Uhapsen direktor FK Vojvodina

Locked
User avatar
nboya
Administrator
Posts: 1208
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:45 pm
Location: Sabac

Re: Uhapsen direktor FK Vojvodina

Post by nboya »

To narodna milicijo 8)
UPRAVA NAPOLJE!!!
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Počelo se čistiti ispred dvorišta. Samo da ne bude kao sa Bagzijem (ima ženu, decu i posao pa mora da ih izdržava...) :lol:
" Dečko je pun zmajova! "
User avatar
Friend
Posts: 664
Joined: Wed Sep 20, 2006 12:18 am

Post by Friend »

Da li je to jos jedno pojacanje za nas klub :D !?Jos kada bi i "brka" otisao u posetu svom drugu na jedno 5 do 10 godina,mislim da bi nam krenulo stvarno na bolje!Kada se setim koliko smo samo pominjali naseg vrsnog direktora i to zbog raznih mahinacija i "strucnog" vodjenja poslova u klubu :roll: ,sve u svemu SRAMOTA!
lesa
Posts: 371
Joined: Thu Jun 15, 2006 2:01 am
Location: Novi Sad,Podbara
Contact:

Post by lesa »

[quote="FRIEND"]Da li je to jos jedno pojacanje za nas klub :D !?quote]

ovo nam je najvece pojacanje u poslednjih par godina. taj se nakrao ni sam bog ne zna koliko... a poceo je sa tada jedinim stanom u vlasnistvu kluba koji je na prvoj sednici kad je postao direktor dodeljen njemu a kasnije ga je otkupio po"trzisnoj" ceni... tu je bio pocetak ere cvetkove...
...ti si nasa prva ljubav...
:)
Posts: 568
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:43 pm
Location: Na zapadu

Post by :) »

Konacno, jos i brka pa da dodju pravi ljudi :!:
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

KRASIĆ UHAPSIO RIĐOŠIĆA

Privođenje dugogodišnjeg direktora fudbalskog kluba Vojvodina
iz temelja protreslo novosadsku i srpsku fudbalsku javnost
Mada zvaničnih informacija nema, Riđošić se tereti za zloupotrebu
službenog položaja prilikom prodaje prava moskovskom CSKA na
buduće transfere Miloša Krasića

Vest o privođenju, odnosno zadržavanju u pritvoru direktora Vojvodine Cvetka Riđošića zaista je iz temelja protresla ne samo novosadsku, već i ukupnu srpsku fudbalsku javnost. Tim povodom, danas se, doduše vr­lo šturim zvaničnim saopštenjem, oglasio i SUP Novi Sad.

Kao glavni razlog za Riđošićevo lišavanje slobode, odnosno zadržavanje u pritvoru, novosad­ska policija je navela osnovanu sumnju da je on počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, ne precizirajući, međutim, o kakvoj zloupotrebi je reč. S druge strane, u saopštenju je naglašeno da će Riđošić, posle kriminalističke obrade, uz krivičnu prijavu, biti predat istra­žnom sudiji Okružnog suda u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama, razlog za privođenje prvog operativca Voj­vodine i, sva je prilika, podnošenje krivične prijave protiv njega, je prodaja prava od budućeg transfera reprezentativca Miloša Krasića, danas fudbalera moskovskog CSKA. No, krenimo redom.

Krasić je urusku prestonicu otišao 2004. godine za 1,2 miliona evra. Pored tog novca, ugovor sa Moskovljanima je podrazumevao da Vojvodina, kao i menadžer iz Monaka Vladimir Pavko­vić, koji je posredovao u tom transferu, imaju pravo i na deo novca koji će CSKA, kad odluči da mladog fudbalera proda nekom drugom klubu, za to dobiti.

Reč je, naravno, o 15 odsto od ukupne vrednosti budućeg Krasićevog transfera, koje Vojvodi­na i pavković treba da podele na ravne časti.

U međuvremenu, sudbine aktuelnog reprezentativca Srbije i njegovog bivšeg kluba imale su potpuno suprotan tok. Krasić je u Moskvi zaigrao sjajno i već u prvoj godini, pored prvenstva i Kupa Rusije, osvojio i Kup UEFA, pa je, razumljivo, interesovanje za njega naglo poraslo. Voj­vodina je, opet, za tih godinu dana ubrzano tonula, da bi se, u proleće 2005, praktično našla pred gašenjem, jer je dugovala više od milion i po evra, a račun joj je stalno bio blokiran.

Baš u to vreme, Riđošić je, po treći put, došao na mesto direktora kluba (prethodno je to bio početkom 90-ih i od 2001. do 2004) i jedan od njegovih prvih poteza bio je da, uz saglasnost novog Upravnog odbora kluba, na čijem čelu je bio Aleksandar Jevtić, ode u Moskvu i pokuša da CSK proda pravo na buduće obeštećenje za Krasića. I upravo je način na koji je to urađe­no, po svemu sudeći, razlog za njegovo prekjučerašnje privođenje. Pravo na obeštećenje od budućeg Krasićevog transfera je, prema tvrdnjama izvora bliskih našem najstarijem superli­gašu, Rusima prodato za svega 500.000 evra koje su, shodno pomenutom ugovoru, podelili Vojvodina i menadžer Pavković.

Tih 500.000 evra se, s obzirom na činjenicu da se potencijalna vrednost budućeg Krasićevog transfera, procenjuje na bar pet-šest miliona evra, sada ocenjuje kao premali iznos.

Uz to, sporan bi mogao da bude i način na koji je CSKA isplatio te pare. Uplata je, da on ne bi odmah otišao mogobrojnim poveriocima, umesto na rčaun Vojvodine, otišla na račun pavko­vićeve menadžerske agencije. Polovina koja je pripala Vojvodini je, ponovo po nezvaničnim in­formacijama, odmah prebačena na račun Meridijan banke, kao učešće za kredit od 1,2 milio­na evra koji su "lale" zaista dobile i sa kojim su, praktično, pregurale 2005. i deo 2006. godi­ne.

Da li je, tom prilikom,bilo i drugih malverzacija, utvrdiće, naravno, istraga, od čega će, direkt­no, zavisiti i dalja sudbina pritvorenog direktora Vojvodine.

SVI SPORTNI TRANSFERI U VOJVODINI

igrač zemlja - klub sporna suma (u dolarima)

Miloš Krasić Rusija 500.000

Milan Vještica Rusija 500.000

Jovan Tanasijević Rusija 250.000

Radoslav Batak Rusija 250.000

Milan Jovanović Ukrajina 800.000

Milan Belić OFK Beograd 250.000

Milan Stepanov Turska 400.000

ADVOKAT PERKOVIĆ

OVO JE NESPORAZUM

- Uveren sam da je reč o jednom velikom nesporazumu i da će on veoma brzo biti otklonjen, a moj klijent pušten na slobodu - izjavio je za "Sport" novosadski advokat Miroslav Perković ko­ji je, zajedno sa Branislavom Travicom, preuzeo ulogu Riđošićevog branioca. - Imamo puno poverenje u državne organe i to bi, s obzirom na fazu u kojoj se ovaj predmet nalazi, bilo sve što, bar u ovom trenutku, možemo da kažemo.

PREDSEDNIK KLUBA RATKO BUTOROVIĆ

STALO NAM JE

SAMO DO ISTINE

- U ovom trenutku ne možemo ništa određenije da kažemo o razlozima za privođenje gospodi­na Riđošića, jer o tome ni sami nemamo dovoljno informacija. Očekujemo da ćemo ih dobiti danas, kada ćemo javnosti predočiti i svoje viđenje svega što se dogodilo. Naš cilj je, kako smo reli kad smo preuzeli klub, da se, do poslednjeg detalja, razjasne svi transferi i da se sa Vojvodine sine senka bilo kakve afere ili malverzacije i tog opredeljenja ćemo se dosledno dr­žati - izjavio je juče za naš list prvi čovek "stare dame" našeg fudbala Ratko Butorović.

SLUČAJ GODINAMA BEZ EPILOGA

GDE JE NESTALO

2,8 MILIONA EVRA?

U Okružnom sudu u Novom Sadu još je u toku postupak koji Vojvodina vodi protiv svog biv­šeg direktora Svetozara Šapurića. U tom postupku "lale" od Šapurića koji danas živi na Kipru potražuju 2,8 miliona evra koje je on, kako se tvrdi u tužbi, tokom 1998. i 1999. godine protivza­konito prisvojio prilikom inostranih transfera Dragića, Miloševskog, Drinčića, Dunđerskog i još nekih igrača tadašnje Vojvodine.

NIZ NEDOUMICA

Gde su silni milioni?

Privođenje Riđošića i otkrivanje pojedinosti oko transfera Krasića u CKSA je, razume se, oži­velo i špekulacije oko prodaje niza igrača Vojvodine u poslednjih pet-šest godina.

Prvi među njima je odlazak štopera Milana Vještice, u Rusiju, za koji su "lale" navodno dobile milion dolara, a u zvaničnim dokumentima je prikazano upola manje. Zatim je, "u paketu", u istu zemlju otišao štoperski tandem Jovan Tanasijević - Radoslav Batak, i to za, kako se tvrdi­lo, 750.000 dolara, iako je zvanično prikazana vrednost transfera bila - tri puta manja! Potom je u Ukrajinu prodat napadač Milan Jovanović uz navodno obeštećenje od 1,3 miliona dolara, a prikazano od samo milion maraka. Konačno, nikada nije stiglo 500.000 maraka obešteće­nja za svojevremeni prelazak Milana Belića u OFK Beograd.

POLICIJA I LANE BILA U VOJVODINI

Istraga izbog Stepanova

Operativci SUP-a Novi Sad su finansijsko poslovanje Vojvodine "češljali" i u martu 2006. godi­ne i to na zahtev Okružnog javnog tužilaštva, kojem je stigla anonimna prijava da je, prilikom transfera Milana Stepanova u turski Trabzonspor, Vojvodina umesto 950.000, koliko je ono, navodno iznosilo, dobilo obeštećenje od svega 450.000 evra. Kao glavni akter tog zamešatelj­stva u prijavi je označen upravo Riđošić, ali ti navodi, kako se kasniej ispostavilo nisu bili tač­ni, Te optužbe je demantovano je i sam Stepanov, izjavivši da "transfer čist kao suza" i da je Vojvodina od Turaka za njega i tražila, i dobila, tačno 450.000 evra.

TRANSFER U CSKA VEĆ KOŠTAO RIĐOŠIĆA

MILOŠ "KOBAN" DVA PUTA

Sa transferom Krsića u CSKA riđošić baš nema sreće! Jer, odlazak najboljeg fudbalera Vojvo­dine u poslednjoj deceniji u Moskvu ga je najpre koštao direktorske fotelje, da bi sada, zbog toga, dospeo i u pritvor.

Kada je, naime, Vojvodina u proleće 2004. odlučila da proda tada 20-godišnji Krastića, Riđo­šić, tada direktor kluba, tome se energično usprotivio, tvrdeći da je to besmisleno i da treba sačekati završnicu Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije koja je te godine igrana u Nemačkoj (naša selekcija je osvojila drugo mesto, ali Krasić nije uopšte ulazio u igru), jer će cena mladog fudbalera tada sigurno skočiti.

upravni odbor na čijem čelu je bio tadašnjim direktor Vojvođanske banke Srđan Mihajlović je Riđošića zbog toga smenio, a na njegovo mesto doveo Mirka Džudovića. Sve pregovore oko Krasićevog transfera ej, inače, vodio sam Mihajlović, a do danas je ostala dilema zašto Vojvo­dina tada nije prihvatila prvu ponudu Nanta koja je premašivala dva miliona, da bi, nešto ka­snije, svog tadašnjeg kapitena Rusima prodala za 1,2 miliona dolara.
shecky
Posts: 1410
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:44 am

Post by shecky »

Extra izvestaj!!! Jel vi vidite koliko je to para???? a stalno je svaka uprava govorila da klub nema para??>>!! I gde su sad te pare?
User avatar
kinik
Posts: 211
Joined: Tue Apr 25, 2006 6:05 pm
Location: VOJVODINA

Post by kinik »

Sta gde su pare?? Pa ulozene su u silna ,proverena, pojacanja, u opremu i pripreme :twisted: :evil:
1966...1989...201x
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Riđošić pušten iz pritvora

Direktor Fudbalskog kluba Vojvodina Cvetko Ridjošić pušten je nakon saslušanja zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saopštila je danas istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Ankica Kurjački.

Ridjošić je odgovarao na pitanja istražnog sudije u vezi sa sumnjom da je kao direktor FK Vojvodina učestvovao u razgovorima oko ugovora za transfer igrača Miloša Krasića u CSKA iz Moskve.

Odlukom vanraspravog veća Okružnog suda njemu nije odredjen pritvor, s obzirom na to da istražni sudija i postupajući zamenik okružnog javnog tužioca nisu bili saglasni oko odredjivanja pritvora.

Preostali detalji istrage, u cilju nesmetanog vodjenja postupka, neće se saopštavati javnosti, navodi se u saopštenju.

Okružno javno tužilaštvo koje je danas podnelo zahtev za sprovodjenje istrage ima pravo žalbe na odluku vanraspravnog veća
Okružnom suda u Novom Sadu.

Generalnog direktora FK Vojvodina juče su priveli pripadnici Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave Novi Sad i odredili mu pritvor do saslušanja kod istražnog sudije.

Predsednik Upravnog odbora Vojvodine Ratko Butorović rekao je agenciji Beta da je iznenadjen hapšenjem Ridjošića i naveo da će, pre nego što se klub zvanično oglasi, morati da se upozna sa činjenicama o tom hapšenju.

Cvetko Ridjošić u Vojvodini obavlja svoj drugi mandat na funkciji generalnog direktora kluba, na koju je izabran pre više od tri godine.

FK Rudar iz Kosovske Mitrovice, u kome je ponikao reprezentativac Miloš Krasić, nedavno je Ridjošića optužilo za neispunjavanje obaveza prema tom klubu, posle Krasićevog prelaska iz Vojvodine u moskovski CSKA.
User avatar
Friend
Posts: 664
Joined: Wed Sep 20, 2006 12:18 am

Post by Friend »

Dugo je i bio tamo gde i pripada,ali lopov i zaca su najbolji drugari :evil: !Jos veca sramota za nas klub bice ako on ostane direktor,i nastavi da vodi poslove,sto ja uopste ni nesumnjam,a sto bi reko pantic u tesnoj kozi "jos ce ida avanzuje"! SRAMOTA
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

ODBRANA SA SLOBODE

Direktor Vojvodine Cvetko Riđošić pušten iz pritvora
Sudija Okružnog suda predložila puštanje, Tužilaštvo bilo protiv,
pa je konačnu odluku donelo vanraspravno veće, uz pokretanje
istrage i meru oduzimanja pasoša

Vanraspravno veće Okružnog suda u Novom Sadu odlučilo je juče da direktor Vojvodine Cvetko Riđošić, koji je, zbog sumnje da je počinio krivično delo zlou­potrebe službenog položaja prethodna dva dana proveo u pritvoru, može da se brani sa slo­bode.

Novosadska policija je, da podsetimo, Riđošića slobode lišila u utorak, da bi ga juče, uz kri­vičnu prijavu, sprovela istražnom sudiji Okružnog suda u Novom Sadu Ankica Kurjački. Posle saslušanja, sudija Kurjački je ocenila da nema razloga da se Riđošiću, zbog mogućeg utica­ja na svedoke, produži pritvor i da je dovoljno samo da mu se oduzme putna isprava.

Tome su se, međutim, suprotstavili predstavnici novosadskog Okružnog tužilaštva, tražeći da direktor Vojvodine ipak ostane u pritvoru, da bi, kako to zakon i predviđa, ovo nesaglasje svo­jom odlukom "preseklo" sudsko vanraspravno veće.

Bilo kako bilo, Riđošić je ponovo na slobodi, a sudija Kurjački će najverovatnije danas doneti rešenje o pokretanju istrage protiv njega. Kako je "Sport" juče pisao, sumnje za zloupotrebu službenog položaja odnose se na prodaju prava Vojvodine na deo novca od obeštećenja ko­je će moskovski CSKA dobiti prilikom prodaje svog sadašnjeg člana, a nekada kapitena "la­la", Miloša Krasića.

Vojvodina je pravo na deo tog obeštećenja stekla ugovorom koji je, prilikom prodaje Krasića, sa CSKA potpisala 2004, a da bi to pravo Moskoljanima prodala otprilike godinu dana kasni­je. Uz saglasnost tadašnjeg Upravnog odbora kluba koji je zbog finansijskih problema tada praktično bio pred gašenjem, tu prodaju je realizovao upravo Riđošić.

Rusi su, navodno, to pravo da Krasića dalje mogu da prodaju bez bilo kakvih obaveza prema Novosađanima platili 500.000 evra, od čega je, takođe prema ranijem ugovoru, polovina pri­pala Vojvodini, a polovina menadžeru iz Monaka Vladimiru Pavkoviću koji je, inače, posredo­vao u preseljenju Krasića iz Novog Sada u Moskvu.

Da li je u toj transakciji bilo nezakonitosti, trebalo bi da utvrdi istraga koja bi, kako rekosmo, trebalo da bude otvorena danas i u okviru koje će, u ulozi svedoka, biti saslušani članovi Upravnog odbora iz vremena kada je prodaja realizovana i na čiju saglasnost se poziva Riđo­šićeva odbrana.

ADVOKAT PERKOVIĆ

PREDAĆEMO PASOŠ

- Mislim da je odluka vanraspravnog veća korak ka otklanjanju jednog velikog nesporazuma, a privođenje gospodina Riđošića i pokretanje istrage protiv njega to, uveren sam, jeste - izja­vio je, neposredno posle puštanja direktora Vojvodine na slobodu, njegov advokat Miroslav Perković. - Naravno da će moj klijent sudu predati putnu ispravu, jer niti ima razloga, niti ima nameru da bilo gde beži.

RATKO BUTOROVIĆ

Tek sad nam

nije jasno!

- Tek sad nam ništa nije jasno - jedini je komentar koji se, posle odluke vanparničnog veća Okružnog suda u Novom Sadu, mogao čuti od predsednika Vojvodine Ratka Butorovića.

S obzirom na to, Vojvodina se još neće javno oglašavati o svemu što se događalo, ali će to svakako uraditi kada dobije sve relevantne informacije, dodao je Butorović koji je, inače, od trenutka privođenja, pa do puštanja na slobodu, bio uz Riđošićevu porodicu i branioca.

- To je moja dužnost kao predsednika, bez obzira o kom članu našeg kluba je reč, a sud ne­ka odlučuje ko je kriv, a ko nije - naglasio je prvi čovek Vojvodine.

MILOŠ KRASIĆ NE VERUJE DA JE BILO NEZAKONITIH RADNjI

Žao mi je...

- Žao mi je zbog svega što se dogodilo, ali zaista nisam upućen u detalje ugovora između mog bivšeg i mog sadašnjeg kluba. U trenutku kad sam odlazio, to me jednostavno, nije inte­resovalo, bio sam zadovoljan novcem koji je meni obećan i koje je CSKA vrlo korektno ispla­tio. Šta su tačno potpisali Vojvodina i CSKA dakle ne znam - izjavio je povodom informacije da je pritvaranje Riđošića vezano za njegov transfer za "Sport" Miloš Krasić.

Bivši kapiten Vojvodine je dodao da zna da je Riđošić, zbog dogovora sa CSKA oko obešteće­nja za njegov budući transfer na čiji deo je Vojvodina zadržala pravo, u proleće prošle godine dolazio u Moskvu.

- Ne znam šta je tada tačno dogovoreno, a Cvele i ja se, sticajem okolnosti, tada nismo vide­li.

Krasić je naglasio da lično ne veruje da je Riđošić učinio bilo šta protivzakonito, odnosno da oko njegovog transfera u redove ruskog šampiona ima bilo šta sporno.

- Iz vremena dok sam bio prvotimac Vojvodine Riđošića pamtim kao preduzimljivog i vrlo ko­rektnog direktora koji se s mnogo energije nosio sa velikim problemima kluba - kaže aktuelni reprezentativac Srbije.

Što se njegovog eventualnog odlaska iz CSKA tiče, Krasić podseća da je, i pre isteka važe­ćeg, ugovor s tim klubom produžio za još dve godine, dakle do 2010, ali i da je vrlo mala vero­vatnoća da će do tada ostati u Moskvi.

- Mnogo je verovatnije da ću otići u neki zapadnoevropski klub i to već posle ove sezone. za to je interesovanje pokazalo nekoliko klubova, a najkonkretniji je bio Nant, sa kojim sam, inače, pregovarao i pre dolaska u CSKA. Rukovodstvo moga sadašnjeg kluba je, međutim, tu ponu­du odbilo, uz obrazloženje da sam neophodan ekipi.
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Zanimljivo je da se ovaj topic svodi samo na misljenje novinara.Jel nekome toliko lepo da ce cutati,ili je vreme toliko tesko,da se mora cutati?
Pitam cisto,informacije radi? :)
Image
Locked