Regularne predstave...

Locked
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Regularne predstave...

Post by Djumi »

TOKOM JESENI NA NAŠIM SUPERLIGAŠKIM TERENIMA GLEDALI SMO DEKADENTNE ALI REGULARNE PREDSTAVE

Premijerni šampionat Srbije prevalio je proteklog vikenda prvu, od ukupno četiri etape, u novom sistemu takmičenja. Svoj sud o dešavanjima u eliti daće u petak na sednici UO Zajednice “neposredni proizvođači” na osnovu analiza nadležnih organa koji su rukovodili nadmetanjem za bodove. Javnosti će, po običaju, biti servirane šture informacije u stilu “dobro, je ali može i mora bolje”...
Realan osvrt na sve ono što nam je tokom 11 kola prezentirao Superligaški karavan ne odiše optimističkim nabojem. Malo je pozitvnih elemenata za ponos, i bez želje da se pravi komparacija sa ligama bogatih zemalja mora se priznati da smo očekivali za nijansu kvalitetnije predstave.

Prosek od 1, 71 gola po meču je najniži na Starom kontinentu.

Ukupno je odigrano 66 mečeva, a videlo ih je tek nešto više od 140.000 ljudi, ili u proseku oko 215o gledalaca po utakmici.

Jesic je skupio hraborst da ukaže ne neke negativnosti, spregu Ofk Beograda sa aktuelnim predsednikom FSS Zvezdanom Terzićem, ali ne i dovoljno umeća da to učini diplomatski. Kabadahijski se ponaša i menadžer, odnosno vlasnik Hajduka iz Kule, Nikola DŽomba, koji svaki tren koristi da ukaže na tendenciozno suđenje koje ide na štetu njegovog kluba.

Kroz tmurne oblake probije se i po koji zrak svetlosti. Prvenstvo je regularno, to je mišljenje gotovo svih učesnika koji su, na ovaj ili onaj način, vezani za takmičenje.

Reorganizovana Vojvodina valjda plaća danak nekim prošlim vremenima pa će umesto trke za Evropom morati da se bori za opstanak u eliti.

Z. Rangelov novinar Dnevnika je napisao danas ovaj tekst koji mi se ucinio da bi mogao biti prokomentarisan na ovom forumu.
Last edited by Djumi on Wed Nov 01, 2006 7:14 pm, edited 1 time in total.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
mile bronx
Posts: 259
Joined: Wed Jan 19, 2005 12:56 pm
Location: liman

Post by mile bronx »

Prvenstvo je svake godine sve regularnije, a i sve bolji fudbal se igra. Med i mleko. Prosek golova sve govori.
Eto, kad su u Italiji pre 25-30 godina poceli da hapse i osudjuju prave mafijase, a tek ovog leta je stigla na red "fudbalska" mafija, sta mi da kazemo? Ovde su mafijasi (jos uvek) ugledni clanovi drustva. Elita :roll: :twisted:
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

mile bronx wrote:Prvenstvo je svake godine sve regularnije, a i sve bolji fudbal se igra. Med i mleko. Prosek golova sve govori.
Ovde su mafijasi (jos uvek) ugledni clanovi drustva. Elita :roll: :twisted:
Sve je rečeno.
" Dečko je pun zmajova! "
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

mile bronx wrote:Ovde su mafijasi (jos uvek) ugledni clanovi drustva. Elita :roll: :twisted:
Cause wrote:Sve je rečeno.
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

Preuzeto sa B 92
Terzić: "Primitivizam još prisutan"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić izjavio je da je ta organizacija vrlo nezadovoljna ponašanjem nekih predstavnika klubova u domaćem prvenstvu.

"Postoji dosta primitivizma. Neophodan je novi kodeks ponašanja, koji ne moramo da izmislimo, već samo da prevedemo i primenimo pravilnike FIFA i UEFA. U Evropi su ulozi dosta veći, ali je ponašanje normalnije", rekao je Terzić posle sednice Izvršnog odbora FSS.

Terzić je rekao da glavne uzročnike nesportskog ponašanja na fudbalskim stadionima u Srbiji vidi u ljudima koji vode klubove.

"Njihovo ponašanje se kasnije prenosi na trenere i igrače. Čak i da klubovi imaju razloga za nezadovoljstvo njihovi predstavnici moraju da znaju kako da ga iznesu", rekao je Terzić.

Predstavnici srpskih klubova su ove sezone često javno izražavali svoje nezadovoljstvo, pre svega zbog navodno tendencioznog suđenja. Najglasniji su bili trener Partizana Miodrag Ješić i predstavnik kulskog Hajduka Nikola Džomba.

Odluku Džombe da ulaznize za duel Hajduka sa Partizanom prodaje po cenama od 800 i 1.000 dinara Terzić je nazvao "nefudbalskom", ali je dodao da FSS ne može da utiče na takve poteze.

Terzić je dodao i da je IO FSS ocenio da je ove sezone srpsko prvenstvo regularnije nego u proteklih nekoliko decenija, da suđenje nije tendenciozno, ali da poseta i kvalitet igara nisu na zadovoljavajućem nivou.

IO Saveza je odlučio i da će se Skupština FSS održati 14. decembra, kada bi trebalo da bude usvoje novi statut te organizacije.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Reče čovek i završi BK u četrdesetoj godini. :idea: Marljiv, pošten, odan,vredan, ali mu se nije dalo sve na vreme.
" Dečko je pun zmajova! "
User avatar
Stoik
Starosedelac
Posts: 743
Joined: Thu Jan 13, 2005 1:06 pm
Location: Novi Sad - Srbija
Contact:

Post by Stoik »

Nešto što bi svakako moglo da uđe u ovu kategoriju je sledeća konstatacija.
Djumi wrote:Vi morate konacno shvatiti da masa igraca koji igraju Super ligu igraju samo zbog toga sto iza njih stoje odredjeni menadzeri.Cak i u medijima se njima daje takva logistika da ispada da su vanzemaljci(a nekada i corava koka nadje zrno pa to jos vise otezava procenu sta je dobro a sta ne).

U SRBIJI NE IGRAJU NAJBOLJI U SUPER LIGI I ZATO NAM JE LIGA TAKVA :!:
Cause
Posts: 458
Joined: Mon Nov 28, 2005 11:27 pm
Location: Kraljevo

Post by Cause »

Rekoba je jednom izjavio : "Ne igra onaj ko treba nego onaj koji mora!"
" Dečko je pun zmajova! "
User avatar
Djumi
Posts: 1847
Joined: Tue Feb 15, 2005 9:51 pm
Location: Fudbalski teren

Post by Djumi »

OVAKO TO RADE ENGLEZI
:!: Novi kladioničarski skandal

Četiri "najpoznatija trenera" u Engleskoj potrošila su ukupno oko 20 miliona funti na kladionici, uključujući i opklade na mečeve Premijer lige, prenosi britanski Daily Mail.

Britanski list navodi da su sve opklade išle preko jedne kladionice u Gibraltaru. Glavni izvor cele priče je bivši zaposleni kladionice Viktor Čendler, koji je imao pristup detaljima svih opklada.

On je prvobitno izneo optužbe o samo jednom treneru iz Premijer lige, koji je navodno potrošio oko 12 miliona funti na klađenje, ali je zatim pomenuo još tri imena trenera koji skoro svakodnevno krše pravila kladeći se na mečeve u najjačoj engleskoj ligi.

Fudbalski savez Engleske strogo zabranjuje igračima i trenerima klađenje na mečeve Premijer lige.

Iz FS Engleske su već najavili istragu povodom optužbi Daily Mail-a. Rukovodstvo engleskog saveza još uvek istražuje prethodni skandal vezan za klađenje, u čijem centru se nalazi trener Portsmuta Hari Rednap, nakon što je neko uložio 16 miliona funti na to da će Rednap potpisati za taj klub.


P.S.ZAMISLITE DA NASIMA ZABRANE IGRANJE KLADIONICA :!:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Locked