetnosti pijavica-tandema Rabrenović&Riđošić, no ako se hoće na titulu - i navijači moraju shvatiti za koga igraju.

Nije Vojvodina šaka piriniča, pa da je svaka (beogradska) vrana pozoba, kad joj se ćefne...
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Turija
Posts: 10677
Joined: Thu Feb 03, 2005 11:25 pm
Location: Vojvodina

Post by Turija »

Vojvodina, ni na nebu, ni na zemlji...
Od Tomislav Lovrekovic Objavljeno 11/6/2007 Analize , Meridijan Prva Liga , Domaći Fudbal Ocenjivanje: Neocenjeno
Početna strana OstaloAnalize Vojvodina, ni na nebu, ni na zemlji...
Početna strana Domaći FudbalMeridijan Prva Liga Vojvodina, ni na nebu, ni na zemlji...
Početna strana Domaći Fudbal Vojvodina, ni na nebu, ni na zemlji...
26. kolo, 19.4.1989. . Mesto događaja, Novi Sad, stadion fudbalskog kluba Vojvodine, gledalaca 25.000, glavni arbitar Milutinović iz Lučana. Euforija u gradu, duel dva najozbiljnija kandidata za titulu, predstavnika "srpske Atine" i moćne Zvezde, sve sa Đurovskim, Prosinečkim, Mrkelom, Najdoskim i ostalima.

Rezultat - 3:1 za domaće. Ali, ne, nije to bila samo obična pobeda u derbiju, nije to bio samo još jedan razlog za naslađivanje "slaninara". Novosađani su, pod dirigentskom palicom legendarnog Ljupka Petrovića, na taj način osigurali titulu, pobedivši jedinog preostalog rivala, potvrdivši karakter, kvalitet, potvrdivši vrednost. Titula stiže u Novi Sad!

Od tada su prošle gotovo dve decenije, a oni kojima su "pola beli - pola crveni" u srcu, još čekaju da se kockice opet slože. Obećanja je, naravno bila, no znate kako kažu, obećanje, ludom radovanju..No, ove sezone, te najave, zaista deluju iskreno i ozbiljno. Ili su delovale?
Ako je za propast i sunovrat koji je usledio ovom fudbalskom velikanu, i zašto ne istaći i to, trenutno najstarijem srpskom prvoligašu, bilo zaslužno (i više nego zaslužno) više ljudi, onda je za oporovak, za novosadski let Feniksa, zaslužan samo jedan - isti onaj koji je dočekan sa skepsom, kao tajkun željan pranja para, a potom uzdignut do nebeskih visina. Glavom i bradom, Ratko Butorović, poznatiji kao Bata Kan Kan.

Naravno, čovek nije bezgrešan, niti ovaj tekst služi za njegovu promociju, ali sagledajmo na trenutak, situaciju realno - ko je pre samo par godina, dok su štetočine (od kojih neki i danas sede u klubu), ispijale poslednje kapi krvi ranjenom lavu, dok se borilo za opstanak, mogao da mašta o finalu kupa, 2.000 Firmaša na Marakani, o tome da se sačuvaju oslonci ekipe (Despotović, Kačar, Pekarić...) i da se, što se navijačima na severu Karađorđa posebno dopada, ni po koju cenu, igrači ne prodaju, kako ih oni nazivaju, beogradskim blizancima? Osim toga, nema više timova koji su iz Novog Sada tri boda odneli i pre početka utakmice.

No, veliki klub, pored dobre infrastukture, sposobne uprave, pozitivnog finansijskog salda, ugleda i moćnog sastava, ima još jednu jako bitno, ako ne i presudnu karakteristiku - odnos prema dresu i imenu kluba. I, ne samo igrača, već i onih koji sede u upravnim zgradama. Ako ne ljubav, ono makar poštovanje.

Dalje, u velikom klubu, mora da se zna red - ok je kada , čisto primera rada,u jednom Jugoviću iz Kaća špica igra trenerov komšija, golman je tu na preporuku kuma, levi bek je unuk babe od koje direktor kupuje rakiju, a desni je iznenada postao prvotimac od kako mu je otac odlučio da da malu finansijsku inekciju klubu. Međutim, Jugović je seoski klub, uvek bio, uvek će i biti i to je to - ali, hej, pa mi govorimo o Voši, o ipak jednoj fudbalskoj instituciji.

Mislili smo, pomalo i naivno, da je Bata ostavio iza sebe (i nas) vreme kada neko mora da igra, kada "ovoga" guraju jedni, a "onoga" drugi i još nešto - da je prošlo vreme kada je Vojvodina bila samo odskočna daska, prolazna stanica,vreme kada su igrači crveno-beli dres doživljavali kao dres palanačkog kluba, gde ćete, ako sreća posluži, videti Partizan ili Zvezda i odvući za sitne novce, naravno uz "dogovor" sa Cvetkom i Rabrenom.

Vojvodina više nije palanački klub, sada je klub sa šampionskim ambicijama - ne sme se dozvoliti da Brzić bude samo ukras, ne sme se dozvoliti da brani dečko kome su najveći kvaliteti uticajan menadžer i kupljene strane sportske štampe, ne sme se dozvoliti da kapiten ne zna za koga navija i da povređeni igrači ne sede na tribinama.

Pošto je super zvezda Kahriman odbio da sedi na klupi, usledila je suspenzija. Kolika? Niko ne zna. Suspenzija je povučena, usledila je novčana kazna. Kolika - nebitno, jer je ubrzo prepolovljena. I, ne samo to, "sjajni" Damir je, eto, izjavio kako on ustvari "voli Vojvodinu" i šta je bilo, bilo je, tresla se gora, rodio se miš, malo je menadžer proćaskao sa Batom i eto nama Kahrimana među stativama protiv Partizana. I, šta biva? Teško izvojevanih 3:3, 92. minut, bezopasan centaršut, i gledaj čuda (neupućeni bi možda i pomislili da je prvi put), dragome našem golmanu lopta prolazi kroz ruke. Samo je sreća i sticaj čudnih okolnosti uticao na to da završi pokraj, umesto u golu.

I, šta je pouka? Šta je poruka? Zaboravite na vek tradicije, zaboravite na sve, Kahriman je iznad kluba. On voli Vojvodinu? Ne znam kako je dečko vaspitan, ali moju malenkost bi zasigurno bilo sramota da "lupi" nešto slično, pogotovo kada znam koliko se legendi koji su život posvetili tom klubu, baš zbog njega i njemu sličnih, okreću danas u grobu... Naravno, našli su se to i pojedinci iz uprave da prokomentarišu "kako je sve rešeno na obostrano zadovoljstvo". Tako, ponavljamo, može u Jugoviću. U Vojvodini, stvari bi trebale, i ne samo trebale, već i morale, da se rešavaju isključivo na zadovoljstvo kluba, a pojedincima, kako padne.

Takođe, kazne su bile namenjene i Mariju Đurovskom, Milošu Stojčevu i Veseljku Trivunoviću, jer su usled povreda i suspenzija, bili van stroja za duel protiv Bežanije, ali nisu prisustvovali na tribinama, da podrže svoje "saborce". Prvobitne kazne su bile po 500 Evra, ali su i one ublažene - pedagoški ili ne, tek na tribinama je, valja to spomenuti, bio i Eugen Endrju Sepuja, novi član Vojvodine koji će pravo nastupa imati tek posle zimskog prelaznog roka. Čoveku nije bilo teško...

Šta je poenta teksta? Voša zaista dobro stoji na tabeli, rezultati su odlični, igre solidne, zašto pričati o ovome u vreme takve harmonije? Ne baksuziramo, već opominjemo - jer će sve ovo, kad-tad, isplivati na površinu. Još od mlađih kategorija, ako se titula stvarno hoće, mora se graditi odnos prema grbu kluba, novajlije moraju shvatiti gde su došle i kakvu čast imaju da nose taj dres, mora im se utuviti u glavu da je prošlo doba "večito trećih" i da je stiglo vreme, makar i privremeno prvih.

Ovako, Voša je ni na nebu ni na zemlji. A, tu, ne može dugo da ostane - gravitacija vuče... Šta uraditi? Možda, za početak, rešiti se nepotrebnog (i golemog) balasta. Dva imena, predsedniče, i vi i mi znamo koja, dva imena koja godinama uništavaju klub, još uvek su tu. Zašto i dokle? Razumeli su, navijači, kada se do vrha nije moglo, objektivno. Razumeli su i kada se nije smelo. Sada se, međutim, utisak je i može i sme. Pitanje je isključivo, da li se hoće - iskreno. Da li postoji ambicija i hrabrost, da Vojvodina konačno bude, ono što i zaslužuje - veliki klub...
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8847
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Dobro ga napisao cica-toma...
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Zar se samo ja ne slazem sa nacinom pisanja i komentarisanja Vojvodine od strane Cika_Tome?Podsmejavati se drugim klubovima,prvim komsijama,ne da nije lepo nego je ispod svakog nivoa a izmisljati stvari radi omalovazavanja istih i sa ciljem da se na taj nacin uzdigne Vojvodine je nekulturno i po meni potpuno ne prihvatljivo za ovaj forum.Ako je cilj piscu tog komentara bio da prikaze Vosu kao veliki klub onda je mogao da uzme neke druge primere za koje mu ne bi bilo potrebno da izmislja stvari i desavanja vec su ti klubovi bas takvi kakvi su odlicni primeri a ne vredjati i omalovazavati u celoj prici totalno nebitne niti na bilo koji nacin povezane i iznad svega neduzne ljude.Pisac se jos pored svega usudjuje i da im prorice sudbinu.Sto se tice Butorovica,jos ranije sam komentarisao i svako ko pazljivo procita tekst videce da je tu mnogo kontrasta.Najpametnije bi bilo napisati jedan lep uvod,malo poduzi,koji bi automatski bio u sastavu svakog sledeceg teksta i to sa zakljuckom da taj uvod nije radi njegove promocije nego zbog Vojvodine da se neko ne bi prevario.Butorovicu hvala za sve dobro ucinjeno za nas klub ali reci da je samo jedan covek zasluzan za ovu Vojvodinu kakva je danas je vise nego bezobrazno.Ako cemo da budemo tacni,organizovani navijaci su ti koji su zasluzni jer su nasli resenje za klub u krizi i to resenje ima bolje rezultate nego ranijih godina i tu je pocetak price.Znaci uvod u pricu o Vojvodini nikako nemoze da pocne sa Butorovicem jer se upravo to desava u seoskim klubovima gde sve pocinje i zavrsava se sa jednim imenom(primer Zecevic).Neki tekst o Vojvodini nikako nemoze biti automatski dobar za nas samo zbog toga sto se spominje ime Vojvodina i ubaci po koji kompliment vec je dobar samo onaj koji na iskren i ispravan nacin reklamira nas klub,u suprotnom je kontraproduktivan a takav smatram i ovaj tekst iznad mog komentara.Zao mi je potrosenog vremena na pisanje komentara jer sam na drogoj temi zeleo da prokomentarisem seosko ponasanje Partizana i C.Zvezde trenutno uslovljeno odlicnim rezultatima naseg kluba a to ce sad morati sacekati neki sledeci put.Ponadao sam se da cu otvorivsi stranicu/drugi o nama/ i videvsi tekst Tome da cu upravo procitati neki tekst o tim desavanjima i da ce ti primeri besramnog ponasanja biti zastupljeni u tekstu kao primer koliko je Vojvodina iznad tih i takvih kad ono citas izmisljotine o tvojim ni krivim ni duznim komsijama.
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

max wrote:Zar se samo ja ne slazem sa nacinom pisanja i komentarisanja Vojvodine od strane Cika_Tome?
Ne znam za ostale, ali Čika Toma zna da se ja generalno ne slažem sa njegovim tekstovima :D Ne zato što ih piše on, ili neko drugi, nego samo zbog sadržine. Već sam napisao jedan, ajde da kažem duhovit komentar na ovu temu :lol: na drugom forumu, pa se ne bih ponavljao.

Što se tiče pomenutih oslonaca ekipe, Pekarića, Kačara i Despotovića, eno baš jedan divan tekst u današnjem izdanju Večernjih novosti u kojem se baš ova trojica pominju kao moguće zvezde prelaznog roka. Vojvodina će i dalje jurišati na titulu, ali naravno, neće nikoga dovesti, već će njihova mesta zauzeti omladinci sa kojima će se jurišati na titulu! :wink:

Ove ostale pomenute probleme bi onda lako mogao da reši "jedini zaslužani za uspeh Voše". Ali, otkud su onda Cvetko i Rabren toliko moćni da za siću odvode igrače ako neko drugi vuče sve konce?

Previše je ovde zbrkanih stvari. Te je jedan zaslužan za sve, glavni čovek piramide, te nije u stanju da se suoči sa dvojicom direktora... Posle svega samo čekam da se oglasi neko iz Jugovića povodom ovog teksta :wink:
User avatar
nboya
Administrator
Posts: 1208
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:45 pm
Location: Sabac

Post by nboya »

Malo nema veze sa temom ali...

Dojadilo mi je da citam kako je za sve dobro zasluzan Butorovic a za sve lose dvojac Ridjosic-Rabrenovic. Te Bata sagradio SCVB a Rabren prodao klupske boje za 150 hiljada i slicno. Kad pljujete, pljujte u paketu.
UPRAVA NAPOLJE!!!
Cika_toma

Post by Cika_toma »

inace, pokrenusmo i novogodisnju anketu, a cast Vojvodine brani, ko bi drugi, no Gojko Kacar u izboru za gospodina godine u sportu, izjavom o vecitim rivalima...

Ako hocete da glasate, link je na http://www.sportskevesti.net/articles/9 ... nica1.html , a objasnjenja i upustva imate tamo .
Locked