Mlada reprezentacija Srbije

Aktuelne teme vezane za FK Vojvodina
Odgovori
markof89
Postovi: 84
Pridružio se: Pon Jul 03, 2006 2:04 am

Mlada reprezentacija Srbije

Post od markof89 »

U21:Mladi u baražu za EP
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pošto je u Novom Sadu pobedila Litvaniju sa 2:0.
Pred nekoliko hiljada gledalaca na stadionu Vojvodine golove su postigli Janković u tridesetom i Smiljanić u 66.minutu. Pored dva gola, dva penala nisu realizovali Milovanović u prvom i Krasić u drugom poluvremenu.

Posle baraža zakazanog za oktobar sedam selekcija pridružiće se domaćinu na Evropskom prvenstvu koje se u junu igra u Holandiji.
U srcu mome jedina si ti!
max
Postovi: 608
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 12:03 am

Post od max »

lepa utakmica,bilo je milina gledati,steta za promasene penale i sto se i krasic nije upisao u listu strelaca,nasi orlici su za klasu bolji od litvanaca
Korisnikov avatar
Djumi
Postovi: 1847
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 9:51 pm
Lokacija: Fudbalski teren

Post od Djumi »

Da li je neko bio na utakmici :?:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
mile bronx
Postovi: 259
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 12:56 pm
Lokacija: liman

Post od mile bronx »

Jos jedan triumf fudbala i partizanske formacije 4-2-3-1 :mrgreen:
Ja stigoh u 10-15om minutu i vid'o 0:2 :lol:
Bio malo i otisao posle 0:3....
Krasic nista posebno (zamenjen je u drugom poluvremenu), a za golove ne znam da l' je Kahriman kriv....
Korisnikov avatar
Djumi
Postovi: 1847
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 9:51 pm
Lokacija: Fudbalski teren

Post od Djumi »

mile bronx napisao:Bio malo i otisao posle 0:3.....
Mnogo smo izgubili :!:
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
Korisnikov avatar
Djumi
Postovi: 1847
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 9:51 pm
Lokacija: Fudbalski teren

Post od Djumi »

ŠVEĐANI STEKLI OGROMNU PREDNOST U PRVOM MEČU BARAŽA ZA EVROPSKO PRVENSTVO U HOLANDIJI
Srbija - Švedska 0:3 (0:2)




NOVI SAD: Gradski stadion, gledalaca 6.500. Sudija: Lanoj (Francuska). Strelci: Đurić u 3. i 9. i Holmen u 63. minutu. Žuti kartoni: Tošić, Rnić, Mrđa (Srbija) i Goitom (Švedska).
SRBIJA: Kahriman 6, Ivanović 5, Tošić 6, Rnić 5, (Rukavina -), Kolarov 5, Janković 6, Milovanović 5, Drinčić 5, Pavlović 5 (Smiljanić 5), Krasić 6, (Babović 5), Mrđa 5.
ŠVEDSKA: Dalin 7, Štur 7, Grankvist 7, Svenson 7, Vent 8, Lindgren 7, Zengin 7, Venblom 7, Đurić 9 (Larson -), Holmen 8, Goitom 7.

Od prevelikog, ispostavilo se neopravdanog i nerealnog nadanja, preostalo je mladim fudbalerima Srbije da na revanš baraža u Švedsku u ponedeljak otputuju kao turisti. Posle obeshrabrujućih 0:3 u Novom Sadu, zaista bi eliminacija Skandinavaca bila ne podvig, već senzacija! Vikinzi su protutnjali srbijom, a prvi među njima bio je centarfor - naše gore list. Dušan Đurić se poigravao s našom poslednjom linijom, postigao dva sjajna gola, učestvovao u akciji kod trećeg i na kraju dočekao da ga objektivna novosadska publika isprati aplauzima.

Verovali smo da smo bolji individualno i upozoravali da moramo i kao kolektiv da delujemo, naročito u voljnim momentima, kao suparnici. Ne može niko da prigovori da mladići u crvenim dresovima nisu hteli i želeli. Jesu, ali su se namerili na boljeg, u svemu, rivala.

Sada je verovatno lako pametovati, ali se posle desetak minuta videlo da naši teški centralni bekovi ne mogu da izađu na kraj s okretnim, odlično uigranim i lucidnim švedskim ofanzivnim veznjacima i napadačima. Prolazili su na dupli pas kao kroz sir, a kada je postalo jasno od čega nam preti opasnost, već je bilo 0:2.

Možda je Francuz Lanoj mogao u 38. minutu da pokaže na centar, ali utisak da je posle Tošićevog šuta lopta prešla zamišljenu gol liniju u vazduhu, verovatno je više plod naših želja i traganja za utehom koje juče, u Novom Sadu, nije bilo. Pardon, ipak je na terenu bio najbolji Dušan Đurić.

S. Savić
Foto: F. Bakić

IZJAVE SELEKTORA POSLE UTAKMICE
Šokantni golovi najava rastanka


Posle utakmice obojica trenera iako jedan pobednik, a drugi ubedljivo poraženi kurtoazno su govorili o meču. Naš selektor Miroslav Đukić je između ostalog uzroke poraza tražio u „iznenađujuće“ brzo primljenim golovima:

- Primili smo dva šokantna gola u prvih deset minuta i teško se posle u preostalih 80 minuta moglo nešto više učiniti. Nemam šta da zamerim ovim igračima, ali jedno je bitno: mi moramo promeniti kompletnu filozofiju prilaza igri u našem fudbalu. Stalno mislimo da smo najbolji i najlepši, ali danas u svetskom fudbalu pobeđuje snaga kolektiva. Šveđanis u nam to na najbolji mogući način dokazali.

Na pitanje da li eventualna ali i skoro izvesna eliminacija našeg mladog tima znači i kraj saradnje Miroslava Đukića i fudbalskog saveza Srbije. Selektor je odgovorio:
- Činjenica je da je u mom ugovoru predviđen prekid saradnje na kraju ovog takmičarskog ciklusa. Ukoliko ne pobedimo sa četiri gola razlike u sredu u Švedskoj na revanšu, verovatno je da sam i završio ovaj deo posla. No, ostavimo sve do posle druge utakmice sa Šveđanima. Zza ovakve razgovore i rastanke uvek ima vremena. Bitno je da konačno shvatimo da se sada u svetu igra drugačiji fudbal. Pa ljudi moji i Brazilci sada igraju kolektivno, a mi to još uvek nismo shvatili - kazao je selektor Đukić.

Kako i priliči, selektor Šveđana Jorgen Lenardson je bio veoma zadovoljan:
- Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatom i celokupnim prijemom našeg tima u Srbiji. Postigli smo dva brza gola i to je svakako mnogo doprinelo ukupnom rezultatu. Čitav tim Švedske posvećuje ovu pobedu mnogobrojnoj familiji u Srbiji našeg reprezentativca Dušana Đurića koji je sa mnogo emocija prvi put u dresu Švedske igrao u svojoj otadžbini. J. T.
Fudbal treba voleti u sebi a ne sebe u fudbalu .
max
Postovi: 608
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 12:03 am

Post od max »

Znao sam da je Svedska kvalitetan tim ali ni na kraj pameti mi nije bilo da mozemo biti porazeni sa 3 komada.Kahriman kod prvog gola izasao na penal da skrati ugao a decko salje loptu pored njega kao pored bandere :evil:
Moram da spomenem,jer taj covek to zasluzuje,da je ovu Svedsku ekipu selektirao Tommy Söderberg,nekoliko godina bio trener A-reprezentacije ali je zbog bolesti pre dve godine prestao i presao u U-21 zbog manje obaveza.
Svedjani komentarisu da su imali srecu uz sebe ali i da su odradili sve ono sta su zamislili tako da nema razloga da se stide sto su nas pobedili u Novom Sadu,jos kazu da nista nije gotovo :lol: i da nemoze jos da se slavi jer ima jos 90 minuta da se igra.
Korisnikov avatar
budababa
Postovi: 4004
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:51 pm
Lokacija: Liman 3

Post od budababa »

Vise od lose igre i porazavajuceg rezultata me je iznerviralo ponasanje jednog dela publike, krenu da "srbijaju" i glume velike patriote, a kad primimo gol pljuju po nasim igracima i iz nekog inata pocnu da navijaju za Svedjane. Dobili smo grb, zastavu i himnu, i treba da ispostujemo ta obelezja do samog kraja, pa cak i ako je protivnik bolji na terenu. A Svedjani su bili bolji, iz tri suta na gol dali su isto toliko, dok smo mi imali samo jedan sut u okvir gola, kada je lopta izbijena sa linije. Bilo bi lepo da se bar pobedom u revansu oprostimo od prvenstva Evrope, a verujem da ce tako i biti.
Korisnikov avatar
Dejan
Postovi: 3946
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 2:25 pm

Post od Dejan »

U-21: Švedska - Srbija 0:5 (90')!

Beta


Mlada fudbalska reprezentacija Srbije posle šezdeset minuta revanš utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2007. godine vodi u Švedskoj sa 4:0.

U prvoj utakmici, igranoj u Novom Sadu pre četiri dana Šveđani su pobedili sa 3:0.

Strelci za Srbiju su Mrđa u 9, Janković u 11. i Babović u 35. minutu. Janković je šutirao iskosa sa leve strane sa skoro 30 metara, lopta je pogodila u glavu jednog od igrača švedske odbrane i završila u mreži.

Stefan Babović je u 35. minutu iskoristio loptu koju mu je sa desne strane dao Rukavina, varkom telom 'izbacio' igrače švedske odbrane i iz ugla šesnaesterca savladao švedskog golmana.

U 59. minutu Rukavina je još jednom prošao po desnoj strani, a povratnu loptu je Babović poslao iza leđa rezervnog golmana Švedske.

Neshvatljivu grešku Šveđana u 65. minutu kada je lopta vraćena (rezervnom) golmanu otišla pored njega, iskoristio je Miloš Krasić i 'ušetao se' u gol.

U toku je 90. minut.

Srbija: Kahriman – Rukavina, Tošić, Ivanović, Kolarov – Smiljanić, Milovanović, Krasić (od 75. Drinčić), Babović (od 89. Ivelja), Janković – Mrđa

Sve cestitke; Govedarici,Kahrimanu,Krasicu,Kacaru pa i nasem nesudjenom treneru Djukicu :wink:
max
Postovi: 608
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 12:03 am

Post od max »

Kahriman je ovu utakmicu branio fantasticno!
kuzma liman
Postovi: 526
Pridružio se: Sre Avg 02, 2006 7:42 am

Post od kuzma liman »

ja jos ne mogu da verujem .......... :D
Cause
Postovi: 458
Pridružio se: Pon Nov 28, 2005 11:27 pm
Lokacija: Kraljevo

Post od Cause »

Ovome se niko nije nadao. Mladi su uvek igrali dobro i borbeno. Svaka čast !!! Polako se ruši tradicija našeg fudbala da se pri povoljnom rezultatu "čuva" snaga. Bilo je svih 90' min. igra !!!
" Dečko je pun zmajova! "
Duke
Postovi: 236
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 7:19 pm
Lokacija: Podbara

Post od Duke »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
You'll never walk alone!
Korisnikov avatar
Dejan
Postovi: 3946
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 2:25 pm

Post od Dejan »

POZNATI SVI UČESNICI EP ZA MLADE

Završnica Evropskog prvenstva u fudbalu za mlade reprezentacije održaće se sledeće godine od 10. do 23. juna u Holandiji, a među osam najboljih selekcija našli su se i Izraelci. Ova reprezentacija eliminisala je u baražu Francusku, posle 1:1 u prvom meču Izrael je kao gost slavio nad galskim petlovima 1:0. U preostaloj utakmici baraža Belgija je kao gost nadvisila Bugarsku 4:1 (prvi duel završen je 1:1).



Dakle u Holandiji će se pored domaćina, naći još: Srbija, Češka, Portugal, Engleska, Italija, Belgija i Izrael. Zanimljivo je da su Česi, Englezi, Italijani i Holanđani bili prvaci Evrope u ovom uzrastu, baš kao i Jugoslavija (1978. godine) čiji je naslednik Srbija. Na poslednjem Evropskom prvenstvu učestvovale su čeiri reprezentacije koje su se plasirale u Holandiju. To su: Portugal, Srbija (igrala kao Srbija i Crna Gora), Italija i aktuelni prvak Starog kontinenta - Holandija.

Sledeće godine EP će se igrati u četiri grada: Arnemu, Herenvenu, Groningenu i Najmegenu. Mečevi po grupama na programu će biti od 10. do 17. juna. Zatim će se polufinala igrati 20. juna u Herenvenu i Arnemu, a finale je 23. juna u Groningenu.

Žreb grupa (dve po četiri) za EP biće održan 24. novembra u Arnemu, a četiri najbolje plasirane reprezentacije obezbediće učešće na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine.
S. S.
Korisnikov avatar
Dejan
Postovi: 3946
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 2:25 pm

Post od Dejan »

Đukić objavio spisak za Portugalce

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu s Portugalom sledeće nedelje.

Meč se igra u utorak, 14. novembra, a nacionalni savezi dogovorili su se da se odigra i revanš meč pre kvalifikacione utakmice seniora sledeće godine. Đukić će u petak doputovati u zemlju, a tokom vikenda gledaće mečeve Meridijan Superlige. Reprezentativci će se okupiti u nedelju do 12 sati u Beogradu, a u ponedeljak putuju u Portugal.

Stručni štab nacionalnog tima pretrpeo je promenu, pošto je dosadašnji trener golmana Stevan Mićić otišao u olimpijsku selekciju Kine. Njegovo mesto zauzeo je Dragan Vasić iz Vojvodine.

Spisak igrača za utakmicu sa Portugalom:

Golmani: Damir Kahriman i Igor Stefanović

Odbrana: Nemanja Rnić, Zoran Rendulić, Ljubomir Stevanović, Aleksandar Kolarov, Gojko Kačar i Antonio Rukavina

Sredina terena: Nikola Drinčić, Dejan Milovanović, Đordje Ivelja, Predrag Pavlović, Miralem Sulejmani, Stefan Babović i Milan Smiljanić

Napad: Đordje Rakić, Dragan Mrđa i Borko Veselinović.
Odgovori