Mlada reprezentacija Srbije

Locked
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Mlada reprezentacija Srbije

Post by Dejan »

Mladi bazirani na "Portugalcima"

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić saopštio je spisak od 18 igrača za prijateljsku utakmicu sa Češkom.

Na spisku su:

golmani : Damir Kahriman (Vojvodina), Igor Stefanović (Radnički Niš).

odbrambeni i spoljni igrači: Nemanja Rnić (Partizan), Slobodan Rajković (OFK Beograd), Duško Tošić (Sošo), Branislav Ivanović (Lokomotiva Moskva), Aleksandar Kolarov (OFK Beograd) i Kačar Gojko (Vojvodina).

igrači sredine terena: Nikola Drinčić (Gaziantepspor), Dejan Milovanović (Crvena zvezda), Marko Perović (Crvena zvezda), Dušan Basta (Crvena zvezda), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Boško Janković (Crvena zvezda), Stefan Babović (Partizan) i Miroslav Radović (Legia Varšava).

napadači: Đorđe Rakić (OFK Beograd) i Dragan Mrđa (Lirs).

Selektor Đukić je na izuzetno kratkoj konferenciji za novinare rekao da su pozvani igrači oni koji "u ovom trenutku mogu da daju najbolje rezultate".

Mlada reprezentacija igra 15. avgusta prijateljsku utakmicu sa Češkom u mestu Kromeriž. Utakmica počinje u 17 časova.
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Srbija počela pobedom!

Mlada reprezentacija Srbije savladala je selekciju Republike Češke rezultatom 1:0 u prvom meču od razdvajanja nekadašnjih članica Državne zajednice.

Jedini gol u moravkom mestu Kromeriž postigao je napadač Lirsea Dragan Mrđa u 75. minutu utakmice. Tošić je lepo prošao po desnoj strani, dodao loptu Radoviću, ovaj je centrirao a Mrđa glavom sa nekoliko metara dao prvi gol za reprezentaciju Srbije.

Odmah po postizanju gola Mrđu je zamenio Stefan Babović, igrač OFK Beograda.

"Beli orlovi" su ostavili bolji utisak tokom celog meča. Dobre prilike u prvih pola sata naša reprezentacija je imala posle šuteva Boška Jankovića i Dejana Milovanovića.

Sledeću ozbiljniju priliku imao je Mrđa koji je pogodio spoljni deo mreže u akciji u 56. minutu. Česi su u međuvremenu imali dve dobre šanse. Klajnov udarac je odbranio golman Srbije a Papadopulos je iz najbolje prilike šutirao preko gola.

U našoj reprezentaciji obavljeno je pet izmena . Zamenjeni su uglavnom igrači koji će u sredu biti priključeni seniorskom timu ili fudbaleri Crvene zvezde koje očekuje značajna utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Žuti karton dobio je Krasić zbog preoštrog starta.

Reprezentacija Srbije: Kahriman, Ivanović (Kačar), Tošić, Rnić, Kolarov, Janković (Perović), Rakić, Milovanović (Smiljanić), Drinčić, Krasić (Radović), Mrđa (Babović)

Utakmici je prisustvovalo oko 1 000 gledalaca. Pred početak utakmice intonirana je himna Bože pravde koju su igrači saslušali zagrljeni.

Da je Pavlovic bio u startnoj postavi(Vose) ubedjen sam da bi i on bio na ovom spisku :!:
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

POSLE ISTORIJSKE POBEDE MLADE REPREZENTACIJE NAD ČEŠKOM

(Od našeg specijalnog izveštača)

UHERSKO HRADIŠTE: Mlada fudbalska reprezentacija Srbije napravila je izvanrednu uvertiru A timu pobedivši u istorijskom meču vršnjake iz Češke.



Bio je to trijumf kolektiva na čijem se čelu od nedavno nalazi selektor Miroslav Đukić, nekadašnji prvotimac beogradskog Rada, a potom internacionalac u španskoj La Korunji i Valensiji i dugogodišnji reprezentativac plavih. Sada je predvodnik crvenog tima, koji je u malenom mestu Kromerižu ostavio sjajan utisak.
- Izuzetno sam zadovoljan prikazanim. Bila je ovo moralna injekcija za sve nas, ali sada moramo da nastavimo da radimo još više - istakao je Đukić.

Selektor ne želi da izdvaja pojedince, već naglašava sledeće:
- Imam na raspolaganju grupu kvalitetnih igrača, a za ovo kratko vreme uverio sam se da je reč o isto tako dobrim ljudima. Spremni su da slušaju i da uče.

Iako je bilo skeptika uoči utakmice, jer se ipak radi o prilično izmenjenom sastavu, mladi fudbaleri su ih demantovali.
- Svi igrači koji su dobili šansu pokazali su ozbiljnost, odgovornost i zrelost u igri. Sama činjenica da i vi novinari praktično niste mogli da izdvojite igrača utakmice dokaz je da je ceo kolektiv izvojevao pobedu. Siguran sam da ova generacija može još bolje. Kada to kažem pre svega mislim da treba da ubrzamo pas igru, da predajemo loptu sigurnije i da brže menjamo stranu.

Strelac istorijskog gola bio je nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, a sada internacionalac u belgijskom Lirsu Dragan Mrđa.
- Gol kao gol u prijateljskom meču ne znači mi mnogo. Ali, ako se ima u vidu to da je ovo bila prva utakmica pod imenom Srbija, onda smo svi svesni koliko ovaj gol vredi, jer će praktično za sva vremena ostati zapisan u analima srpskog reprezentativnog fudbala - naglasio je Mrđa.

Golmani mlade reprezentacije Kahriman i Stefanović branili su odlično. S ovom ocenom složio se i njihov trener Stevan Mićić.
- Zadovoljan sam kako su obojica odradila posao - naglasio je Mićić. - Za sada je Kahriman u prednosti, a njega dobro poznajem još sa priprema mlađih kategorija u Lepenskom viru iz 2000. godine. Međutim, obojica su pokazali da su sjajni čuvari mreže i da predstavljaju istinsku perspektivu srpskog fudbala. Nadam se da ih ove reči neće uspavati, već će ih naterati da još ozbiljnije prionu poslu.

Selektor mlade reprezentacije Miroslav Đukić juče je otputovao u Litvaniju, gde će posmatrati meč između ove reprezentacije i Azerbejdžana, a u sklopu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope “ispod 21 godine”.
- Nas već u septembru očekuje gostovanje u Azerbejdžanu, a potom i domaćinstvo Litvancima, a samo prvak obezbediće pravo da igra baraž za Prvenstvo Evrope, koje će se za ovaj uzrast odigrati 2007. godine u Holandiji. Verujem da je i ovaj meč u Češkoj pokazao da svi možemo da budemo optimisti, ali samo ako maksimalno ozbiljno priđemo mečevima s Litvancima i Azerbejdžancima. Nema razloga da bude drugačije - poručio je Đukić
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Evo,upravo gledam SOS i mogu reci da je Kahriman odlicno "leteo" u Ceskoj!!!!
Image
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

Fudbal: Po istom receptu




MLADA REPREZENTACIJA SRBIJE POSLE GRUZIJE MIRNO ČEKA LITVANCE

Posle pobede od 3:1 u Tbilisiju nad vršnjacima iz Gruzije, mladi fudbaleri Srbije spokojno čekaju sutrašnji duel s Litvanijom u Novom Sadu. Pošto su Litvanci u prvom meču pobedili Gruzijce 1:0, crvenim nadama sutra je dovoljan i remi pa da zbog bolje gol razlike kao prvi steknu pravo na baraž. No, ta računica nikoga ne opterećuje u taboru naše reprezentacije, već selektor Miroslav Đukić upozorava:



- Iako brojke jasno govore da nam je dosta i bod, ovaj tim i struktura igrača je takva da je bolje da ne čuvamo ništa, već da znanjem i umećem pokušamo da ostvarimo još jednu pobedu i tako se plasiramo u baraž. Recept za taj put je da ponovimo pristup i želju iz Gruzije, a da popravimo brzinu u predaji lopte. Ovim ne želim da ograničavam naše vezne igrače kada imaju situacije “jedan na jedan”, u kojima su Janković, Krasić i Babović pravi majstori, ali zato ne smemo da driblamo na sredini terena gde je opasno da loptu lako gubimo - naglasio je selektor.

Naši mladi fudbaleri bili su efikasniji u Gruziji u poređenju s premijernim prijateljskim mečom u Češkoj.
- Za našeg centarfora Dragana Mrđu veoma je važno da je ponovo bio strelac. Dobro se kretao, postigao gol i samo neka tako nastavi - rekao je Đukić, ističući da je za golgetere važan kontinuitet.

Gol Stefana Babovića stigao je u pravo vreme. Bilo je 1:1, a minut pre odlaska na odmor novi fudbaler OFK Beograda pogotkom glavom je obezbedio miran odlazak našoj reprezentaciji na pauzu.
- Svakako je da mi ovaj gol znači i na ličnom planu, ali ništa mi ne bi vredeo da nismo pobedili. Najvažniji je rezultat i timska igra, a mi smo stvorili i obezbedili i jedno i drugo. Znao sam da ću početi meč, jer mi je selektor odluku saopštio dva dana pre početka duela. To me je psihološki rasteretilo i olakšalo da maksimalno skoncentrisan uđem u meč. Sada nam preostaje da ponovimo partiju iz Gruzije i sa dve pobede prođemo u baraž - rekao je Babović.

Povrede
U Gruziji su povređeni Nikola Drinčić i Nemanja Rnić.
- Obojica će ići na magnetnu rezonancu. Ukoliko ne budu mogli da igraju, neću naknadno pozivati nove igrače. Rukavina, Pavlović i Rendulić su bili prekobrojni u Gruziji i dvojica od njih trojice biće uvršteni na spisak za duel s Litvanijom - rekao je Miroslav Đukić.

Prognoza
Ko je poslušao Duška Tošića i na Srbiju u Gruziji igrao “dvojku”, uzeo je pare u kladionici.
- Ja sam lepo prošao. Sve sam pogodio - rekao je Tošić koji je na tiketu inkasirao pristojnu svotu, pošto je tiket zaokružio ličnim doprinosom.

Duško Tošić je odlaskom Stepanova i Biševca u A tim stekao poverenje selektora Đukića za centralnog defanzivca. I u Češkoj, a i sada u Gruziji, zadatak je odlično obavio.
- Selektor po levom boku ima dovoljno dobrih rešenja. Tu su još Perović iz Crvene zvezde i Kolarov iz OFK Beograda. Na meni je da prihvatim svaku obavezu, jer moderan fudbal zahteva da igrač odgovori uspešno na više mesta u ekipi. Potrudiću se da ne razočaram ni selektora, ni drugove - istakao je Tošić.

Iz Gruzije su stigle vesti o gruboj igri domaćina.
- Igrali smo po lošem terenu, a grubi nasrtaji Gruzijaca bili su odraz njihove nemoći. Bili smo bolji tokom celog susreta i ništa nam nisu mogli. Želimo sutra još jednu pobedu, iako sam dobro upamtio Litvance iz prethodnog ciklusa. Imaju nisku postavu, brzo guraju loptu, a njihov kapiten zadavao nam je prošle godine dosta muka. Ne znam da li će ponovo igrati, ali uprkos svemu, treba da se bavimo svojom igrom. Ako budemo disciplinovani, uspećemo - ne sumnja član francuskog Sošoa, Tošić.
Sutrašnji duel na Gradskom stadionu u Novom Sadu počeće u 17 časova.

S. Savić
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

PRIPREME MLADE REPREZENTACIJE ZA MEČ SA ŠVEDSKOM

U petak u 15 časova na Gradskom stadionu u Novom Sadu mlada fudbalska reprezentacija Srbije pokušaće da obezbedi prednost pred revanš sa Šveđanima u okviru baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Holandiji. Crvene nade pripremaju se u miru i tišini poznatog ambijenta, a atmosferu je još više podigao dolazak Branislava Ivanovića iz Rusije, koji je posle pobede njegove Lokomotive nad Rubinom iz Kazanja i plasmana na prvo mesto šampionata Rusije stigao sjajno raspoložen.



- Zatekao sam odličnu atmosferu i to je dobro, jer nas čeka žestok rival. Tek posle 180 minuta i revanša u Švedskoj biće poznat pobednik, ali mi sada moramo da se pripremimo kao da nam od duela u Novom Sadu sve zavisi - kaže Ivanović, koji je igrao protiv vikinga 2004. godine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i zna stil suparnika.

Selektor Miroslav Đukić juče je održao dva treninga u FC “Vujadin Boškov”. Danas će svoje pulene izvesti na glavni teren Gradskog stadiona u Novom Sadu, a o rivalu kaže:
- Imaju Šveđani i sjajne pojedince, a jaki su i kao kolekltiv. Međutim, jaki smo i mi i imamo realne šanse da se plasiramo u Holandiju, gde verujem da nam je prema kvalitetu i mesto. O Šveđanima mislim sve najlepše. Farnerud iz Štutgarta je njihov najopasniji fudbaler, a tamnoputi Goikom iz Mursije je baš nepredvidiv. Tu je još centarhalf iz Glazgov Rendžersa koji je A prvotimac, ali će zbog važnostui duela igrati za mlade. Od ineternacionalaca pažnju je skrenuo i Svenson iz Fulama, a prema poslednjim informacijama, Đurić ( naše gore list) je povređen i neće biti u kombinaciji.

Đukić je dodao da će naša reprezentacija isto igrati i u Novom Sadu i 10. oktobra u Trolhatenu.
- Ova ekipa ne zna da kalkuliše. Zato nećemo ništa menjati u pristupu. Igraćemo po istom receptu. Samo neka igrači uđu u meč kao i prethodna tri puta (u prijateljskom duelu sa Česima i kvalifikacionoj grupi s Kazahstanom i Litvanijom), a ostalo ja preuzimam na sebe. Umesto povređenog napadača Rakića pozvao sam Ćerana iz Smedereva, ali nije bilo potrebe da za Perovića tražim alternativu, jer i Kolarov i Tošić mogu odlično da odigraju po levoj strani - istakao je Đukić, koji će danas s reprezentativcima analizirati pojedine faze igre Šveđana iz mečeva sa Danskom i Makedonijom.

S. Savić
Locked