Humanitarne i dobrotvorne akcije

Sve o sajtu i forumu
Odgovori
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od budababa »

021.rs napisao:Humanitarna pank svirka u subotu u Rutu 66

U klubu Rut 66 u subotu se održava humanitarna svirka za dvogodišnju Nastasju, koja se sprema za ozbiljnu operaciju.

Nastupiće novosadski bendovi The Bayonets, Red Union i Bomber, kao i Fiskalni račun iz Bečeja i Ja k'o Mile, a Mile k'o konj, iz Novog Bečeja.

Cena karte je 250 dinara, a svirka počinje u 20.30.

The Bayonets je novosadski street punk bend koncertno dosta aktivan u Evropi, dok ih u Novom Sadu i okolini publika može ređe čuti. Album prvenac "Our Fight" izdali su 2007, split album sa The Dipsomaniacs "Well Connected" 2012, a pred kraj prošle godine split singl sa Arrested Denial.

Red Union je novosadski punk rock bend osnovan 2000. godine. Iza sebe imaju albume "Rebel Anthems", "Black Box Recorder" i "Rats and Snakes".

Bomber je limanski pank bend iz Novog Sada. Sviraju od 2006, a posle nekoliko promena u postavi, kreću sa pravljenjem novih pesama i koncertnim aktivnostima. Nedavno su izbacili singl "Turn off the Lights".

Fiskalni račun je bečejski punk bend koji iza sebe ima album "Duh ulice" iz 2010. godine i EP "Naš svet, naša stvar" koji su objavili ove godine.

Ja k'o Mile, a Mile k'o konj je pank bend iz Novog Bečeja, osnovan 2003. godine i od tada sviraju u stalnoj postavi. Do sada su objavili tri demo snimka.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Korisnikov avatar
Matador
Postovi: 531
Pridružio se: Pet Jun 07, 2013 2:30 pm

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od Matador »

Slika
https://www.facebook.com/210199648569/p ... =1&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od budababa »

Radio 021 napisao:Humano kupanje od sutra na Štrandu svakog ponedeljka

Ponedeljkom se više neće naplaćivati ulaznice za Štrand, već će na sva tri ulaza biti postavljene kutije gde će sugrađani ubacivati koliko god mogu novca za akciju "Humanitarni ponedeljak".

Prva akcija sutra biće posvećena maloj Teodori Škrivanj, oboleloj od teške Batenove bolesti, kojoj je neophodno 358.000 dinara za kupovinu invalidskih kolica.

"Moja Teodora sada više ne može da hoda, vid joj se pogoršao pa vidi oko 50%, još uvek jede normalno i često vežba, ali su nedavno počeli i problemi sa plućima. Ona sve herojski podnosi, kao da zna da je sve ovo za njeno dobro, ali invalidska kolica će nam pomoći da se lakše krećemo sa njom", rekla je Brankica Tutnjević Škrivanj, Teodorina mama.

Kako bi akcija bila maksimalno transparentna, "Gradsko zelenilo" će svakog utorka putem svog sajta, saopštenja, kao i na Fejsbuk stranici Štranda, obaveštavati građane koliko je tačno novca sakupljeno prethodnog dana i na koji račun i u koje svrhe će on biti uplaćen. Ukoliko bude sakupljeno više novca od potrebnog, taj višak će se prebaciti u fond za sledeći ponedeljak, objasnio je Ivan Nožinić, savetnik direktora za medije u "Zelenilu".

"O tome kome će akcija svakog ponedeljka biti namenjena, obaveštavaćemo javnost što putem konferencija za novinare što putem saopštenja svakog petka. Mi ćemo se prilikom odlučivanja o tome kome će se pomoć dodeljivati rukovoditi i savetima zdravstvenih institucija ali i socijalnim statusom bolesnika i njihovih porodica", rekao je on.

Svakog sledećeg ponedeljka, Novosađani će imati priliku da pomognu nekoj drugoj osobi, pa pozivamo sve ljude dobre volje, koji vole da se kupaju na Štrandu, a da pritom budu humani, da dođu na Štrand svakog ponedeljka.

Donirani novac predstavljaće ulaznicu za gradsku plažu, a kutije u koje će se novac ubacivati biće postavljene svakog ponedeljka od 8 do 19 časova, do kraja kupališne sezone.
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od budababa »

Radio 021 napisao:021 u subotu kuva paprikaš za malog Konstantina

Svi koji žele da pomognu malom Konstantinu Jankoviću, koji boluje od cerebralne paralize, treba da dođu u subotu na Štrand gde će ekipa Radija 021 na "Vojvodina festu" kuvati paprikaš, a sav novac od prodaje namenjen je obolelom dečaku.

"I ranije smo radili slične akcije pomažući oboleloj deci ili ustanovama. Sada pomažemo malom Konstantinu, jer mu je pomoć zaista potrebna. Za njega je već sakupljan novac u okviru akcije "Humani ponedeljak", ali je na žalost bilo ružno vreme pa je i bilo malo donacija. Mi imamo dva medija i izuzetno veliku publiku, pa se nadam da će odziv biti dovoljan da se prodaju sve porcije koje napravimo i da barem malo olakšamo Konstantinu i njegovoj majci", rekla je direktorka marketinga Radija 021 Svetlana Tomov.

Konstantin Janković je šestogodišnji dečak koji od rođenja boluje od cerebralne paralize. Zbog posledica porođаjа i nedostаtkа kiseonikа, Konstаntin kаsni u psihomotornom rаzvoju i od trećeg meseca života nalazi se na fizikalnim terapijama. Terаpije mu prijаju i vidno se primećuje nаpredаk, kaže njegova mama Sanja Bogdanov.

"Moj sin sada pohаđа vrtić "Milаn Petrović". Prijа mu kolektiv te rаzmišljаmo dа gа upišemo u redovаn vrtić nа osnovu prаvа o inkluzivnom obrаzovаnju. Međutim, Konstаntin nije stаbilаn u sedenju, ne može sаmostаlno dа se podigne u sedeći položаj, prevrće se sа leđа nа stomаk kаko se inаče i kreće. Imа neverovаtnu želju zа oslаnjаnjem nа noge i hodаnjem. Može dа hodа uz pomoć druge osobe. Vodili smo gа nа neurostimulаtivne terаpije, gde se pokаzаo nаpredаk, kаdа je nаkon njih počeo pomаlo dа koristi desnu ruku. Ali potrebаn mu je nаstаvаk neurostimulаtivnih terаpijа nа svаkа tri mesecа", kaže Sanja.

Konstantinova porodica saznala je za metod lečenjа "terаsuit metod" i "integracije primitivnih refleksa kvantnim laserima". Novac potreban za ovu obuku i vežbe sа detetom, u trаjаnju od 3 nedelje po četiri sata, dnevno iznosi 1.200 eurа koje se ponаvljаju nа svаkа tri mesecа. Pored togа, mesečno potroše nа suplemente prepisаne terаpije Kvаntne medicine od 70 do 200 eurа. Svake subote porodica odlazi u Suboticu kod doktora Rudolfa Vojnića, za šta mora izdvojiti 3.000 dinara nedeljno.

Kаko su iscrpeli svа finаnsijskа sredstvа, Konstantinova porodica više nije u mogućnosti dа mu obezbedi dаlje lečenje.
gulas-sa-ginisom2-550x352

Zato 021 upućuje poziv svim Novosađanima da dođu na "Vojvodina fest", probaju naš paprikaš i tako pomognu malom Konstantinu. Kuvaćemo u subotu, 6. septembra, ispod mosta Slobode.

Ukoliko je neko sprečen da dođe a želi da pomogne Konstantinu, novac može da uplati na:

Konstаntin Jаnković, Maksima Gorkog 41, 21000 Novi Sаd
Br. žiro rаcunа 160-255-87 Banca Intesa
Poziv nа broj: 5510200023222
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Korisnikov avatar
njaks
Postovi: 366
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 12:37 am
Lokacija: Detelinara

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od njaks »

ФИРМА1989 napisao:Фирма 1989 и завод за трансфузију крви организују акцију добровољног давања крви.Позивамо све навијаче и љубитеље клуба да у среду 17.09. у 9 часова дођу до завода( Хајдук Вељкова 9а) и дају крв.

Дај крв спаси живот!!!
Slika
the firm liman
Postovi: 13
Pridružio se: Pet Nov 08, 2013 7:55 pm

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od the firm liman »

Обавештавамо све припаднике групе Фирма 1989 и све остале навијаче, симпатизере и пријатеље клуба, да ће се од 20. септембра на утакмици са Спартаком из Суботице, наставити акција "Црвено-бели за Космет." Трећу годину за редом, сви окупељни око имена ФК Војводина ће показати своју хуманост добровољним давањем прилога, који је намењен најугроженијим српским породицама на Косову и Метохији. Акција ће трајати у наредном периоду, и све новости и информације везане за исту ће бити објављене.
Позивамо све љубитеље Војводине, све Новосађане и све остале људе добре воље да својим добровољним прилогом подпомогну акцију "Црвено-бели за Космет" ,коју навијачка група Фирма 1989 организује трећу годину за редом. Циљ акције је помогање угроженим породицама у јужној српској покрајини. Покажимо још једном нашу хуману страну.
2012.

Slika

2013.

Slika
the firm liman
Postovi: 13
Pridružio se: Pet Nov 08, 2013 7:55 pm

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od the firm liman »

Obaveštavamo vas da smo na utakmici sa FK Spartak skupili 25940din, u okviru naše sad već tradicionalne akcije "CRVENO BELI ZA KOSOVO", koju pokrećemo treću godinu zaredom.
Zahvaljujemo navijačima i simpatizerima sa svih tribina, uključujući tu i Marince, navijače FK Spartaka, koji su se takodje solidarisali i donirali novac.
Akcija će se nastaviti u narednim kolima prvenstva, pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu i pokažu još jedanput da je humano srce Vošinih navijača.
the firm liman
Postovi: 13
Pridružio se: Pet Nov 08, 2013 7:55 pm

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od the firm liman »

Obaveštavamo sve navijače FK Vojvodina da se na utakmici sa FK Novi Pazar skupilo 12030din u sklopu humanitarne akcije "Crveno-Beli za Kosmet". Takodje sa malim zakašnjenjem vas obaveštavamo da je na utakmici protiv FK Trepče na Kosmetu skupljeno 19500din u iste svrhe.
Hvala svima koji su pomogli, akcija će se nastaviti na sledećoj domaćoj utakmici protiv FK Voždovca.
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od budababa »

Dođite na kafu i pomozite osmočlanoj porodici Virijević

Novosadski novinari i sportisti danas od 16 do 19h organizuju još jednu akciju "jedna kafa, jedna sreća, nečija još veća" s ciljem da prikupe neophodan novac za osmočlanu porodicu Virijević iz Gračanice.

Porodica Virijević ima šestoro dece, od kojih je najstarija Dragana bolesna.

Ona ima tumor na mozgu, slepa je i nepokretna i njeni lekovi su izuzetno skupi. Ova porodica se suočava i sa mnogim drugim problemima. Žive u 12 kvadrata u kontejneru i nemaju osnovna sredstva za život.

Zato je cilj ove akcije da se sakupi novac za školski pribor, sredstva za ličnu higijenu, hranu i ono najurgentnije. Novinari i sportisti i ovaj petak kuvaće kafu u centru grada, pored katedrale, a svi koji žele da pomognu dovoljno je da dođu na kafu i daju svoj doprinos.
http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Dodite ... jevic.html
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Korisnikov avatar
lalans
Postovi: 24
Pridružio se: Pet Avg 16, 2013 5:20 pm
Kontakt:

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od lalans »

Red je i ja da se javim.
Od operacije u Visbadenu do danas mi je mnoooogooo lepse i lakse.
Osecam se i bolje i lakse uz neciju pomoc mogu malo i da setam i jaci sam...sve je ispalo super al ja nisam hteo da se vratim....
A da ono najbitnije umalo da zaboravim USKORO POCINJEM SA RADOM MARKETINGU U FKV!!!
zamolio bi vas da pazite ako zbog cega me prozivate na tribinama:))))
Pozdrav od mene
https://www.youtube.com/watch?v=wO0v_HP ... ture=share" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Radoye
Administrator
Postovi: 8761
Pridružio se: Ned Feb 06, 2005 1:11 am
Lokacija: preko okeana

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od Radoye »

Stojane, neka ti je sa srecom na novom radnom mestu i neka te zdravlje sluzi! :cheers:
I'm an island, surrounded by a sea of idiots!
Korisnikov avatar
PanonskiFantom
Postovi: 421
Pridružio se: Pon Jun 13, 2011 4:42 am
Lokacija: Stadion Karađorđe

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od PanonskiFantom »

Lepa vest Stojane! Samo borbeno!! :cheers:
Vise nista nije isto!
Korisnikov avatar
Friend
Postovi: 664
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 12:18 am

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od Friend »

Svaka čast,samo napred!
Korisnikov avatar
Milan
Postovi: 4043
Pridružio se: Sre Sep 14, 2005 5:44 pm
Lokacija: Vojvodina

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od Milan »

Samo borbeno! :cheers:
POŠTO OBRAZ ???!!!
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Re: Humanitarne i dobrotvorne akcije

Post od budababa »

Drago mi je zbog tebe, ne daj se :cheers: Srećno na novom radnom mestu, ovo je pravi potez kluba!
Ko navija za Vošu, ni pakao mu neće teško pasti...
Odgovori