Ratko Buturovic podnosi ostavku?

User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

HOĆE SAMO S MAJOM

Propao prvi pokušaj razgovora delegacije Vojvodine sa gradskom upravom
Predstavnici kluba odbili da se razgovori vode bez prisustva gradonačelnice
koja je bila službeno sprečena da dođe

Novi Sad – Prvi pokušaj prevazilaženja nesporazuma između Vojvodine i gradske uprave Novog Sada završio se - neslavno! Delegacije Vojvodine je, naime, juče odbila da umesto sa gradonačelnicom Majom Gojković, razgovara se predsednikom Skupštine grada Zoranom Vučevićem i članom gradskog veća dr Zoranom Miloševićem.

- Uz svo uvažavanje i vaših funkcija, i vas lično, moram da vas obavestim da smo mi od Skupštine kluba dobili mandat isključivo za razgovor sa gradonačelnicom – obrazložio je ovakav stav pravni zastupnik Vojvodine, advokat Branislav Travica.

Neposredno pre toga, šef informativne službe novsadske gradonačelnice Milorad Bojović obavestio je prisutne da gospođa Gojković, zbog naknadno iskrslih i neodložnih poslova, ne može da učestvuje u razgovoru.

Pored Travice, u delegaciji Vojvodine su, inače, bili i potpredsednici skupštine Kosta Hadži i Ognjen Krsmanović, član šampionske generacije iz sezone 1965/66. Vasa Pušibrk, član Upravnog odbora Stevan Lalošević i vođa navijačke formacije Firma Aleksandar Posnov, a advokat lala je juče potvradio spremnost za novi susret, ali samo kada za to budu stvoreni odgovarajući uslovi.

- S obzirom na izričitost našeg mandata, sačekaćemo trenutak da nas primi gospođa gradonačelnica – precizirao je Travica, podsetivši da je razgovor sa njom najpre bio najavljen za utorak, a onda pomeren za juče i da je Vojvodina za to pomeranje imala razumevanja.

Uprkos nespremnosti gostiju da razgovaraju sa njim i Miloševićem, Vučević je rekao da razume njihov stav i potvrdio sopstvenu otvorenost za sve probleme sa kojima se Vojvodina suočava.

- Razumem da vas mandat koji ste dobili od Skupštine kluba obavezuje i žao mi je što su obaveze sprečile gradonačelnicu da vas danas primi – rekao je prvi čovek novosadske skupštine. – U svakom slučaju, imamo puno razumevanje za probleme sa kojim se Vojvodina suočava i smatramo našom obavezom da učestvujemo u njihovom rešavanju.

Bilo kako bilo, umesto približavanja stavova koje je novosadska sportska javnost očekivala, i onako podubok jaz između rukovodstva Vojvodine i lokalne samouprave je, od juče, sigurno još dublji. Teško da to može da donese korist i jednima i drugima...

LOŠ IZBOR

OTKUD JEVTIĆ?

Ono što sigurno nije oduševilo predstavnike lala jeste činjenica da je juče, na drugoj strani pregovaračkog stola, bio i direktor novosadskog Zavoda za urbanizam Aleksandar Jevtić. On je, do izbora Ratka Butorovića, bio prvi čovek Upravnog odbora Vojvodine, a baš na njegov račun je, poslednjih sedmica, iz tog kluba upućeno najviše oštrih optužbi. U njima je Jevtić označen kao glavna prepreka za legalizaciju novih objekata u FC Vujadin Boškov, odnosno kao glavni protagonista ideje da se pomoćni teren gradskog stadiona i obližnja teniska igrališta pretvore u veliki tržni centar.

Đ.VUKMIROVIĆ 28.02.2007 19:09:12
Locked