1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Zaključana tema
Korisnikov avatar
Marcello
Postovi: 954
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 2:21 pm
Lokacija: uvek na našoj strani

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Marcello »

Meni je taj Mihajlović kompletna katastrofa. Sa takvom konstitucijom, svaka "sveća" bi morala biti njegova. Lično, nisam ga primetio na terenu, do akcije pre gola.
grobari su avangarda, tačno onoliko koliko smo mi mejnstrim...
Korisnikov avatar
Rabba
Moderator
Postovi: 3910
Pridružio se: Uto Avg 16, 2005 2:59 pm
Lokacija: Novi Sad

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Rabba »

Mihajlović je jedan klasičan balvan, kalibra Ašćerića. Ašćeriću je plus bilo ono građenje leđima na pola terena u ranoj fazi napada, i to je sjajno radio, a dalje nije postojao. Mihajlović je lik koji je PRISUTAN u skoku. Dakle, može da skoči. Jedini njegov plus. Gol ne da nije njegov, nego veze sa njim nema. Pogledajte snimak i koliko ga je nadskočio defanzivac Čuke. Lik digao loptu, i Bempah uskače u rupu gde lopta dugo pada, i prolazi pored zabezeknutih defanzivaca. Pa onaj lik je legao pre nego što je bio i blizu njega da ga blokira. Mihajlović u ovom timu Vojvodine, barem po juče prikazanom, nema težinu. A to da je bio dominantan kao omladinac, evo dva kontra primera. Šaleta i Marko Kordić. Neću da grešim dušu, moguće da nisam u pravu, ali Mihajlović je dobio 1 ili maks 2 skoka juče. Nemojmo preterivati. Lepo je, vratio sam se sa osmehom juče sa stadiona, jer stara je to, Voša je to. Kad očekuješ razočara te, kad si siguran da je bula, dobiješ brata Bempaha, koji daje gol. Renan je prvi igrač od ne znam kada koji je prljavština teška. Taj će crvenih da se napase, ali je onaj koji bi mogao ponašanjem da malo pojača muda ovim našim. Juče, može da kaže ko šta oće, ali sasvim solidan. Pa onaj ciganmali nije dobio takvih batina još od keve u trećem osnovne.
Volem Vošu više nego Kabel i Indeks!
Korisnikov avatar
Turija
Postovi: 10574
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 11:25 pm
Lokacija: Vojvodina

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Turija »

Intervju junaka utakmice i ljubimca navijača
Izvor Dnevnik

Јунак победе Воше над Чукаричким- насмејани Јоја

23.07.2017 • 08:5909:06

Тешко, али баш слатко, фудбалери Војводине изборили су победу на суперлигашкој премијери, у дуелу са Чукаричким (1:0). Кажемо – слатко, јер до сва три бода ученици тренера Ненада Ванића стигли су голом Џозефа Овусуа Бемпаха, младића из Гане, који је мрежу голмана Београђана Кировског „поцепао“ буквално пар секунди пре последњег звиждука арбитра Јовановића.
Управо због те чињенице, славље на „Карађорђу“ било је неописиво, јер је Бампахов гол стигао као наплата рачуна за све оно што су црвено-бели у утакмици уложили. А уложили су пуно, иако игра није била бајна, иако су грешке биле можда и чешће него што је то уобичајено, иако су промашене неке велике прилике, иако... Пуно тога можда би и могло да се замери играчима, али никако то не може да се односи на њихову борбеност, хтење и висок морал, уз пуно дебитаната на суперлигашкој сцени. Јер, прву утакмицу у српској елити играли су још дечаци Александар Месаровић, Петар Мићин и Кристијан Живковић, али и по годинама старији и искуснији Немања Суботић и Бразилац Ренан да Силва Алвеш.

Вратимо се јунаку победе, стрелцу јединог поготка Џозефу Бемпаху. Судбина је хтела да младић, који је на терену провео највише пет минута, реши утакмицу и силно обрадује све на стадиону, али и самог себе.

Победа јесте лепа, изазвала је пуно емоција, али морамо што пре да је заборавимо и окренемо се оном што нам следи. Пред нама је дуг пут кроз првенство и због тога је важно да останемо фокусирани, да радимо још јаче и изборимо се за циљеве које смо себи поставили

"Желео сам да, уколико ми тренер пружи шансу, искористим сваки секунд на терену – почео је причу популарни Јоја, како су га саиграчи прозвали. – Уопштено, мислим да није толико важно у коликом периоду играте, колико је битно да дате све од себе како бисте прилику искористили. Добио сам, ето, тих неколико минута и постигао одлучујући гол... Био сам јако срећан, јер сам видео колико је тај гол, колико је та наша победа, била важна и за клуб и за све оне који нас подржавају. Битно је и то што је гол био плод јединственог напора читаве наше екипе и зато је дочекан с толико радости, коју је сигурно повећала и чињеница да смо га постигли пред сам крај сусрета".

Већ неколико месеци сте у Новом Саду, али до сада сте прилику да заиграте добијали на кашичицу?

"Дошао сам овамо са жељом да пружим све од себе, да се изборим радом и понашањем за прилику, верујући да ће ми се то исплатити. Зато улажем максимум на сваком тренингу, не калкулишем ни један једини секунд, знајући да ће то да ми донесе само добро. У петак увече ми се један део свега уложеног вратио на најлепши начин, али сам свестан, баш као и моји саиграчи, да никако не смемо да се задовољавамо учињеним. Победа јесте лепа, изазвала је пуно емоција, али морамо што пре да је заборавимо и окренемо се оном што нам следи. Пред нама је дуг пут кроз првенство и због тога је важно да останемо фокусирани, да радимо још јаче и изборимо се за циљеве које смо себи поставили. Колико ће ко времена на терену проводити, најмање је важно када екипа остварује амбиције, како појединаца, тако и клуба".

По начину на који сте утрчали на терен видело се да сте пуни енергије и самопоуздања и стицао се утисак да тачно знато шта и како треба да урадите?

"Приликом загревања „читао“ сам игру ривала и приметио да су његови одбрамбени играчи све уморнији. Знао сам да морам својим уласком на неки начин да погурам тим и драго ми је уколико је то и на трибинама могло да се примети. Када је Марко (Вукасовић, оп.А.П.) упутио дубинску лопту ка Стефану (Михајловић), знао сам да треба да пожурим у шеснаестерац, јер сам осетио да ће се лопта одбити. Она је пала једном, нисам је прихватио, али после њеног другог контакта с подлогом, био сам спреман, грудима сам је умирио и онда је проследио у мрежу. Потврдило се правило којег се у животу придржавам, а оно се односи на то да никада не треба одустајати, предавати се, већ треба остати истрајан у настојању да своју жељу реализујеш. Да ли ће се то догодити на почетку утакмице, или, као овога пута, на самом крају – мање је важно. Победа нам је донела нову дозу самопоуздања, а ја сам пресрећан што сам томе допринео".

Од одлуке да из Африке дођете у Европу, морали сте да отварате многа врата. Међутим, види се да вам тај напор није претежак, односно да баријере, једна за другом, падају пред вама?

"Ово је и даље тек само почетак. Идем увек корак по корак и не срљам борећи се за време које ћу добити на терену. Знам да морам да убедим тренера да заслужујем прилику, али се исто односи и на саиграче, јер желим да схвате да заслужујем да будем у екипи са њима. Спреман сам да радим још напорније како бих помогао и Војводини и самом себи. Не журим, стрпљив сам, ништа у животу не пролази на силу. Знам колико вредим и показаћу то".

Осмех је ваш заштитни знак. Да ли се иза њега само скривате или сте такав човек, да вам осмех омогућује да будете позитиван и добар човек?

"Млад сам, али сам по осмеху већ препознатљив у фудбалу у Гани. Када се у Акри и у читавој земљи спомене моје име, јединствен став људи је да сам диван момак и младић који је увек насмејан. Иначе, рођен сам да будем капитен, јер сам ту дужност обављао у мојој јуниорској екипи, у репрезентацији до 20 година, као и у једном од највећих клубова Харт оф оук из Акре. Био сам лидер, али и неко ко је увек насмејан и отворен према људима, ко жели да им помогне у бољој организацији. С друге стране, мислим да сам и веома снажан човек и да мој осмех никако није знак некакве слабости. Размишљам увек позитивно, то ми помаже у напредовању, али и у томе да повреде остану далеко од мене. Генерално, волим да се смејем и да будем срећан".

Да ли и у будућност гледате с осмехом на лицу?

"Да, сигурно. У животу сам прошао и кроз лоше периоде, имао сам и сјајних момената и схватио сам да, уколико сам максимално спреман, нећу имати проблеме с повредама и моћи ћу да се уздам у сопствену снагу и тело. А рекао сам да мислим да сам снажан човек и то ми даје разлог за оптимизам када је будућност у питању. И за осмехе, наравно".

За крај, да ли вам се свиђа ваше српско име – Јоја?

"Ха, ха, ха... Тако су ме саиграчи прозвали и да – свиђа ми се. Настојим да што пре савладам српски језик, иако је доста оних у тиму који говоре енглески. Међутим, већ сам научио оне основне, фудбалске појмове, тако да у игри имам све мање баријера – казао је Yозеф Овусу Бемпах, фудбалер који је постигао одлучујући гол у сусрету с Чукаричким, али и момак који је свестан да је пред њим још пуно доказивања на путу изградње сопствене фудбалске каријере".

Када бисте могли да бирате, какву фудбалску каријеру бисте желели да имате?

"Свако од нас гради неки свој пут, али не бих имао ништа против ако би моја каријера ишла стазама које су утабале легенде фудбала у Гани Стефен Апија и Асамоа Ђан. Са Апијом, који је и сам носио дрес Војводине и играо и за славни Јувентус, добар сам пријатељ и слушам пажљиво његове савете".

Били сте капитен селекције Гане до 20 година на СП на Новом Зеланду, када је титулу освојила селекција Србије. Какви су ваши даљи репрезентативни планови?

"У редовном сам контакту са селекторима. Проблем ми је представљала чињеница што, пре доласка у Нови Сад, нисам био члан ни једног тима, јер ми је уговор с клубом из Акре био истекао. Сада се надам да ћу, с повећањем минутаже у Војводини, опет бити на скенеру селектора, тим пре што сам био и члан младе селекције моје земље која је освојила бронзану медаљу на Купу афричких нација, одиграном у Сенегалу".

А.Предојевић
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Korisnikov avatar
Del_Boske
Postovi: 365
Pridružio se: Ned Apr 25, 2010 1:30 am

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Del_Boske »

Јоја... :D

А ево и са ганског портала:
https://ghanasoccernet.com/what-a-debut ... ning-start" onclick="window.open(this.href);return false;

А ево му и стрикана :D

https://yen.com.gh/95999-i-expose-evil- ... empah.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Turija
Postovi: 10574
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 11:25 pm
Lokacija: Vojvodina

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Turija »

Jos malo o utakmici:
http://www.zurnal.rs/fudbal/super-liga/ ... ija-ovusua" onclick="window.open(this.href);return false;
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Борчевац
Postovi: 132
Pridružio se: Sre Avg 31, 2016 11:12 pm

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Борчевац »

Ево мало да се похвалим :D
http://borac-sport.com/borac-najgledani ... g-vikenda/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mondo.ba/a748980/Sport/Fudbal/Tr ... orcem.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Turija
Postovi: 10574
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 11:25 pm
Lokacija: Vojvodina

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Turija »

Борчевац napisao:Ево мало да се похвалим :D
http://borac-sport.com/borac-najgledani ... g-vikenda/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mondo.ba/a748980/Sport/Fudbal/Tr ... orcem.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Lepo. Neka nastave tako.
:cheers:
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Korisnikov avatar
Turija
Postovi: 10574
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 11:25 pm
Lokacija: Vojvodina

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Turija »

Osvrt neumornog i vrlo korisnog Jovancica na mec sa Cukarickim.
Meni se cini da cemo imati priliku da gledamo nase proverene igrace najvise mesec dana, a onda...pomozi Boze.
https://www.dnevnik.rs/sport/fudbal/vos ... 24-07-2017" onclick="window.open(this.href);return false;
Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali su na drugoj.Tako je bilo i tako će zauvek ostati.Sve klubove u kojima sam bio igrač ili trener doživljavam kao svoje, kao da su deo mene.Međutim, čast svakome, ali samo je Vojvodina-jedna jedina -V Boškov
Korisnikov avatar
Milan
Postovi: 4043
Pridružio se: Sre Sep 14, 2005 5:44 pm
Lokacija: Vojvodina

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Milan »

Следи традиционално тешко гостовање у Сурдулици. Војводина још увек није успела да упише победу у гостима када игра против Радника.

„Чини ми се да заиста никада нисмо победили у Сурдулици, не знам због чега је тако, али пробаћемо да у суботу то променимо.

Da li neko mozda zna koliko smo puta do sad igrali u Surdulici protiv Radnika?
POŠTO OBRAZ ???!!!
Korisnikov avatar
Grof Žekula
Administrator
Postovi: 2658
Pridružio se: Pet Jan 28, 2005 10:25 pm
Lokacija: Bulevar

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Grof Žekula »

Milan napisao:
Следи традиционално тешко гостовање у Сурдулици. Војводина још увек није успела да упише победу у гостима када игра против Радника.

„Чини ми се да заиста никада нисмо победили у Сурдулици, не знам због чега је тако, али пробаћемо да у суботу то променимо.

Da li neko mozda zna koliko smo puta do sad igrali u Surdulici protiv Radnika?
26.07.2015. - 2:2
23.04.2016. - 1:0
13.04.2017. - 0:0
Korisnikov avatar
Milan
Postovi: 4043
Pridružio se: Sre Sep 14, 2005 5:44 pm
Lokacija: Vojvodina

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od Milan »

Tako nesto sam i pretpostavio, a napisano je kao da nismo pobedili vec 20 godina...
POŠTO OBRAZ ???!!!
Korisnikov avatar
MiSmoFKV!
Postovi: 1253
Pridružio se: Pet Maj 24, 2013 11:39 pm

Re: 1. kolo: VOJVODINA - Čukarički 1:0 (0:0)

Post od MiSmoFKV! »

Mislim da je Jovancic mislio na period dok je on u klubu. A opet ni Radnik nije dugo član elite, nismo imali ni puno utakmica u Surdulici.
Zaključana tema