Reprezentacija Srbije

User avatar
Radoye
Administrator
Posts: 8835
Joined: Sun Feb 06, 2005 1:11 am
Location: preko okeana

Post by Radoye »

Eh kad bi se i Kezman oprostio od reprezentacije, mozda nesto i bude od nas :lol: :lol: :lol:
Anonimus
Posts: 407
Joined: Fri May 26, 2006 9:30 pm
Location: Novi Sad

Post by Anonimus »

Radoye wrote:Eh kad bi se i Kezman oprostio od reprezentacije, mozda nesto i bude od nas :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
User avatar
Voja
Dežurni spiker
Posts: 9678
Joined: Wed Jan 19, 2005 5:54 pm
Location: Kome trebam, već zna...

Post by Voja »

Anonimus wrote:Izvor - Blic
Dragoslav Jevrić se oprostio od reprezentacije
Nikad više za Srbiju!

„Izuzetno sam razočaran odnosom Zvezdana Terzića, Fudbalskog saveza Srbije, kao i selektora Havijera Klementea, prema meni. Hteo sam još pre utakmice sa Češkom da skinem trenerku i sve napustim, ali olakšaću im posao, više se neću odazivati na poziv u državni tim. Ovo je kraj“, rečima punim gneva Dragoslav Jevrić za „Blic“ zatvara golmansku reprezentativnu priču.

Na sastanku pre početka prijateljske utakmice u Uherskom Hradištu, Klemente je saopštio tim u kojem nije bilo u poslednje četiri godine standardnog čuvara mreže naše najjače selekcije. Jevrić je bio u šoku, kao i široki milionski TV auditorijum.

A kako dva dana posle?
- Ma, nisam mogao da verujem, hteo sam da krenem prema izlazu, da sve napustim, ali sam ispoštovao Duljaja, Koromana, Stankovića, Ilića i Žigića, izvanredne momke sa kojima sam godinama vojevao bitke u reprezentaciji, naravno i zbog ostalih saigrača to nisam uradio. Seo sam na klupu bez emocija. Sada, mirne glave, tvrdim da su ljudi iz Saveza i selektor krajnje smešni, poneli su se kao pravi amateri. Način na koji su to sve izveli je ispod svakog nivoa! Ja sam reprezentativac četiri godine i smatram da je bilo normalno da počnem utakmicu, nisam ovde od juče, ostavio sam valjda neki trag.

Ne znate u čemu je problem?
- Ne, pa bio je red da mi se kažu razlozi svega, mogli smo to lepo da rešimo, a ne na ovakav način, koji je sve samo ne ljudski. Bilo je načina da mi se kaže zašto sam sklonjen. Nemam reči!

Naravno da niste golman za klupu, ali možda je Klemente hteo samo da proba Stojkovića?
- Da je hteo to je mogao da uradi preko svojih saradnika u stručnom štabu koji poznaju mladog kolegu i koji ga godinama prate.

Da li ćete se još odazivati pozivu selektora?
- Ne, ovo je bila moja poslednja utakmica za reprezentaciju Srbije! Završio sam, nema više nikakve priče, stavljam tačku. Neću se više odazivati, eto tako ću olakšati posao Terziću, Klementeu i ostalima.

Jesu vam se obratili po završetku utakmice?
- Niko ništa, svi su bili nemi. Zar sam zaslužio da niko od njih ne nađe za shodno ni da mi se obrati? Sramota! To što se događa kod nas zaista nije normalno. Ako su mislili da će na taj način da me degradiraju kao čoveka i fudbalera, grdno se varaju, pogrešili su, evo obraćam im se da nisu uspeli u tome.

Hoćete braniti za Crnu Goru?
- Ne, ne, Srbija je bila moja definitivna odluka, ali 16. avgusta sam završio sa reprezentativnom karijerom.

Nije sve moralo ovako?
- Ne, ali uzdignuta čela i sa ponosom mogu da kažem da sam za državni tim branio 43 puta. Žao mi je što je ovako ispalo, ali drugi su tako hteli i neka im to služi na čast! - iskreno će Jevrić.

I. Velimirović
Sto se nije bunio dok mu je Sir OLIVER bio rezerva?Onda mu je bilo lepo.... Inace,mislim da se kao sto Djumi rece kuca zida od temelja,i da je pravi potez ako Stojkovic postane prvi golman,jer je zaista fantastican i steta je da se odmah ne baci u vatru.Zamislite ovu ekipu sto je dobila Cehe,pa vecina njih jos 10 godina mogu igrati zajedno.Ako bi se to desilo,ni titula prvaka sveta nije daleko :lol:
Image
User avatar
Dejan
Posts: 3946
Joined: Wed Jan 19, 2005 2:25 pm

Post by Dejan »

SAOPŠTENjE FSS POVODOM IZJAVA DRAGOSLAVA JEVRIĆA

NIKO IZNAD KOLEKTIVA

Povodom javno iskazanog nezadovoljstva golmana Dragoslava Jevrića FSS se oglasio putem saopštenja koje prenosimo u celini:
"Postavka profesionalnih odnosa u nacionalnim timovima, a u redovima najbolje selekcije pre svega, bio je jedan od prvih zadataka rukovodilaca Fudbalskog saveza Srbije. Zbog toga napravili smo kodeks ponašanja. Loši primeri iz prošlosti ostaće zauvek deo istorije.

Da li su igrači zadovoljni i da li je atmosfera odlična samo kada su oni u timu? Da li smo na pravom putu samo kada isti igraju? Da li i u klubovima dobijaju objašnjenja od predsednika kada nisu u prvom timu?
Zajednički odgovor je - ne.
Hoćemo formiranje celovite i zdrave grupe od 25 fudbalera spremnih da u svakom trenutku pruže maksimum. Ako neko od njih nije spreman da bude i na klupi onda mora da zna da ne pripada toj grupi i ne treba ni da dolazi na pripreme. Fudbalski savez Srbije neće dozvoliti bilo kom pojedincu da lične interese postavi iznad interesa kolektiva. Red se zna i red će se poštovati".


POSLE ISTORIJSKE POBEDE REPREZENTACIJE SRBIJE U ČEŠKOJ

Na pitanje “Kako preduhitriti brzu euforiju u slučaju pobede ali i još brže razočaranje u slučaju poraza naše fudbalske reprezentacije u istorijskom meču sa Česima”, kapiten Srbije Dejan Stanković je posle par sekundi pauze odgovorio da je reč o “delikatnom pitanju”.



Da smo kojim slučajem izgubili u Uherskom Hradišti, nema sumnje da bi danima mediji brujali o još jednom slabom izdanju “stare reprezentacije novog imena”, da se, eto, “potvrdilo da nam stranac na selektorskoj klupi nije potreban”, zatim kako je uopšte nekome “palo na pamet da pozove Lazovića i ko ga se uopšte setio” itd, itd.

Ovako, već su počele priče da je “to najzad prava reprezentacija i pravi tim”, da nije isto boriti se za “tamo nekakvu Jugoslaviju, pa onda i za Srbiju i Crnu Goru ili za majku Srbiju”, da se najzad čula i pevala “Bože pravde” (iako je svečanu pesmu malo ko pevao, jer reči tek treba da se valjano nauče)...

I eto odgovora na pitanje na koje ni kapiten crvenih (plavi su otišli u zaborav s debaklom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj) Dejan Stanković nije umeo da pruži valjan odgovor. No, posle neočekivanih 1:0 za mlade i 3:1 za A reprezentaciju Srbije usred Češke, nema sumnje da je početak za ovdašnji fudbal bio bajkovit.

Havijer Klemente ili kako svima u Srbiji godi da Baskijca zovu po nadimku Mali Napoleon, uspeo je da “čarobnim rečima” nagna reprezentativce da zaista pokažu sve što znaju i umeju u Uherskom Hradištu.
- Pre svega zadovoljan sam njihovom agresijom i pristupom prema igri. Zbog svega prikazanog i rezultata, naravno, obezbedili su prednost naspram ostalih kandidata za sledeću utakmicu - rekao je Klemente.

Maleni Baskijac bio je očigledno zadovoljan zbog startne pobede Srbije, ali je čvrsto ostao pri svom uverenju i opredeljenju, da u trijumfu ne izdvaja pojedince.
- Svi su bili sjajni - naglasio je nekoliko puta. - I da mislim drugačije, opet bih isto rekao.

Klemente i njegovi srpski izabranici morali su da rastuže Pavela Nedveda i osam hiljada Čeha koji su došli na stadion FK Slovačko da se oproste od svog asa. Koliko god je bio dirljiv rastanak plavokosog velemajstora od reprezentativnog dresa, toliko je pobeda Srbije u Uherskom Hradištu više dobila na značaju. Pri tome ne treba izgubiti iz vida da je Češka prvi put odigrala zvaničan meč u ovom delu Moravske, pa otuda i razumljivo razočaranje i neverica velikog broja navijača, uz komentare: “Ovo je tragedija”. Ne, dragi Česi, ako već u sportu može da se nađe mesta za reč “tragedija”, onda je ova odrednica daleko bliža epilogu utakmice Srbije i Crne Gore s Argentinom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Korice te knjige su, najzad, zatvorene, a vreme će pokazati koliko će crveni orlovi poleteti posle debitantske pobede nad Česima i uspeti da se zadrže u evropskim fudbalskim visinama. Na nama je da se nadamo, a na fudbalerima da nam očekivanja pretoče u stvarnost, uz podsećanje svima da je i fudbal - samo sport pa makar bio i “najvažnija sporedna stvar na svetu”.

S. Savić
Foto: S. S.

Česi šokirani

Praški mediji su u četvrtak oštro kritikovali fudbalsku reprezentaciju Češke, ocenjujući da su umesto da prirede veličanstven oproštaj Pavelu Nedvedu, u duelu sa Srbijom pretrpeli sramotni poraz.

“Aplauz za Pavela Nedveda, inače jad i beda” piše češki dnevnik “Mlada fronta Dnes” o prijateljskoj utakmici u kojoj su fudbaleri Srbije pobedili Česku 3:1.
- Tako ne igraju ni dede - razočaran je i selektor Češke reprezentacije Karel Brikner, za koga je, kao i za selektora Srbije Havijera Klementea meč bio pre svega prilika da isproba nove igrače pred kvalifikacije za Evropske prvenstvo 2008.

- Hteli smo da igramo u čast Pavela, ali eto, nije nam pošlo za rukom - požalio se češki reprezentativac Jan Koler.
Sportski komentator dnevnika “Pravo” ističe da je Srbija imala brži i tehnički bolji tim koji je uspeo da izbaci u aut češku odbranu, a da novi tim selektora Briknera nije uspeo Srbe ničim da iznenadi.

“Na svojoj međunarodnoj premijeri Srbi su češku reprezentaciju rastavili na sastavne delove i potukli” piše Pravo i zaključuje da je bio gorak poslednji nastup evropske zvezde Pavela Nedveda u nacionalnom dresu.

Češki mediji zameraju redarima na stadionu u Uherskom Hradišču da su skrštenih ruku posmatrali kako među 8.000 navijača slavi bučna grupica Srba, skandirajući imena Ratka Mladića i Radovana Karadžića, optuženih za ratne zločine.
max
Posts: 608
Joined: Tue Mar 22, 2005 12:03 am

Post by max »

Sportska centrala:

Vidić i Ergić ponovo u timu,pozvan i Avramov

25.08.06. 13:55

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Havijer Klemente, saopštio je spisak igrača na koje računa za prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protiv Azerbejdžana, 2. septembra pred praznim tribinama "Marakane", svoju šansu da debituju u prvom takmičarskom meču srpske fudbalske reprezentacije će imati:

Golmani: Vladimir Stojković (Nant), Vlada Avramov (Fiorentina)

Odbrana: Marjan Marković (Dinamo Kijev), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Milan Stepanov (Trabzon), Milan Biševac (Lans), Mladen Krstajić (Šalke), Aleksandar Luković (Askoli), Branislav Ivanović (Lokomotiva)

Vezni red: Igor Duljaj (Šahtjor), Nenad Kovačević (Crvena zvezda), Dejan Stanković (Inter), Ivan Ergić (Bazel), Aleksandar Trišović (Krivbas), Saša Ilić (Galatasaraj), Ognjen Koroman (Portsmut)

Napad: Danijel Ljuboja (Štutgart), Marko Pantelić (Herta), Nikola Žigić (Crvena zvezda), Danko Lazović (Vitese)

Avramov je naizad pozvan u reprezentaciju mada verovatno nece imati puno prilike da brani
Locked