Dnevnikovi izvestaji za sezonu 2006/07

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA


Partizan – Vojvodina 1:0 (0:0)

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca 7000, sudija Krstić (Beograd). Strelac Odita u 85. minutu. Žuti kartoni: Obradović (Partizan), Davidov (Vojvodina).
PARTIZAN: Asprogenis 7, Rukavina 7, Bajić 7, Zajić 6 (Odita 7), Nenad Marinković 6, Lazarević 6, Nebojša Marinković 7 (Lazić), Smiljanić 7, Jovetić 7, Gulan 7, Obradović 7 (Bosančić).
VOJVODINA: Kahriman 7, Stančić 6, Pekarić 7, Đurić 6, Petković 6, Milutinović 7, Krivokapić 7 (Smiljanić), Davidov 6, Tadić 7 (Kizito), Buač 7 (Nastić), Sikimić 7.



Duel dve najuspešnije ekipe u prolećnom delu prvenstva pripao je crno belima. Iako oslabljeni jedni i drugi prikazali su dobar fudbal na stadionu Partizana. Prosek godina izabranika Miroslava Đukića bio je nešto više od 20 godina.

Prvo nešto veće uzbuđenje viđeno je u 10. minutu pred golom Vojvodine. Nakon centaršuta Nenada Marinkovića sa desne strane, Zajić je u visini penaltika glavom šutirao preko gola. Samo devet minuta kasnije crno beli su propustili stopostotnu šansu preko Nebojše Marinkovića. Nakon centaršuta mladog Obradovića sa leve strane Kahriman je zaplivao u prazno, a vezista crno belih je sa dva metra pogodio stativu.

Sreća uz Partizan

Milovan Rajevac izneo je svoje utiske nakon meča.
- Posle 11 pobeda i tri nerešene utakmice pretrpeli smo i poraz. Mislim da su gledaoci što na stadionu, što oni pored malih ekrana, mogli da uživaju u dobrom fudbalu. Utakmica je bila prava prvenstvena. Nismo iskoristili sve svoje šanse, Partizan na kraju svoju jeste. Svojim igračima nemam šta da zamerim i pored poraza jer je pristup igri bio dobar, ali Partizan je imao više sreće.
Trener Miroslav Đukić takođe je bio zadovoljan izdanjem crno - belih.
- Svaka pobeda protiv neke neugodne i tvrde ekipe je vrlo važna. Vojvodina to svakako jeste, protiv njih je teško stvoriti šansu. Odajem priznanje mojim igračima, što su stigli do trijumfa jer je njihov prosek godina na ovoj utakmici bio nešto više od 20. Takođe, osećam satifakciju jer smo uspeli da se odmaknemo Novosađanima za devet bodova, što je takođe vrlo bitno. Mi nastavljamo našu trku sa Crvenom zvezdom, nema mnogo još da se igra i videćemo kako će se sve na kraju završiti.

U 24. minutu Vojvodina je imala sjajnu priliku da dođe u vođstvo. Tadić je nakon jedne ukradene lopte odigrao u prazno do Sikimića, a ovog je pravovremenom intervencijom Asprogenis sprečio da pogodi mrežu. Samo minut kasnije odličnim udarcem iz daljine Nebojša Marinković naterao je Kahrimana da načini paradu.

U drugom poluvremenu igralo se još dinamičnije. U 54. minutu nakon odličnog pasa Tadića, Krivokapić je sa sedam metara šutirao pored gola. U 62. minutu Partizan je izveo jedan brz napada, lopta je na petercu stigla do Lazarevića, ovaj se nije najbolje snašao i šutirao je pravo u jednog defanzivca Vojvodine.

U 73. minutu Đurić je nakon kornera glavom mogao da dovede goste u vođstvo i kada su svi pomislili da će se meč završiti najnepopularnijim rezultatom, Odita je odličan centaršuta Rukavine sa desne strane u 85. minutu glavom pretvorio u pobedu Partizana. Tako je prekinuta serija Novosađana od 14 mečeva bez poraza.

I. Lazarević
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA

Vojvodina - Bežanija 3:0 (2:0)



NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca 1.500, sudija: Jovanetić (Užice). Strelci: Despotović u 28, Nastić u 40 i Sikimić u 82. minutu. Žuti kartoni: Brkić i Đurić (Vojvodina).
VOJVODINA: Brkić 7, Nastić 8, Pekarić 7, Đurić 7, Čotra 6, Milutinović 6, Marković 7, Davidov 7 (Sikimić 7), Buač 7, Tadić 7, Despotović 7 (Vukobratović -).
BEŽANIJA: Božović 6, Dudić 6, Lazić 6, Vanić 6 (Stojčev 6), Mihajlović 6, Osmanović 5, Vukajlović 7 (Stančeski 6), Pavlović 6, Šupić 5, Knežević 6, Markovski 6 (Vasiljević -).

Od utakmice koja odlučuje o trećem mestu, očekivalo se više. Međutim, kako je gost igrao u Novom Sadu, da je i podmladak Vojvodine izašao,verovatno je da bi pobedio. I šareni tim domaćina sa debitantom Željkom Brkićem na golu, već po malo zaboravljenim Čotrom na levom i Nastićem na desnom boku i korektorom Markovićem, bio je dovoljan da se zabeleži laka i uverljiva pobeda.

U utakmici bez poštenog faula moglo je da padne i duplo više golova da su strelci, pre svih Despotović i Osmanović, bili prisebniji. Ovako, golman Božović je u nekoliko navrata spasao sigurne pogotke ali je i mladi Brkić dva-tri puta pokazao da je talentovan. Iz tog razloga, ako je selektorski tandem mlade reprezentacije Miroslav Đukić-Dejan Govedarica mogao i nešto da vidi u ovom meču, to je onda svakako još jedan dobar golman iz redova crveno-belih, pa im preostaje da svoje utiske prenesu selektoru nove generacije srpskih nada - Slobodanu Krčmareviću.

Povela je Vojvodina kada je Tadić u šesnaestercu gostiju presekao Šupićev pas, zatim je uposlio Despotovića, a prvi strelac Novosađana je svojim jedanaestim golom načeo mrežu gostiju.

Pet minuta pre odlaska na odmor agilni Nastić je započeo akciju, lopta je došla do Despotovića čiji je udarac Božović odbranio, ali je Nastić pratio putanju lopte, sustigao je i plasirao u gol za 2:0. Rezervista Sikimić odlično koristi svoje role. I ovoga puta je ušao sa klupe i u dva-tri maha bio opasan po mrežu, da bi u 82. minutu upornošću i osećajem koji krase istinske napadače, nadmudrio prvo centarhalfa Vasiljevića, a potom i golmana Božovića za konačnih 3:0! Gosti su imali priliku da ublaže poraz.

Jovanetić je opravdano u 85. minutu pokazao na belu tačku, ali je Dejan Osmanović najstrožu kaznu izveo tako što je loptu poslao metar od stative na atletsku stazu.

Po toplom vremenu u poslednjem minutu proradile su i prskalice na travnatom terenu „Krađorđa“, što je igračima poslužilo da se osveže, a publici da se slatko nasmeje.
S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA
Mladost - Vojvodina 0:1 (0:0)

APATIN: Sportski centar “Rade Svilar”, gledalaca oko 500, sudija Perović (Subotica), strelac Despotović u 70. minutu.
MLADOST: Žakula 7, Desnica 7, Mišković 6 (Kozoš), Dragić 6, Višinka 6, Vislavski 6 (Sa. Radosavljev 6), Prtenjak 6 (Stamenić 6), Stevanović 6, Kekić 6, Sv. Radosavljev 7, Simović 6.
VOJVODINA: Brkić 8, Čotra 6, Kizito 7, Radović 6, Nastić 6, Marković 6, Vukobratović 7, Krivokapić 6 (Sikimić 6), Smiljanić 7, Milutinović 6, Despotović 7 (Medojević).



Vojvođanski derbi između apatinske mladosti i Vojvodine pripao je srećnijim Novosađanima, koji su iskoristili svoju priliku i preko Despotovića osvojili tri boda.Domaći fudbaleri imaju za čim da žale, propustili su barem sedam stoprocentnih prilika, što ih je na kraju koštalo gubitka bodova.

Prvo poluvreme bilo je monotono, ali je zato u nastavku bilo uzbuđenja na pretek. Najpre je Krivokapić u 52. minutu lepo uposlio Despotovića koji je bio brži od Dragića, lepo šutirao, ali je stativa zaustavila njegov udarac. Deset minuta kasnije Despotović je ponovo bio u dobroj prilici nakon dobre asistencije od strane Smiljanića, ali nije najbolje zahvatio loptu pa je Žakula lako uhvatio loptu. Domaći fudbaleri su se trgli u 73. minutu i krenuli sa napadima, ali i serijom promašaja. Kekić je idealno reagovao na dobro nabačenu loptu od strane Kozoša, glavom ju je zahvatio, no Brkić je uz pomoć prečke spasao svoju mrežu. Samo minut kasnije zbio se možda ključni momenat u šesnaestercu Novosađana: Kekić je lepo uposlio Prtenjaka, ovaj je izašao sam ispred golmana Vojvodine i kada se činilo da je pogodak neminovan spetljao se i dozvolio Brkiću da odbrani njegov šut. Kazna za promašaje usledila je u 70. minutu, Despotović je dodao loptu do Smiljanića, ovaj je pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Despotović i smestio je u mrežu iza Žakule. Do poslednjeg sudijskog zvižduka domaći fudbaleri su imali apsolutnu dominaciju na terenu i stvorili nekoliko prilika, međutim, lopta jednostavno nije htela u gol, pa su gosti osvojili bodove.

J. Banjac
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA
Vojvodina - Hajduk 1:0 (1:0)

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 1.500, sudija Karadžić (Beograd), strelac Despotović u 41. minutu. Žuti kartoni: Đurić, Davidov (Vojvodina), Bulatović, Stanić (Hajduk).



VOJVODINA: Brkić 6, Stošić 6, Pekarić 7, Đurić 6, Petković 7, Kačar 7, Popović 6, Pantelić 6 (Milutinović -), Davidov 7, Buač 6 (Smiljanić 6), Despotović 7 (Sikimić -).
HAJDUK: Đuričić 7, Habenšlus 6 (D. Fejsa 6), Antić 6, Radanović 6, Perić 6, Bulatović 6, Radivojević 7, Đukanović 6 (Vasiljević -), LJ. Fejsa 6, Stanić 6 (Komazec -), Davidov 7.

1. Crvena zvezda 29 21 4 4 49:24 67
2. Partizan 29 18 3 8 39:26 54
3. Vojvodina 29 15 6 8 32:18 51
4. Bežanija 29 10 12 7 31:27 42
5. Mladost 29 11 8 10 22:23 41
6. Hajduk 29 12 3 14 25:28 39

Fudbaleri Vojvodine savladali su vojvođanskog rivala, ekipu Hajduka iz Kule 1:0 (1:0). Prema pravilu i to trinaesti put u ovoj sezoni strelac je bio Ranko Despotović.

Taj pogodak je postignut u 41. minutu. Na nekih 25 metara od gola gostiju, dosuđen je slobodan udarac Petković je izvanredno i oštro ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, a Ranko Despotović je izuzetno snažno glavom pogodio nebranjeni deo mreže Hajduka. Ispostavilo se da je to jedini i to pobednički gol, a u prvom poluvremenu sem šuta Kačara u 12. minutu i nekoliko jalovih napada i sa jedne i sa druge strane i nismo videli ništa više.

U nastavku gosti su zaigrali ambicioznije, stvorili su i nekoliko dobrih prilika. Ali, Milan Perić je u dva navrata zamalo bio neprecizan. U dodatnom vremenu pred sam poslednji zvižduk solidnog arbitra Karadžića iz Beograda, Milan Davidov se našao sam na polovini gostiju. Ofsajda nije bilo, istina najbolji igrač i u ovom meču u timu Vojvodine bio je na korner liniji i pokušao je da pogodi Sikimića.

Međutim, lopta je na putu do druge stative pogodila u glavu golmana Đuričića koji se dobro postavio ispred napadača Vojvodine. Praktično bilo je to sve u ovom meču, gde je Vojvodina ostvarila svoj cilj, savladala Hajduk i svoje misli i energiju usmerila ka meču finalu Kupa koji se igra 15. maja na stadionu Partizana u Beogradu.

J. Tanurdžić
User avatar
KDA
Posts: 215
Joined: Wed Jan 19, 2005 3:08 pm

Post by KDA »

Da li neko zna do kad traje Dnevnikov konkurs za fotografije sa Vošinih utakmica, i koje su propozicije (koji format i tako to)?
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Crvena zvezda - Vojvodina 4:2 (1:1)

BEOGRAD: Stadion Crvene zvezde, gledalaca 6.000, sudija: Stanković (Beograd), strelci: Milovanović u 40, Georgijev u 75, Kastiljo u 78. i Rašković u 79. za Crvenu zvezdu, a Smiljanić u 1. i Buač u 71. minutu za Vojvodinu. Žuti kartoni: Đorđević i Rašković (Crvena zvezda) i Buač (Vojvodina).
CRVENA ZVEZDA: Radivojević 6, Pantić 6, Đorđević 6, Đokić 6, Trišović 6 (Perović 6), Joksimović 6 (Srećković), Georgijev 7, Tadeu 6 (Rašković 7), Bajalica 6, Milovanović 7, Kastiljo 7.
VOJVODINA: Kahriman 6, Nastić (Popović 6), Kizito 6, Tošić 6, Petković 7, Marković 6, Krivokapić 6, Tadić 6, Smiljanić 7 (Kačar), Sikimić 6 (Aleksić), Buač 7.



U predvečerje finala Lav Kupa na Marakani su Crvena zvezda i Vojvodina odigrali 20. jubilarnu prvenstvenu utakmicu koja je imala obrise revijalne predstave. Lišeni takmičarske tenzije igrači oba tima pružili su zanimljivu i efikasnu partiju, a šampion je zahvaljujući furioznom finišu obezbedio preokret i novi trijumf - 4:2.

Debitovao Aleksić

Mladi fudbaler Vojvodine, kadetski reprezentativac Danijel Aleksić dugo će pamtiti 11. maj. Debitovao je za prvi tim Vojvodine na Marakani i sigurno da bi za njega bilo lepše da su Novosađani izbegli poraz.

Očigledno, treneri Đurovski i Rajevac glavne adute čuvali su za utorak i megdan u kome je ulog veliki, trofej, pa su u vatru poslali „šarene“ postave. Na startu utakmice bolje su se snašli Novosađani koji su već u prvom minutu kaznili grešku zvezdine odbrane i debitantskim golom Gorana Smiljanića stigli do vođstva.
U finišu prvog dela raspoloženi kapiten Milovanović iskoristio je pas Kastilja i rezultat je izjednačen.
U nastavku utakmice viđena je prava goleada. Gosti su krenuli dobro, stvorili nekoliko lepih prilika, a najzapaženiji akter ovog duela Vladimir Buač obezbedio je vođstvo Vojvodini u 71. minutu. I kada se činilo da će Novosađani još jednom u ovoj sezoni na našem najvećem stadionu iznenaditi favorita, stigao je preokret. Za samo četiri minuta mreža Kahrimana tresla se čak tri puta. Precizni su bili Georgijev, Kastiljo i na kraju Milanko Rašković.

Uvertira pred finalni duel Lav kupa Srbije donela je dodatno samopouzdanje Beograđanima, a sasvim je izvesno da će i Vojvodina u utorak tek pokazati pravo lice.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

FINALE LAV KUPA SRBIJE
Crvena zvezda - Vojvodina 2:0 (0:0)

BEOGRAD: Stadion Partizana, gledalaca 16.000, sudija: Delević (Beograd), strelci: Koroman u 62, i Đokić u 84. minutu. Žuti kartoni: Milijaš i Đokić (Crvena zvezda), Popović (Vojvodina).
CRVEN AZVEZDA: Ranđelović 7, Anđelković 7, Milijaš 7, Koroman 7 (Joksimović), Tutorić 6, Purović 6, (Đokić 7), Gaj 7, Rašković 6 (Burzanović 7), Basta 6, Milovanović 7, Kastiljo 7.
VOJVODINA: Kahriman 6, Tošić 6, Pekarić 7, Đurić 6, Petković 7, Kačar 6 (Sikimić), Popović 6, Buač 6 (Pantelić ), Tadić 7 (Smiljanić), Davidov 7, Despotović 6.



Dupla kruna neće promeniti vlasnika u ovoj sezoni i ponovo će naći svoje mesto u muzeju na Marakani. Crvena zvezda je nakon osvojene 25. titule trijumfovala po 22. put u kupu odnosno osvojila je 10. duplu krunu. Crveno-beli ulaze u anale fudbalske istorije jer su prvi kolektiv s ovih prostora koji je uspeo da odbrani oba domaća trofeja. Vojvodina na drugoj strani ni u trećem pokušaju nije obezbedila osvajanje pehara iako je to silno želela sinoć u Humskoj. U premijernom izdanju srpskog nacionalnog najmasovnijeg takmičenja beogradski crveno-beli potpuno zasluženo stigli su do pobede i novog izuzetno atraktivnog pehara u Lav kupu Srbije.

Ambijent na stadionu Partizana bio je zaista veličanstven. Tribine solidno popunjene, a za pesmu i bodrenje svojih ljubimaca silno su bili raspoloženi i navijači zvezde ali i Vojvodine. Organizator FSS silno se potrudio da ovu završnu predstavu podigne na najviši mogući nivo i u tome se uspelo. Možda je sama igra na terenu bila ispod kvaliteta ambijenta koji je vladao u Humskoj. Ipak, veliki ulog učinio je svoje, igrači oba tima sputani taktičkim zamislima trenera nisu partijom zadovoljili publiku. Razloga za uživanje svakako imaju beogradski crveno-beli jer su na pravi način okončali sezonu, obezbedivši i drugi trofej.

Novi ceremonijal

Po uzoru na evropske standarde organizovana je i ceremonija uručivanja pozlaćenog trofeja u Lav kupu Srbije. Predsednik FSS Zvezdan Terzić predao je pehar kapitenu crveno-belih Dejanu Milovanoviću, potom su uručene medalje pobednicima, odnosno poraženoj ekipi. Beograđani su inkasirali ovim trijumfom i 81.000 evra, dok je Vojvodini pripala 51.000 evra.

IZJAVE POSLE UTAKMICE
Đurovski: Strpljenje se isplatilo

Razumljivo je bilo različito raspoloženje u taborima Crvene zvezde i Vojvodine posle finalne utakmice. Prvi je reč na konferenciji za štampu dobio šef stručnog štaba Novosađana Milovan Rajevac.
- Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi. Beograđani su danas bili bolji, tvrđi i za njihovu igru jednostavno nismo pronašli pravo rešenje. Dali smo sve što možemo u ovom času. Jasno mi je da smo pali u formi i da nismo pružili onoliko koliko smo navikli naše navijače i celokupnu fudbalsku javnost tokom proleća. Poremetio nas je prvi gol, a uvođenjem Pantelića i Sikimića bacio sam i poslednje karte na napad, ali bez uspeha - rekao je trener Vojvodine.

Šef stručnog štaba Crvene zvede Boško Đurovski sijao je od zadovoljstva.
- Čestitam Vojvodini koja je pokazala još jednom da je rival za poštovanje, ali čestitam i našim fudbalerima i navijačima koji su najviše zaslužili ovu pobedu. Ako tražimo ključnu reč za uspeh u finalu onda je to strpljenje. Nismo uspeli u prvom poluvremenu da probijemo blok Vojvodine na sredini terena. Očekivali smo takvu igru Novosađana, ali nismo želeli da srljamo. U nastavku sam uvođenjem Burzanovića tražio veću probojnost a naše strpljenje se isplatilo pa su i golovi došli u pravo vreme.

Na pitanje da li je i dalje umesno da se u Crvenoj zvezdi priča o novom treneru posle osvojene duple krune Boško Đurovski je skromno odgovorio:
- Zaista ne bih o tome da pričam. Postoje ljudi zaduženi za te teme i koji će sigurno doneti najbolju odluku za Crvenu zvezdu - rekao je Đurovski.

Na konferenciju za novinare od fudbalera Vojvodine nije došao niko. Ipak, po izlasku sa stadiona porazgovarali smo s Nikolom Petkovićem.
- Dali smo sve od sebe u ovoj utakmici. Videlo se da nas je susutigao umor, jer dok smo držali rezultat bez golova nada za uspeh je postojala. Ipak, Zvezdin prvi gol srušio je sve naše snove i nadanja. Krivo mi je što su nas Burzanović i Koroman izigrali kao malu decu, jer tako naivan gol nismo smeli da primimo - rekao je Petković.

Čovek koji je prelomio utakmicu svakako je reprezentaivac Ognjen Koroman.
- Naravno da sam srećan zbog gola i činjenice da je Crvena zvezda odbranila duplu krunu. Posebno mi je drago što smo posle titule osvojili i prvi kup u srpskom prvenstvu. Hvala delijama koje su i ovog puta pokazale da su najverniji navijači, ali čestitke i Vojvodini koja je ponovo dokazala da je u ovom času posle Crvene zvezde najkvalitetniji klub u Srbiji. Nadam se da ću se posle povratka u formu ponovo naći na spisku selektora Havijera Klementea. Pozivao me je u reprezentaciju i kad nisam bio u formi pa ne vidim zbog čega to ne bi učinio i sada.

Finalisti su meč započeli u očekivanim formacijama, trenutno i najjačim. Malo iznenađenje je sigurno potez Boška Đurovskog koji je opet ostavio na klupi Burzanovića, a šansu pružio Raškoviću. Na startu meča Novosađani su krenuli dobro, posle dobro osmišljene akcije Petkovića i Tadića Despotović je u 10. minutu zapretio Ranđeloviću. Sjajni strelac Novosađana pokušao je glavom i u 18. minutu ali bez uspeha.

Usledio je period od nekoliko minuta bolje igre Zvezde i prva šansa koju ne koristi Purović (22. minut), a dva minuta kasnije odlični Gaj je u padu poluvolejom pokušao d aiznenadi Kahrimana. Oprezno su delovala oba tima, bilo je puno borbenosti i trčanja, ali malo prave igre i lepote u njoj. U 42. minutu Milijaš je sa preko 20 metara iz slobodnog udarca topovski šutirao, ali je Kahriman virtuoznom paradom sačuvao svoju mrežu.

Himna

Prelepo je bilo na Partizanovom stadionu u finalu Lav kupa Srbije. Već na prve taktove himne Srbije "Bože pavde" ceo stadion zapevao je u glas. Himnu su gromoglasno pevali najvernije pristalice i Vojvodine i Crvene zvezde što se ne pamti da je ikada bio slučaj na ranijim finalima.

Navijači

Obe navijačke grupe, delije i firma, napravile su sjajan ambijent na utakmici. U prvom minutu navijači iz Novog Sada razvili su transparent dimenzija 25h35 metara na kojem je bilo ispisano -"Čuvari tradicije".
Zvezdaši su odgovorili srebrnastom koreografijom sa široko razvijenim barjacima - klupskim zastavama i srpskim trobojkama.

"Bakljada"

U 18. minutu navijači Vojvodine napravili su bakljadu na južnoj tribini. Čim su baklje počele da lete na tartan stazu u akciju su krenuli vatrogasci. Odlično uigrani za ovakve situacije brzo su pogasili baklje, a za sudiju Delevića nije bilo posla da eventualno na trenutak prekine meč.

Žandarmerija

Kada je u 62. minutu Koroman postigao gol, navijači Crvene zvezde pali su u delirijum. Počele su da odjekuju petarde, upaljene su baklje, što je bio signal da žandarmerija istrči na atletsku stazu i zauzme pozicije u nameri da spreči eventualne nerede i incidente. Na sreću i ponos svih na stadionu nikakvih incidenata nije bilo.

Karton

Koliko je u fer i sportskom nadmetanju proteklo finale Lav kupa Srbije dokazuje sledeći podatak. Samo jedan žuti karton pokazan je u ovoj utakmici a zaradio ga je fudbaler Vojvodine Aleksandar Popović u 67. minutu zbog nedozvoljenog starta.

Poznati uz Vojvodinu

Fudbalere Vojvodine u finalnoj utakmici osim najvatrenijih pristalica na južnoj tribini bodrili su i mnogi bivši prvotimci. Na istočnoj tribini stadiona videli smo IlijuPantelića, Zoltana Saboa, Aleksandra Kocića, Dragana Radojičića, Milana Belića...
Posebnu atrakciju predstavljao je predsednik Ratko Butorović koji meč nije pratio iz svečane lože već je sa velikom grupom starijih navijača u klupskim obeležjima bio na istočnoj tribini.
Uz fudbalere Vojvodine bila je i gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković koja je bila u svečanoj loži u društvu selektora Srbije Španca Havijera Klementea.

Možda je Vojvodini nedostajalo malo više hrabrosti i srčanosti na terenu da bi iskazala svoj kvalitet koji je demonstrirala ovog proleća. Očigledno, daleko iskusniji "zvezdaši" sačekali su svoju šansu u drugom poluvremenu. Nametnuli su svoj stil igre, ne dozvolivši poletnoj četi trenera Rajevca da se razmahne. Već u 46. minutu posle idealnog centaršuta Anđelkovića Purović je loptu zahvatio glavom sa nekoliko metara ali je Kahriman još jednom bio sjajan. Pokušao je i Milovanović u 58. minutu iz slobodnog udaraca i to kao da je bio uvod u pogodak koji je stigao u 63. minutu. Neopreznost zvezdine odbrane kaznio je reprezentativac Koroman rezantnim šutem iskosa s leve strane u bliži golmanov ugao. Kahriman je ostao zatečen, a severna tribina stadiona prosto je "eksplodirala" od oduševljenja. Zvezda je sasvim zasluženo stigla do vođstva.

Pokušala je Vojvodina da u preostalom delu susreta nešto ofanzivnijom igrom stigne do izjednačenja, ali zaista većih uzbuđenja u kaznenom prostoru Crvene zvezde i nije bilo. Senegalac Ibrahim Gaj bio je gotovo nepremostiva prepreka za napadače Vojvodine. Nisu pomogle ni izmene s klupe Vojvodine, ali je na drugoj strani Boško Đurovski pogodio u metu. Uveo je u vatru raspoloženog Burzanovića koji je u 84. minutu efektnim pasom omogućio drugom "rezervisti" Đokiću da iz neposredne blizine matira Kahrimana.

I tu je storiji o prvom finalu srpskog Lav kupa bio kraj. Zvezda je znalački iskoristila svoje prilike. Silno motivisani Novosađani nisu se predstavili u pravom izdanju pa je još jedna šansa da se trijumfuje u najmasovnijem takmičenju otišla u nepovrat. Očigledno je da sezona na izmaku protiče u znaku Crvene zvezde.

Izveštači: Zoran Rangelov i Sava Savić
User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8845
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Pazi Koromana bolida ciganskog, osvojili su prvi kup u prvenstvu! :roll: :lol:
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

MERIDIJAN SUPERLIGA


Vojvodina - Partizan 2:0 (1:0)

NOVI SAD: Stadion “Karađorđe”, gledalaca 7.000. Sudija: Spasić (Surdulica). Strelci: Despotović u 9. i 60. (iz jedanaesterca). Žuti kartoni: Stošić, Đurić, Popović, Davidov, Despotović (Vojvodina), Lomić i Rnić (Partizan).
VOJVODINA: Kahriman 8, Stošić 7, Pekarić 7, Đurić 6, Petković 6, kačar 7, Popović 7, Buač 6, (Milutinović 6), Tadić 7, Davidov 7 (Sikimić -), Despotović 8 (Krivokapić -).
PARTIZAN: Asprogenis 6, Rukavina 6, Bajić 6, Lomić 6, Lazić 6, Neb. Marinković 6 (Bosančić -), Rnić 6, Ne. Marinković 6, Smiljanić 7, Jovetić 7, Gulan 7 (Zajić 6).



Na najlepši način oprostili su se fudbaleri Vojvodine od svojih navijača u ovoj sezoni. Pobedili su Partizan 2:0, pretekli crno-bele na tabeli, pa će poslednje kolo odlučiti o utešnoj-vicešampionskoj tituli.
Vojvodina je tri puta od četiri meča u ovoj sezoni nadvisila crno-bele i pokazala da ova godina protiče u njenom znaku. U prvih desetak minuta dva puta domaćini su ozbiljno zapretili zbunjenom gostu, ali Davidov u 1. minutu i Kačar u 4, nisu bili dovoljno odlučni da već u uvodnim trenucima donesu ubedljiviju prednost svom timu.

Nije posustajala Vojvodina, pa je sjajna akcija u 9. minutu krunisana golom najboljeg strelca Ranka Despotovića. Davidov je uputio sjajan pas, Despotović se oslobodio Rnića i preko Asprogenisa silovito šutirao u mrežu. Partizan je sredinom prvog dela došao do daha. Nenad Marinković šutirao je sa desne strane, na drugoj stativi natrčao je Lazić i uputio loptu u spoljni deo mreže.
Tek što je počelo drugo poluvreme Partizan je silovito krenuo ka golu. Bili su Đukićevi puleni ambiciozni, jurišali su i pretili ali bez uspeha.

Snaga kolektiva

Trener Vojvodine Milovan Rajevac se džentlmenski zahvalio fudbalskom Novom Sadu.
- Oprostili smo se na domaćem terenu od naših navijača u sezoni velikih uspeha. Pobedili smo Partizan i veoma sam ponosan na ovaj uspeh tima. Ovo je fudbalska bajka u Novom Sadu i srećan sam što sam deo ovog kluba - kazao je Rajevac.
Trenera Partizana Miroslava Đukića dobro je uzdrmao četvrti poraz u nizu.
- Čestitam Vojvodini, postigli su veoma brzo gol i to je odlučilo. Mi smo imali svoje prilike, ali ih nismo iskoristili i taj prvi gol je poremetio našu igru. O tome da li ću podneti ostavku nisam spreman sada da govorim. U svakom slučaju na raspolaganju sam rukovodstvu kluba i u svakom trenutku Partizan ima pravo izbora. Trener je tu samo jedan mali deo kolektiva - reči su prvog stručnjaka beogradskih crno-belih. J. Tanurdžić

Onda je sevnula kontra, Popović je izbacio Davidova, a ovaj se u kaznenom prostoru efektno driblingom oslobodio čuvara. Partizanov igrač ga je obema rukama zadržao, a sudija Spasić je pokazao na belu tačku. Uzaludni su bili protesti gostujućih igrača, penal je bio čist kao suza, a Ranko Despotović je svojim 15. pogotkom uvećao vođstvo Vojvodine i sebe izbacio na prvo mesto liste strelaca.
Nije se Partizan predavao, Jovetić i Nebojša Marinković nekoliko puta opasno su šutirali, no, Kahriman je bravurozno sprečavao sve pokušaje crno-belih.

U poslednjem minutu još jedna Vojvodininina kontra mogla je da urodi plodom. Kačar je dugo vodio loptu, kada je ušao u šesnaesterac snažno je šutirao ali tik pored gola. Poslednji zvižduk sudije Spasića označio je veliku radost domaćih igrača s navijačima.

S. Savić
User avatar
021
Posts: 853
Joined: Fri Jan 21, 2005 6:46 pm

Post by 021 »

Dejan wrote:... U prvih desetak minuta dva puta domaćini su ozbiljno zapretili zbunjenom gostu, ali Davidov u 1. minutu i Kačar u 4, nisu bili dovoljno odlučni da već u uvodnim trenucima donesu ubedljiviju prednost svom timu.Nije posustajala Vojvodina, pa je sjajna akcija u 9. minutu krunisana golom najboljeg strelca Ranka Despotovića. Davidov je uputio sjajan pas, Despotović se oslobodio Rnića i preko Asprogenisa silovito šutirao u mrežu...
Je l' ovaj uopšte bio na utakmici?
Locked